Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
wgl szerda, 15:26
Előzmény: #79999  wgl
Helyesen:
Orosz béke jelképe: fideszhívek erre szavaznak!
https://pcdn.hu/articles/images-md/u/k/r/ukrajna-haboru-ensz-beketerv-809748.jpg
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 15:11
A szovjet-kínai határincidens évfordulója
https://mult-kor.hu/cikk.php?id=878
Harmincöt évvel ezelőtt, 1969. március 15-én egy határincidens nyomán robbanásig feszült a Szovjetunió és Kína viszonya: Moszkva `megsemmisítő válaszcsapással` fenyegette meg az akkori kínai vezetést, ha megismétlődnek a fegyveres betörések az egyébként vitatott hovatartozású közös ázsiai határszakaszon. 
...
1969. március 15-ének reggelén szovjet közlés szerint a kínai hadsereg egy ezrede előbb beszivárgással, majd harckocsik, tüzérség és aknavetők támogatásával megpróbálta hatalmába keríteni az Usszuri határfolyó Damanszkij nevű szigetét. Az első összecsapás a szovjet határőrökkel másfél óráig tartott, de a sziget a következő nyolc órában nyolcszor cserélt gazdát, mígnem a kínaiak visszavonultak.
...
A kétoldalú kapcsolatok ügye azonban csak Mihail Gorbacsov hatalomra kerülésével mozdult ki a holtpontról. Moszkva végül is tudomásul vette, hogy a vitatott sziget fölött Kína gyakorolja a fennhatóságot. Mára a kínai-orosz határ teljes hosszának vonalát a két fél pontosan kijelölte. 
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 15:02
Előzmény: #79996  Murdoch
Vagyok annyira liberális, hogy nem mondom meg mit KELL csinálni. Ha propagandista lennék, akkor viszont megmondanám.
#79990 Putyin kína vazallusává tette Oroszországot.
Nem így írták le, kicsit tárgyilagosabbá fogalmaztam át.
Ezt én is így látom, de ettől még tévedhetek ebben is.
Szibéria mindig is a helyén volt és a helyén maradt, de eloroszosodott.
Eljöhet az az idő, amikor elkínaisodik. Kína is tud birodalmat építeni és lavírozni.
Szerintem most Kína fő célja az, hogy az oroszok ne veszítsenek.
Ez a 2022-es és a 2014-es határok között is elképzelhető.
Murdoch szerda, 14:47
Előzmény: #79995  Dehogynincs
Nem tudom, milyen tanulságot kell levonnom belőle, nem erről a háborúról beszéltem. Hacsak azt nem, hogy a térség sok mindenben összezár és nem mindig érik el a céljaikat. Kína viszont pontosan tudja, ha az oroszokon átgázolnak a globalisták, akkor neki kampec, ennek megfelelően fog lavírozni. 
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 13:35
Előzmény: #79991  Murdoch
Példa a Kína és a megboldogult Szovjetunió katonai együttműködésére.
Kínai–vietnámi háború
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADnai%E2%80%93vietn%C3%A1mi_h%C3%A1bor%C3%BA
...1979 februárjában a kínai erők meglepetésszerű inváziót indítottak az egykori Észak-Vietnám ellen, és gyorsan elfoglaltak több várost a határ közelében. Ugyanezen év március 6-án Kína kijelentette, hogy büntető küldetése teljesült, a csapatai ezután kivonultak. Vietnám azonban egészen 1989-ig továbbra is megszállta Kambodzsát, ami arra utal, hogy Kína nem érte el azt a kitűzött célját, hogy visszatartsa Vietnámot a kambodzsai beavatkozástól.
...
A Szovjetunió, bár nem lépett fel közvetlen katonai akcióban, jelentős hírszerzési és felszerelési támogatást nyújtott Vietnámnak.
the_outsider szerda, 13:23

"Putyin foglya lett saját mániáinak"      
:       
"2026. febr. 23.     
Holnap hajnalban lesz pont négy éve, hogy elindult a nyílt és átfogó agresszió Ukrajnával szemben: egyfajta folytatása annak, ami 2014 februárjában, márciusában már a Krím, illetve a kelet-ukrajnai megyék fellázításával elkezdődött, és bizonyos értelemben azok a lépések már egy olyan keréknyomra tették rá az orosz politikai fejlődést, mind belpolitikai, mind külpolitikai tekintetéiben, ami elvezetett végül is ehhez a 2022-es nyílt stádiumhoz” - mondta Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő a Reggeli gyorsban az évforduló kapcsán."
wgl szerda, 12:12
Tegnap hallom  a katonai szakértőt:-- 
igen erősen átalakult a harc milyensége, kezdetben tankok repcsik stb, 
..
Ukránoknak volt 4500 drónjuk, mára drónháború, repülök fel sem mernek szállni, tankokat minden féle drótkerítésekkel védik de így is kilövik, 
 az ukránok idén 10 millió TÍZMILLIÓ  drónt szándékoznak gyártani!!
--
Nem lesz vége a háborúnak egyhamar hosszabb mint mindkét VH. 
Shortelek szerda, 11:37
Előzmény: #79991  Murdoch
"negyedrészt meg a fronton nyerésre állnak az oroszok"
Hûha, vágyálmok apukám, ennyike.
Murdoch kedd, 20:51
Előzmény: #79990  bullrider
Először is azt írja a csávó, hogy Kína segíti az oroszokat. Fantasztikus. Már a vietnámi háborúban is megtette, ahol nem álltak túl jól a szovjetek. Szibéria maradt a helyén. Másrészt meg az elfoglalásra vannak tervek, biztos csak néznék az oroszok hátradőlve, ja és ki mondja az a kaszparov, aki elcsalta a Polgár Juditos meccset:
https://www.youtube.com/watch?v=5M5RE1M3uY0
Harmadrészt meg ez az egész baromira nem jó az usa érdekeinek, negyedrészt meg a fronton nyerésre állnak az oroszok, szóval ezer sebből vérzik itt minden, de mindegy.
bullrider kedd, 19:28
https://www.portfolio.hu/global/20260224/negy-ev-haboru-ime-putyin-ot-nagy-veresege-819890
Amit már oly sokszor leírtam ide, a balfasz geci ex-kgb-s putyin kína vazallusává tette a szertett hazáját! 
És amit már oly sokszor megkérdeztem a moszkovita fórumtársaktól: MEGÉRTE?
bullrider kedd, 19:26
Előzmény: #79985  Robben
Mi van veled kicsi?
Elfogytak a guruló rúbelek?
bullrider kedd, 19:25
Előzmény: #79987  keeper
VG=mediaworks
Szóval ez csak a szokásos hiszti a rogán művektől;)
keeper kedd, 19:23
Mivel egyesek által határozottan volt állítva, hogy az ukránok sohasem fenyegették Magyarországot katonailag, most itt egy friss ropogós, egyenesen a VG-ről:
https://www.vg.hu/kozelet/2026/02/ukran-katonai-fenyegetest-kapott-magyarorszag-szlovakia
Mellesleg a szlovákok, odaadták nekik az összes repülőjüket, légvédelmi egységüket, önjáró lövegüket, tankjukat, ellátták és a mai napig támogatják az ukrán menekülteket és egyéb pénzügyi támogatást is nyújtottak, minden szankciót jóváhagytak stb.
Ilyen szempontból velük szemben kifejezetten szemétségnek tartok egy ilyen hangvételű ukrán fenyegetést.
Mellesleg nem értem mi az ukránok gondja, amikor azt állították nekik nincs szükségük a szlovák áramra:
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/02/ukrajna-ukran-parancsnok-henceges-szlovakia-aram-fico
the_outsider kedd, 18:22
Előzmény: #79985  Robben

Talán ezek szerint te sem tudsz róla, de szint alatti a megnyilvánulásaid színvonala. Nagyjából érdektelen. 
Még Murdoch is legalább egy-két klasszissal jobb. Csak a kutyázó, taknyozó és fukrajnázó beírók vannak még nálad is szintekkel lejjebb.
Robben kedd, 17:39
Előzmény: #79984  the_outsider
És mikor indulsz Kijevbe ahelyett, hogy ide firkálsz?
Ukrán tesvéreid nagy bajban vannak ugyanis, tudod?
Nem firkálgatásd várnának tőletek hanem segítsége, érdemi segítséget, tudod?
Tehát: mennyi pénzt utaltál eddig SAJÁT FORRÁSAIDBÓL  a drága tesvíreidnek ott Ukrajnában?
És ha semmit, akkor nem szégyelled magad emiatt?
Mert óriási szükségük lenne rátok: nemcsak drónpilóta, hanem háttérember is lehetnél a hátországban vagy a frontvonal mögötti másod-harmadik vonalban, pl. sofőr, ételhordó, hullamosó- és szállító, konyhamalac, őrző-védő watchDOG, stb.!
Nos, mikor indulsz? De legalább budapesti követségükre elvihetnél egy hátizsáknyi dollárt! 
Várjuk a válaszod, most kell végre, ILLENE végre, egy kis emberséget is mutatnotok, ok?! 
the_outsider kedd, 16:51

Kedves putyinista barátaim, elvtársaim és (S.) Mari néni!       

Ünnepeljük meg ezt a becses napot, hiszen 4 éve szeretett vezetőnk elindította ezt a véget nem érő háborút, amelyben egyesek szerint talán már közelítheti is a 2 milliót a halottak száma!       

Gondolkodjunk el, milyen is lett/lehetett volna az életünk eme hősies és szemeket felnyitó tett nélkül?     
Az emberek Oroszországban is, és a környező országokban is csak a saját, a mostaninál boldogabbnak vélt életükkel lennének elfoglalva. Családok tömegével élnék seb nélküli, a gondtalanság paravánjával a valóságtól elszigetelt életüket. A valódi érzelmeikben ernyedten, egy lehetséges háború árnyékának még lehetőségétől is bamba és bénító távolságban, a kábító, s szinte veszélymentes élettől révedezve, mondhatjuk, hogy bedrogozva élnének e golyóbison, de nekünk most sikerült felnyitni a szemeiket, a lagymatag ösztöneiket felébreszteni, és megvilágítani számukra, hogy a becses öldöklés kora még nem ért, nem érhetett véget.      

Foglaljuk imáinkba hős(!) vezetőnk nevét, aki oly távolról is, hivatali szobájából megvető bátorsággal harcol a mi, de mondhatjuk úgy is, hogy a világ jövőjéért. A becses s nemesb létér, melyben nem holmi nyugodt tespedés határozza meg létünket, hanem az állandó, vitalitásban bővelkedő harc áhított érzete, és lehetséges beteljesülése.      
Eme harcban már sokak juthattak és jutottak is egy jobb világba, és onnan a magasból ránk letekintve buzdíthatnak eszméink folytatására, és csábíthatnak ellenállhatatlanul, hogy mi is közéjük kerülhessünk.       

Ne feledjük, nem feledhetjük kinek is köszönhetjük mindezt! Egyedül egyetlen személynek, akinek volt bátorsága hogy felnyissa a szemeket akár a távoli országokban is, és számukra is megadja a lehetőséget egy hasonlóan, a lagymatag tespedést pusztító tettre!       

Imádkozzunk hős vezetőnkért, hogy megkapja méltó jutalmát itt közöttünk is, és később is, mikor majd a magasabb szintre, szférába jut a lelke!
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 14:08
Előzmény: #79982  Murdoch
A kmp-mdp-mszmp-mszp vonalról érkező Gyurcsánynak jól állt az oroszbarátság meg az egypártrendszer.
Orbánnak meg az oroszellenesség állt jól és állna jól ma is.
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/szempont/romsics-romsics-ignac-elobb-utobb-ki-kell-derulnie-mi-modon-kerult-kozel-a-kremlhez-az-orban-rezsim/
Romsics Ignác: Előbb-utóbb kiderül, hogyan került közel a Kremlhez az Orbán-rezsim
Egyébként az állítólagos Orbán-fóbiám mellé sokszor megkaptam azt is ezen a fórumon, hogy Gyurcsány-fóbiám van. Ebből akár arra téves következtetésre is juthatnék, hogy normális ember vagyok.
Az erő nyelvét nem jókedvemből emlegetem, hanem azért, mert ezt értik az oroszok.
Az erő nyelve helyett még a megadás vagy a kapituláció nyelvén lehetne szólni és megértem azt is, hogy 1849-ben Világosnál vagy 1956 novemberétől a megadás nyelvét beszéltük.
A mwgadás nyelvén beszélt 1968-ban Csehszlovákia.
1981-ben Jaruzelski az erő nyelvén beszélt a katonai puccsával Lengyelországban, bár ezzel a szovjet megszállást előzte meg.
Petain marsall, az első világháború hőse is a náci-kollaboráció nyelvén beszélt a másidik vh-ban a Vichy-kormányban. 
Murdoch kedd, 13:06
Előzmény: #79981  Dehogynincs
Még a végén rájössz hogy miről szól a politika és hogy mikor-ki-hogy nyilatkozik. Mert Gruziánál ugyebár:
https://kitekinto.hu/2011/09/16/egyeb/bem-rakpart20110916tul_sokaig_hallgatott_gyurcsany_a_gruz_haboru_idejen/41837/
Tudom-tudom, te nem kedvelted Gyurcsányt (sem).
+ ugyebár az elmúlt évtizedekben az usa megtámadta Jugoszláviát, Irakot, Líbiát, Iránt ésatöbbi, ami oda vezetett, hogy a 'független', 'szuverén', 'demokrácia', 'nemzetközi jog' szóknak erodálódott, csaknem elinflálódott a jelentése. És amikor te jössz a nagy eus erő nyelvével, igazából az látszódik, hogy az új világrendes meccseket most az USA, Oroszország, Kína játsza le. Ukrajnában, Közel-Keleten, Tajvanon, Kubában stb. Ez kiknek fáj, na kettőt találhatsz, legyen három. Akik ugyebár szivük szerint beköltöznének Odesszába, meg a Krímbe, mint anno, amikor visszaszorították az oroszok befolyását a Fekete-tengeren.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 12:33
Előzmény: #79971  smallinv
Ha vége lenne a háborúnak, orosz birodalom következő háborúját finanszíroznánk az orosz energia vásárlásával.
2008-ban a Grúzia elleni agresszióját finanszíroztuk. Akkor az volt a soros agresszió.
Akkor még nem annektálták a Krímet és nem támadták meg Ukrajnát.
Orbán akkoriban még világosan látott és érvelt.
https://www.youtube.com/watch?v=0ndu5mhU1bw
Orbán Viktor szerint, ha Oroszország megtámad egy független államot, akkor nekünk magyaroknak már csak 56 miatt is különösen világosan, és keményen ki kell állnunk. Persze ezt nem most mondta, hanem még 2008-ban Szárszón egy konferencián.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek