Sztem itt most kivárás van. Gondolom itt is számítottak az EU-s lóvékra, amivel ki lehetett volna fizetni a hitelek egy részét. Na az most kapufa lett. Majd a kínaiak akkor...
A helyzet az, hogy az oroszok kérésére magát éhezteti inkább....Érdemes a Portfolio véleményeket elolvasni: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230925/orban-viktor-ellenkezik-magyarorszag-erdekeivel-a-levalas-az-orosz-energiarol-641635
ez remélem nem pártpolitikai fórum... az eu intézményrendszeréről való tájékozatlanságot azért hadd korrigáljam: a legnagyobb ep frakció a néppárté, de a konzervatívok is szép számmal ülnek strasbourgban(!). az európai tanácsban, ha a kormány és államfőket nézzük jelentős jobboldali többség található. a németeknél akiktől leginkább függünk (részben 4ig is) pedig keresztény-demokrata vezetés van...
Sztem most össz gazdasági státusz miatt most lapítás lesz. Kurvára kellene az EUs lóvé és az a taktika, hogy OV-t addig éheztetik a libsik, amíg nem enged majd valamiben megint. Ettől függetlenül 1 éven belül 1260 lesz.
Újabb megállapodás a védelemipar területén 🤝 ◾️ Szerződést kötött a #4iG és a Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) arról, hogy a hazai védelmipar gyártás és kutatás-fejlesztés támogatása érdekében a 4iG csoport termékeit, szolgáltatásait népszerűsíti a külföldön. A megállapodást a 4iG részéről Fekete Péter csoport vezérigazgató és Blénessy László technológiáért felelős általános vezérigazgató-helyettes, a #VEX - Hungarian Defence Export Agency Ltd. képviseletében pedig Pachner Róbert vezérigazgató írta alá. ◾️ A megállapodás kiterjed a #digitalizáció/ #IT (#kiberbiztonság, mesterséges intelligencia), a telekommunikáció (5G MPN megoldások) és űripari megoldások (műholdas kommunikáció) területére. ◾️A VEX a Honvédelmi Minisztérium által felügyelt, 2021-ben alapított, 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat, melynek célja a hazai védelmipar támogatása, valamint az exporttevékenység fejlesztése és erősítése.
Vajon mikor indulunk meg? Nagyon várom már a következő hetet, szerintem ez a kisebb esés jó előjel. Legalább akkora pozitív sunnyogást érzékelek, mint a Masterplastnál, robbanás előtti csend, remélem felfelé megyünk majd! Benne vagyok "pár" papírral, október végéig 1000 felett várom a drágát. Hajrá mindenki!
OTPnél kitart a 13e? Ez a nagy kérdés.(12930) Gondolom sok napizó, most adja el bukóban akik bíztak a nagy mai emelkedésben. Valószínű most kell venni. . Itt meg lett 1 kis forgalom. 858ft és 24milla
Igazából passz, de Jászainak érdeke volt itt tartani az árfolyamot, az alap tulajainak meg az, hogy magasabb legyen. OTP nem pattant vissza, pedig sokan azt várták. Talán a 13e kitart. 4IG szépen kitartott, itt az éves csúcs közelében. (880) Hamarosan jöhet az újabb éves csúcstámadás és a 900 feletti árfolyamok. 900 felett újra jöhetnek majd szerintem a spekik, mert a 800as szint elég erősnek tűnik. (forgalom miatt és 700ról szinte felugrott 800 fölé) Szerintem majd arra spekulálhatnak, hogy átlépheti a papír az 1000es szintet és akkor hatalmas emelkedés indulhat. Újabb történelmi csúcsok jöhetnek. Ezt majd az AHás cég eladása is támogatni fogja, jövőre pedig az osztalék, illetve a hatalmas növekedés, bevétel, ebitda és nyereség szinten is. . AHás cég eladásának ideje a kulcs szvsz. Digi (MIS OMEGA) eladása az első bejelentés (04.13) után másfél hónap (06.30.) múlva megtörtént. AHás cég eladását Jászai már júliusban belengette, (több 100milliárdos értékről beszélt),majd augusztus 2-án a cégbíróságon bejegyezték az AH1-t és az AH2-őt. Fekete Péter szerint a szektor világ legnagyobbjai érdeklődnek és velük tárgyalnak. Én min.150millliárdos üzletet írtam, persze eddig senki nem írt semmit rajtam kívül. szerintem az eladott cég 40%-60%-át értékesíthetik, mert a rendszerre a 4IGnek is szüksége van. (Ez nem felesleges mint a Digi tornyok) Befektetők valószínű felhasználókat is hoznának majd idővel és így a 4IGnél maradt rendszer majd többet is érne. Szerintem jelenleg is folyamatosan egyeztetnek a lehetséges vevőkkel és hamarosan jön az eladásról a bejelentés. Úgy gondolom, hogy akár napokon belül, de meglepődnék ha okt. végéig nem záródna le. szerintem már a bejelentésekkor előrehaladott tárgyalások voltak és ezért voltak magabiztosak a vezérek. Persze lehet ezt az AHás cégeladást én gondolom túl, de, majd hamarosan kiderül, hogy igazam lesz, vagy nem. 859ft és 8milla
Nem tudom már hogy ide vagy a másik 4ig topicban írtam-e többször is hogy én párszor megfordultam ebben a 860-873-as körben. Akkor ez igazából valószínűleg ennek a kis biznisznek volt betudható? Mert végül is lenne értelme akkor így
Eddig ezt nem néztem. Köszi! Hát akkor tényleg volt miből :D és hitel sem kellett. Ezek szerint tud még venni bőven, ha akar. Sokan azt nem értik meg, hogy nem csak felfelé akarja látni az árfolyamot, hanem minél többet megszerezni jó árfolyamon. Jászai szerint a cég árfolyama "köszönő viszonyban sincs" a cég valódi értékével. Szerinte 3X-4X ér többet és kb. amikor mondta 660ft volt az árfolyam, tehát jászai szerint 1980-2640ft-ér!!! jelenleg a 4IG. Ha így van szerinte, akkor tovább kell gyűjtenie neki is és a cégnek is. AHás cég eladása előtt még zsákolni kéne a saját részvényeket. 862ft és 1milla
Ez 650milliónyi részvény. Jászai most ennyi értékben tett részvényeket (970edb) a saját zsebébe, mert az alapnál befektető társai is voltak. Nagyon meg van győződve, hogy a cég felfelé fog menni és nagyon magabiztos. Szerintem mivel hatalmas mennyiség van a tulajdonában, hitelt vehetett fel rá és majd az osztalékokból törleszti. Ez lehet a terve. Neki most nem volt érdekében, hogy felfelé hajtsa a 4IG árfolyamát, mert akkor drágábban tudta volna az alaptól saját magának megszerezni a részvényeket. Most talán jöhetnek majd a saját részvény vásárlások is. Manhattan tőkealap tulajdonában 764950db részvény van, amit szerintem majd hamarosan saját maga átvesz. Ehhez magasabb árfolyam kell, hogy kapjon hitelt, vagy majd nyáron nagyobb osztalék, amiből majd simán megveheti. A lényeg, hogy Jászai kegyetlenül gyűjti, idén már a cég 322238db-ot vett tehát több mint 3,2millió db!!! részvényt, úgy, hogy közben sokan itt azt írogatták, hogy tömnek :D és Jászai is vett idén 1172000db-ot a saját cégének és most még átpakolt magának 970edb-ot, mert a Manhattanben vannak társai is, itt a KZFben egyedüli tulaj. Nagyon érdekes, hogy ezt a kicsik többsége nem vette, veszi észre. A mindig igaza van madrid például 700 alatt végig azt írogatta, hogy "hiába veszi a cég nem tud 700 fölé menni", meg "hiába veszi a cég, rengeteg az eladó és esni fog", meg "jelentés előtt 1 hónapig nem veheti és nagyot fog esni" Persze ellentétesen ment, mert emelkedett, de a másik fórumon írogatja, hogy igaza lett. :D:D:D Most azt írogatja, hogy nem zárhat 870 felett, csak a nov. jelentés után, de ha majd felötte zár, megint mit ír? hát persze, hogy azt, hogy igaza lett. BETEG! Számomra érthetetlen, hogy a kicsik miért adják, mikor nincs hasonló cég a BÉTen, hogy ennyire gyűjtenék a papírt és már tavaly is nagyon gyűjtötték és hát a Rheinmetall is betolt több mint 50milliárdot!!! Remélem a hosszú szünet után a cég is vételre áll. digi eladásból 68milliárd érkezik a cégbe és hamarosan jön az AH 1ik cégének az eladása is. Van és lesz pénz bőven rv. gyűjtésre is.
OK értem! A 4IG-ben nem napizom! A céláram új ATH felett van! Nekem nem sürgős! Van részvényem 600 alatti és 900 -as árfolyamról is... Hidd el, nem izgulok!
Beleolvastam a másik fórumba, madrid ma is szikrázik :D Nem is értem miért foglalkoztok vele. Ma talán nem hozza fel, hogy az OTP előbb lesz 18000 mint a 4IG 1000. Ha az OTP emelkedett mindig írogatta, mintha nagyon lényeges lenne. Mondjuk neki az, mert 4IGje nincs és valószínű a lefelé körben sokat bukott az OTPvel, mert már 16enél is ajánlotta napizásra itt a fórumon :D Valószínű benn is ragadt, mert azóta nem nagyon van részvénye és persze reálra sem telik neki. Ha csak a 4IGben ül, most gazdag ember lehetne, mert neki is voltak 40ft-os részvényei. (Ha régebben volt mondjuk 3edb részvénye az most 150edbnak felelne meg. Az most 129milliót jelentene + az osztalék. Jutna neki reálra is. Ezért írogat a 4IG ellen mert, megkeseredett ember lett, mert nem tudta megülni a lovat. Nem a 4IGét kéne hibáztatnia, csak saját magát. Tőzsdén az aki mindenkinél okosabbnak hiszi magát, könnyen így járhat. A részvények közti ugrálásoknak mindig nagy kockázata van. Főleg, hogy úgy érzi a speki, hogy amit eladott annak esnie kell, amit vett annak meg emelkednie, abban a pillanatban, hogy váltott. Persze többségben ez nem jön be.
24edb vevő az 5ös könyvben. Valaki szépen hagyja, hogy adják, de ami leesik azt begyűjti. 857ft és 74milla Ha ekkora esésben 850 felett maradunk az már bőven jó.
Telekom kivételével szinte minden esik. BUX közel -3% OTP több mint -6% Ez nem tréfa. Sokan megint kapkodnak gondolom. 4IG 845ft és 45milla közben 863 és 52milla Valaki megvesz mindent!!!
OTP nagy esésben van és ez most húzza lefelé a piacot. Sokan átugranak oda beszállni. Máshol eladnak, ott vesznek. Ezt az eladási hullámot most pont a cégnek vételre kéne kihasználnia, mert pár nap és fordul a piac. 844ft-ig jött le a papír. 862ft és 39milla Piac esik, mi meg lehet nem??? Valaki rácsapott a vételi gombra. Remélem a cég hamarosan rácsap :D
Közben jött a megerősítés ebben a cikkben: https://www.portfolio.hu/uzlet/20230921/izgalmas-spekulaciora-bukkantunk-ez-is-tovabb-hajthatja-a-telekom-arfolyamat-640879 Ha kivezetnék a Telekomot akkor min. 710ft-ot kéne fizetni a kicsiknek. "Nagy" elemzők, vagy inkább jósok pomperrel az élen meg 360nal számoltak és írogatták, hogy dupla árfolyamon vették meg a Vodát :D (min. könyv szerinti értéken kellett volna) Hát a Telekom tulaja valószínű 1000ért sem adná és most az a spekuláció, hogy lehet kivezetik min.710ért. Megint megdőlt a károgók több hónapig tartó híresztelése, hogy a 4IG mindent dupla árfolyamon vesz. Írták a Digire és a Vodára is. Persze a most érkező 68milliárdos eladásra már semmit nem írtak és majd valószínű AHás cég eladása után is némák maradnak :D Csendben várják a csődöt :D :D :D vicces jósok :D 863ft és 11milla
Mikor 510volt a Telekom írtam, hogy pomperék még 360al számoltak, hogy ahhoz képest drága a Vodafon. Mikor 600 felett lesz a Telekom mit számolnak majd??? Jövőre ha komoly kamatcsökkentések lesznek, akkor jóval fölé is mehet. Van aki már rövidre is ezt várja: https://www.vg.hu/podcastok/hatalmasat-ugorhat-a-telekom-profitmarzsa-de-ezt-nem-nezi-majd-mindenki-jo-szemmel . Jó lenne ha a cég is terítené a lapjait és komoly prezivel kijönne majd ősszel. Várható bevételekről, nyereségről, üzletáganként a következő 2-3 évre. Ez nagyot szólna. Eddig szándékosan nem tettek közzé a jövővel kapcsolatos számokat, ezt Jászai nyilatkozta. Szerintem azért mert így olcsóbban tudják gyűjteni. Közkéz már minimális és csak a legkitartóbb kicsik ülnek a papírban. Lassan itt az idő, hogy mindenki megismerje a várható jövőt. Közben majd az űripar is beindul :D https://www.portfolio.hu/global/20230919/magyarorszag-embert-kuld-a-vilagurbe-640683 856ft és 10milla
A cég állandóan tárgyal és folyamatosan rengeteg céget világít át. (Akkor soha nem vehetnének, mert az elmúlt 3évben is folyamatosan csak jöttek a hírek meg még a következő 2 év is ilyen lesz szerintem.) Mivel bejelentették, hogy létrehoztak 2 céget az AH alatt és az egyiket részben eladják, ez már köztudott. Szerintem vehetnék akkor is ha pl. 1 hét múlva lenne eladva. 06.22-én és 23-án is vettek, majd 30-án bejelentették MIS OMEGA eladását 68milliárdért. Idén már nagyon sokat vett a cég és Jászai is, de a 68milliárdos bevételből és az AHás cég várható (szerintem min.150milliárd) bevételéből nyugodtan tudnának vásárolni. Most kéne a cégnek még csípnie belőle 900 alatt. Ha jól sikerül az AHás cég eladása, szerintem simán 1000 fölé mehet a papír. Most megvett papírokkal később akviknál akár tudnának részben fizetni is. Ha magasabb árfolyamon adják másnak, komoly nyereség (spórolás mert pl. 1000 feletti árfolyamon adják és lehet 700 alatt vették) akár 40% is keletkezhet. Nem szabadna sokat gondolkodni a cégnek. Nagy forgalmak voltak. Most ha a cég vesz, nem torzító hatású. 863ft és 9milla Én úgy gondolom, hogy min.4-5 alkalommal vehetnének 60-100edb-os tételt, még a novemberi jelentésig.
Minden gyenge ma,holnap péntek,ennek a hétnek reszeltek!Aki akar venni valamit amibe lát fantáziát az tud vásárolni!Kapkodni nem kell semmibe!mai záró a szokásos,863?
Kivárás van. Vevők eltűntek, mondjuk az egész BÉT ma gyenge forgalmú. Cég valami miatt nem vesz bele. Felhatalmazásuk van, de valamiért nem csipkedik meg. Szerintem pedig vennie kéne a cégnek, még az AHás eladás előtt. 863ft és 6milla (mikor írni kezdtem még fele forgalom volt és 859)
Valaki el tudná magyarázni hogy az ilyen 5 db-os vételeknek mi értelme lehet? Mert akárhogy gondolkozok ha magamból indulok ki az sehogy nem éri meg. Vagy piaci áron adja meg a megbízást és a mennyiségek miatt a következő adagból vesz 5-t, mert akkor úgy kaphat értelmet hogy ez az 5 db egy nagyobb pakk vége csak.
Ha csak magamból indulok ki a 860 és 870-873 közötti mozgás egy elég stabil fix mozgás. Szerintem erre más is épít. Szóval lehet ezen keresni addig is amíg nem emelkedik. Ráadásul az én meglátásom szerint hosszútávon ez egy stabil, fontos szint lehet amit most épít ki. Mondjuk jó lenne ha ma lenne egy kis mozgás :)
Nincs itt semmi látnivaló... Most éppen a 860-880 közötti sávot takarítják. (korábban 840-870 sáv volt a feladat) Amíg érdemi forgalmat tudnak itt generálni, azaz lesz elég 880 alatti eladó, addig itt leszünk. Majd, ha nem lesz forgalom, mint múlt hét pénteken, amikor megvették (valszeg saját maguktól) 13 óra körül a 870es dugót, akkor mehetünk 900 felé.
Én nem követem napközben a folyamatokat, ezért nem is néztem a könyvet. De jó, hogy írtad, hogy néha megjelennek az eladók, majd olykor ránézek a könyvre, hátha megijedek. :D
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.