Az én nézőpontom és a válasz, hogy miért nem adom el: rövidtávon mindegy, hogy hová rakják a manipulátorok az árfolyamot. A lényeg a stabil cashflow áram. A Vonovia egy piaci összeomlásban is be fogja szedni a bérleti díjakat és lakni az AI világban is fizikai lakásban kell. Egy inflációs világban az ingatlan is emelkedik. És az osztalékot a várakozás alatt is megkapom. Évi 5-6% euroban nekem nem rossz amíg visszatalál a valós értékéhez a papír. Az utóbbi napok ármozgásáról: Látszik, hogy alacsony a forgalom. Nekem úgy tűnik, hogy valakik csipegetik a részvényeket és nyomva tartják amíg meglesz a mennyiség. Thesnake jól mondta: a Vonovia egy hosszabb papír.
Lagarde erősebb eurót akar Trumpra válaszul Az EKB célja, hogy az euró erősebb szerepet kapjon a dollár mellett, mint a világ vezető valutája, részben Donald Trump amerikai elnök politikájára válaszul. Reméli, hogy az erős euró olcsóbbá teszi az EU-ban felvehető hiteleket. Továbbá az árfolyam-ingadozások kisebb hatással lennének, mivel több kereskedelem zajlana euróban, és Európa jobban védve lenne a szankciókkal szemben. Az EKB szerint a globális devizatartalékok mintegy 57 százalékát dollárban tartották 2025-ben, ebből az euró 20 százalékot tett ki. Trump agresszív politikája és vámfenyegetései kétségeket vetettek fel a dollár dominanciájával kapcsolatban; a dollár időnként jelentősen veszített értékéből. E változás fényében úgy tűnik, elérkezett az idő az euró nagyobb nemzetközi szerepére – mondta Christine Lagarde, az EKB elnöke a berlini Hertie Schoolban 2025-ben.Az EKB közös EU-adósságra szólít fel Az EKB azt írta, hogy a pénzügyi rendszerben ma instabilitás jelei mutatkoznak. A központi bankok növelték aranytartalékaikat, és egyes országok alternatív fizetési rendszereket vezetnek be. Lehetőség van arra, hogy az euró növelje globális vonzerejét, de az európai döntéshozóknak meg kell teremteniük a szükséges feltételeket – figyelmeztetett Lagarde. „Ahhoz, hogy az euró valóban globális nemzetközi valutává váljon, az euróövezetnek növekednie kell, és mélyebb és likvidebb tőkepiacokat kell kiépítenie.” Szintén a közös EU-s adósságkibocsátás mellett érvelt: „Az olyan további intézkedések, mint a közjavak közös finanszírozása, segítenének egy biztonságos és likvid EU-s államadósság-pool létrehozásában.” A jelentés szerint az amerikai államkötvények piaca majdnem háromszorosa az EU magas minőségű államadósságának. „Mivel a devizatartalékok jellemzően magas minősítésű államkötvényekből és betétekből állnak, az ilyen adósságpapírok korlátozott kínálata az euróövezetben korlátozhatja az euró szerepének növekedését.” A közös EU-s adósság azonban érzékeny kérdés. Németország csak kivételes esetekben egyezett bele – például a koronavírus-járvány miatti helyreállítási alap vagy Ukrajna finanszírozása esetében, amelyet Oroszország támadott meg.
Néhàny éve mindig arról àbràndoztam hogy de jó lenne ha az X-FAB ot is felfedeznék a Redditesek...És tessék!!:)))(Igaz màr rég eladtam.) A tözsdén bàrmi megtörténhet.
No csak neked csak most: A legnagyobb tulajdonos 14% kal a Norvég Alap. Átlagos bekerulesi értékük 28-35 Euro között. Mucic egy pénzügyes CEO. A lehető legjobb. Nincs sales és marketing duma. Money talks and nothing else. Ahogy a bölcs német mondja.
Eurós részvények vitasarok