Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 18:16
Előzmény: #79018  Murdoch
Eddig is kivulrol befolyasoltak,csak nem volt ennyire nyilvanvalo. Illetve eddig az emberek elvoltak a dizelbotrannyal,meg a tobbi gumicsonttal. A haboru senkinek sem palya,sztem nincs ember sem ebben a topicban,sem mashol,aki azt mondja,h haboruzni fasza,irany megdogleni onkent. Van szaros 60-70 eved ,kinek van kedve abbol mondjuk 10-20 evet haborus fenyegetesben elni. Egyik oldal agymenese miatt sem eri meg,sem kelet,sem nyugat. Csakhat nem mi dontunk. 
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 18:08
Előzmény: #79018  Murdoch
Na,vegre valami objektiv...
Murdoch 2026. 01. 27. 18:05
Előzmény: #79017  Fsociety
Most akit leigazolt a tisza, egyértelműen soroshoz köthető emberke, ez ellenőrizhető tény, nagyon képzett, de globalista vonal. A másik oldalon lehet hogy erősebb a kötődés keletnek, mint kellene, de a nagyobb baj a közpénzes herdálás, ami sokkal inkább elfogadhatatlan. De nagyjából ott tart szinte mindenhol a világ, hogy kívülről befolyásolják, szvsz, teljesen felesleges kis országok esetében szuverén választás rózsaszín felhőjében lebegni. A gazdasági-pénzügyi lobbi átvette a fél világot, aljas időszak ez, nem sok mindent lehet tenni.
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 17:19
Előzmény: #79015  Robben
Kicsit cringe vagy,de ne foglalkozz vele. Nagyjabol magasrol tojok a politikai elfojtott kis belso feszultsegeidre,lehet h erdekbol fideszes vagyok,csak mondjuk hanyok az egesztol alapbol,de lehajolok az aproert,vannak igy nehanyan egyebkent,komoly szinten is. A kodszurkalast meghagyom neked.Az ilyen tiszas megnyilvanulasaidra meg hadd ne reagaljak. Fizetek eleg gaz dijat meg rendszerhasznalatit,ami megy ki az orkoknak,sztem ezzel rendben is vagyunk,lathatod,h melyik oldalt tamogatom,ha akarom,ha nem..leginkabb nem akarom. 
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 17:05
Előzmény: #79013  keeper
Az,h a GDP mibol van,az nyilvan orszagonkent elter. Itt a peldaban gondolom a covidrol lehet szo,egy turistaorszag nyilvan sziv,ha leall minden. Egy jellemzoen nyersanyagtermelo orszag meg akkor cumizik,amikor pl.az USA letolta 25 dollarra az olajat. Felesleges itt szamolgatni,h az euban kerekitesi hibanak szamito magyar gazdasag (kb 2 szazalek a nagy tortabol) az mekkora sullyal szerepel.egy olasz 4 eves ,vendeglato 13 szazalekos kieseshez kepest,max hergelni jo. Mondjuk akkor mar ide kene tenni az olasz gdpt meg melle a csoda ruszkit es akkor lenne valami erdekesseg is.
Robben 2026. 01. 27. 17:04
Előzmény: #79004  Fsociety
Szó sincs erről amit összehordtál - csupán arról van szó hogy a tapasztalat azt mutatja:
az ukránbarát magyarok legalább 95 %-a balliberális szavazó! - erre számos bizonyíték van, ezeket már felsoroltam és nem tudtad, nem is tudhatod cáfolni hiszen mindezek az interneten is megjelent, adatolható konkrét nyilatkozatok voltak!
A Tisza párt pedig meg is szavaztatta a szimpatizánsait arról, fel kell-e venni Ukrajnát az EU-ba, és mi lett a hivatalos eredménye ennek?
hát az, hogy a tiszások döntő többsége, 58 %-a felvenné Ukrajnát az EU-ba - ezt sem cáfolhatod, ők maguk jelentették be!
ennyire egyszerű: ti, szájtépő és itt folyamatosan az ukrán propagandát toló alakok, illene hogy fizessetek be saját zsebből és minél több pénzt az ukrán tesóknak, vagy menjetek a helyszínre segíteni nekik, hiszen itt nyaljátok a talpukat 0-24-ben! 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 01. 27. 17:02
Előzmény: #79010  keeper
A válasz az, hogy "addigra összekapták magukat". #78987 Murdoch
2014-ben annektálták a Krímet, 2022-ben megtámadták Ukrajnát.
1991-ben csak arra volt ereje a Szovjetuniónak, hogy békésen szétessen a tagországok addigi belső határai mentén.
1991-ben még békésen igazíthattak volna a belső határaikon. 
keeper 2026. 01. 27. 15:30
Előzmény: #78987  Murdoch
"Lehet, hogy qrva jó az európai GDP, csak amikor ezt nagy túlzással éttermek, kocsmák, fodrászok, virágkötők, turizmus stb. hozzák össze, akkor mégiscsak más az optikája a tizedekkora orosznak, ami viszont meg az iparra, gyártásra, energiaiparra, bányászatra stb.-re épül."
Ja, hozok is egy példát. Nem tudom emlékszünk-e még Olaszországra, melyik gazdasága majdnem összeomlott a 3-4 év túristaforgalom hiány miatt:
https://wttc.org/news/italy-looks-set-to-lose-more
'According to WTTC’s 2020 Economic Impact Report, during 2019, Travel & Tourism was responsible for almost 3.5 million jobs in Italy, or 14.9% of the country’s total workforce. It also generated €232.9 billion GDP, or 13% to the Italian economy."
"Italy looks set to lose more than €36 billion from missing tourists and visitors due to pandemic"
Ez az összeg kb. háromszor annyi, mint a SAFE keret, amit Magyarország kapna a hadsereg fejlesztésére.
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 15:21
https://hvg.hu/gazdasag/20260127_orosz-gaz-vasarlas-futes-energia
Azt hittem,mi valami cimbik vagyunk,erre kiderul,h minket huznak le a legjobban..bar vegulis,a vallakozasok 7* aron kapjak a gazt,nem kell itt meglepodni semmin,a MET-en meg csorog vissza a haboruba a zseton,okosba',ahogy kell. 
Murdoch 2026. 01. 27. 15:19
Előzmény: #79009  bigyula
Nem csörtéről beszéltem, az megy non-stop. Komolyabb Kína-Orosz konfliktus kizárt. India meg Pakisztán, na kinek is a hozománya? Persze nem is adták volna vissza, csak kellett a lové.
https://en.wikipedia.org/wiki/Indian_Independence_Act_1947
És most rácsodálkozol a világra, hogy ki meri piszkálni a szent határokat. Az oroszok viszik az oroszlakta területeket és kész. Lehetett volna népszavazás is és elkerülhető lett volna a vérontás, de erre nem volt igény. Európai részről, merthogy az oroszokat gyengíteni kell. Grönland dettó, majd viszik a yenkik, a dánokhoz is akkor került, amikor a dán királyság virgonc volt. Semmi közük hozzá amúgy, vagy ha igen, akkor az oroszoknak is Krímhez, mondjuk.
keeper 2026. 01. 27. 15:19
Előzmény: #78989  Dehogynincs
"1991-ben széthullott a a Szovjetunió. Ebből hogy lett az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát?"
Na látod, ez egy nagyon jó kérdés, de szerencsére van rá válasz:
"Robert F. Kennedy Jr. has claimed that USAID, which he described as a front for the CIA, funneled $5 billion in U.S. tax dollars to support the 2014 Euromaidan revolution in Ukraine."
https://deepnewz.com/ukraine/rfk-jr-claims-usaid-funneled-5-billion-to-2014-maidan-protests-calls-into-nuland-37bf9988
https://en.wikipedia.org/wiki/Victoria_Nuland
"During the Maidan Uprising in Ukraine, Nuland made appearances supporting the Maidan protesters.[27] In December 2013, she said in a speech to the US–Ukraine Foundation [uk] that the U.S. had invested over $5 billion on democratic skills and institutions, civic participation, and good governance in Ukraine since 1991. She stated that these were preconditions for Ukraine to achieve its European aspirations.[28][27] The Russian government seized on this statement, claiming it was evidence the U.S. was orchestrating a color revolution"
"“After three visits to Ukraine in five weeks, Victoria Nuland explains that in the past two decades, the United States has spent five Billion dollars ($5,000,000,000) to subvert Ukraine, and assures her listeners that there are prominent businessmen and government officials who support the US project to tear Ukraine away from its historic relationship with Russia and into the US sphere of interest (via “Europe”)."
https://youtu.be/ybefUAGVcqc
Lazán kapcsolódik pl. Venezuelához, Kínához, stb. így érdemes megnézni:
War is peace: How the Nobel 'Peace' Prize serves US foreign policy
https://youtu.be/2Ow1WRl0Axw
bigyula 2026. 01. 27. 14:59
Előzmény: #78999  Murdoch
Miért záródna ki?  Egy India-Pakisztán, vagy egy Kína-Oroszország csörte szerintem nem eredményezne világméretű atomháborút, csak regionális lenne. Akkor is, ha atomfegyvereket vetnének be egymás ellen.
.
Izrael más tészta, ott ha nem lenne atomfegyverük, már leradírozták volna őket a térképről az arabok. Az USA is mögöttük áll, ráadásul igyekszik az arabokat is kordában tartani az olaj miatt.
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 14:56
Előzmény: #79006  keeper
Felolem keresheted a mintakat,ha jol esik. 
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 14:53
Előzmény: #79005  keeper
Lehet az azov is,meg a betyar sereg,meg az osszes tobbi. Nekem atom mindegy,ha neked igy kiteljesedik a lelked. A folyamat attol meg az,ami.
keeper 2026. 01. 27. 14:49
Előzmény: #79004  Fsociety
"frusztralt eletedben"
Találj ki valami sajátot, mert ezt én mondtam neked, de látom van némi szófordulat hasonloság itt-ott, netán egy klubba jártok? :D
the_outsider péntek, 16:16 Előzmény: #78895  keeper #78896
".. CIA ügynök Kaszparovtól.."  

Ez egy nagyon komoly kijelentés, ami csak a putyinista propagandában van jelen. Ezzel be is áraztad magadat
Fsociety ma, 08:29 Előzmény: #78982  keeper #78985 https://telex.hu/kulfold/2025/10/16/az-europai-parlament-ele-kerul-a-brusszeli-magyar-kembotrany
Jaja,mi semmikeppen nem hallgattuk le a szovetsegeseinket.(Mindenki lehallgat mindenkit,remelem azert ezzel nem mondtam teljesen ujat neked) Az ukran simmel regisztralt megjegyzesed utan pedig nagyjabol be is araztad magad ruszki baratkent
keeper 2026. 01. 27. 14:41
Előzmény: #79001  Fsociety

"Persze nyilvan aki nem egy kavics alatt el,az felismeri a mintat,hogy ez bizony kezd nem kicsit Wagner lenni,vagy SS"
Vagy azov, ja bocs gondolom azt szándékosan hagytad le. :D
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 14:33
Előzmény: #79002  Robben
Ertem,tehat te itt szeretned eldonteni es szamonkerni a kis frusztralt eletedben,h ki kinek mit utal,es kik az elvbaratai. Racionalis erveket nem hallgatsz meg,mert felfogni sem birod sajnos.Hogy milyen szavazo vagyok,szinten lovesed nincs,max a fejedben,az meg senkit nem erdekel,h mit kepzelegsz. De azert menjen wct surolni,aki nem ert veled egyet. Ja,hat ez igy kb a vadhajtasok szint,koszi,ezzel nincs dolgunk. 
Robben 2026. 01. 27. 14:27
Előzmény: #79002  Robben
a felsorolt pártok vezetői nem is egy alkalommal követelték, hogy a magyar kormány küldjön lőszert és fegyvert az ukránoknak, a hazaáruló Ruszin-szedi tesó pedig arról beszélt, "tudnánk segíteni Ukrajnának mint Nato" tehát kifejezte hogy igénye lettt volna erre, csak hát a Nato-tagság végül nem jött össze az ukr elvtársaknak, de Riszintesó azért az ülések végén mindig elmondta, hogy "szláva ukrajini!!".......
Robben 2026. 01. 27. 14:13
Előzmény: #78998  Fsociety
Hiteltelen, ahogy mellébeszélsz, tehát:
mennyit utaltál eddig saját zsebből az ukrán elvbarátaidnak?
én semmit sem utaltam sem az orosz, sem ukr félnek, mert mert ez nem az én háborúm!
ti viszont azon magyar párok szavazói vagytok  (Momentum, Párbeszéd, Dk, és Márki-zay pártja, Tisza), amelyek vezetői többször is kijelentették, hogy ez "a ti háborútok", sőt Mzp elvtársad azt is mondta, a háború kitörése után nem sokkal,  hogy "akár katonákat is küldenénk Ukrajnába, ha a Nato kéri" 
 - tehát illett volna utalnod már az ukr tesóidnak a saját számládról, és éppen ezért vagytok képmutatóak, álszentek és demagógok, hogy ennek ellenére mégsem utaltatok semmit! szégyen a köbön! - de ezt már megszoktuk tőletek, hogy pénzt nem adtok nekik, csak a propagandájukat nyomatjátok itt mint süket a csengőt...
Fsociety
Fsociety 2026. 01. 27. 13:29
https://444.hu/2026/01/27/ice-ugynokoket-hoznak-magukkal-az-amerikaiak-a-teli-olimpiara-milano-polgarmestere-maris-elkuldte-oket-a-francba?
____
Meg a vegen kiderul,h ezek az idegenrendeszekeknek mondott kedves emberek vegulis egy maganhadsereg. Mert alapbol ugy gondolnam,h ezeknek semmi kozuk nincs egy idegen orszagban a biztonsaghoz. Vagy nem idegenrendeszek,csak az a fedo tevekenyseg.Persze nyilvan aki nem egy kavics alatt el,az felismeri a mintat,hogy ez bizony kezd nem kicsit Wagner lenni,vagy SS. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek