Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch csütörtök, 23:01
Előzmény: #84815  GrizzlyG
Nálunk eléggé agyament módon maxolták ezt ki azt tény. Mondjuk most egy izmos sávos ingatlanadóval lehetne nagy izgalmat okozni náluk, szvsz. Ellenben nyugatszerte probléma, nem véletlen az eus airbnb szigorítás tervezet, elég sok minden kumulálta össze ezt a katyvaszt. 
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 22:27
Előzmény: #84811  Fsociety
👍 
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 22:26
Előzmény: #84812  Fsociety
Nagyjából korrekt. Akksi kell rengeteg és hálózat fejlesztés. 3000MWh kezdetnek megteszi :) 
keeper csütörtök, 22:23
Előzmény: #84811  Fsociety
Ritka pillanatok egyike, kaptál tőlem egy pluszt, ez sajnos így igaz, ahogy leírtad, sőt még rosszabb.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 20:20
Előzmény: #84809  Phylaxa
Orbán bandaja semmi egyebet nem csinált,mint kitomte a haverokat azáltal,h allami támogatásokat osztogatott. Egy kvázi pénznyomtatás mindig inflációt okoz. 2017ben vett pesti panelem 15 misi volt,abbol lett kb 7 ev alatt a 45-50. Valtozott mondjuk a jovedelme a fiataloknak 7 ev alatt 300 százalékot? Nem..ergo belekenyszeritettek abba,h eladosodj,persze kozben ment a populista lozung,hogy mekkora kurva jó fejek, hogy a különböző programokat megteremtették neked,es nagyon hálásnak kell lenned érte. Jol atbasztak mindenkit...
Fsociety
Fsociety csütörtök, 20:15
Neztem Musk-kal.egy interjút,hat kemény...valamire nagyon készül az elit,de nem a rettegett globális hatterhatalmak,hanem kb tenyleg a felső 1 százalék. Azt mondja,hohy 2030-as évek végére robot es AI durvan tobbet fog mindenből termelni javakból,nem lesz szükség pénzre,illetve majd a treasuryk adnak egy csekket,amit elkötelthesz. Hat anno lattam a Lopott idő c filmet, érdekes lesz,ha annak valami verziója fog következni. Az biztos,h a jelenlegi rendszer sztem fenntarthatatlanná fog válni,igy ez nem mehet tovább. Az elot kezében a számok sztem már ott vannak,h mekkora az igazi gáz. És a vízhiány is erős lesz, főleg,ha kiderül,h nem teljesen a természetes folyamatoknak köszönhetően fogy. 
Phylaxa csütörtök, 19:35
Előzmény: #84802  Fsociety
Ezt a támogatás dolgot még a sulinet programban értettem meg kb 1 perc alatt. Ha rendesen veszem, akkor X forint, ha támogatással, akkor 2X forint. Meg is állapodtunk, hogy ez valóban jó a kereskedőknek, mert őket támogatják 100%-osan. :)

Az ár max inflációval emelkedhet 1 évig és az alatt mindenki zongorázza le átutalással azt a mennyiséget, ami ahhoz az ingatlanához elég, ahol lakik. Egy 10 KWh-ás tényleg elég. Ennyi.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 19:12
Az mekkora a narancsfejűtől,hogy majd a félidős valasztasok után lemegy az olaj arfolyama..fel is robbant ma szépen,akkor addiig nyilván szabad a pálya a longosoknak. Mondjuk Irán nem tudom, mitől kötne békét hírtelen,csak mert lementek a választások? Nyilván, hát oké...piacbefolyasolas,bennfentes kereskedés a javából. Remélem, egyszer börtönben végzi. 
Murdoch csütörtök, 19:06
Előzmény: #84800  Dehogynincs
Vagy úgy, nehezen, ellenben a most nagy lendületet kapó ukrán Bandera, Suhevics kultusz nagyjából Szálasi analógia és nagyon nem hisztizik a nyugat. Szóval ne engem kérdezz, hanem a nyugatot, főleg a németeket, hogy is van ez.
https://www.youtube.com/watch?v=mAqOS1lJrOg
Fsociety
Fsociety csütörtök, 18:26
Előzmény: #84803  keeper
Erdekes idők jönnek. Aki itt most valami basic kecoban lakik,nulla megtakarítással,annak részvétem. Az akksik kb 10 evet birnak,az inverter sem örökélet. 
Fsociety
Fsociety csütörtök, 18:23
Nemrég aradoztam.itt a betonfalrol,hat elnezve az usa kötvény piacot,az olajat,hamarabb jöhet,mint gondoltam. 
Fsociety
Fsociety csütörtök, 17:42
https://index.hu/belfold/2026/08/27/tordai-bence-paks-2-rendorseg-nyomozas-orban-viktor-szijjarto-peter/?
_____
Mondjuk lehet, hogy igy a végtelenségig ment volna Paks 2 építése,ami gyakorlatilag egy kifizető hely volt a ruszkiknak..itt eppen 80 yard ment nekik. 
keeper csütörtök, 17:42
Előzmény: #84798  Fsociety
Jah, épp néztem egy tagot, aki épített magának egy ilyen sziget üzemű napelemes cuccot, de kellett hozzá egy kis lóvé és nem kis hely, hogy annyit termeljen magának télen is, hogy kb. minimálisan elég legyen, de arról sem beszél nagyon senki, hogy ezeket az akksikat és paneleket majd cserélni is kéne időnként és a másik probléma, hogy ez lehet, hogy megoldja a vidéki falvak problémáját mondjuk nyáron (télen már neccesebb), de a lakótelepeknél még nincs megoldva semmi. Nem gyengén kellene fejleszteni a hazai villamoshálózatot, ha azt akarják, hogy kevesebb trafó füstöljön el a legnagyobb hőségben, amikor a napelemek csúcsra vannak járatva és táplálnak vissza a hálózatba. És a sok klíma is kezd már problémát okozni egyes helyeken, mint valami peltier elem fűti a környezetet, mintha a 40 fok még nem lenne elég odakint...
Fsociety
Fsociety csütörtök, 16:46
Előzmény: #84801  Phylaxa
10 kw akksi egy átlag családnak bőven fedezi meg telen is az ejszakai áramot,de ha nem,akkor is siman rengeteget lehetne könnyíteni az emberek terhein. Az más kérdés,hogy amint elkezdik allamilag tamogatni,azonnal  a kereskedők már emelik is meg az árakat. Csok, babaváró,OSP ugyanez. Szoval ezt valahogy talán hatékonyabban kéne. De egyértelműen ez lenne az irány,persze a gáz lobbynak lehet,h nem tetszene.
Phylaxa csütörtök, 16:38
Előzmény: #84798  Fsociety
Ezt én sem értem. Napelem már nagyon sok háztetőn van, a felesleget, ha van, aksiba és este mehet róla. Annyi ideig már tudja tartani és annyi időre elég is. Sokan élnének vele szerintem. Na mindegy. Mennyiért vettük legutóbb? Ha jól emlékszem 500 euro/megavatt-ra ment fel a tőzsdén és azt még ide is kell hozni.
     Megjegyzem soha sem tudjuk meg mennyiért veszik. Az energia a bennfenntesek világa.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 16:21
Előzmény: #84796  Murdoch
Arra hegyeztem ki a hozzászólásomat, hogy a diktatúra, az egypártrendszer főkolomposai és a szovjetekkel kollaborálók tanították a nekünk a demokráciát.
Te el tudod képzelni Szálasit, amint reformnyilasként tanítja az erőszak tilalmát, a diszkriminációmentességet vagy az emberi jogok egyetemességét?
keeper csütörtök, 16:10
Előzmény: #84730  FeherTibi

"Nyilván nem egy nyaralás Witkoffnak és Kushernek Amerikából Moszkvába repülni. Azért mentek, mert hittek benne."
.
https://youtu.be/3AF3hfTA5Oo
32:00
Fsociety
Fsociety csütörtök, 16:05
Előzmény: #84797  keeper
Nem véletlenül mentek ra erre az iparágra,es gyurtak magukba minden ilyet. Nem tudom, számoltak e kormányváltással,de Jaszainak azért most rezeg a léc egy kicsit. Azt nem értem,hohy a napelemeseknek az akksi programot,amit a fidesz gumicsontnak beígért,azt miert nem terjesztik tovább,nem kis kapacitást lehetne kiépíteni az esti időszakra,amikor kritikusan draga mondjuk az áram,foleg,ha behozzák a sávos aramdijat.
keeper csütörtök, 15:37
Előzmény: #84796  Murdoch
Ha már eus pénzek most olvastam a  4iG-ban:
"A következő többéves uniós költségvetésben (MFF) a Bizottság összesen 131 milliárd eurót javasol védelemre, biztonságra és űrtevékenységre, "
.
Istenem, a villamos hálózat kb. az összeomlás szélén, a fogyasztás folyamatosan nől, ha jövőre megint jön egy hasonlóan forró nyár, akkor a gázos és szenes erőműveket csúcsra kell járatni és a gáz ára nagyon szép lesz.... inkább a villamos hálózat fejlesztésével foglalkoznának, mert műholdak nélkül még kibírjuk, de áram nélkül nem....
Murdoch csütörtök, 15:30
Előzmény: #84790  Dehogynincs
Röviden, az, hogy mit tanítottak a demokráciáról 1994-ben, mára értelmét vesztette. Ez a globalista, betegesen genderező és iszlamizálódó valami már nem a nyugat. A többi meg jellemzően csak a függőségről szól, aztán lehet bábozni az országokkal, hogy ki-hogy álljon vigyázba, ha meg akarja kapni az eus pénzeket.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 15:19
Előzmény: #84794  Dehogynincs
Egyaltalan nem kell megbízni abban,amit irok. 
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 15:00
Előzmény: #84792  Fsociety

Titok, ki küldte?
Nekem azért kellene megbíznom az infóban, mert te hitelesnek tartod?
Nekem már a heréltek fajtatenyésztése is gyanús.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 14:58
Előzmény: #84786  Fsociety
Két herélt ló milyen fajtattenyésztési kárt okozhat?
https://hvg.hu/elet/20240621_honvedelmi-miniszterium-iii-karoly-lo-ajandek
A 8, illetve 6 éves herélt a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság ménesből került ki, azokat III. Károly főistállómestere és a királyi főkocsis választotta ki. Az állatok nemzetközi szintű fogatos és nyereg alatti kiképzést kaptak, amely alkalmassá teszi őket az udvari szolgálatra.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 14:57
Előzmény: #84791  Dehogynincs
Mondom,csak kb ez az info jött,semmi több. 
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 14:51
Előzmény: #84789  Fsociety
Titok, ki küldte? Bemásolhatod ide?
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 14:51
Előzmény: #84785  Murdoch
Ha látnám az elcseszett levelet, akkor meg tudnám mondani, hogy valóban visszakérték-e benne a két herélt lipicait. Talán azt is meg tudnám mondani, hogy ez szándékosan vagy balfékségből történt-e.
A #84755 hozzászólásod linkjén ajándékozás szerepel az agrártárca "tisztázásában" pedig kölcsönszerződés. Itt inkább az agrártárcának hiszek.
Ha tévedek, akkor amiatt tévedek, hogy valódi információk hiányában rakosgatom a mozaikokat.
Nem keresem vissza, de emlékeim szerint azt írtam annakidején, hogy a lehallgatás a titkosszolgálatok dolga. Amikor nyilvánosságra kerültek, akkor Orbán azt mondta, hogy ez bűncselekmény. Nem azt mondta, hogy hamisítvány és nem is viselkedett szolgalelkű kisegérként.
Azt írtam, hogy a tíz orosz diplomata kiutasítása szerintem nagyon is rendben van. Új szálként a szakmaiságot firtatod. Nato-szövetségeseknek szánt üzenetként is rendben van.
Áprilisban eszerint is szavaztam. Az eu-hoz, a nato-hoz és a nyugathoz akarok tartozni.
Egy trumpista kém azért jobb, mert végső soron abban a szövetségi rendszerben van, amelyikhez tartozni akarok (és amelyikhez te nem akarod, hogy tartozzak). Belovai viszont olyan varsói szerződés ellen kémkedett, amelyikhez nem akartam tartozni, de Kádár, Horn és Kovács 1985-ben még igen. Akkor járt le a varsói szeződés, amit lelkesen meghosszabbítottak húsz évre. 2005-ig!!! Aztán 1994-től Kovács elvtársék elkezdték nekünk tanítani a demokráciát és a nyugathoz tartozást. 
Paks2-vel az az új baj, hogy időnként még Paks1-hez sincs elég víz a Dunában. Nem hiszem, hogy szolgalelkűen fölkínáljuk az országot a nyugatnak, de vitatkozhatunk azon, hogy jobb volt-e, amikor ehelyett felszabadításként élveztük a szovjet megszállást.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 14:48
Küldték az infót, szóval nincs linkem. 
Fsociety
Fsociety csütörtök, 14:47
Előzmény: #84787  Dehogynincs
Hát nem a chatgpt dobta,az biztos. 😂
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 14:46
Előzmény: #84786  Fsociety
Végre valaki olvasta a levelet. Hol bukkantál a linkre?
Fsociety
Fsociety csütörtök, 14:23
Nem kérték vissza, hanem a kölcsönszerződés megszüntetését kezdeményezték, így egy másik konstrukciónak megfelelően maradnak a lovak!!! Azért volt erre szükség, mert az UNESCO fajtatenyésztési védettség miatt nem, vagy csak szigorú szabályok szerint adhatók kölcsönbe, vagy ajándékba ezek a lovak. Nem kell ezt tullihegni. 
Murdoch csütörtök, 13:57
Előzmény: #84784  Dehogynincs
Leírtam már, nekem fura volt eredetileg is, de a londoni követséges szál miatt tartottam hihetőnek. Most utólag valószínűleg az volt, hogy heherészet egy jót az elcseszett levélen a királyi udvar, követségi szinten megoldották, csak azért kiment a bulvársajtóba, hogy legyen min csámcsogni.Nem érzek szándékosságot, na az lett volna a durva. Jaj, hát hagyjuk már ezt a kémkedéses szálat, hányszor írjam még, hogy nem az a lényeg, hogy kémek voltak. A baloldali sajtó is erről ír. Tessék, megnéztem, itt a népszava bekezdése:
"Inkább a NATO-szövetségeseknek szánt üzenet, mint szakmai lépés a budapesti orosz nagykövetség tíz diplomatájának a kiutasítása."
Ennyi. Szerinted ki hallgatta le Szijjártóékat, az oroszok? Mindenki megfigyel és lehallgat mindenkit. Most jobb egy trumpista kém, mint az orosz kém? Vagy egy kínai? 
Egyébként meg simán benne lehet a pakliban, hogy mivel dollármilliárdos kötbérekről lenne szó, csak ki akarják kényszeríteni az oroszokból, hogy dobják Paksot, meg a hosszú távú gázsszerződéseket. A következő időszakban meglátjuk, ha ez igaz, az nem azt jelenti, hogy a nyugathoz akarunk tartozni, hanem szolgalelkűen felkínáljuk az országot, mint a nyugat lábtörlőjét. Na akkor gyertek majd a diverzifikációval.
Nem mondom, hogy így lesz, sőt nagyon remélem, hogy szó sincs erről.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 13:34
Előzmény: #84776  Murdoch
Itt most maga az ügy századrangú (két, herált lipicairól szól), de azt jól szemlélteti, hogy milyen nehéz összerakni a mozaikokat.
Az elején én inkább kamunak láttam, te meg inkább hihetőnek aztán egyre inkább közeledtünk a véleménycseréhez.
Nem képviselem a te vélemenyedet, te sem képviseled az én véleményemet, de én egy kicsit elmozdultam a hihetőség fele, te meg mintha kevésbé hihetőnek látnád.
Az már biztos, hogy nem akarjuk hazahozni a lovakat. Lehet, hogy a pontatlan levéllel sem akartuk hazahozni, de mégis lehet, hogy a levélben a szándékkal úgy fogalmaztak, hogy a hazahozást jelentette.
1980-ban én is Lenint akartam lelőni a Central Parkban, de eredeti szándékom ellenére véletlenül John Lennont lőttem le.
A tíz orosz diplomata kiutasítása szerintem nagyon is rendben van. Mit kellett volna tenni? Betörni az orosz külügy szervereire?
Az oroszok először fájdalmas válaszcsapással fenyegetőztek, most meg ez tűnik utolsó szónak:
„Nyitottak vagyunk kapcsolataink további fejlesztésére. Ez érdekünkben áll, és nem vagyunk hívei annak, hogy bármilyen kárt okozzunk az orosz–magyar kétoldalú kapcsolataink, mondjuk úgy, értékes örökségében és tapasztalataiban.”
Murdoch csütörtök, 13:16
Előzmény: #84782  bigyula
Ugyen nem gondolod komolyan, hogy nincs most is vagy 10x ennyi ukrán, amerikai, kínai stb. kém....Akikről tudják, hogy az, hát ez a legjobb dolog. Még baloldali elemzőknél is láttam, hogy ez nem szakmai döntés volt, hanem politikai. Nyilván tudták ezeréve, meg nyilván a valóságról fogalmam sincs, lehet hasznot húztak belőle, tökmindegy, az egész világ ezt csinálja. Nem akarom százszor leírni, a német hivatalos állásfoglalás:
"German prosecutors have accused Ukrainian “state authorities” of ordering the 2022 explosives attack on the Nord Stream gas pipelines linking Russia with Europe, a charge likely to ignite tensions between Kyiv and Berlin, its biggest military backer."
A németek hivatalosan meggyanusították Kijevet és mi történt? Nagy semmi. Pedig tízmilliárd dolláros infrát nyírtak ki, állami terrorizmus stb. Kapják az iszonyú pénzt, kinyalják a valagukat, mert ezt dobja a német hatalmi elit érdeke. Ja, bocs, nem diplomatákat utasítanak ki, hanem az összes beérkező hadköteles ukrán menekültet visszazavarják háborúzni. Oké.
bigyula csütörtök, 13:05
Előzmény: #84781  Murdoch
"Azért mert 10 db"
.
Ezek nagy részét (vagy mindet) már az előző időszakban ki kellett volna utasítani. Ugye nem gondolod komolyan, hogy az új kormány (ami május 9-én állt fel) alatt kerültek a szolgálatok látókörébe ezek az emberek?
Murdoch csütörtök, 12:36
Előzmény: #84777  bigyula
Azért mert 10 db. Azért ebben a formában nem hinném hogy rendszeres, egyébként MP is megmondta, hogy pragmatikus kapcsolatra törekszik. Hát, oké, ez kevésbé olyan lépés, márpedig van egy földrajzi adottságunk, amivel úgy jártunk, ahogy. 
És tegyük hozzá, hogy nem az országok itt a lényeg, hanem a jelenlegi bebetonozott hatalmi elit, német vezénylettel. Viszont ott az AFD programjában, hogy ők nem fogják az ukrán háborút tolni és nem fogják szankciózni az orosz cuccot. A párt népszerűsége országos szinten 28% vs a CDU 20% Itt elemi szintű problémák vannak, az orosz befolyásos sztorit hagyjuk, itt más dimenziókról van szó.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek