Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Kata726
Kata726 péntek, 08:44
Előzmény: #95678  karalabe
Kicsit saját magam ellen is beszélek, de minden szavaddal egyetértek! Nem a Tisza hibája, hogy most szívunk, hanem hogy 4k felett hittünk a mesékben. Bár én az esés egy részéből kimaradtam, de így is nem fél éven vagyok túl, sok elvesztegetett lehetőség, mert túlzottan "beleszerettem" az itteni sztorikba és kicsit elvakult lettem. Ezért csak magamat hibáztathatom. Viszont ezek következtében már nehezen tudok hosszútávon gondolkodni itt, ezért a jövőbeni 4000 és feletti árfolyamok(???????) engem már nem nagyon fognak érinteni. 3k környékén +/- 10% úgy dobom, mint a pinty. Egy minimális mennyiséget megtartok, mert hát mégis csak a Magyar Népmeséken nőttem fel.😁
BigD21 péntek, 08:41
Értsük meg, hogy különböző stratégiát alkalmazunk a tőzsdén.Érdemes megérteni egymást!
A befektetők és kereskedők általában az alábbi stratégiák mentén hozzák meg a döntéseiket:
1. A fundamentális elemzők (A vállalat működése)
Ők azok, akik a cég „mögé” néznek. Nem a napi árfolyammozgás érdekli őket, hanem a vállalat valós értéke.
  • Mit vizsgálnak? Mérlegeket, eredménykimutatásokat, adósságállományt, piaci részesedést, a menedzsmentet, és olyan mutatókat, mint a P/E (árfolyam/nyereség) vagy az osztalékhozam.
  • Időtáv: Hosszú táv (évek vagy évtizedek).
  • Cél: Megtalálni azokat a vállalatokat, amelyeket a piac éppen alulértékel, de stabil a növekedési potenciáljuk.
2. A technikai elemzők (A grafikonok világa)
Ők úgy vélik, hogy a múltbeli ármozgások és a kereskedési volumen minden fontos információt (még a jövőbeli híreket is) beáraztak.
  • Mit vizsgálnak? Gyertyadiagramokat, trendvonalakat, támasz- és ellenállási szinteket, indikátorokat (pl. RSI, MACD, mozgóátlagok).
  • Időtáv: Rövid- és középtáv (percektől néhány hétig).
  • Cél: Mintázatokat és trendfordulókat azonosítani a grafikonon, hogy eltalálják a legjobb be- és kiszállási pontokat.
3. A piaci hangulat és momentum kereskedők (A piaci mozgás)
Ők nem a grafikonok matematikai alakzataira vagy a mérlegre fókuszálnak, hanem a piac pszichológiájára és a hírfolyamra.
  • Mit vizsgálnak? Makrogazdasági híreket, politikai változásokat (mint a fenti 4iG-példa), és azt, hogy hová áramlik a „forró tőke”. Ha egy szektor (pl. a mesterséges intelligencia vagy az űripar) szárnyal, ők meglovagolják a hullámot.
  • Időtáv: Nagyon rövid táv (akár napon belüli scalpolás vagy daytrade).
  • Cél: Haladni a tömeggel és a trenddel („Trend is your friend”), majd kiszállni, mielőtt a lendület elfogy.
Nyilván, akik nyugtatnak, bizakodóak, optimisták, azok az egyes csoportba tartoznak és türelmesek, nyugtatják a csoportot. A lényeg, hogy segíteni szeretnének a nehéz, átmeneti időszakban.
Nyilván nehéz, mert a számlán látod, ahogy a vagyonod veszti az értékét, így aggódsz és türelmetlen, ingerült, pesszimista vagy.
Érdemes tisztán látni és megismerni a stratégiád előnyét, hátrányát.
Nyilván valami miatt a részvény mellett döntöttél.
Amennyiben a 2., 3., csoportba tartozol nehezebb helyzetben vagy, mert nincs kapaszkodód, hiszen a stratégiád “csak” a zöld-piros vagy a grafikon mozgása, így ha rosszul (esik a papír) alakulnak dolgok, már katasztrófát látsz… és az sem segít, ha a háttérben gőzerővel megy a meló.
Hiába tárgyal JG és jönnek a hírek, nem látsz összefüggést csak azt nézed, hogy a nap végén piros a zárás.
Ezekre TUDATOSAN fel kell készülni!
Bármihez fogsz, előtte tájékozódj, ismerd meg, tanulj róla!!!
Szép napot!
karalabe péntek, 07:11
Előzmény: #95670  Kawaszabi77
Mennyi volt a papír novemberben és mennyi volt március végén?
Akkor hol volt még a Tisza kormány.
Furcsa a mindennapi valóság értelmezésed.
Az a lényeg ,hogy a Te zsebed tele legyen olyan áron is, amiket itt felsoroltál.
Matolcsy, Mága, nem sorolom tudja, ismeri aki akarja.
Érdekes most már a rendőrség, ügyészség is meri tenni a dolgát.
A papírt sem kell temetni, ha a szerződéseket átvizsgálva nem sok “kakit” találnak benne.
Legfeljebb éveket kell várjunk,
Sajnos én sem adtam novemberben, mert az USA látogatása a nagy csapatnak, és üres kézzel, teli hazugsággal való kommunikálásukat benyaltam.
Sajnos a meg nem nyert hasznom nekem is hasonló a Tiedhez.
Azt gondolom és sajnálom, hogy az elkeseredésed miatt rumli lett a tornyodban.
Remélem hamarosan ismét ládaszám hordod haza a pezsgő hegyeket,
Kawaszabi77 péntek, 06:58
Előzmény: #95676  Worthington
Jó reggelt!Mi már emelkedtünk is!!Igaz csak ki az ágyból,azt viszünk pár mázsa vasat a MÉH-telepre,legyen egy kis lovettánk!Hazafele veszünk a lidlibe egy csomag virslit,azt megsütjük,hozzá pár tükörtojás,mustárral,egy pohár tej,meg mindenki kap egy zsemlét is mellé!Ennyi a mai terv!Néztem tegnap a lidlibe is volt ribáj szték,17500ft kilója,5000 volt egy falat,de mondtam a gyereknek ez most nem nekünk van kitéve!Majd ha megjön a MOL-oszti,akkor veszünk!
Worthington
Worthington péntek, 06:12
Előzmény: #95675  Zno
Teljesen egyetértek, a szar USA hangulatot meglovagolva speka lekötések történtek... USA viszont tegnap nagyot ment, szerintem mi is emelkedni fogunk!
Zno csütörtök, 21:24
Előzmény: #95673  Ecpec
Nem erre gondoltam. A beszaratás volt az illető célja ezzel kívánta hatékonyabbá tenni a lenyomást.
Csaba75 csütörtök, 21:10
Előzmény: #95667  Atti67
A mi lett volna ha... 
Pld.március vège nasdaq
AMD 190 dollár most 500...
Intel 41 dollár most 110...
Micron 330 dollár most 1000!!
Ezek mar elmebeteg árak de ez van
Pedig gondolkoztam akkoriban hogy veszek de én marha nem vettem mert iráni háború fullon.
Szóval mi lett volna ha....
Ecpec
Ecpec csütörtök, 21:04
Előzmény: #95640  Zno
Nem vagyok egy nagy kombinatőr,de akkor ezek szerint egy nagy kekva kimentés zajlik? 
Kawaszabi77 csütörtök, 20:38
Előzmény: #95671  1791akipoV
Én várom!!Szabad a pálya!Csak eddig pozitiv dolgot még nem hallottam eddig az új brigádtól 4IG fronton!
1791akipoV csütörtök, 20:33
Előzmény: #95668  Kawaszabi77
Ha majd megjavul a rakéta akkor ígérd meg, hogy nem nézed meg a tervrajzot és nem mész a közelébe sem. ;-))
Kawaszabi77 csütörtök, 20:22
Előzmény: #95669  Rellim
5000-röl visszafelé 1600-ig bárki belevett nem napizás céljából,az mindenki bukott!Aki nem adta el 5000 körül szintén a pénze 60%-át elbukta,ha 4200-on jött,ha 40ft-on!Ezek már tények!Én elmondtam a saját zsebeteket nézzétek,mikor a szavazófülke magányába nekiálltok összevissza ikszelgetni,de pár ember kivételével leszartátok!Most a Matolcsy nem lop,meg a Mága se,meg senki se,itt meg akinek volt 100 milliója novemberbe,annak most van 40!Jelenleg igy állunk!Egy pozitív van,aki nem akar keserű szájízzel távozni,jó sokáig hülyéskedhet most itt a többiekkel!Ennyi elönye volt eddig,hogy behúztátok a Tiszát!Csak nehogy ennyi is maradjon,mert akkor annyi,meg egy bambi!Én kiváncsian várom a csodát,amit itt sokan vártok!!!Mást most nem tudok mondani,pár hónap azt kiderül,ki ült forditva a moziba!!!És most nagyon remélem,hogy én,ahogy mondjátok!!!
Rellim
Rellim csütörtök, 19:54
Előzmény: #95667  Atti67
Ismerős a szitu...
Az elmúlt fél évben bárhol vettem, másnap már olcsóbb volt. 
Kawaszabi77 csütörtök, 19:32
Előzmény: #95665  1791akipoV
Ezt beszéltük is!Jó a hasonlat!!Én nem akarom leirni,de ez olyan mintha nekem szóltak volnak a NASA-tól,hogy Szabi nézd át az űrhajó tervrajzait,azt döntsd el,hogy mi legyen!Kábé annyit ért hozzá szerintem ő is a nemzetközi szerződésekhez!Nem biztos,hogy a legélesebb kést vették elő a feladatra a fiókból!
Atti67 csütörtök, 19:19
1 hete kb, bővitettem a pakkom 8K-val,ami már veszteséges.Akkor tudtam volna venni belőle 55k opust,amin már lenne 2,5-3 M nyereség,plusz nemsokára kapnék rá 1M osztit.De én ebben bíztam,de minek.Úgyhogy kapd össze magad Gellért,és holnap intézz egy 2300-as zárót,akkor nem fogok haragudni
bedross csütörtök, 18:38
Napi grafikonon lehet ez egy fej-váll ? 
1791akipoV csütörtök, 18:29
Előzmény: #95646  tschi-
Nekem sem tetszik RSZR. Abszolút katona. Kérdezi MP valamiről... majd a választ így kezdi: Jelentem! ...
Aki gyakorlóban van az azzal, aki nyakkendőt köt az azzal tárgyaljon! Ciki lesz ha nem ugorja meg a mércét, MP-t erről az oldaláról még nem igazán ismerjük. Itt lehet majd mérlegelnie kell...
Audax1 csütörtök, 18:14
Előzmény: #95656  Kawaszabi77
Azok, akik ma adták, azok nagy eséllyel átmentek oda, amiket te megemlítesz. Én sajnos az "ilyen lépésekhez" nem vagyok elég bátor.
Getup
Getup csütörtök, 18:01
Előzmény: #95659  Atti67
Pont erre gondoltam en is 271 volt az alja ment vissza majd 140ftot nem hiszem hogy arra 20ft osztalekra...
boomax csütörtök, 18:00
Előzmény: #95624  rice2

100.000.000USD x 100....akkor hol is lenne a 4iG árfolyama?
Az Axiom Space globális szinten a magán-űripar (az úgynevezett „New Space” szektor) egyik legjelentősebb, legmeghatározóbb közép- és nagyvállalata. Nem egy apró startup, de méretében még elmarad az olyan óriásoktól, mint a SpaceX (1500-1700mrd dollár) vagy a Blue Origin (50-100mrd dollár).A cég méretét a következő legfontosabb pénzügyi és szervezeti adatokkal lehet leírni:
1. Piaci érték (Valuáció)Az Axiom Space egy úgynevezett „unikornis”, azaz a piaci értéke bőven meghaladja az 1 milliárd dollárt.
  • A legutóbbi, 2025–2026-os tőkebevonási körök (köztük a 4iG és a Katari Befektetési Hatóság – QIA részvételével lezajlott Series D kör) után a cég becsült piaci értéke 2 és 2,5 milliárd dollár (kb. 700-900 milliárd forint) között mozog. 
  • Eddigi fennállása óta összesen több mint 850 millió dollár kockázati és stratégiai tőkét gyűjtött össze a befektetőitől.
2. Alkalmazottak számaA cég rendkívül gyorsan növekszik. Míg néhány éve még csak pár százan dolgoztak ott, a legfrissebb adatok szerint jelenleg körülbelül 850–900 magasan képzett alkalmazottat foglalkoztatnak. A munkatársak többsége mérnök, űrkutatási szakember és korábbi NASA-tisztviselő. Központjuk a texasi Houstonban, a NASA tőszomszédságában található.3. ÁrbevételMivel magánkézben lévő vállalatról van szó, a pontos pénzügyi mérlegek nem teljesen nyilvánosak, de az iparági elemzések és becslések szerint a cég éves árbevétele 300 és 400 millió dollár között alakul.Az Axiom Space bevételei három fő forrásból származnak:
  • Privát űrmissziók (Ax-missziók): Ők szervezik az űrturisták és nemzeti űrhajósok (mint például a tervezett magyar űrhajós, Kapu Tibor) utazásait a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Egy-egy ilyen küldetésen ülésenként nagyjából 55 millió dollárt számláznak ki.
  • NASA-szerződések: A NASA milliárdos nagyságrendű keretszerződéseket kötött velük. Az Axiom fejleszti például a Holdra szálló űrhajósok következő generációs szkafandereit (AxEMU program az Artemis-missziókhoz), ami önmagában egy több mint 220 millió dolláros fix megrendelés.
  • Űrállomás-modulok: Ők építik a világ első kereskedelmi űrállomását (Axiom Station). Ennek első moduljait kezdetben az ISS-hez kapcsolják, majd miután az ISS-t nyugdíjazzák, az Axiom moduljai önálló magán-űrállomásként fognak keringeni a Föld körül.
Összességében az Axiom Space gazdaságilag és stratégiailag is egy nehézsúlyú szereplő, amely alapjaiban határozza meg a Nemzetközi Űrállomás utáni korszak űrgazdaságát. 
Getup
Getup csütörtök, 17:59
Előzmény: #95660  Kawaszabi77
Durranásra én se sajna...köszi azért a választ 

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek