Megvesznek pl 4300-on egy ilyen dugót csütörtökön v emlékeim szerint 4340-en 40 ezer darabot január elején, aztán érdekes mód az árfolyam mégis 4060-ra kerül illetve hogyan miképpen nem robog tovább az árfolyam 4500 felé, hanem rögtön lefelé indul, nem furcsa senkinek ez? Na ez a piacbefolyásolás.....
Minden vevő és eladó hatással van a piacra! Befolyásolás utoljára akkor volt, amikor Ursula elkorcsosult magyar pincsije közszereplőként bejelentette, hogy el fogja adni a 4IG részvényeit. Mondjuk ennek akkora hatása volt az árfolyamra, mint a nemzetközi politikai életre! :))) Elnézést az OFF-ért!
Támaszként volt ott ez vitán felűl áll, viszont nem ugrottak ki mikor rá lett öntve. Ezt nem tiltja szabályzat. Abban meg szerintem egyet érthetünk, hogy mindannyiunk örömére szolgált. Legfeljebb azt zavarhatta aki szeretett volna 4000 alatt vásárolni.
Azt a támaszt azért tették oda, mert azon a szinten akartak venni. Én is szoktam ilyet csak kisebb összeggel, és ahogy olvasom más is. És ha még aznap eladod pl. 4300-on, akkor day trade-nek hívják, valaki egerészésnek. De hallottam már olyat is, hogy valaki piac befolyásolásnak hívja.
Annyival egészítem ki a bejegyzésed, hogy ha eladás hajtasz végre elsőnek és még aznap vissza is veszed, az is napon belüli kereskedésnek számít, ami egyértelmű, de a lényeg, hogy erre is jár a 50%-os kedvezmény. Ugyanúgy, mintha elsőnek vennél aztán eladnál. Tehát, a korábban vásárolt és el nem adott részvényt így tudod kedvezményesen megforgatni.
A daytrade (ejtsd: „déjtréde”) a napon belüli tőzsdei kereskedést jelenti, ahol a kereskedő (daytrader) a pénzügyi eszközöket (részvények, devizák, árupiaci termékek) ugyanazon a kereskedési napon vásárolja meg és adja el, a rövid távú árfolyam-ingadozások (volatilitás) profitálva, anélkül, hogy pozíciót tartana át az éjszakára. Célja a napi szintű, apró ármozgások kihasználása. Főbb jellemzői:
Napon belüli zárás: Minden pozíciót még a kereskedési nap vége előtt lezárnak.
Rövid távú spekuláció: Nem a hosszú távú növekedési potenciálra, hanem a napi áringadozásokra fókuszál.
Volatilitás és likviditás: A sikeres daytradehez nagy piaci volatilitás (gyors ármozgás) és magas likviditás (könnyű vásárlás/eladás) szükséges.
Alacsony profit, sok ügylet: Általában kis profitot realizálnak, de sok kis ügyleten keresztül.
Stratégia: Különböző technikákat és stratégiákat alkalmaznak, gyakran technikai elemzést használnak.
Lényegében: A daytrade egy intenzív kereskedési forma, ami a napon belüli gyors pénzkereseti lehetőségeket használja ki a piaci mozgásokból, szemben a hosszú távú befektetésekkel. Ezt viszont te is beüthetted volna. Na a lényeg : Tanulj tinó- ökör lesz belőled....
Igen, de ez is le van irva a honlapkn. a ttanzakcional magyar idoben levonjak a teljes jutalekot, majd az amerikai tozsdezaras utan zarjak az egesz napi elszamolast rendszerileg mindenkinel, es ejjel jovairjak vissza a szamladra a kulonbozetet.
Nincs mit..És a gold hamar megvan egerészéssel. Kb ugye most 100 db 430e egy vasarlas, 460e eladassal kiutve boven a brokerjuti, igaz még nem keresel a start csomagbam, de egy -ket nap csinalsz annyi forgalmat, hogy 12 misi utan goldba kerulj es latvanyosan csokken onnantol a brokerjuti. 8 ponttal, a daytrade meg felezodik. 0.34 o.26 lesz es 0.17 0.13 ha jol emlekszem. Erdemes egy ket nap arra raszanni meglegyen akar haszon nelkul a gold. Utana meg mar goldban magadnak is keresel.
K&H értékpapír ! Nem a bank! A Bank 1% brutál! Ezert valtottam. Belinkeltem a kondíciós listát lentebb. Ott le van írva klasszul minden. Igen, a mapokban leírtam miután eladtam a pakkom azóta egerészek. Egyszerre max 1000 db van, de sávosan veszem, adom őket. 100 200 300 jól gondolod. Egerészés. De nyugodt :) van hogy napi netto 30e, 80e, vagy 8e de a lenyeg picit taposom a dagonyát
Egy halom pénzt kapott. Nvidia, Softbank, Amerikai kormány, kb 18 milliárd $, és nem bír lábra állni. Elnézést az off-ért, de most nincs sok beírás itt.
Az Intel részvényei zuhantak, miután a chipgyártó gyenge előrejelzést adott ki, és kínálati hiányra figyelmeztetett. Jelentese is elmaradt a varakozasoktol.
Igen, de az ebéd duplán kijött :) 4205 -re voltam beállva, megkaptam, aztán 4250 eladva a dagonyában várakozva, majd miután elment ...naná... megindult fel :) mondom befolyásoltam az árat :) Gold csomag, igy daytrade 0.13, ami összesen 11 Ft részvényenként a két tranzakcióval, vagyis 45-11= 34 amibol ado utan 28.9 HUF maradt reszvenyenkent. Egerészés :) de ma is pörgött a realizált számlálója :)
Miért, szerinted ma 4.200-on a 30.000 db komoly vételi szándék volt? Majd utána 4.230-on? Tettek oda egy támaszt, h ne essen. Szted ez mi, ha nem a piac tudatos befolyásolása?
Végre beismerted, hogy létezik az a titkos erő, akik mindentől függetlenül mozgatják! Szerintem te is közéjük tartozol! 🤣😁😂 Amúgy már teljesen kiborultam tőle, hogy bármerre megy az árfolyam, azt mind a titkos erők teszik... Basszus!!!... Ti vagytok azok, akik mozgatják!... Vesztek, eladtok! Nyilvan van piac befolyásolás is, de ez nem az. Az elég sokba kerül annak, aki csinálja és utána be kell hoznia többszörösen, hogy megérje nekik! Az nem így néz ki.
Tegnap is volt 4300, meg felette is. 1 hete pénteken is volt 4300 felett. Ha ma is lesz 4300 felett az biztos csak manipuláció!!! mert direkt csinálják :D 1szer adják, 1szer veszik és nem csak felfelé megy! :D :D :D Nem engedik, manipulálják, irányítják a kereskedést. MNB miért nézi? büntetés? :D :D :D . Na beírtam mert megkaptam, hogy mindig ugyanazt írom és nem írtam hasonlókat, tehát akkor most mást írtam végre. Azért remélem 1-2 hétig nem lesznek hasonló beírások :D 4295ft és 411milla
Újabb mérföldkő Észak-Macedónia digitális jövőjében 🚀
📡 A One Macedonia hivatalosan is megkapta frekvenciaengedélyét, így az ország harmadik mobilszolgáltatójaként megkezdheti tevékenységét. Az engedélyt a sajtó képviselői előtt, ünnepélyes keretek között adták át az Elektronikus Hírközlési Ügynökség (AEK) által rendezett eseményen, ezzel egy hosszú távú, stratégiai jelentőségű beruházás alapjait megteremtve Észak-Macedónia digitális ökoszisztémájában.
💬 „Számunkra az észak-macedóniai piacra lépés stratégiai jelentőségű terjeszkedést jelent a Nyugat-Balkánon, egy olyan régióban, amely hosszú távú növekedési céljaink középpontjában áll. A szinergiák egyértelműek: az albániai működésünkkel és a nagy volumenű digitális infrastrukturális fejlesztésekkel, köztük az EU által támogatott tengeralatti kábelkorridorral, Észak-Macedónia reális eséllyel válhat a régiós adatökoszisztéma kulcsszereplőjévé.” – hangsúlyozta Pál Zarándy, a One Macedonia igazgatótanácsának elnöke és a 4iG Csoport mobilstratégiai igazgatója.
💬 „Örökölt infrastruktúra hiányában lehetőségünk van arra, hogy másképp, okosabban, gyorsabban és biztonságosabban építkezzünk. Célunk, hogy Észak-Macedónia megbízható digitális gerinchálózatává váljunk, befogadó, biztonságos és ellenálló módon. Ez az engedély a rajtvonal számunkra, de az igazi munka csak most kezdődik.” – mondta Brano Djurovic, a One Macedonia vezérigazgatója.
A vállalat tervei szerint akár 100 millió eurót is befektet a hálózat kiépítésébe.
Nekem is az az érzésem, hogy mesterségesen tartják itt az árfolyamot, sem esni, sem emelkedni nem engedik. Biztosan megvan az oka és talán hamarosan mi is megértjük. 800 körül ugyanez ment hónapokig, akkor forgalomgenerálásra tippeltünk, aztán a hosszú oldalazás után szinte korrekció nélkül emelkedett az árfolyam 4900-ig. Talán most is egy nagyobb emelkedés előtti helyzet van, talán a nagy hírek előtt nem engedik elszállni az árfolyamot. Meglátjuk .....
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.