Ez egy bohoc vagy tudatos kereskedés a bennfentesek részére. 75 ország...ahogy fogalmazott...nyalnák a seggem. T egy bűnözö. Ajanlom elolvasni a félelem a fehér házban c könyvet. Donald Trump szerdán a közösségi médiában megosztott posztjában tovább emelte a Kínát sújtó vámok mértékét, 125 százalékra növelte a tarifát. Ugyanakkor a többi országnak 90 napos szünetet engedélyezett, ez idő alatt tízszázalékos vámok érvényesek rájuk. Az amerikai tőzsde részvényeinek értéke azonnal emelkedett, a forint pedig erősödött a főbb devizákkal szemben.
Arra lennék kiváncsi, hogy hol van ilyenkor a SEC? Trump kiírja, hogy ez egy jó vételi alkalom, aztán pár óra múlva bejelenti a vámok szüneteltetését, hát WTF?! De tényleg, WTF...
nekem csak egy kerdesem van: Hova lett Janos? Pomper Ur! tegnap reggel ota nagy fordulatot vett a piac, es napi szinten szokott irni, foleg, ha uj helyzet van es azt is szokta jelezni, ha par napig nem lesz... (bar amilyen turbulens minden, el lehet benne faradni rendesen, csak a kovetesevel mar)
Nézd meg a volumeneket. Nem mondom, hogy abszolút rekordok dőltek, de a nap cca utolsó másfél órájában brutal volumenek mozdultak meg. Igaz, szerintem a napokban kell majd neki egy kis lehűlés - szerintem -, ugyanis úgy rantottak fel mindent, hogy az indikátorok nem tudtak még teljesen befordulni, bár azért mutatták már, hogy valami jöhet, de ilyenkor bármi athúzhatja a szamitast és az indik is keveset mondhatnak. Most elég jól néz ki már, de ilyen brutal mozgást a piacnak is fel kell dolgoznia. Szóval szerintem nem egy napos fecske, de azért kell egy kis lenyugvas (szerintem).
Sajnálom, hogy enged a nyomásnak. Jó az irány, igaza van. Röhejes a külker deficit is, meg az adósság mértéke is Amcsiban. Kezelni kell, csak a vak nem látja. Ukrajnával kapcsolatban is jó lett volna ha nem enged, és megmarad elhatározásánál. Már béke lenne, nyílhatna az orosz piac is.
Ennek a bohócnak ennyit ér a szava. Egy nap alatt lezárta a háborút is, rendbe teszi Amerikát, megmutatja a többieknek, ki az úr a gáton. Azt gondolja, még most is csak twitterezget és más vállalja a felelősséget.
Az most már beigazolódott, hogy trump, a világ ura berezelt, hogy nem mindenki térdelt le elé. Csak a szája nagy, de beszari bohóc. Most már csak arra leszek kíváncsi, hogy így hogyan teszi naggyá Amerikát, hiszen eljátszotta a hitelét. Gyakorlatilag hazudozik össze vissza. Nekem ez nagyon idegen, lehet pontosan ezért nem vagyok annyira sikeres, mint ő. Ha én valamit megmondok, az úgy is lesz, a szavam többet ér, mint százoldalas szerződés.
Amúgy Trump az imént gyakorlatilag nyiltan kijelentette, hogy azért kellett szünet mert "people getting yippy, a little bit afraid" és persze a kötvénypiac miatt. Szépen aláásta Bessent-et, aki azzal próbálkozott, hogy eleve igy akartak leszállni a bicikliről.
Maradt a bizonytalanság és egyelőre az a halovány remény is tovatűnt, hogy annyira szar lesz a helyzet, hogy gyors és súlyos politikai károkat szenvednek majd Trumpék. Persze egy globális recesszióhoz képest minden jobb, de per pillanat leállhat a kereskedelem a két szuperhatalom között, ami egyiküknek sem tesz jót és másoknak sem.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.