én kicsit tőzsdéztem a héten. vérszagot fogtam:D toltam egy +15%-ot a "BMÁP " pénzre, amit be akartam fektetni a BMÁP-ba. mondhatnátok, hogy dehát akkor tőzsdézhetnének is. "kockázat", én shortos vérű vagyok, sajnos. Néha hopp, máskor kopp.
Az allampapir.hu oldalon még nincs változás a DKJ-k árfolyamjegyzésénél, a 250430 DKJ kamata - ugyanúgy - 5,50 százalék. Gondolom majd leköveti, nem hiába vettem kizárólag 2029/N BMÁP-ot a PMÁP-ok mellé.
A piacnak mindig igaza van. A dkj hozamokat egyszer már lecigánykodta a kormány, többször nem fog menni. Amíg torbán van hatalmon lehet itt kamatot csökkenteni meg kamuzni a számokkalt, a piac a megfelelő módon árazza majd az országot és így is ad kölcsönt.
Szerintem az egész funkció bevezetésének két oka lehet(ett): 1.egyrészt a megtévesztés, hogy az emberek azt gondolják így nincs 1 százalék visszaváltási díj; 2. másrészt, ha hirtelen a kiáramlás miatt arról kellene dönteni, hogy állampapír-csere esetén nincs 1 százalékos visszaváltási díj, akkor már ott legyen a funkció.
Ez mindenhol így van, a Sparban is. Megérős cuccok szétrabolva , üres polcok. Kődrága árukat meg se piszkálja senki. Megadott időben kell menni pl hétfőn 10-11 után amikor pakolják ki az árut. A feltöltő kishölgy kezéből veszem ki a megérős húst és ami kell. Már aznap délutánra elfogy minden. Péntek- Vasárnap felejtős, ez van. Éhezők viadala.
Tegnap hazafelé beugrottam a Lidlbe és mintha mindenki az ársapkát kísérő áruhiányra készülne. Liszt, cukor, étolaj, olcsó virsli kifosztva..... Kizártnak tartom, hogy februárban a befőzéshez vitték a rengeteg cukrot, kivéve ha van egy jó receptjük jégvirág lekvárra...
az egyszerűbb emberek ha pénzhez jutnak akkor mennek a madarasteszkóba és telerakják a kocsit. Nem kell szaladgálnom meg nem is szaladgálok már egy ideje. 4 irányba 200m-en belül van lidl, Groby, coop, görög bolt, spar és interspar, tesco express és 3 piac is gyalogtávolságra. Élvezem. A vásárlások nagyobb része ugyanazok a termékek ezért összehasonlithatóak az árak mint közért infláció ami az itteni emberek többségének látható súlypontja vs ksh.
felszines leegyszerűsités. Minden hulladék amit a boltokban veszel, az olajad a zsirod a vajad, sód cukrod, tele tartósitóval csomósodás gátlókkal sok szarral. A lapkasajtot kedvelem a szendvicsben a gaudát főleg. mint mindenben ebben is van több minöség. A gurmé részeket nagyrészt termelöktől veszem vagy szakboltokban vagy ajándékba kapom.
Magyar Állampapír tulajok