Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
keeper péntek, 14:49
Előzmény: #84819  Dehogynincs

"A szerző úgy érvel, hogy jelenlegi területe és erőforrásai birtokában Oroszország mindig is fenyegetni fogja Európa stabilitását, és az orosz imperializmus újra meg újra háborúkat fog kirobbantani a régióban."
.
Vajon az afrikai vagy dél-amerikai országoknak erről mi a véleménye, ki az igazi fenyegetés, ki az imperialista? Nekik valszeg Európa és az USA, főleg Rubió újragyarmatosító beszéde után, amire mindegyik elment.... Idióta seggfej újságíró, nyomja a római narratívát, meg a népek egymásnak ugrasztását, az megy nekik, más nem. Nagyon fájhat, hogy most olyan folyamatok indultak el a világban, ami rájuk fogja dönteni az egész velejéig rothadt rendszerüket. És egybként az USA térképpel nincs baja, ami már egész Észak és Közép-amerikát + grönlandot az USA részeként ábrázolja? Se@@arcok.
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 12:27
Előzmény: #84715  Murdoch
Rakosgatom a mozaikdarabokat.
Vizsgáljuk meg a lesöpört népszavazásokat!
Az egyiket említed, még azt is hozzáteszed, hogy 1994-től számítják a szeparatista problémákat, az 1994-es népszavazás lesöprésétől.
Korábban is betették a lábukat a szeparatista problémák.
Decolonize Russia
https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2022/05/russia-putin-colonization-ukraine-chechnya/639428/
Chechnya’s story is one of many. Nation after nation—Karelia, Komi, Sakha, Bashkortostan, Chuvashia, Kalmykia, Udmurtia, and many more—claimed sovereignty as the Soviet empire crumbled around them. Even regions that had been colonized by the Kremlin for centuries pushed for independence. In a 1992 referendum in Tatarstan, nearly two-thirds of the population voted in favor of sovereignty, even though Soviet authorities had drawn the republic’s borders to exclude some 75 percent of the Tatar population. As election observers wrote, the republic was motivated by “years of pent-up resentment” against Russian colonialism, and saw “huge support” for the referendum in ethnically Tatar regions.
...
A birodalom feldarabolása lenne a hosszú távú megoldás az orosz fenyegetésre?  (2022(!))
https://telex.hu/kulfold/2022/06/01/a-birodalom-feldarabolasa-lenne-a-hosszutavu-megoldas-az-orosz-fenyegetesre ;
Érdekes és egyben rengeteg ponton vitatható felvetéssel élt az Atlantic magazin hétvégi számában megjelent esszéjében Casey Michel amerikai újságíró:
Ahhoz, hogy Európa és a világ végleg megszabaduljon az orosz imperializmus vissza-visszatérő fenyegetésétől, fel kell végre darabolni magát az Orosz Birodalmat.
...
Pedig a Karéliától Csuvasföldön át Tatarisztánig rengeteg etnikum nyilvánította ki 1991–1992-ben önállósági törekvéseit. A Moszkva elnyomásának súlyát évszázadok óta nyögő, csaknem négymilliós Tatárföld például 1992-ben népszavazás útján nyilvánította ki függetlenségét, amit azonban Oroszország alkotmányellenesnek minősített, és mára a tatárok autonómiáját is szépen leépítette. Michel szerint jellemző, hogy az orosz centrumterületekhez képest rettentő szegény, csak névleg autonóm, valójában a Kremlhez lojális oligarchák által vezetett területek fiataljait – dagesztániakat, burjátokat, kalmüköket – ugyanúgy aránytalanul nagy számban áldozzák fel az orosz birodalmi vízió oltárán, mint ahogy a Brit Birodalom áldozta fel annak idején az indiaiakat és íreket gyarmati háborúiban.
...
A szerző úgy érvel, hogy jelenlegi területe és erőforrásai birtokában Oroszország mindig is fenyegetni fogja Európa stabilitását, és az orosz imperializmus újra meg újra háborúkat fog kirobbantani a régióban.
...
Én is ezt mondom, de nem érvként, hanem inkább leírásként. Az orosz birodalmi terjeszkedés miatt aggódom. A jövőben nem vagyok biztos, de az orosz terjeszkedés évszázadok óta rendületlenül folyik. Időnként vannak visszaesések: a cári Oroszország eladta Alaszkát, amit amúgy sem tudott volna megtartani és a cccp széthullott. De a terjeszkedés vágya érezhető. Látjuk az ötödik éve tartó orosz-ukrán háborúban.   
Fsociety
Fsociety péntek, 11:31
Előzmény: #84814  GrizzlyG
Kérdés, hogy ez nem e mondjuk az érdekekkel ellenes. Mert ezt siman el tudom kepzelni, hogy nem jo az,ha nem vagy kiszolgáltatva,meg az is hogy nez ki, hogy több ezer, talán tízezer család is kb alig fizet villany dijat. Amit mondasz,az egyértelmű, hogy azt kell csinálni.
Fsociety
Fsociety péntek, 08:22
"Kormányszóvivő: Az előző kormány ajándékozás helyett kölcsönadási szerződéssel küldte III. Károlyhoz a lipicai lovakat, mi csak a dokumentációt akartuk rendezni
Köböl Anita szerint az új tárca a papírmunka rendezése miatt vette fel a kapcsolatot a brit féllel, a félreértés pedig ebből az utánkövetésből kerekedhetett. Azt viszont határozottan kijelentette, hogy diplomáciai botrányról szó sincs."
 _____
Komment az OV topikból,badsectortol. Tovabbra sincs linkem,mondjuk ez a vihar a biliben nem is annyira érdekel,mint amennyire a jobberek raugrottak,es mint kiderült,megint csak árnyékra sikerült. 
Murdoch csütörtök, 23:01
Előzmény: #84815  GrizzlyG
Nálunk eléggé agyament módon maxolták ezt ki azt tény. Mondjuk most egy izmos sávos ingatlanadóval lehetne nagy izgalmat okozni náluk, szvsz. Ellenben nyugatszerte probléma, nem véletlen az eus airbnb szigorítás tervezet, elég sok minden kumulálta össze ezt a katyvaszt. 
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 22:27
Előzmény: #84811  Fsociety
👍 
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 22:26
Előzmény: #84812  Fsociety
Nagyjából korrekt. Akksi kell rengeteg és hálózat fejlesztés. 3000MWh kezdetnek megteszi :) 
keeper csütörtök, 22:23
Előzmény: #84811  Fsociety
Ritka pillanatok egyike, kaptál tőlem egy pluszt, ez sajnos így igaz, ahogy leírtad, sőt még rosszabb.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 20:20
Előzmény: #84809  Phylaxa
Orbán bandaja semmi egyebet nem csinált,mint kitomte a haverokat azáltal,h allami támogatásokat osztogatott. Egy kvázi pénznyomtatás mindig inflációt okoz. 2017ben vett pesti panelem 15 misi volt,abbol lett kb 7 ev alatt a 45-50. Valtozott mondjuk a jovedelme a fiataloknak 7 ev alatt 300 százalékot? Nem..ergo belekenyszeritettek abba,h eladosodj,persze kozben ment a populista lozung,hogy mekkora kurva jó fejek, hogy a különböző programokat megteremtették neked,es nagyon hálásnak kell lenned érte. Jol atbasztak mindenkit...
Fsociety
Fsociety csütörtök, 20:15
Neztem Musk-kal.egy interjút,hat kemény...valamire nagyon készül az elit,de nem a rettegett globális hatterhatalmak,hanem kb tenyleg a felső 1 százalék. Azt mondja,hohy 2030-as évek végére robot es AI durvan tobbet fog mindenből termelni javakból,nem lesz szükség pénzre,illetve majd a treasuryk adnak egy csekket,amit elkötelthesz. Hat anno lattam a Lopott idő c filmet, érdekes lesz,ha annak valami verziója fog következni. Az biztos,h a jelenlegi rendszer sztem fenntarthatatlanná fog válni,igy ez nem mehet tovább. Az elot kezében a számok sztem már ott vannak,h mekkora az igazi gáz. És a vízhiány is erős lesz, főleg,ha kiderül,h nem teljesen a természetes folyamatoknak köszönhetően fogy. 
Phylaxa csütörtök, 19:35
Előzmény: #84802  Fsociety
Ezt a támogatás dolgot még a sulinet programban értettem meg kb 1 perc alatt. Ha rendesen veszem, akkor X forint, ha támogatással, akkor 2X forint. Meg is állapodtunk, hogy ez valóban jó a kereskedőknek, mert őket támogatják 100%-osan. :)

Az ár max inflációval emelkedhet 1 évig és az alatt mindenki zongorázza le átutalással azt a mennyiséget, ami ahhoz az ingatlanához elég, ahol lakik. Egy 10 KWh-ás tényleg elég. Ennyi.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 19:12
Az mekkora a narancsfejűtől,hogy majd a félidős valasztasok után lemegy az olaj arfolyama..fel is robbant ma szépen,akkor addiig nyilván szabad a pálya a longosoknak. Mondjuk Irán nem tudom, mitől kötne békét hírtelen,csak mert lementek a választások? Nyilván, hát oké...piacbefolyasolas,bennfentes kereskedés a javából. Remélem, egyszer börtönben végzi. 
Murdoch csütörtök, 19:06
Előzmény: #84800  Dehogynincs
Vagy úgy, nehezen, ellenben a most nagy lendületet kapó ukrán Bandera, Suhevics kultusz nagyjából Szálasi analógia és nagyon nem hisztizik a nyugat. Szóval ne engem kérdezz, hanem a nyugatot, főleg a németeket, hogy is van ez.
https://www.youtube.com/watch?v=mAqOS1lJrOg
Fsociety
Fsociety csütörtök, 18:26
Előzmény: #84803  keeper
Erdekes idők jönnek. Aki itt most valami basic kecoban lakik,nulla megtakarítással,annak részvétem. Az akksik kb 10 evet birnak,az inverter sem örökélet. 
Fsociety
Fsociety csütörtök, 18:23
Nemrég aradoztam.itt a betonfalrol,hat elnezve az usa kötvény piacot,az olajat,hamarabb jöhet,mint gondoltam. 
Fsociety
Fsociety csütörtök, 17:42
https://index.hu/belfold/2026/08/27/tordai-bence-paks-2-rendorseg-nyomozas-orban-viktor-szijjarto-peter/?
_____
Mondjuk lehet, hogy igy a végtelenségig ment volna Paks 2 építése,ami gyakorlatilag egy kifizető hely volt a ruszkiknak..itt eppen 80 yard ment nekik. 
keeper csütörtök, 17:42
Előzmény: #84798  Fsociety
Jah, épp néztem egy tagot, aki épített magának egy ilyen sziget üzemű napelemes cuccot, de kellett hozzá egy kis lóvé és nem kis hely, hogy annyit termeljen magának télen is, hogy kb. minimálisan elég legyen, de arról sem beszél nagyon senki, hogy ezeket az akksikat és paneleket majd cserélni is kéne időnként és a másik probléma, hogy ez lehet, hogy megoldja a vidéki falvak problémáját mondjuk nyáron (télen már neccesebb), de a lakótelepeknél még nincs megoldva semmi. Nem gyengén kellene fejleszteni a hazai villamoshálózatot, ha azt akarják, hogy kevesebb trafó füstöljön el a legnagyobb hőségben, amikor a napelemek csúcsra vannak járatva és táplálnak vissza a hálózatba. És a sok klíma is kezd már problémát okozni egyes helyeken, mint valami peltier elem fűti a környezetet, mintha a 40 fok még nem lenne elég odakint...
Fsociety
Fsociety csütörtök, 16:46
Előzmény: #84801  Phylaxa
10 kw akksi egy átlag családnak bőven fedezi meg telen is az ejszakai áramot,de ha nem,akkor is siman rengeteget lehetne könnyíteni az emberek terhein. Az más kérdés,hogy amint elkezdik allamilag tamogatni,azonnal  a kereskedők már emelik is meg az árakat. Csok, babaváró,OSP ugyanez. Szoval ezt valahogy talán hatékonyabban kéne. De egyértelműen ez lenne az irány,persze a gáz lobbynak lehet,h nem tetszene.
Phylaxa csütörtök, 16:38
Előzmény: #84798  Fsociety
Ezt én sem értem. Napelem már nagyon sok háztetőn van, a felesleget, ha van, aksiba és este mehet róla. Annyi ideig már tudja tartani és annyi időre elég is. Sokan élnének vele szerintem. Na mindegy. Mennyiért vettük legutóbb? Ha jól emlékszem 500 euro/megavatt-ra ment fel a tőzsdén és azt még ide is kell hozni.
     Megjegyzem soha sem tudjuk meg mennyiért veszik. Az energia a bennfenntesek világa.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek