NDX daytrade Az AI szorny elszbadulasi veszelye sokkal rosszabb kovetkezmenyekkel jarhat, mint az atombomba, errol most mar az AI vezeto letrehozok (Altman, Amodei, Musk) esszeket irnak, es nagy rizikokat latnak. Az AI fejlesztes lelassitasat akarjak. . Igy aztan az NDX index az overnight futuresben esesbe fordult, most -1.8%, es nyilvan nincs vege. NDX elesen lefordult, viszi lefele SPX-et is, ami egesz kozel jutott ujabb support leszakadashoz. . https://imgur.com/a/wfSx0cS , Az AI cegek buborekjanak kipukkadasi spiralja alighanem uj fordulatot es lenduletet vesz a heten. CASH is king.
Korábban már megírtam miért van lennt tarta. Most csak vázlatosan: BTIG már szedi részvényeket szvsz, előre meghatározott áron veszi át tőle az RZLV, nyilván nem 10 USD-n akarja a nagyját átvenni és még BTIG-nek is kell rajta keresni......minél több RV-t akarak kivonni a rendszerből, ehhez alacson ár kell.....CEO nem véletlen szerzett még 4,7millió db RV-t a nyáron...
Tegnap a republikánusok és a demokraták egyeztetést tartottak a törvény miatt. Szerintem sok demokrata család is támogatja. Lehet egy meglepetés is a szavazáskor.
RZLV-t aki figyeli némi infó és logikai levezetés, Én így értelmezem a történetet benne (persze nem vagyok konyvelő), érdekelne hogy másnak milyen számok jöttek ki (ja így már volt értelme a tökesmelésnek, amit többen nem értettünk, hogy akkor most miért csökkent): RZLV-nél ma van a bíróságon kitűzve a tőkecsökkentés: https://www.court-tribunal-hearings.service.gov.uk/insolvency-and-companies-court-chd-daily-cause-list?artefactId=e2805bfe-0037-498f-bc91-70f0880ed5df Azaz a határozat £480 milliót törölne a share premium
accountból, amivel distributable reserve keletkezik, ezt a társaság
felhasználhatja a felhalmozott veszteség rendezésére és az így létrejövő
többletet buybackre. . Ez nem teremt £480 millió új vagyont vagy készpénzt. A £480M
már eleve a társaság saját tőkéjén belül van, csak share premium accountként
szerepel, amely normál esetben nem felosztható. . Az RZLV saját AGM-dokumentuma kifejezetten azt mondja, hogy
a £480M törlése distributable reserve-et hoz létre, amely: -először felhasználható a negatív accumulated P&L /
retained earnings egyenlegének kiegyenlítésére; - ha ezután marad pozitív egyenleg, az már felhasználható
részvény-visszavásárlásra. . Tömören: £480M share premium → distributable reserve →
accumulated losses rendezése → fennmaradó distributable reserve → buyback. . Szerintem ez a sorend van kialakulóban. Tehát akkor a £480M-ből létrejövő distributable surplus az
accumulated losses levonása után, és ehhez képest mennyi valódi cash állhat
RZLV rendelkezésére a potenciális $300M buybackhez becslés szintjén: Accumulated losses: -499,1 millió USD a 2026. június 30-ával
zárult féléves SEC jelentés (6-K) szerint.
Tehát kb: 647 millió-500 millió usd= 147 millió maradhat…..ami csak egy lehetőség, de valami ilyesmi logikát képzelek el. . Ha valakinek van más levvezetése nyugodtan mondhatja...
BREAKING: Senate Republicans have released their "last, best, and final" draft of the Crypto Clarity Act, including an ethics proposal backed by President Trump. The bill is now headed for a critical Senate vote on Tuesday. The vote will require 60 votes to advance the legislation.
A másik dolog, ami még a háttérben állhat az "épp most, egyszerre" becsapó híreknek, hogy egy nagyobb tőzsdei esés ugyan megint csak a biztonságos kötvények felé terhelhetné a pénzt, ami a megnövekedett kereslet miatt kamat leszorító hatású lenne, valamint az AI cégek kötvényeire is csökkenthetné a keresletet, az a pénz is mehetne esetleg az államkötvények felé és újabb kamatleszorító hatás érvényesülne. Nincs itt semmi látnivaló, a kamat a lényeg szerintem, aztán novemberben csodával határos módon kiderül majd, hogy ezek túlzó félelmek voltak és az AI-t igenis gőzerővel fejleszteni kell....
Közben már utánanéztem Stock3-n. Biztonsági rizikók, blablabla - ami persze nem mondom, hogy nincs -, valószínűleg egy intermezzo, ami erdekes módon novemberre majd eltűnik, mert akkor meg szezonálisan a jó hírek kellenek majd... érdekesen működik a tőzsde, az biztos. Ha lenne egy nagyobb sell-off, azt valószínűleg további vásárlásokra használnám, részemről nagyjából ennyi a helyzet lényege.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.