A nyilvános ajánlattétel során szerepel a kezdő és záró időpont, a tavasszal kibocsátott állampapírok egy részének záró időpontja 06.30, ennek ellenére korábban lezárják a forgalmazást - ez így szabályos?
Nem, hogy nem kötelezi, fehéren - feketén le van írva, a visszaváltás a lejárat napján garantált. Szóval sem mondtam, hogy bármi is változna, DE valahogy még sem mernék mondjuk pl 50 millióval lefogni egy újépítésű lakást úgy, hogy a fennmaradó részletet majd évek múlva, de a lejárati idő előtt kellene teljesítenem.... De lehet én vagyok a gyáva...
"Ha nem engedik visszaváltani, az gyakorlatilag államcsőd" . Ez nem így van, ezt az ÁKK bármikor megtehetné saját hatáskörében. Semmi sem kötelezi az idő előtti visszaváltásra, lehetne menni a másodpiacra. Persze már hozzászoktunk a jóhoz meg a kényelemhez, vagyis lenne morgás rendesen. De államcsődöt nem lehetne emlegetni. Jelenleg úgy tűnik, hogy nincs késztetése ilyesmire az ÁKK-nak.
Eszembe sem jutott anno, hogy ne fizetnék ki a kamatokat, magas kamaton bezárni is baromság lett volna, hiszen az állam érdeke nem a drága, hanem az olcsó finanszírozás. Kormányváltás történt, nem tudható, hogy az új hatalom miként gondolkodik erről, a százalék növelése akár simán benne lehet, ami nagyobb állománynál nagy veszteség jelenthet.
Én sajnos fordítva jártam egyszer. MAP helyett Fixet. Siettem bakkártyás töltéssel, elsőt kiválasztottam, csak nyomtam végig a protokol gombokat, másnap láttam mást vett. Ilyen ez
jártatok már úgy, hogy véletlenül mást vettetek? tegnap azt hittem, vettem 5 M fixmápot, erre ma derült ki, hogy Máp+ -t vettem a lassú, minden két kattintás között homokórázó appban. ennyire vagyok szétcsúszva :D na mindegy most már.
Magyar Állampapír tulajok