LAC, most 13.00-nal +40%, 7.96$ a LAC futures, es jo esely van hogy meg a premarketben, vagy nyitasban erosen attor 8.00$ fole. Onnan mar egesz kozel lesz a +100% hozam.
Itt is hibás 40e tonnával számolni, mert annak csak az 59%-a jut a LAC-ra. Viszont valahogyan hozzá kellene adni a Phase 2-t. Talán 40,000*59%*LCE ár és 5-6%-al visszadiszkontálva jó lehet.
Potenciális
részvényárfolyam (jelenlegi forgatókönyv) \frac{US$3.4\ \text{bn}}{~252\
\text{M shares}} \approx \ \mathbf{US$13\ per\ share} >
Következtetés: Hatékony
állami támogatással a LAC potenciális ára körülbelül 13 USD/részvény, szemben a
tegnapi 5,7 USD/részvény kb. árral, ami körülbelül +120%-os növekedést jelent,
ha a feltételezések megvalósulnak (LCE ár ~24 ezer USD, 40 ezer/év, és
késedelem nélküli végrehajtás).
Vezetői összefoglaló adatai
alapján (jelenlegi forgatókönyv): DOE támogatás (hitel + tőke), amely csökkenti
a Thacker Pass projekt végrehajtási és finanszírozási kockázatát – 1. fázis.
Cél: 40 kt/év lítium-karbonát. Irányított működési költség: ~6,238 USD/t LCE
(vállalati adatok). Árfeltételezés (kormányzati bejegyzés): 24 000 USD/t LCE
(összhangban a legújabb tanulmányok vállalati referenciafeltevéseivel).
Kormányzati hígítási hatás: +5%-os hígítást feltételezek a DOE warrantoktól a
LAC-ban. "Gyors" értékelési modell (felülről lefelé) 1. fázis EBITDA
(egyensúlyi állapot): (Ár - Opex) szorozva Mennyiség = (24 000 - 6 238) USD/tonna
szorozva 40 000 tonnával körülbelül 712 millió USD/év Többszörös (optimista az
alacsonyabb kockázat miatt): 8-szoros EBITDA → EV ≈ 5,7 milliárd USD. Releváns
nettó adósság (DOE, készpénz nélkül): ~2,26 milliárd USD (egyszerűsítve). → A
saját tőke értéke 3,4 milliárd USD ≈ 13 USD/részvény (ide-oda 0,5 USD).
LAC Igen, ha igy marad az LAC/GM/USA szerzodes, akkor 242m+10% uj reszveny= 265m db lesz. . Most konnyen megeshet, hogy sok hegde-fundnal LAC-t szamolnak, es szerintem sok helyen kijon az altalam kalkulalthoz hasonlo 3.5 - 5.5 Mrd$ ceg-ertek. Es a szerzodes letrejotte 90% biztosra veheto, kis ovatossagi tartalek kell csak, amit bekalkulalva, nos, ma a nyitasban vagy napkozben (amikor ma ujra szavaz a senatus politika, es veget vetnek a shutdown-nak) . megjelennek nagy vevok, es akaar 3.5Mrd / 265mdb= 13$/sh koruli savba is gap-up nyitas is lehet. Aztan lehet hogy bilibe log a kezem, almodozas kozben; de tegnap 6$ alatt megvettem 12k uj poziciot. Ha netan mar premarket nagyon meglodul, akkor a felet eladom 12-13 savban, a masik felevel kivarom a csucsig.
Az én modellemben vétettem egy nagy hibát. Én nem számoltam azzal, hogy a LAC-ra csak a JV 59%-a jut. Mivel én több szcenáriót számoltam, és csak a Phase 1-et vettem figyelembe, így "belefér" a hiba, viszont mindenképpen át fogom számolni a céláram maholnap.
Ugye sok a változó az LCE ár, diszkontálás, részvényszám. De azért így már én is azt gondolom, hogy sokat tisztult a kép. Főleg a részvényszám miatt, azt hiszem a jobb irányba. A fennmaradó nagy kérdés az ATM, hogy 36.4M USD-vel mi történt. Vajon lehívták-e, ha igen, akkor milyen árfolyamon. Pénzre szükségük van, elvileg van elég anélkül is. Volt 509M USD cash Q2 végén, Beszedtek 55.1M USD-t az ATM-ből. Viszont most majd kell legyen 120USD reserve a DOE részére a hitel első részletének (435M) a lehívástól 1 éven belül.
Teljesen egyetértek, minden szavával. Szerintem is ez itt a lényeg. A hígítás veszélye elhárult, ellenőrzés van, van vevő 20 évre a lítiumra. Lehetett volna sokkal jobban átvenni a céget (nagyobb tulajdonrésszel bemenni…mit tudtak volna csinálni), ráadásul az állam nem marad a végletekig a cégben (eleve kis %-kal lesz csak benne esetleg). Úgyhogy én az előnyöket látom és azt, h az állam befektető barát volt. Figyelt az elfogadhatóságra.
LAC Úgy látom, hogy ár/értékben van változás, ami összességében egy jó kompromisszumnak tűnik. Nem lesz a rossz verzió, hogy tökig hígítják. Titokban kb. egy optimális megoldásra számítottam. Nem olyan jó, mint az MP üzlet, de hosszúra nagyon jó hírek jöttek.
ha kongresszusi es szenatusi tobbseg is megvan, repub az elnok, repub elvtelen a scotus, akkor megis hogy a francba jon ki a matek, hogy a demokratak allitottak le az orszagot?
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.