Ez a piaclenyomás mindig is kétélű fegyver volt. Sosem tudhatod mikor jön egy nagyobb kutya és jólmeg... Reméljük tényleg csak kiszállni akart és az elmúlt héten kb 100 k-t is kiszorhatott, ezzel reméljük kitátazott mindent, így mindenki happy lehet.
2024 szeptemberében megkezdődött az új TV platformra való átállás, így a Vodafone-hoz érkező új ügyfelek TV előfizetés esetén már az új UI-val ellátott médiaboxot kapják, illetve megkezdődik a meglévő Vodafone ügyfelek fokozatos migrációja az új platformra. Az átállás egy rendkívül összetett folyamat, ezért a platform szolgáltatásai, arculata a márkaváltással fokozatosan bővülnek majd. A OneTV nevű új TV platform 2025 első felében megújuló arculattal és logóval érkezik majd okostelefonokra (OneTV mobilalkalmazás), webre és tévékre (set-top boxokra).
igen. bár ha igy forgalom nélkül kioldalaz, akkor semmit nem jelent. a céggel semmi gond nincs, egyszerűen nincs befektető a piacon. az egész bét szenved.
Hát vagy egyáltalán nem kommunikál. Épdu, DM, Mega, Astra - zéró kommunikáció a kicsiknél de még a midcap-ek is teljesen kussban vannak. Ez balkán amit itt van.
Mert a cég nem tud értelmesen kommunikálni. Kerek perec le kellett volna írni, mert a magyar ember szövegértése zéró: "Emberek, ez nektek jó lesz, mert..." De nem, még a feketepéter interjú is egy zavaros üzleti hablatyolás lett. A bét közönsége ott tart, hogy nutexet vesz és csinál 30M forgalmat, amíg itt a napi forgalom 1M !!! Mi a pöcsöm van itt??? Ennek a cégnek 300-500M napi forgalma kellene, hogy legyen. Amikor pörgés volt, 1MRD forgalom volt. Most 1M!!!!!!!
Csak a telco infrastruktúra leányból fognak részesedést eladni, de a többségi tulajdont itt is megtartják. Minden más leány 100% 4IG Nyrt. tulajdonban lesz. Zárójelben jegyezném meg, hogy a telco üzletág eddig is egy leányban volt, vagyis az AH-ban, ami nem is 100%ig a 4IG-jé. És a további telco cégek meg az AH tulajdonában voltak és Voda pl csak részben. Tehát több tulajdonlási lépcső is volt, amit most végre rendbe szednek. És most kezdi el zavarni a közvetett tulajdonlás a befektetőket, mikor a rossz helyzetből lesz jobb??? Miééért???
Amúgy én itt mesterséges pánikkeltést szagolok. Tegnap 4x10K csomag volt bent, azzal tolták le az eladókat. Ma valmiért a 40K-ból csak 20k látszik 730-tól. Szóval nyilván van, aki szeretné lentebb látni az árfolyamot és magára dobáltatni olcsón a papírt.
Hogy mit fognak esetleg eladni, azt nem tudom, de egy holdingot úgy képzelj el, mint sok kisebb cég "közösségét". A kisebb Zrt-k vagy Kft-knek, mint leányoknak van saját gazdálkodásuk és végül csak az eredményt szállítják be az anyavállalatnak. Ha pl. itt kiszervezik az IT/SI-t egy Zrt-be és annak a többségi tulajdonosa továbbra is az NYrt, akkor valójában annyi történik, hogy a Zrt a profitot szállítja be az Nyrt-be. Az Nyrt-ben tehát sem a folyó költések, sem a beruházási amortizáció nem jelenik meg. A 4ig célja, hogy az Nyrt minél nagyobb nyereséget tudjon kimutatni és minél inkább transzparens legyen, hogy melyik terület milyen profit rátával, azaz nyereség/árbevétel tud dolgozni. (Ott van pl az Invitech a portfolioban. Eszméletlen tárgyi eszköz állomány lehet a cégben, sok az amortizáció és megérzésem szerint (nincs pontos adatom) nem túl magas lehet a profit ráta.) De ahogy a preziből is látszik, az IT szállít 5,5MRD-ot, a Telco 112MRD EBIDTA-t. Óriási a különbség. Ha el is ad majd valamit az Nyrt, az inkább lesz az alacsony profit rátával működő leány. Hozzáteszem ha el is ad belőle résztulajdont, az egészet tuti nem adja el. Összegezve: az egész transzformáció célja, hogy a leányok működése átlátható legyen és az nyrt-be az eredmények szállíttassanak be.
De az egész konspirációs elméleted azon alapszik, hogy valaki ordas mód ki akar szállni de nem tud. 16% közkéznek a 10%-a kiszáll ahogy te írod, az 1.6%, uszkve 5M darab. Ezek piacon kívül megkapják a 520Ft-jukat, ami a cégnek lesz 2,6MRD Ft. Továbbra sem értem, hogy ezért miért szakadna be az áfolyam 400Ft-ra? Nem "szervezték ki", hiszen a leváló cég a holding része marad.
Inkább te olvasd el mit írtam !! Nem utaltam a rh ra! A közgyűlésesn felajanhatnak a kozkezbol 10% ot , a jelenlegi 10 milkos forgalmú piacon nem tud kiszállni egy spekulans sem és egy befektető sem . .A rh 670 papírjait csak olvastad , de a valóságot sosem tudod meg .. ha minden jól prosperáló céget kiszerveznek akkor az adósság a reszvenyeseké marad?? Az a részveny ami nem megy fel az csak lefelé mehet...A 400 Ft egy nagyon negatív hangvételű kgy után lehetséges...
Az viszont érdekes, hogy az 50K summa eladónk elképesztően óvatos. Nem adogat be, nem töri le az árfolyamot. Először azt gondoltam, hogy paraszt shortol, hátha lentebb majd visszaveszi, de nincs tétel lent.
A trollok szinesitik a fórumot. Minden valamirevaló fórumba kell egy troll! Így már hivatalosan is népszerűvé vált a részvény és a fórum is:) Ha kilő majd, mint a rakéta és minden gyorstüzelő szerencsevadász idetódul, akkor lehet több házitrollunk is lesz majd:DDD Nem érdemes ezen bosszankodni, ez egy jó jel:)
Én azt nem értem, hogy az ilyenek hogy kerülnek egy tőzsde fórumra. Azt gondolná az ember, hogy aki ide írogat, az azért olvas és tájékozódik is. No mindegy, nem befolyásol végül is semmit..
Ha minimálisan utána olvastál volna, akkor tudnád, hogy pl a Rheinmetall 670Ft-ért jutott a papírokhoz és van neki egy komoly részesedése. Tehát akkora marhaságot írni, hogy majd őket is "kivárásolják" 520Ft-ért már tényleg égbekiáltó. Nem mellesleg épkézláb módon nem tudtad megfogalmazni a gondolataid sem. Mi az, hogy kgy után 400-ra esik? Hogy jött ki a 10%? :):):)
Teljesen mindegy ki adja , Jászai kimondta hogy 520 Ft on kiszalhat bárki!!! Ha lenne ebből az adósságal nyakig tömött papírból már most adnám!!!! Nem 520 on... Ha megvárjatok a közgyűlést, és ott lesznek sokan !! Lehet akár 10% amit vissza vesznek ... Nyitás után a papír szakadhat is le 400 ig is... Nekem gyanús a tőzsdén maradás is!! Ezek csak birtokolni akarnak ...
Én kb. talán 1 éve írtam, hogy lehet a török adogatja. Az, hogy eddig minimálisat csökkent, még nem jelenti azt, hogy mindet eladná. Lehet a háttérben egyezkednek és a cég azért nem vett a piacról 1 éve, hogy olcsóbban tudják tőle elszedni.
Török min. duplázott a csomagjával, mert a líra annyit gyengült a fthoz képest 2 év alatt.. Ha otthon akarja elkölteni, neki nagyon jó befektetés volt a 4IG. Szerintem nem akar kiszállni, mert akkor a Rheinmetall is simán átvehetné a pakkját. Ők most nagyon tele vannak pénzzel és a következő 4-5 évben tele is lesznek. Tartom a véleményem, hogy a kicsik adogatják. Azért kb. 15milliárdnyi papír van a kicsiknél .
Ez amúgy nem egy marinéni aki 10K-s csomagokat dobál ki. kibaszott kgy-n meg lehetne kérdezni, hogy a töröknek hogyan áll a csomagja. az fogyott láthatóan
728-ról 10% emelkedésekkel a lépcsők: 800 880 968 1065 tehát 4 nap alatt egy nem túl combos 10% emelkedéssel már 1000 felett lehet :):):) ez semmi kérem
Hadiipar majd még a következő 2-3 évben fog felfutni. Rheinmetellal a közös cégre gondolok. Amikor eltervezték a közös céget, akkor még a Rheinmetallnak kb. harmada megrendelése volt, mint most. ez azt jelenti, hogy majd a közös cégnek is 3X annyi bevétele-nyeresége lesz, mint ahogy tervezték. A gond az, hogy mi a tervekről, számokról nem tudunk semmit. Drón gyártás és elhárítás viszont már valószínű 2 éven belül. Azt nyilatkozták, hogy kész fejlesztéseik vannak. Műhold gyártás is kb. 2 év. Most építik a gyárat. Huaweijel is írtak alá szerződést. Nagy tervek vannak és ha minden termőre fordul... 727ft Szép a jövő, de a jelen szar :D
2023-as cikkben még 3,4% volt a török tulajdon, most júniusban 3,16. Ha jól számolom, akkor kb 720.000db papír került ki a kezük közül. (Összesen meg volt nekik 10M darab.) Ha ők azok a kretének, akik piacon dobálták tavaly ősztől, akkor remélek csuklik az anyjuk. mi van ha a kopasz bevereti az árfolyamot, hogy a töröktől elvegyék olcsón a papírt?
Én is ezt a kalkulációt mantrázom minden nap. A valóságban a 4IG árbevetele már csak kevéskével marad alul az mtelhez képest, de mtel masszívan nyereséges 4IG pedig veszteséges még. Mtel adósság állománya kb 400 milliárd emlékeim szerint, míg 4IG 800 milliárd feletti adóssággal van. Nagy különbség még, hogy 4IG folyamatosan növekszik, mint a kisgömböc, míg mtel kb az infláció követő áremelés mértékéig növekszik csak. A maradékot mindenki matekolja a saját szájíze szerint. Nálam a legpesszimistább kalkulációmhoz képest is bőven alulteljesít az árfolyam. Bőven bőven.
Csak úgy számolgatok a sok információ között. A 4ig nek van ugye kb 300millo részvénye kb 700 ft áron az kb 210 mrd forint cégértéket jelent. A Magyar Telekomnak van kb 1 mrd részvénye kb 1000 ft áron, az 1000 mrd forint cégértéket jelent. Tényleg ennyi lenne a különbség?
Pár évvel ezelőtti tervek szerint a telekommunikáció és az informatika kb fifti fifti arányban lesz jelen a 4IG-ben. Csak annyi van, hogy a telekommunikációs láb a töménytelen felvásárlásoknak hála mára kvázi kiépült jelenleg restruktuálják az egeszet mind jogilag, mind működési/üzemeltetési szinten. Ezzel szemben az informatikai üzletágban az organikus növekedesen lesz inkább a hangsúly és nem a felvásárlásokon, így ez a tevékenységi kör még bőven felfutási szakaszban van most. Annak is az elején.
Plusz a Reinmetall informatikai rendszereinek működtetése és karbantratása is benne van a pakliban világszerte. Ezzel a tervvel indult a két cég stratégiai együttműködése és ennek keretében vettek a németek 25%os részesedést is. Azóta csak bővúlt a paletta. Emlékeim szerint már a felhőszolgáltatás is terítéken van.
Olcsó munkaerő egy nehéz piacon: IT területen jó szakembereket találni nehéz és nyugat európában marha drága is. Az IT pedig egy olyan szektor, amit rengeteg iparágban lehet használni, így a hadiiparban is: pl drónfejlesztés, hadi eszköz informatika (tank fedélzeti számítógép), percepciós Ai eszközök, műholdak. Szóval a Rheinmetall az olcsó, de jó minőségű magyar szakembereket és a 4ig által bekebelezett technologiai tudtást is tudja hasznosítani.
Bennem az a kérdés merült fel, hogy vajon mit keres a Rheinmetall egy telekommunikációs cégben? Mikor 25%-kal beszállt a 4Ig még egy informatikai vállalat volt, ami érdekelhette a Rheinmetallt. Azóta azonban az akvizícióknak köszönhetően az informatika aránya 10%-ra csökkent, sőt most ezt kiszervezik egy külön cégbe.
igazad van, csakhogy a nagyobbak azért értenek ehhez, így ha nem akarták volna vagy elérné az ingerküszöbüket, hogy hol áll a papír, akkor nem hagyják esni, hiszen már így is fos volt az árfolyam
Szerintem örültség 530on visszaadni a cégnek, szvl nem tudom lesz é bárki, aki megteszi. A cégnek a levállás miatt törvényi kötelezettsége volt ajánlatott tenni a részvényesek felé.
A leválás miatt törvényi kötelezettsége megadni a lehetőséget arra, hogy a leválás előtt az, aki ebben a formában nem kíván tovább a cégben rv-es lenni, az eladhassa a papírját. Ennek az árát az egy rv-re esőt tőkében határozták meg. Tehát nem arról van szó, hogy az mondták, hogy ennyit ér, ezért mi ennyiért megvesszük tőled, hanem hogy meg akarunk lépni egy változást és ezért nekünk kötelezettségünk ennyiért átvenni tőled, ha neked nem kell. Nekem ez állt össze FeketeP írásos elbeszéléséből. :) A helyzet az, hogy az egésznek lett egy nagyon rossz hangulatkeltő hatása, mert nem időben és nem megfelelően magyarázták el, hogy mi zajlik.
Egyenlőre, ha nem lesz egyéb impulzus, a rendkívüli közgyűlésig inkább az oldalazásra számítok. Persze aztán nagyjából egy hónapra rá ott a jelentés is. Kíváncsi vagyok, hogy milyen formában szavazzák meg 2025.04.01-től az SRV-t is, valamint az átalakításokat hogyan árazza a nép....
A mai kereskedés alapján úgy látom, hogy ez az 520as kivásárlási ár para mostanra kimerült. Persze ki tudja, ha jönnek még vevők lehet tovább önti majd vki a pakkját a piacra, de egyelőre lehiggad a felfűtött hangulat.
Amúgy a papír túladott is lett: RSI 21 Az összes mozgóátlag elesett: MA100, 200, 400, 800 is A legalsó is 766Ft. Aki adja az vagy nagyon tud valamit, vagy teljesen hülye.
worst case lesz egy felkör 760-ig, ahol megint ugrál ki pár ember és lemegy 695-ig. ott gyakorlatilag visszaadná a 2023.07-én megindított teljes emelkedést. Az egy 2020 októberben kialakult alsó pontra illesztett csatorna alja.
Az informatikai és rendszerintegrátori tevékenység kiválik a 4IG Nyrt-ből és egy új Zrt. leányvállalazba lesz áttéve, ami a 4IG Nyrt. 100%-os tulajdony lesz és az is marad. Későbbiekben a kisebb szintén informatikával foglalkozó 4IG érdekeltségű cégek ebbe az új Zrt-be lesznek beolvasztva. Gyakorlatilag minden ami 4IG tulajdon és informatika az ebben az egy Nyrt-ben lesz. Mindemellett a 4IG Nyrt-ben semmi más üzleti tevékenység nem lesz, csak a cégcsoportot irányító menedzsment feladatokat fogják innen irányítani. Árbevételt szerintem csak a leányvállalatok fognak termelni és a leányoknál termelődő profitot fogják visszacsatornázni a 4Nyrt-be. Valahogy így.
A gond az, hogy gyakorlatilag a kicsik nem veszik a papírt. Az, hogy a cég 1 éve nem gyűjti a saját részvényeit, beszaratta őket. Mondjuk, ha őszinték akarunk lenne, Jászai júliusban 300edb-ot vett, tőzsdén kívül. . Azt, hogy ez a "belengetett" 520as vételi árfolyam miért indított eladási hullámot, számomra kicsit érthetetlen. Már tavaly novemberben Jászai nyilatkozta, hogyan képzelik el az átalakítást. Ezt a cikket érdemes átolvasni, mert még arra is céloz, hogy amikor megvették a cégeket, már tudták, hogy nem úgy működtetik tovább és átalakítják! Nagy tanácsadó cégeket is alkalmaznak! Itt csak a kicsik elégedetlenkednek, a nagyok tudják, hogy ez nagyot fog javítani a cégen. Az meg, hogy bejelentik, hogy az átalakításokkal végeznek 2025 júniusában (eredetileg 2025 végét mondták)szintén nagyon pozitív. Erre páran eladnak. Érthetetlen! Itt a cikk: https://www.portfolio.hu/uzlet/20231113/oriasi-lepesre-szanta-el-magat-a-4ig-jon-a-totalis-atalakulas-651087 A cégnél 3-5 éves stratégia van!!! Itt nyilatkozta először, hogy több mint 400milliárdot meghaladó cégérték növekedést okoz az átalakítás. Azt is kijelentette, hogy a tőkebevonás több 100 milliárdos lehet. HÁT??? Én erre tippeltem, hogy szvsz. 200milliárdot kaphatnak a kisebbségi tulajdon eladása után. Itt a vezérek már előre tudják sokszor 1 évvel, hogy majd mi fog történni, de azért sok kicsi meg okosabb akar lenni, mint ők :D Egy hibája viszont van a vezetőknek is, hogy jelzés értékűen nem veszik a saját részvényt. Ez nagy hiba. 728ft
Sztem amit most látunk, már az esem ésszerű. Ez Mo legnagyobb telco cége (igen, szvsz nagyobb lesz mint a telekom) és úgy verik le az árat, mintha épp a szétesése zajlana, ami nonszensz.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.