Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 ma, 18:36
Előzmény: #79601  keeper
"Elnézést kérek nem olvastam, de ha olvastam volna, akkor biztos azt írom rá, hogy.."
.
Nevetséges. Gőzöd sincs mik voltak az érveim, de azért írsz valamiket... a minszki egyezményekről, aminek semmi köze ahhoz az isztambuli egyezményekhez és ahhoz, hogy ukrán részről miért nem lehetett megkötni. 
Basszu, hogy akarsz te is vitatkozni, amikor azt se tudod, miőrl van sz4
A minszki egyezmények betartását egyik fél se vette komolyan, de ha tárgyilagosan elolvasod a Wikipédia vonatkozó angol szócikkét, megállapíthatod, hogy a szaakdár vezetők és Putyin inkább sáros az ügyben. Az meg lényegtelen, hogy mit mondott Merke. Ti mindig ilyen kósza egy mondatok alapján fórumoztok, a tények és részletek ismerete nélkül.
Azt meg nem tudom, hogy kevered ide Boszniát! Ennek sincs semmi köze a vitatott kérdéshez. 
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 11:46
Előzmény: #79608  Murdoch
A Szovjetunió szétesésébe sem szólt bele senki, de végül békésen megállapodtak abban, hogy a Krím és Donbasz kihez kerül.
Murdoch ma, 09:58
Előzmény: #79607  Dehogynincs
Ezt írtam előbb, ha nem szól bele senki, előbb-utóbb megállapodtak volna. De Krím, Odessza, Donbasz, most eltekintve a nyersanyagoktól, stratégiai jelentőségű terület. Az ny-európai terjeszkedés számára. Direkt még jóval az krími annexió előtti cikk:
https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/divers/join/2010/433686/EXPO-AFET_DV(2010)433686_EN.pdfIdézek a konklúzióból:
"The influence of the West has been diminishing in the Black Sea region since 2008. The region has alower priority for the Obama administration than it had for its predecessor. The European Union issuffering from the lack of ambition of its Eastern Partnership, as well as from doubts about furtherenlargement in the medium term. This tendency coincides with a growing assertion of Turkey’sinterests and a recovery in Russia’s fortunes."
Ezt nem értitek meg az istennek se, hogy tojik mindenki az ukránokra, oroszokra, szuverenitásra, itt a birodalmi érdekek számítanak. Ezért köpködnek Putyinra, mert kiszorul ny-európa a keleti zsírosbödönből. Ha az egész donbaszi régióban 1 db. ukrán élne, az is véletlenül, akkor is Ukrajnához rendelné hozzá az EU a térséget. És ha követed most a müncheni történéseket, akkor Merz gyakorlatilag már katonai erőre épülő imperialista dumát nyom, már minden mindegy alapon, nekimenve az usának is.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 09:42
Mi abban a meglepő, hogy az ősrobbanás időpontjától kezdve minden esemény előtt volt egy megelőző esemény?
Minszk1 és Minszk2 előtt ott volt a Szovjetunió békés fölbomlása.
Akkor békésen meg lehetett volna állapodni a Krímről és Donbaszról.
A háborúk belerángatás nélkül is kitörhetnek. Vegyük például Afganisztánt. A szovjetek és előtte az amerikaiak meg britek minden belerángatás nélkül háborúztak az afgánokkal.
Belháborúk is ki szoktak törni belerángatás nélkül. Az oroszoknál a fehérek és a vörösök között, az usá-ban meg észak dél ellen.
Murdoch ma, 09:38
Előzmény: #79604  Shortelek
Az oroszok akkor kb. egy venezuelai szintű akciót terveztek, ami csúfosan elbukott, utána meg jött a kapkodás. Ezért kellett tiplizniük, mert nem hosszú háborúra készültek. Az ukránoknak itt voltak lapjaik, de ettől függetlenül az oroszoknál meg azért ott volt az erő. Utólag már biztos hússzor is szignózták volna mondjuk az isztambuli papírost.
https://index.hu/kulfold/2024/05/01/ukrajna-oroszorszag-tuzszunet-isztanbuli-egyezmeny-beketargyalas/
Krímet mindenképpen vitték volna az oroszok, Donbasz egy részét is, max autonómia jöhetett szóba, orosz felügyelet alatt. De még1x. Zömmel oroszlakta, orosznyelvű térségekről van szó, néhány éve még Zé se beszélt rendesen ukránul. Csak a nyugat felvonulási területként kezelte ukrajnát, német-angol-francia érdekek mentén, itt bukott meg a történet, szó sem lehetett megállapodásról. Ezért linkeltük párszor, hogy a minszkkel is csak átverték az oroszokat, hogy időt húzva felkészítsék az ukránokat a proxyra (Merkel és Hollande is benyögte). Majd 10+ év múlva erről ugyanúgy könyvek, cikkek sorozata fog megjelenni, mint mondjuk Irakról. 
the_outsider ma, 07:41
Előzmény: #79603  keeper

Én nem sokat írok ide. Ha én még ennyit sem írnék, akkor is keveset emelkedne a számodra kedvezőnek tűnő irányba. Ez az 5-10%, szorzódna mondjuk 1,01-gyel. De ha annyira kevésnek tartod, akkor te is zongoristázhatsz akár, meg kutyázhatsz és fukrajnázhatsz. Így még talán a 30%-ot is elérheted. Egyébként is úgy tűnik, hogy OV-ék is a primitívséget célozták meg, s valóban bizonyos körökben nem kell szégyellned.   
Ha ennyire vágyakozol utána, vagy különösen ha ez belülről feszít, akkor ne tartsd vissza magad! Az egészség fontosabb!
Shortelek ma, 07:24

" háború első heteiben az oroszok a Minszk2 megállapodásoknak megfelelően még mindig felajánlották a Donbasz békés visszatérését Ukrajnához és a konfliktus lezárását."
Nem hiszem, kamu.
keeper ma, 07:14
Előzmény: #79600  the_outsider
Na, ha te nem írnál be többet ez az arány még tovább javulna. :D
keeper ma, 07:12
Előzmény: #79596  the_outsider
Pont erről beszéltem....
keeper ma, 07:11
Előzmény: #79590  Istvan78

Legalább ötször?
---
Elnézést kérek nem olvastam, de ha olvastam volna, akkor biztos azt írom rá, hogy volt előtte Minszk 1 Minszk 2 abban a békés rendezésben már megállapodtak, a Donbasz békés visszatérésében Ukrajnához, egy lövés nélkül el lehetett volna rendezni a dolgot, de ha jól emlékszem a sok politikus között maga Merkel mama is elismerte, hogy ezek a megallapodások csak arra szolgáltak, hogy időt nyerjenek Ukrajnának a háborúra való felkészülésre és, hogy ezt senki nem vette komolyan (mármint a minszki megállapodásokat).
---
BoJo pedig - amerikai jóváhagyással - belerángatta az Ukránokat a háborúba bizotsítva őket a nyugat teljes anyagi és katonai támogatásáról, amikor a háború első heteiben az oroszok a Minszk2 megállapodásoknak megfelelően még mindig felajánlották a Donbasz békés visszatérését Ukrajnához és a konfliktus lezárását.
---
Aki nem hiszi járjon utána:
Pont az történt itt is, mint Jugoszlávia esetén, ott is az amerikaiak kavarták a helyzetet, hogy háború legyen:
--
Ambassador to Yugoslavia during breakup—reveals the true reason for Bosnia war
https://seed171.bitchute.com/nnwlaOOuDM1W/aBzpRQphlavF.mp4
--
NATO terjeszkedésre vonatkozó ígéret az amerikai fél részéről:
--
US Ambassador to Soviet Union admits giving assurances of no NATO expansion
https://zn21g5kls-n995.bitchute.com/nnwlaOOuDM1W/nQQsCr9fdlu9.mp4
--
Mivel a nyilatkozatokat az amerikai és a kanadai nagykövet tette nem hiszem, hogy a  putyini propagandát szajkóznák....
the_outsider vasárnap, 22:37
Azért láthatóan van itt egy színvonal a topikban. Kb. mint a mandineren, csak hígított formában. Az utolsó ottani emlékeim szerint ott kb. 95%-ban húgyagyú beszólások vannak, itt érzésre ez az arány kb. 5-10 %.
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 21:38
Előzmény: #79598  Murdoch
Mintha különböző tudatmódosítók együttes hatása alatt lenne a csapat. A kiskatonák eközben egymást belezik ki a lövészárokban. Nem tűnik ez így korrektnek. Legalább kimehetne a színész zongorázni egyet az azovistáknak, a hangulat kedvéért 
Murdoch vasárnap, 21:25
Előzmény: #79597  GrizzlyG
Na igen, az egyik elbőgi magát egy lövészárokba odakészített eben, itt meg, na hát lol, a másik véglet:
https://index.hu/kulfold/2026/02/15/haboru-orosz-ukran-konfliktus-volodimir-zelenszkij-vlagyimir-putyin-donald-trump-beketargyalas-nato-europai-unio-amerika/medvegyev-zelenszkijrol-ez-az-uveges-tekintetu-tetu-addig-el-amig-folytatja-ukrajna-pusztitasat/
Mondjuk tény, hogy mindeközben Zelenszkij is egyre több baromságot hord össze. Így esélye se lesz bármilyen megállapodásnak.
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 20:54
Rutte nato főtitkár és gyakorló elmebeteg egy ukrán kutyával találkozva, kiolvasta a szeméből, hogy fukrajna sohasem adja fel... :))))))))
Nem kell ezeknek valami alapszintű pszichológiai tesztet írni, mielőtt kinevezik őket? 
the_outsider vasárnap, 19:11

"Minden tiszteletem az orosz és a kínai elnöknek, mert nap, mint nap ..."    
Az orosz elnöknek?    
Mármint egy maffiavezérnek?    
Azaz egy gyilkos és tömeggyilkos gazembernek?    

Tartom a #79441-ban írt véleményem:    
"a maffiafőnököket is csak alvilági beállítódású vagy érzelmű emberek tudják csodálni."
Istvan78 vasárnap, 18:17
Előzmény: #79594  Murdoch
Az érveim arra vonatkoztak korábban, hogy miért nem lehetett megkötni akkor azt a békét. Látom, még arra se vetted a fáradtságot, megérts mi a téma. Ehhez a kérdéshez meg egyáltalán nem kapcslódott az, hogy mi a helyzet most, hogy szerinted az oroszok mennyi embert tudnak még harcba állítani. Ennyit rólad.
Murdoch vasárnap, 17:26
Előzmény: #79593  Istvan78
1. Semmilyen érved nem volt, csak pár vágyvezérelt mondatod, meg a szokásos AI copy paste.
2. Amit viszont én írtam, azt az ukránok mondták, azon belül is Szirszkij, a főparancsnok.
Ennyit rólad, még az ukránokra is tojsz.
Istvan78 vasárnap, 16:47
Előzmény: #79591  Murdoch
Látom, csöppet se dolgoztad fel az érveimet, persze nem is érdekelnek, neked csak egy a fontos, hogy az oroszpárti narratívát told.
andras-80 vasárnap, 15:09
Előzmény: #79591  Murdoch
"Ukrajna támadta meg Oroszországot, zömmel német fegyverekkel, tankokkal."
Murdoch vasárnap, 14:55
Előzmény: #79590  Istvan78
De sikerült? Mert ugye te nagyon osztottad a szőke fegyverlobbista nézetét. A nagy túrót, Ukrajna ötöde orosz kézen, minden fronton mennek előre. És most Szirszkij is elmondta:
https://newsukraine.rbc.ua/news/russia-aims-to-form-11-new-divisions-for-1768760321.html
11 hadosztályt állítanak fel az éppen elvérzett és agyonvert oroszok, 400.000 friss katonával. És a háttérben van 4,5 millió, meg 20 millió mozgósítható. Az erő nyelve ugyebár, mennyit tudna Európa nélkülözni, mondjuk húszezer katonát? Mire jó ez az egész?
Istvan78 vasárnap, 14:46
Előzmény: #79586  keeper
Már legalább ötször hoztam az érveimet, hogy az a terv nem volt akkor elfogadható több okból és ha Boris azt mondta, hogy ne kössetek ilyen kedvezőtlen békét és nyomjátok vissza a háború kirobbanása előtti vonalakra az oroszokat, ez is azt jelenti, hogy támogatták az ukránokat a hazájuk megvédésében.
Istvan78 vasárnap, 14:36
Előzmény: #79584  SBob
Azt írtad, hogy az oroszok nem avatkoztak be olyan direkt módon a magyar belügyekbe, mint brüsszel. Erre írtam, hofgy de, beavatkoztak direkt módon a magyar belügyekbe, sőt sokkal inkább durván, mint Brüsszel és hoztam példákat. A legdurvább közvetlen beavatkozás 56 és 68, sőt a lengyeleknél a Szolidaritás idején Jarzelski és a statárium. Hogy mi nem világos neked ebben, fel nem foghatom.
SBob vasárnap, 12:37
Előzmény: #79587  andras-80
ez megint gyerekes volt.
andras-80 vasárnap, 12:36
Előzmény: #79583  keeper
Bd tudod másolni ide a kapott propagandaszöveget? Ehhez nem kell sok. 🤪
keeper vasárnap, 12:32
Előzmény: #79567  Istvan78
Olvasd el a korábbi linkeket, te troll és te ne hazudozz.
"Az Ukrajnának adott támogatások Ukrajna védelmét szolgálták, azt, hogy ne foglalhassa el Oroszország az országot."
Már ez önmagában egy ordas nagy hazugság, már mindeki tudja, hogy BoJo beszélte rá Z-t a háború folytatására amerika jóváhagyásával, amikor már megegyeztek volna a békés rendezéről az oroszokkal és még a Donbasz is az ukránoké maradt volna.
Mi a farncnak foglalkozom veled, már én sem tudom.
SBob vasárnap, 12:31
Előzmény: #79580  andras-80
neked van gondolatod is, csak trollkodni jársz ide? Mert értelmes hozzászólásod még talán egy sem volt a háború vonatkozásában.
SBob vasárnap, 12:23
Előzmény: #79577  Istvan78
:) aranyos vagy. Ezek szerint tényleg nem sikerült ezt az egyszerű halmazelméleti kérdést sem felfognod. Vagy ami még rosszabb, képtelen vagy elismerni még teljesen triviális dolgokat sem, ha az a korábbi narratíváddal ellentétes. Sosem állítottam olyat, hogy a SZU nem viselkedett elnyomóként Magyarország vonatkozásában. Ellenkezőleg, éppen azt írtam, hogy Jaltán abban egyeztek meg a győztes hatalmak, hogy  Magyarország a SZU érdekszférájába kerül. De te csak mondod, mondod, mondod és mondod...
Vélhetően nagyon utálhatnak ezért a környezetedben is, mert ez egy nagyon rossz tulajdonság, de ez a te problémád.
keeper vasárnap, 12:22
Előzmény: #79581  andras-80
Nekem legalább még van mit védeni vele...
keeper vasárnap, 12:18
Előzmény: #79578  Murdoch
Az időközi választásról csak annyit, ha még emlékeztek rá, hogy Biden idején Tump megesküdött mindenre, hogy ha a republikánusok nyernek(kerülnek többségbe) az időköziben, akkor azonnal elkaszálják majd ukrajna fegyverekkel és pénzzel való támogatását. Na ebből nem lett semmi, már ott lehetett tudni, hogy amerikában mindeki meg van véve kilóra.
andras-80 vasárnap, 12:16
Előzmény: #79579  keeper
Alusisak még mindig rajtad van? 😆

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek