A visszavásárolt saját részvényekre a vállalat nem fizet osztalékot, így
ugyanakkora osztaléktömeg az egy részvényre jutó osztalékot emeli. A tavalyi év eredményei után így én min. 20-30Ft közötti osztalékra számítok.
"Az OPUS GLOBAL Nyrt. Közgyűlése 2024. szeptember 03-án meghozott 7/2024. (IX.03.) sz. közgyűlési határozatával a Társaság által megszerezhető saját részvények darabszámát a Társaság mindenkori alaptőkéjének huszonöt százalékára (25%) módosította
"
https://www.portfolio.hu/uzlet/20241126/nem-all-meg-az-opus-tovabb-tart-a-sajatreszveny-visszavasarlasi-program-722472 “Az idei évben meghirdetett stratégiánk egyik fontos eleme a
sajátrészvény-visszavásárlás. Úgy gondoljuk, hogy ez alapvetően
szolgálja a részvényesi értékteremtést 2026-ig. Ezután pedig a
sajátrészvény-vásárlás folytatása majd attól függ, hogy milyen üzleti
lehetőségekkel, milyen piaci környezettel fogunk szembesülni, illetve
milyen új üzletágba fogunk kezdeni” - nyilatkozta a Portfolio-nak Németh Krisztián, az Opus Global Nyrt. társaságirányítási igazgatója. "
A szakember kiemelte, hogy a vállalat a stratégiának megfelelően
három év alatt 10 milliárd forint értékben szeretne sajátrészvényt
vásárolni."
A Társaság ezúton tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket, hogy az OPUS GLOBAL Nyrt. Közgyűlése
2024. április 24.-én a 11/2024. (IV.24.) sz. közgyűlési határozatával 12 hónapos időtartamra
vonatkozóan felhatalmazta az Igazgatóságot legfeljebb a Társaság mindenkori alaptőkéje húsz
százalékának (20%) megfelelő darabszámú, egyenként 25,-Ft, azaz huszonöt magyar forint
névértékű törzsrészvénynek, mint saját részvénynek az OPUS GLOBAL Nyrt. általi
megszerzésére. A vásárlási ellenérték legmagasabb összege a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. által
nyilvántartott, a megállapodás megkötésének napját megelőző napra vonatkozó záróárfolyam
szerinti összegnek a húsz (20) százalékkal növelt összege lehet.
Tudsz linkelni közleményt? Légyszi, akinek megvan az, hogy honnan vettük, hogy 8, vagy 10 mrd a visszavásárlási terv, az küldje már be légyszi a közlemény linkjét. Én emlékszem, hogy olvastam, de sehol nem találom, akkor meg nem mentettem le magamnak. Köszi előre is.
Törölt felhasználó2025. 02. 02. 11:48
Arra nem jöttem rá hogy az eseménynaptárból hogyan lehet következtetni az árfolyam emelkedésre,de ha a nemzeti ünnep hatása nem játszik nagy szerepet benne akkor javasolnám inkább a március 16. utáni napokat.
A papírforma csak valami negatív hírre borulhat.Egyébként már próbáltam segíteni azzal hogy egy hivatalos közleményben már megjelent hogy a következő saját részvény vásárlás áprilisig van érvényben,de azért kombináljatok nyugodtan.
2025. évi Éves rendes közgyűlés meghívójának közzététele 2025. március 28. 2025. évi Éves rendes közgyűlés előterjesztésének közzététele 2025. április 8. 2025. évi Éves rendes közgyűlés időpontja 2025. április 30. A 2025. évi I. Negyedéves jelentés közzététele 2025. június 13. A 2025. évi Féléves jelentés közzététele 2025. szeptember 30. A 2025. évi Háromnegyedéves jelentés közzététele 2025. december 15.
NEW OPUS GLOBAL