Valakinek alnia kell a checket. Az erste az 500 as es 1000 maradvanyertekkel biztositja be magat, de ezen felul nem tudom mit tudna tenni. A certi vevojetol tobbet nem kerhet mint amit befizetet. Ha nem adja el egybol a mogottes reszvenyt amint tudja hanem kivarna hatha visszakorrigal akkor kockaztatja azt hogy tovabb esik es meg nagyobb minusza lesz. . Szobal szerintem van olyan hogy akar az erste is bukik rajta. Igaz valoszinuleg nagyon ritkan.
Arra kíváncsi lennék, amikor 2db 0 maradványos OTP certi lett, azt hogy számolják el. a 0 = a kötési ár alatt nyit, vagyis ott még az Erste is bukik, amit én nem akarok elhinni. Biztos van valami feature, hogy viszik tovább, a certiket meg kinullázzák, szevasz-tavasz. És majd realizálják, később, elosztva, időben-térben, continuumban. Kétlem, hogy az Erste bukik...maradjunk ennyiben.
December 11.
csütörtök kommentemben még a Goldman célárban gondolkodtam.
math1964 csütörtök,
20:22
megnéztem
investing otp napi grafikont 2025. április 7. mélyponttól...
így
számoznám:
1 2025. május 16.
28 740
2 2025. június 13.
25 100
3 2025 augusztus 19.
31 000
4 2025. szeptember 24. 28 410
5/1
2025. november 10. 32 950
5/2 2025. november
19. 31 620
5/3 2025. december 3.
34 940
5/4 2025. december 10. 33 420
5/5
...nálam kb. a goldman célár: 36 700
Ma otp árfolyam
napi maximum 36 350.
1 %-ra a goldman
célártól. Szóval csak azt
akarom mondani, hogy új célárban gondolkodom. Egyenlőre nem látok
akadályt a további emelkedés előtt. Otp havi boli felső 36 991,
bux havi boli felső 115 662
Elvben igen de elmult 3 evben a legtobbe eleg volt beleulni es tartani vegig. Egy folyamatosan emelkedo reszveny eseteben siman tudsz a lehetosegedein feluli mertekben gyarapodni a reszveny novekedesebol. Normal esetben a certivel egy oldalazo reszvenyen is tudsz keresni a kis ingadozasokon is. Tegyuk fel egy MOL 2 evig nem csinalna mast csak 2700 es 3000 kozott ingadozna. Sima reszvennyel alig tudsz ezen keresni es 1-1 eladas es vetel 0.7-0.9% at annak is elvinne. De egy 4-5s tokeattetu certifikattal 2-3% valtozast is erdemes megjatszani ( persze ha az ember eltalalja az idoket amikor venni es adni kell ). De ott hosszutavra nem lenne jo.
"Tehát a certin az Erste nyerészkedik és ő mindenképp jól jár viszont a certi tulajoknak a hozamából elvesz valójában." . Hat igazabol o hitelez neked ( mert ugye ha te veszel 1000 certit o megveszi a mogottes reszvenyt amit te nem tudnal annyi penzbol amennyibol a certit vetted. ). Kockazatot o tenyleg nem valal ( ezert az 500 es 1000 forintos kiutesi szintek is ) de viszont a hitelnek ara van.
Annyival modositanam hogy akarhanyszor neztem mennyi a certifikat dija ugy 7-8-9% ok jottek ki evesitve nem 15-18%. ( persze nem mindet neztem minden heten ) Szoval mintha hitelre vasarolnal reszvenyt. Ha a hitel kamat alacsonyabb mint a reszveny novekedes akkor jol jarsz ha magasabb akkor buksz rajta. A certi dija szinte biztos az alapkamat felett lesz valamivel de azert nem aruhitel kamatok korul. Inkabb egy dragabb lakashitel kamata korul.
Nem értem a sok előre sírást! Most még emelkedünk, ha esésre fordul, akkor legalább lesz miből engedni! Egy hónapja még 34000 körül volt a nyitó, szerintem még nincs itt az ideje az aggodalomnak.
detto....a 2022 áprilisiak fele még megvan....így idén (is) szépen támogatom majd a NAV-ot :) Viszont azon agyalok, hogy srv nélkül mi lesz a mozgás idén jan-márc között.... (ez volt az eladás fő oka)
Ez egy érdekes kérdés így 36e környékén. Ha nem zárul le a háború akkor 40e környékén van a célár, ezt a hozamot kb. már az adómentes állampapír is hozza minden bajlódás nélkül. (persze akinek van TBSZ annak a részvény is adómentes) Ha lezárul a háború, akkor meg mehet a certi, mert úgyis emelkedik. Szóval nehéz döntés szerintem.
Es ezt ev elejen honnan tudtam volna ? Elozo ev nekem is ilyen 8 millios profit volt , iden is trump uavart be. Cagyos 2025 ben. 2026 ra reszvenyt fogok venni tobbet aztan ulok rajta …. De kollegaval ezf rol beszeltunk epp
Tehát a certin az Erste nyerészkedik és ő mindenképp jól jár viszont a certi tulajoknak a hozamából elvesz valójában. Nekem az IBKR-nél van több OTP részvényem egy 2024-es Erstetől induló transzfer miatt hiszen adtak 1% IBKR részvény jóváírást.
OTP részvényesek ide!