nem igazán tettem rá konkrét utalást, hogy merre várnám. De ilyenkor osztivágás + most már aukció után a telónál standard a nyári kis forgalmú oldalazás, illetve lassú lecsorgás (prsze általánosan vett eseménytelen időkben)
https://invst.ly/1076ya Csatorna alsóhatáron van az árfolyam. Elvileg még egy felkör benne lehet, de félek már nem lehet felfelé számozni még egy hullámot. Ha kilép, akkor 400-nál van az első megálló.
Az elmúlt 4 év aukcióinak eredménye (millió db rv, átlagár, max ár): 2020: 13m ; 396,6 ; 400 2021: 24m ; 429 ; 439 2022: 34m ; 426 ; 434 2023: 33m ; 443 ; 448 Ha valaki akar, akkor beleláthat némi pozitívumot a fenti éves sormintába. Miközben a Telekom nyeresége nőtt az elmúlt évben, a közkézen lévő részvények mennyisége csökkent a fenti visszavásárlások eredményeként.
Mi van itt? Mindenki lefele várja? Ja apo nem...:) ... én csak annyit mondtam, h ramaty! :)) Na akkor nézzük meg közelebbről. Nem tudni, hogy megvolt e a teteje, de nagyon úgy néz ki! A 424-s pinginél van a randi a gyertyákkal! Tele doji-val, ami sejtet valami bizonytalanságot, de egy trend végén fordulást szokott jelezni! Fél éve emelkedik kis korrekciókkal, ami nem lesz örökké így! Egy korrekció a 38.2%-nál kezdődik, csak megjegyzem...! Szabi! A 400=23.6% kb. A 280-t nem szabad ilyen állásnál feltételezni sem, nincs realitása. Igazából van ott egy két madár, de csak az első támasza (38.2) a lényeges pont jelenleg! Az meg hasonlóan helyezkedik el, mint a 38.2-s korrekció! Akkor már két egyezés is van! :) Plusz az a kék emelkedő trendvonal, amit letört ..! A negyedik pedig a csatornapingi támasza! A nagy kérdés az, hogy megvolt e a tetőzés?? Ha még nem, akkor is lesz valahonnan korr. és ezeket a támaszokat húzza felfele magával!
Az a szomorú igazság, hogy nem fogja meg a 400. Havi és hetin nagyon rosszul néz ki, ha elkezd lefelé csorogni. Márpedig nincs vevő, akkor nincs emelkedés. Ez 100 %. A 438- at éppen ki kinlódta magából, a "jó" osztalék ellenére. 377 talán megfogja, de 350 bőven meglehet őszre. Aztán jön valami őszi hajnali adóemelés valami rezsi harc jegyében, s már képbe is kerül 282... A németek meg nem vesznek tavaszig, mintha direkt nem lenne cél az ár támasztása. Miért is lenne, így olcsóbban tud venni.
az is igaz! viszont én azt az elképzelést irtam be ami alapján beadtam eladásra az az egy "b" tervet...mind két esethez el kellett adni. arrol meg beszélhetünk hogy fogy a közkézhányad.. ez igaz de a tavalyi évet nézve, simán leküldték 280 ra.. ahova már nem várnám, ilyen osztalék mellett. de még a 3as 4es határa meglehet. meglátjuk. de van minden héten dkj aukció 3-6-12 havi 6 havi 14% fölött volt (14,4 talán) 0,0025 egyszeri költséggel, kamatadó mentes minimum 10 millóval lehet nevezni..
ahány ember annyi módon számolt. Én abból indultam ki, hogy legutóbb mennyivel mentek a kereskedési ár fölé illetve, hogy tavalyhoz képest csökkent a felajánlható mennyiség: és ezzel 448 fölé lőttem.
Mtelekom