A nagy haver a Trump aszonta mar nincs mire lőni iránban , hat èrdekes mikor lesz vège , egyenlőre nem úgy tűnik hogy közel a vège. Sajnos illúzióim nincsenek , nagy esèllyel megint a fityesz nyer , meghát orosz barátaink segíteni fognak hiogy úgy legyen.... Meg ugye határontúli nagyrabecsült magyar adófizetőink.. ..szavazati ott szerintem azt se tudják mi az a tisza.... Meg a narancsok nagyon támogatják őket úgyhogy semmi jóra nem számítok Az otpnek valószínűleg jobb lenne a kormányváltas de szerencsère van olyan erős cèg hogy minden rosszat túlèljen
Én meg meglepődtem mekkora király lettél hirtelen mikor kb sose találtad el az irányt visszaemlékezve x évre . Persze laza lesz az ember ha fut a szekér, de elég egy hiba azt dől a kártyavár .. amúgy gratulálok . 😉👍
Már a hajóbérleti díjak is kilőttek az űrbe és még erre jön, amit a biztosításról írtál. Talán lenne itt némi lefoglalható iráni vagyon is szerte a világban, amiből lehetne kártalanítani a biztosítót, ha Irán egy-egy civil hajót is szétlő. Gondolom azt is lehet zárolni, ha az oroszt lehet.
Ha ezek a nyomorultak nem hagyják abba a lövöldözést akkor már március végére minden tőzsde a béka segged alatt lesz, nem kell várni májusig. Ha meg lenyugszanak, akkor az országot se minősítik le.
Azt gondolom, hogy a kockázaton csak változtat. Felteszem a speditőr abban érdekelt, hogy ki tudja fizetni a biztosítási díjat, ami ha túl magas, akkor gazdasági okok miatt nem megy át a hajó a szoroson, tehát gyakorlatilag ugyanolyan, mintha fizikailag le lenne zárva a szoros. A kis eszemmel azt hinném, hogy ha például 10-ből 10 átér teszem azt USA katonai kísérettel, (ami lehetne díjmentes), akkor utána nem mondhatja a biztosító, hogy akkor is annyit a díja, mint amikor nincs ilyen kíséret. Most viszont akármilyen hajót meglőnek arra hivatkozással rögtön kilőnek az űrbe a díjak is nem? Ha azt mondják, hogy x millió dollár az "n" darab hajódra a díj és Trump közli, hogy befejezte és mindent elért, de Irán meg esküdözik, hogy mindenre lő, ami úszik, akkor mitől lesz alacsonyabb a díj csak, mert Trump éppen kihátrálna az egészből? Az a része világos, hogy a termeléscsökkentés kinyírja a felpattanást, mert a termelés oldalon kell majd vagy 1 hónap, mire visszaáll a régi rend, szóval máris késő. De az ajvékoláson kívül csak csinálni kéne valamit nem? Amit a CNN ma délelőtt lenyomott, hát fullba tolták a pánikot kezdve az aknákkal...
Tamás! Lou biztosan megírja a véleményét, azért minket “tapasztalatlanokat” is megszólítottál. Szóval kb. 9 éve vagyok kezdő és olvasója a fórumnak. Szerintem többen hasonlóak hozzám, van egyéb foglalkozásunk, és szeretnénk egy kicsivel jobb helyet a pénzünknek, mint sima állampapír. Brókerekre meg nem szívesen bízzuk a pénzünket. Sokszor hozunk rossz döntést, és ragadunk bele pozikba. Ezért minden jó elemző rajzait szívesen látjuk. Én a tiédet is. Sajnos sok TA szakértő eltűnt, nekem Maci és Csibefogó volt a 2 nagy kedvencem, ja és Fibonacci. Zöldbéla még biztosan emlékszik rájuk. Szóval ha nekem tud bárki éves szinten 20-25% -os hozamot a tőkémre, a felette való rész az övé, adóval csökkentve! Nem vicc! Én is gratulálok neked, és további sok sikert kívánok. Írj sok TA elemzést, mert kedveljük. Viszont sok lelkes bátor amatőr van itt, magamat is beleértve, akiket ne nézz le, mert valamiben lehet, hogy jobbak vagyunk.
Ne mondj már ilyeneket hogy huszon-harminc százalék per év ... naponta kell annyit keresni ... és természetesen mindezt egy családi ház árával megjátszva.
Gratulálok! Remélem így folytatódik hosszútávon is! :) Peter nagyjából megválaszolta, nem ismételném meg. Én nem szoktam felvágni az eredményemmel, de hidd el, nekem nem 100.000-ből lett 300.000 és ennek nagy részét ennek a fosnak köszönhetem.
Egyszer kíváncsi lettem, hogy vajon Warren Buffett mekkora káprázatos éves hozamokkal érte el, hogy a világ legnagyobb tőzsdei vagyonát gályázza össze. Összeszedtem a fellelhető adatokat a vagyonának alakulásáról (nyilván a 11 évesen vett részvényekkel nem fogalkoztam), és az jött ki, hogy a 20 éves korában, 1950-ben meglévő 53 000 dolláros vagyona 2025-re 141 MRd dollár lett. Tehát 2,6 millió szorozott! És ezt mekkora éves átlagos hozammal érte el? 21,8!!! Úgy, hogy nem feltételeztem további betett tőkét. (Egyébként több köztes időszakban néztem, amire volt adat, és mondjuk 20-32 % közötti hozamok jöttek ki.) Szóval én azt mondom, a lényeg a hosszú táv. Mondjuk Buffetnek megadatott 75+ év a tőzsdén.
"Erre mit válaszolsz Lou ?" . Talán hogy ő korai nyugdíjba megy te meg nem? :). Amúgy grat a sikeredhez. Csak tudnám miért kell közbe mindig szapulni a többieket? De tényleg nincs nap ahol ne lenne longos birkázás meg egyebek. Mint most ez az utolsó mondat is. Amikor Lounak ment naponta írogatta neked a "nekem 50-60-100% profitom van te meg ülsz a szutyok shortjaidban amik sohase jönnek. Erre mit mírsz ktamas?" szövegeket?
Miért nem CFD-zel? vagy azt is tolod? Miért csak ezt a szutykot tolod, amitől nyugdíjas lehettél? Végülis, megadtam a választ:D. Február 10 óta írom, mit műveltem Daytraderként. 212%-on vagyok, vagy +112% profitot hoztam 1 hónap alatt. Ti meg ültök ebben a fosban, ami gyakorlatilag bármikor összedőlhet, szimplán TA és USA miatt. Erre mit válaszolsz Lou ?
"Remek" hirek, miutan jol bevasaroltam certikbol. Orban teljesen tonkretesz mindent, hogy egy "romot" adjon at az uj kormanynak, szarbol varat epiteni meg nagyon nehez lesz ugy, hogy az emberek ne erezzek ugy, hogy "most sem jobb mint orban idejeben". Aztan majd veri a mellet, hogy a fidesz uralkodasa idejen jobb volt.
Lehet bóvliba vágják Magyarországot, profit ide vagy oda, az OTP-re is hatással lesz. még reggel írtam, csak bemásolom: /én máshogy rajzoltam, és 1h-n: https://kephost.net/p/MjMyMjQxOQ.png március elején rajzoltam Macusnak, hogy 37100 "vételi jel" az alsó fekete vonalnál, amikor visszajött a sávba.ezt a vonalat meghosszabbíttottam. jól látható emelkedő aljak tetőkké próbálják formálni, így. a long trendet leborították, új alj jött. a fő aljakat is összehúztam 35600-36500-37200, vagyis HA 36500-at nem öntik le, megmarad, és visszazár 37200 fölé, ide, ahol most van, akkor longos, és akkor 34300-36000: szigetforduló. ami ezt kicsit árnyalja,h az olajár már megint észak. / ott a piros vonal, megállt.
OTP részvényesek ide!