Thomas

Regisztráció: 2023-09-30 10:17:38

Hozzászólások száma: 42

Utolsó hozzászólás: 2024-06-13 09:32


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 09:32
Ez a tőzsde + Magyarország. Szerinted itt mi biztos? :D
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 09:31
Bocsánat mindenkitől. Pontosítanék. Megnéztem az Excelem. Ezt akkor töltöttem(tehát most nem csekkoltam végig a közleményeket). 2023 július 26-tal kezdődött, október 16-án fogyott el a keret. Úgy látom, a teljes szeptember kimaradt(lehet, hogy akkor volt jelentés?). De voltak apróbb lyukak. ezeket nem hhasonlítottam össze a hétvégékkel, munkaszüneti napokkal. Úgy látom, hogy a max srv augusztus 3-án volt. Ekkor a napi forgalom(innen vettem: https://www.bet.hu/oldalak/adatletoltes?marketType=prompt&instrument=OPUS ) 53 207 846 forint volt. SRV 100 000 darabos volt így 21 420 000 ft volt. Ha jól számolom ez 40%.  Tehát előző postomban nem mondtam igazat, nem volt 50%-os nap a listám szerint. De július 31-én 31% ot számolok,  október 10-én 17%, október 6 14% azért sok ilyen nap, ahol több, mint 5%, méghozzá 15 napot számolok. A dolgot árnyalja, hogy tavaly a Talentis is beszállt a fájlom szerint, szintén nem csekkoltam most le augusztus 8-15 között. Volt olyan nap, hogy 400 000 db-ot írtam a táblámba a talentis vásárlásához, de 412 000-s napot is látok most. Így pl augusztus 8-án 925 milliós napi forgalomnak majdnem a 15%-a srv és talentis vásárlás volt. Ezen kívül lehet, hogy volt egyéb vásárlás, ezeket nem írtam fel sajna.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 08:18
Sztem nincs ilyen kikötés. Az előző srv-n volt olyan nap, amikor 50% körül volt
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 08:17
Volt már olyan srv felhatalmazás, amikor semennyit nem vásároltak, de az utóbbi két alkalommal kimaxolták a keretet. Tehát, ha a a cél az, hogy valahogy vissza akarnák építeni az évek alatt szétvert bizalmat, akkor valószínűleg felhasználják a keretet. Az utolsó előtti srv ment végbe a béten, ezen volt 1-2 nap, amikor nem történt visszavásárlás
NEW OPUS GLOBAL szerda, 10:59
Azért korábban ő is beszámolt bukóról. Emlékeim szerint nem is kicsiről. Bár ez relatív. Azt is tartsd szem előtt, hogy a "simonzoli félék" miatt nem borul be az ilyen öntésekkor teljesen az árfolyam...
NEW OPUS GLOBAL kedd, 10:27
Most nem néztem meg, így nem 100%, de az Excelembe annó 548-at írtam fel. Azzal már ki lennék békülve egy ideig :)
NEW OPUS GLOBAL kedd, 10:12
Bízom benne, hogy a túl magas ár miatt nem tud beindulni az SRV :D
NEW OPUS GLOBAL 2024. 06. 04. 13:46
Csak az a kérdés, hogy az eladó tud valamit, vagy a vevő? :D De azért bizakodjunk
NEW OPUS GLOBAL 2024. 04. 03. 15:24
Én számítottam rá, hogy lesz osztalék, kis tulzással szinte biztosra vettem az alapján, amerre folynak a dolgok, ahogy alakul a környezet itt a béten, többi papírban, vagy EU szinten.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 04. 03. 09:37
Azt is elfelejtik sokan, hogy pár hónapja még a 98 forintos szinteket döngöltük kilátástalanul
NEW OPUS GLOBAL 2024. 04. 03. 09:35
Egyetértek és nekem is hasonló jött ki tegnap, amikor számolgattam. Viszont ne felejtsd el, hogy a nettó nem mindenkinek ugyanannyi. Emellett erősen csökkennek a hozamszintek. Nem tudjuk még pontosan a részvény számot. Akár még júniusig is lehet srv. Igaz nem túl valószínű, hogy nagyságrendileg változnának számok, de még szépülhetnek. Még nem volt időm átnézni a jelentést, de valószínű, hogy már jelentősen csappan az apportok utáni passzív időbeli elhatárolás állománya is, ami megintcsak javítja a kilátásokat. Eddig csak ML kapott osztalékot, most már nekünk is csurran-cseppen valami. Úgy látszik, hogy a vezetésből is ki lett szűrve az oda nem való személyek többsége, vezetőségnek is vannak részvényei. Nem soroltam fel mindent, a többsége apróság. Részvényesi szempontból viszont pozitívak. Részvényesi szempontból jó az irány.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 22. 14:30
Hol látjátok, hogy nem lesz osztalék? Én csak ezt látom: "döntés a Társaság 2023. évi adózott eredményének felhasználásáról." 
Emlékeim szerint ennek a döntésnek eredménye lehet akár az osztalék, akár eredménytartalékba helyezés stb. 
Viszont a 9-es pont is érdekes lehet még.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 07. 17:47
Egyáltalán nem, A másik oldalnak teljesen kényelmes, hogy sem felelőssége nincs semmiben, sem döntési jogköre és úgy kapja meg a minimum 2-3 milliós fizetést, hogy érdemben semmit nem kell tenni. Maximum bemegy a parlamentbe, vagy még azt sem. Mi értelme lenne ebből kitörni? Mi lesz, ha még sikerül is és nekik kell kormányozni? Hát akkor még dolgozni is kell azért az alsó hangon havi 2-3 millióért. Jó, de mikor semmi sem működik az országban, pedig a multkori kommentben le sem írtam, hogy amikor a covid alatt a fiam született, nem mehettem be a korházba, mert a kovidra hivatkozva elrejtették az egészségügy állapotát a külvilág elől, és 24 órás vajúdás után ottfelejtették b@mmeg a feleségem a szülőszobán, én meg nem lehettem bent... Katonák voltak a Szent Imre korházban, be sem tudtam volna menni. Akkor azt, hogy anyai ágon volt leukémia a családban ezért mindenképp akartunk őssejtet levetetni a korházban, de addig a kb 3 másodpercig, amíg levették az őssejt mintát és betették a tasakba, lezárták, addig korházi fertőzést kapott a minta, azért arra nincsenek szavak ... És akkor itt a családbarát kormány... és akkor úgy, hogy semmi nem működik, így kell a milliárdokat megafonra, meg M1-re meg ilyenolyan hazugsággeneráló moslékra költeni.... De még azon is gondolkodtam, hogy a sokan a háború kitörése előtt azt mondta, hogy "úgy kell ukrajnának, minek kellett húzni a cica bajszát(oroszország) nyelvtörvényekkel, uszításokkal hasonló" Szerintem is vérlázító, hogy magyarok a szülőföldjükön nem intézhetik az ügyeiket az anyanyelvükön, nem tanulhatnak az iskolában az anyanyelvükön, ha akarnak... De akkor most az teljesen normális lenne szerintük, hogy évek óta húzogatjuk a cica bajszát, mindenféle EU ellenes plakáttal, akkor az teljesen normális lenne, ha az EU lerohanna minket is tankokkal... Ezt én nem rendszerellenességnek hívnám, hanem egyszerű gondolkodásnak. Apropo tisztán iszom a kávét, tej és cukor nélkül.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 07. 17:04
MNB általi kötvényvásárlások...
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 07. 17:02
Nem értem, hogy miért kell egymást sértegetni és lesuttyózni. Nem erről szól a fórum. Nyilván, Opus lévén, nem lehet a fórumot leválasztani a politikáról és Magyarországon kb semmit, amíg visszamenőlegesen és teljesen követekezetlenül hoz törvényeket a politika. De azért ne sértegessük már egymást, így hogy suttyó, meg mittomén. Tiszteljük már meg egymást. Én speciel azt, hogy egy birkacsordához hasonlít valaki Magyarországon egy tömeget, azt nem értem sértőnek, hanem egy jó hasonlatnak. Például vannak egyértemlű tények. Az elmúlt időszakban rekord infláció volt Magyarországon. Bőven az EU átlagon felüli, és jóval a többi EU, vagy környező országot megelőzően indult a felívelő szakasz. Aki midimálisan is konyít a közgazdaságtanhoz, pénzhez, pénzelmélethez, az látja az összefüggést a kormány korábbi intézkedései, például extrém államháztartási hiány, pénznyomtatás, osztogatás, CSOK, babaváró, Nők40, választások alkalmával SZJA visszatérítés, kamat mentes hitelek, Covid intézkedések, például Hunguest hotelek 17,4 miliárdot kaptak ajándékba a felújításra kovid védekezés címén és még hasonló. Hitelesség vesztés és a kormányzat által az forint erővel történő gyengítése az euróval szemben ,majd üzemanyag ársapka és rezsicsökkentés alkalmazása, ami külföldről, devizáért beszerzett eszközök túlfogyasztása lévén hihetetlen mértékű külkereskedelmi hiányt eredményez, így drasztikusan leértékelődik a forint a vezető és környező devizákkal szemben. Ami erőteljes inflációs hatást eredményez... Erre a kormánypropaganda hangsúlyozza, hogy brüsszel és a háború okozza az inflációt. Akkor te hogyan jellemeznéd azt a néptömeget, aki minden tényt nélkülözve elhiszi, hogy brüsszel, gyurcsótány és a háború, tehát kizárólag külső tényező okozza az inflációt. Majd ezt tetőzve lecsökken 4% alá az infláció, ami erős magyaros okosságnak, trükközésnek köszönhetően(pl energia ár trükközés)  csökken csak le ennyire és egyből jön a kommunikáció, hogy a kormány és orbán viktor lecsökkentette az inflációt.... Kérdem én, ha Brüsszel, a háború, vagy gyurcsótány, vagy akármi más okozta az inflációt, akkor a orbánviktor megszüntette a háborút, brüsszelt, vagy gyurcsótányt? Akkor a millióból egy példát kiragadva, mégis mihez hasonlítod azt az embertömeget PC módon, aki megeszi ezt a sok marhaságot és egy irányba halad?
NEW OPUS GLOBAL 2024. 02. 29. 16:57
Akinek teljesült az aukciója, majd írjon már légyszi, ha visszaérkezett a számlára a pénz. Köszi
NEW OPUS GLOBAL 2024. 02. 29. 15:14
Miért változik a saját tőke az aukció miatt?
NEW OPUS GLOBAL 2024. 02. 29. 11:47
Ez volt az emailemben:
Az ajánlatgyűjtési szakasz 2024. február 29-én 10:00 órától 12:30-ig tart, az ügyletkötési időszak 12:30-tól 15:30-ig tart. Az esemény speciális lebonyolítási módjából adódóan a megbízások feldolgozása manuálisan történik, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát minél előbb, ha módjában áll, legkésőbb 2024. február 29. 12:10-ig jelezze munkatársainknak.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 02. 29. 10:21
Fenetudja este megnézem. Köszi az infót. Én Randomos voltam, így lettem Erstés, viszont Random előtt volt portfolio traderem is, így eleinte elvileg az Erstés számla más díjakkal ketyegett, nem volt állományi díj és hasonlók. A héten tervezem majd átnézni a költségeket, mert célszerű lesz összeolvastatnom a két számlát, de nem tudom még, hogy melyiket kellene meghagyni, majd a költségek alapján találom ki. Eddig még csak annyit csináltam, hogy írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy milyen díjai lennének az összeolvasztásnak, de azt mondták, hogy elvileg díjmentes és az adóigazolások is rendben lesznek. De ez még tavaly történt. Mindegy, bocs, ha hülyeséget mondtam a netes kereskedési díjjal kapcsolatban, viszont az tuti, hogy a telefonon leadott megbízás díja jóval magasabb, a minimum 3000 ft és 0,75%-os díjat az emailből néztem ki, amit 26.-án küldött az Erste.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 02. 29. 09:37
Február 26.-án