Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MBH Bank elnök-vezérigazgatója, Barna Zsolt lett a Közlekedési és Beruházási Minisztérium egyik államtitkára. Vélemény? :)
"A kormány a gazdaság élénkítése érdekében tervezi a különadók
kivezetését, ehhez azonban türelemre és egy új költségvetés elfogadására
van szükség, így ez a lépés még várat magára."
Kiváncsi leszek mikor vezetik ki a banki különadót,amit akkor is ki kell pengetniük a bankoknak,ha pont annyi,vagy kevesebb a nyereségük,mint amennyit kivevetnek különadóba! Tessék Petikém most meg lehet mutatni,hogy hogyan lehet piackonform módon kormányozni! (Ja,hogy nincs önálló ötlet,vagy ha van,akkor mindjárt felzúdulna a szavazótábor?)
"Az Erste Bank és az OTP Bank magyarországi tevékenységéhez hasonlóan az MBH Bankot is veszteségbe taszította a banki különadók megemelése,
miután az egy évvel korábbi 19,6 milliárd forint után 52,6 milliárd
forintnyi éves extraprofitadó elszámolására kényszerült a társaság év
elején. Az első negyedévben kimutatott 19,4 milliárd forintos számviteli
adózás utáni veszteség a korrekciós tételek nélkül 54,1 milliárd forint
nyereség volt, ami 6%-kal marad el az egy évvel korábbitól, leginkább a
kamateredmény éves csökkenése és a költségek emelkedése miatt." - a hivatkozott hvg.hu-s cikkből.
Az alapbanki működés javult korrigált szinten, de a számviteli eredményt elvitte a bankadó + extraprofitadó egyszeri/éves Q1-es terhelése, majd ezt tovább rontotta a -10,4 Mrd Ft OCI átértékelési hatás. Ezért lehet egyszerre javuló korrigált PBT és negatív számviteli teljes átfogó jövedelem. Korrigált EPS = korrigált adózott eredmény / részvényszám
A jelentésben: 54 056 millió Ft / kb. 79,5 millió részvény ≈ 679,7 Ft/részvény.
A 4.1.1 fejezetben külön is levezetik: „EPS Egy részvényre jutó korrigált eredmény = 679,7”.
Ezzel szemben a számviteli EPS a negatív számviteli eredmény miatt nem pozitív. A jelentés 4.1.2 részében a számviteli EPS-nél n/a szerepel, és mellette a számviteli eredmény -19 408 millió Ft.
Tehát a válasz röviden:
A 679,7 Ft-os EPS azért lehet pozitív, mert az MBH a headline EPS-t korrigált eredményből mutatja.
A bankadó és extraprofitadó hatását kiszűrik a korrigált eredményből, ezért az EPS pozitív marad, miközben a számviteli nettó eredmény és a teljes átfogó jövedelem negatív.
"de én nem tudom azt elképzelni, hogy komolyabb árfolyamcsökkenés lenne. " . Masfel ev alatt sehol se tudtad elkepzelni es 8000 rol 2500 ig esett. De, elkepzelheto hogy tovabb csorog le. Konnyeden. Nagyobb eselyt adok neki mint hogy 3000 fole megy de a legvaloszinubb egyenlore a stagnalas itt amig nem jonnek ki ujabb hirek.
Te tenyleg nem erted a karorvendes es a velemenynyilvanitas kozti kulonbozetet. Karorvendeni jarnek ide eszrevenned hidd el. Ha csak azt akarod halgatni hogy "jo lesz ez". "Felmegy majd 5000 re", " magyarorszag 2. Legnagyobb bankja" akkor csak tessek. Egyenes ut a penz elvesztesere. . Karorvendok csak irnak a " na milyen hatulrol nezni a Telekomot?", "ez mar a kitores kezdete?" " hu 2600 szinte repeszt. Ilyen tempovel 2 honap es nullan lesznek a decemberben jegyzok." . Es hasonlo szovegeket. Irhattam volna 100 ilyet es hasonlot az elmult fel evben megse tettem. Ez lenne a karorvendes.
Egy biztos,hogy a megmondóembereknek nincs részvényük és más örömük sincsen,mint hogy kárörvendeni járjanak ide. Kéretik ezt befejezni,mert nekünk enélkül is van bajunk elég!
"Az hogy jócskán megcsappan a NER-es cégek profitja,az még nem jelenti,hogy mind csődbe fognak menni." . Erről csak annyit hogy mennyi Propagandista hangoztatta hogy ők nem állami pénzen működnek hanem nekik jobboldali szimpatizánsok utalnak pénzeket. Persze egyiket se láttad agyba főbe hirdetni hogy ad nekik az 1%-ot vagy tényleges kampányokat indítani előfizetőkért stb... Aztán amikor elapadt az állami apanázs a választás utáni 2. héten bejelentették a leépítéseket bezárásokat. . Ugyanígy lesz ez jó sok NER céggel. Akik addig voltak életképesek amíg az állam erősen alányúlt nekik. Amint hirtelen piacról kéne megélni kiderül hogy ja onnan szinte semmi bevételük nincs vagy túl drágák oda. Sok Ner-es építő cég sose épített Plázát, irodaépületet piaci alapon csak az államnak ahol biztos volt a profit bármilyen áron. Sok online újság állami hirdetéseken élt és piaci alapon a nézettségével töredék annyi tudna értékesíteni. . Rengeteg céget messe értéke felett vásároltak meg csak azért hogy meglegyen és a hitelt majd az államtól befolyt bevételek majd kitermelik. Lásd pl: Reptér, vodafone.
"(Én részvényesként nem azoknak drukkolok,akik ezt vizionálják.)" . Ez nem drukkolás kérdése. Én se drukkoltam annak hogy az oroszok államosítsák az orosz OTP-t. Vagy hogy a magyar állam extra-extra-extra különadót vessen ki az OTP-re. De tudni kell hogy ez benne van a lehetőségek között és úgy hozni döntést / vásárolni adott szinten. Mert az szerencsejátékozás hogy figyelmen kívül hagysz egy nagy rizikót és úgy veszel részvényt hogy drukkolsz hogy csak ne következzen be semmi rossz csak jó.
Az hogy jócskán megcsappan a NER-es cégek profitja,az még nem jelenti,hogy mind csődbe fognak menni.Az árfolyam ezt jócskán beárazta már,de,ha igazad lesz,akkor lesz 1500 meg még 1000 is az árfolyam. (Én részvényesként nem azoknak drukkolok,akik ezt vízionálják.)
Igen, úgy van, ahogyan írod! A Balásyról szóló hírekből nekem az jött le, hogy először a számlavezető bankjából átutaltatta a pénzét a Gránit bankba. - Szerintem azt gondolhatta, hogy mivel az Tiborcz István érdekeltségébe tartozik, ott a lóvéja biztonságban és számára hozzáférhető lesz. Aztán azok zárolták, majd rövid időn belül a NAV is intézkedett.
Márciusban a minősítők szerinted tudhatták és elemzéseikbe már bekalkulálhatták amit Magyar Péter művelt pl. pár napja a minisztériumok átadás-átvételénél? Még most is csak sejteni lehet, hogy az MBH nereseknek helyezett ki jelentős kölcsönöket. Természetesen eddig tudták azokat törleszteni. Ezután is tudják majd, ha cégeik már nem nyerik meg a közbeszerzési pályázatokat? Egyébként nem írtam, hogy Balásy a MBH ügyfele lett volna, de péda arra, hogy akire az új kormány, a NAV, a leendő Vagyonvisszaszerzési Hivatal rászáll, azoknál első lépés a számláik zárolása, függetlenül attól, hogy melyik banknál van az vezetve. Irományom csupán az MNB bank részvény esésének egyik lehetséges okára próbált magyarázatot találni, de ha Te vagy bárki más véleményen van és úgy látja, hogy semmi gond nincsen, meg csak azért van ez az egész, mert az OTP be akarja kebelezni stb., akkor nyugodtan higyjetek abban!
Külön szokták választani és kezelni, ennek megfelelően eltérő szabályok vonatkoznak bármely banknál a károsult ügyfelekre és a bank részvényeseire (kvázi tulajdonosaira)! Magyar Péter tevékenysége nem a bank lakossági ügyfeleire irányul. Mi félnivalója lehetne attól, hogy a választók többsége a NER rendszerének felszámolására, az állami pénzek további lopásának megakadályozására szavazott?
Egy múltbéli, választás előtti adatot citálsz ide, ettől függetlenül a jövőben lehetnek nagy bukói is, mert az ügyfélköre valamiért problémássá válik. (Ahogy a mondás tartja; a baj előtt egy perccel még nincs baj)
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban