Van igen, csak el akarom kerülni azt a problémát, hogy beírok ide valamit, ami alapján valamelyik olvasó meg is veszi a részvényt. Esik 20%-ot. Ha a mögöttes érték nem sérül, akkor ilyen csökkenéssel nincs problémám. A fórum olvasója meg bosszankodva eladja, és 10 év múlva is emlékezni fog arra, hogy én milyen sz#r tippeket adtam itt. A raiffeisentől például sokat várok, viszont sokkal lejjebb vásároltam, itt már nem veszek hozzá.
Todi azt a gondolatodat cáfolta, mely szerint: "Szóval véleményem szerint a bevétel csökkenés már be lehet árazva”! Tibi másról beszélt! Tibi egészen más, olyan körülményekről írt, amik valóban befolyással bírhatnak bármely részény árára.
Real Estate Vonovia – Germany’s largest residential property group could benefit from public investment in housing and infrastructure. Government incentives to modernise properties could help Vonovia expand its non-rental revenue streams, which it aims to grow to 25% of EBITDA by 2028. “The new policies could incentivise private homeowners to modernise their properties by leveraging subsidies and tax incentives,” said Jonathan Kownator, a Goldman Sachs analyst. By 2028, the company aims to increase EBITDA from non-rental revenues—such as development—to as much as 25%. https://www.euronews.com/business/2025/03/13/beyond-defence-…
BMW verzeichnet einen Gewinneinbruch von über einem Drittel auf 7,7 Milliarden Euro im Jahr 2024, belastet durch schwaches Geschäft in China und Probleme mit Bremssystemen. Das Management erwartet für 2025 eine operative Gewinnmarge in der Autosparte von 5,0 bis 7,0 Prozent und hat Zollerhöhungen in Nordamerika bereits berücksichtigt.
Hú, de jó kis vita alakult ki. Köszönöm a pro és kontra érveket Tibinek és todinak! A gondolat menetem inkább Tibiéhez hasonlít, de nagyon hasznos válaszokat kaptam! ✌️Peace
Ez a politikától függ, hogy mennyire tolják a védelmi kiadásokat. Sok viz lefolyik még ebben az évben a Dunán....és a további években is. Figyeld a megrendeléseket a teljes hadiipari szektorban. Sok mindent ki lehet ezekből olvasni.
Pontosan. És pontosan ezt írtam az eredeti hozzászólásomban: “Szóval véleményem szerint a bevétel csökkenés már be lehet árazva” Na ez egy nagy kábítás a tőzsdéken. Egy bevétel és ebből gondolom eredmény csökkenés csak akkor lehet beárazva ha az átmeneti. Ahogy írod a következő 3 évben csökkenés várható. Megveszed a részvényt x euroért. A részvény ára csak akkor fog emelkedni ha vagy az eredmény (eps, fcf) vagy az értékeltségi szorzó nő. Ez pedig csak növekedés esetén lehetséges. Ha jövőre az eredmény esik akkor a részvény ára is esni fog. Mitől érne többet? Ezért nem igaz az, hogy a következő évek be vannak árazva.”
Eurós részvények vitasarok