Kisfiatal

Regisztráció: 2018-11-21 11:08:02

Hozzászólások száma: 721

Utolsó hozzászólás: 2024-05-28 08:29


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 08:29
Nem, először a foldhivatal ellenőrzi, aztán kerül kifuggesztesre, utána megy a kamarához. Jelenleg ki van függesztve, meg két hét van vissza. 
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 07:26
Még a kötelezőket sem tudta..
Mintha még nem csinált volna termofold szerzodest, holott a honlapjukon kint volt...
Én felhívtam a figyelmét egy változásra a törvényben, de arra nem vette a fáradtságot hogy utananezzen, megírta xarul..
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 06:53
Az is az egyik gond, hogy egy iszonyat selejt ugyvedet fogtunk ki, pedig nem zugugyved...majdnem nekem kellett elmondani neki mit is kéne a szerződésbe írni, meg elirt/nem írt be adatokat, egyszer újra kellett csinálni, kb 2 hónapot buktunk miatta.. ráadásul le is huzott ő is, sztem sokat kert, számla persze nuku..  
Többször felmerult hogy lecserelem, de végül maradt, mert akkor megint buktunk volna időt...
Például a birtokbaadast sem irta bele a szerződésbe... mind1, az a lényeg hogy vegulis átment a foldhivatalon másodjára, és ki lett függesztve, most erre várunk. Fizetés a foldhivatali jóváhagyás után lesz
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 05:29
Én ftban utalom, de mivel angol számlara megy, így ő fontba kapja meg...
Mind1, majd megkerdezem az ugyvedet is, meg a magyar kontaktot is hogy mi az elképzelésük a fizetesrol.
Az illetek alapja nyilván a ft vetelar.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 05:23
A nevedhez méltóan semmit sem fogtál fel az egészből, nem olvasol, vagy nem erted amit olvasol... így megszolalnod is kár volt.
Igen, láttuk a tulajdoni lapot, az azonosítás is megtortent (írtam a konzuli hitelesítest többször is..), azt is írtam hogy beengedtek a telekre, nem birtokhaboritas volt... mivel kifuggesztos,.meg 1-2 hónap az atfutasa, szted majd addig hagyjuk még eldzsumbujosodni a telket?? Már kulcsot is adott a magyar kontakt amúgy...
Na mind1,.téma lezarva, elegem van ebből az elbaxott orszagbol vagy világból, hogy az ember kérdez valamit, aztán elkezdik baszogagni, ez miért jó könyörgöm?? Nemcsak itt, más forumokon is ez megy, régóta netezek, de 20on eve azért ez nem így volt..
Faszkalap, selejt banda, ehh...
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 19:44
Milyen külföldi ingatlan? hazai, csak a tulaj külföldi
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 19:19
Nyilván "nem csak úgy bementünk", hanem van egy magyar közvetítő, én vele vagyok kapcsolatban, ő meg az angolokkal. Ő engedett be. 3000m2 dzsindzsát sajna mi nem tudunk lenyírni itt és most..
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 17:13
Sztem az én dolgom annyi, hogy a ft-os vételárat beütöm a netbankba, és elküldöm. Az hogy ő mennyit kap, nem az én dolgom.. (?)
A kérdés a Wise sajátosságai miatt merült fel, hogy ti., a küldendőből vonja le, és meg is jeleníti a bizonylaton, és ebbe lehet h belekötne.. De még így is sokkal jobban járna, mint ha a CIBről küldöm..
Ami az én gondom, h az eddigi xarrágóskodásaik alapján lehet h"duplán" akarna jól járni, azaz küldjem a Wise-ról, de még növeljem meg a váltási költséggel... Ez már nekem 100e költség lenne a CIBről Wise-ra utalással együtt.. Miközben már átvállaltuk a konzulátusi költségeik 3/4-ét,(100e) holott ők ragaszkodtak hozzá a távazonosítás (Skype) helyett, lenyirattuk a dzsindzsát a telken, 50e ft, ami szintén az ő dolguk lett volna..
Viszont a másik oldal h elég jó áron jutunk hozzá a házhoz, és minden cuccot ottahgytak, ami szintén többszáze ft érték.. 
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 16:54
Közel 80e
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 16:46
Na ezaz, mi alapján mondja h megkapta? :) Itt csak a bizonylat játszhat, hogy ott a szerződéses vételár. Csak a hülye Wise-nál meg ugye a küldenő összeget csökkenti a költséggel, és odaírja a bizonylatra h ennyi lett elküldve.. És ebbe beleköthet.. Persze rajta van az eredeti összeg is, csak alatta meg h ennyivel kevesebbet küld.. És sztem CIBes utalásnál ez nem lenne.. :)
Lehet majd megpróbálom megbeszélni velük. Bár végülis most belegondolva nem annyira bonyi: vagy benyelik a váltási költséget és többet kapnak, vagy a CIBről utalom el, és kevesebbet kapnak, én meg lobogtathatom a bizonylatot hogy ott a ft összeg, el lett utalva..
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 16:41
De amúgy állítólag van egy magyar számlájuk is, de mégis az angolra kérték..
De mondom, 2 verzió:
 -elutalom a CIB-es ft számlámról, utalási díj 0.391%, ezt nyilván tőlem vonják, a számláról. Eladó meg kap annyi fontot, amennyit kap, 459 körül adja a CIB. (illetve fene tudja, nincs-e esetleg közben eurora váltás, pluszköltség..). Nekem ezzel több dolgom nincs, ott a bizonylat h a szerződéses vételárat elutaltam.
 -Wise-ról utalom, amivel az eladó sokkal jobban jár (kicsit én is), viszont benyeli a váltási költséget. nekem ezzel csak annyi költségem lenne, hogy a CIBről átutalom a Wise-ra. Ez vmivel kevesebb lenne, mintha a CIBről utalom a teljes összeget.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 15:54
Angol számlára kell utalni, a vételár meg ftban van.. 
Na mind1 sztem wise-on fogom megoldani úgy, hogy max a váltási költséget elfelezzük.
Az ügyvéddel meg sajna nagyon befürödtünk, de ez van.  
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 12:42
Hát elég amatőr,  így én már nem is kérdezek tőle semmit...
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 09:33
Ez magyar adásvételi, brit tulajjal. Hazai ingatlan.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 09:32
Sztem a felezés lenne korrekt, főleg hogy már voltak költségeink( pl bevalláltuk keresukre a konzulatusi hitelesítés költségének több mint a felet(kb 100e ft), most le kellett nyiratnunk a füvet a telken mert ők már nem foglalkoznak vele, holott még nem adták birtokba, 50e Ft...
De mondom itt a wise miatt van a kerdes, a cibnel az utalás költsége nyilván engem terhel, a váltás meg őket, én elinditom a szerződéses összeget, levonjak tolem az utalas dijat, aztán kapnak amennyit kapnak.. de a wise meg az utalandó összegből veszi le a koltseget... váltás.  De a wise-zal ők is jobban járnának, csak mivel xarragok, sztem nekiallnanak varialni, pampogni..
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 09:15
Sziasztok, benne vagyunk egy ingatlan vételben, brit tulajtól. A vételár ftban lett meghatarozva, kérdésem ha én a wise-on utalom neki a vételárat, és abból ugye lejon a váltási költség, nem pampoghat hogy nem kapta meg a szerződés szerinti árat? Ugye a wise bizonylaton rajta van h mennyit küld, és mennyi a költség. De én meg lobogtathatom hogy be lett írva az eredeti osszeg. Nekem a bizonylatot csak az ügyvédnek kell bemutatnom vagy az eladónak is? Mi ilyenkor a szokás, ki állja a váltást? Vagy a masik verzió hogy CIBes Ft számlámról utalom, azt akkor ott sztem nem látszik a valtasi koltseg, csak az árfolyam, nem? Persze így ő rosszabbul járna... De olyan xarragok, hogy ezt meg se akarom kérdezni tőlük, mert egyből azzal jönnének hogy a wiseon utaljam a költséggel novelt osszeget hogy ők megkapjak a teljes vételárát.. nem nagy összeg amúgy, 10 milla korul, tehat nem orbitális a különbség..
EUR/HUF szombat, 07:10
Skacok, segítsetek már egy kicsit :) A közeljövőben majd egy nagyobb összeget kell külföldre utalnom (majdnem 10 milla ft), ingatlan vétel miatt. Konkrétan Angliába, fontban. Most kalkuláltam a Wise-on, ott 77e ft(!!)lenne a díj... Vagy van a CIBes itthoni számlám, ahol 73e ft-ot számoltam, de lehet erre még jön vmi átváltási költség is pluszban? 
" DEVIZA ÉS VALUTA TRANZAKCIÓK, FORINTÁTUTALÁS KÜLFÖLDRE (forint- vagy devizaszámláról) Bankközi átutalás 7,8, 24 CIB Bank mobilalkalmazás, CIB Bank Online: 0,804%, min. 31,21 USD, max 913,04 USD
EGT-n belül (amiben ugye a b.zi angolok már nincsenek benne..) olcsóbb
De nehogymár a CIBes occsób legyen mint a Wise?? Wise 0.85% költséget ír..
OTP részvényesek ide! 2024. 04. 23. 17:00
mennyi most? CIb Ebroker sztem beállt..
OTP részvényesek ide! 2024. 04. 16. 16:43
Hihetetlen..
De sztem 2 dolog miatt eshet:
-nem ért véget még a sávozás, marad a dagonya ki tudja meddig, 1-2 hónapig is akár..
-orbánék megint valami sarcon agyalnak..
OTP részvényesek ide! 2024. 04. 12. 19:39
a nyersanyagok viszont beszakadtak

friss hírek További hírek