Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2025. 02. 15. 15:29
Előzmény: #116896  szieszta
Californiaban minden epulet  fabol van 90%-ban, a foldrenges eloirasok miatt,
csak az alap (ami egy 18cm vastag dunyha tele elore feszitett vassal, es rajta 1-2 acel kapuszeru vaz,
amihez erositk az epulet fo, fabol tarto elemeit),   es ezenkivul csak a kemeny van tuzallo anyagbol. 
Ha itt egy epulet tuzet fog, hiaba van automata sprinkler kotelezo  tuzoltorendszer, az csak szenteltviz.
A banknak meg nem erdeke barmit kiadni ha bizonytalan vagy kerdeses, mert ha netan teved, 
akkor oriasi publicitasu per es karterites fenyegeti.
Amugy persze NOMAD kolleganak igaza van; csak neha "survived every test, but not the real one"
pomperj
pomperj 2025. 02. 15. 15:14
Előzmény: #116897  Fabrizio66
 Az MRK-t kovetem, a nemet MRCG-t  nem; de talan tanulsagos a Merck helyzete MRCG-re is.
Az MRK-t harom gyogyszere tartja eletben, (Keytruda cancer es immuno-terapia, Gardasil, Winrevair),
es most nincs nagy sikert igero uj gyogyszere a csoben.  Az arbevetel 3 eve lassan, evi 5%korul no.
Es ujabb 3 ev mulva kifut a  sikeres Keytruda (ami mostanra  az arbevetel 40%-a) patent vedelme,   
es a generikusak elviszik ezt a piacat.
Igy MRK  probal igeretes biotech ceget felvasarolni, tovabbra is az onkologia a fo celpont, 
de eddig nincs uj akviziciojuk. 
MRK 130-->80 esett 2 ev alatt, most PE=10-12, es egyelore nem latni fordulatot.
Az MRK chart kimondottan csunya, en tovabbi esesre szamitok..
Az MRCG es az MRK chart kozott eros a korrelacio, bar idonkent  fel evvel egyik vagy masik elore fut.
.
jsamu 2025. 02. 15. 14:46
Előzmény: #116885  pomperj
Bar itt tobb mindenki furcsallja a beszamolodat es a velemenyedet szerintem teljesen lehetseges. Persze mindenrol van masolat backup log es mindenfele hulyeseg de valahogy amikor ezekre igazan szukseg lenne (ne adj Isten birosagon kene bizonyitani ezt azt) akkor valahogy eltunik/nincs meg, egy upgradelt valtozat van. letoroltek hirtelen meghibasodas stb. Arrol ne is beszeljunk, hogy mi van ha az erintett fel (pl a bank) nem akarja kiadni. Emlekezetes eset legutobb kedvenc jogallamunk vezetoje Ursula von der Leyen smsei a covid vakcinak ugyeben. Nem tudom mi kene tortenjen, hogy a tarsadalmunk kilepjen ebbol a megcsalt ferfi szindromabol. (A ferj hazaer rajtakapja a feleseget egy masikkal az agyban. Mielott mondana valamit is az asszony felcsattan: most nekem hiszel vagy a szemednek?), Ami inkabb erdekel, az, hogy te milyen kovetkeztetest vontal le es mi lett volna a jobb megoldas?
Fabrizio66
Fabrizio66 2025. 02. 15. 11:04
pomperj, leírnád a véleményed a német Merck KGaA (MRCG) cégről technikailag (óráson/napos chart)? Köszönöm!
szieszta 2025. 02. 15. 10:40
Előzmény: #116889  N0MAD
Én egyszer rákérdeztem a bankban, hogy ezek a magánszéfek mennyire biztonságosak, akkor azt mondták, tűzállóak is. Persze nem tudom, milyen tűzre gondoltak, lehet csak  a beltérben keletkezőnek áll, ellen.
KrisztinaI 2025. 02. 15. 10:36
Banki nyilvántartás hogyan éghet el? Ha ezt valaki 50 évvel ezelőtt írja, akkor  megértem, de ilyen szervezeteknek általában rengeteg biztonsági mentésének kellene, hogy legyen különböző szervereken (nem dolgoztam financial services-ben, de nagyjából így képzelem el, még egy nagyobb magyar KKV-nak is vannak biztonsági mentései a weboldalairól hacker támadás esetén, nem még egy banknak) és nem papírkartonok formájában.:-)
Zwerd 2025. 02. 15. 10:11
RIG, az én meglátásom szerint.
A 2h képen lehet látni, hogy a korrekció már túl mélyre ment, így inkább ezt egy A-B-C-nek fogadnám el, mint egy új kezdetnek. Ettől függetlenül egy jobb gyorsjelentésre számítok, így a kijelölt zónába várnám 4,4-4,65 közé.
Innen újra lefele kb 2,4 körülig. Ott több fibo is összefut. Mind a (1) 3 napos 0,78, vagy a A rámérve B-re 100%-a, esetleg amit még nem jelöltem a rajzon, mert már túl zsúfolt lett volna,  a lefele tartó C i-es hulláma ráméreve a 4,65-re 1,27, de ez már spekuláció. Talán túlgondolás, de a lefelé tartó menetet az olaj esésének tudnám be.
https://kepkuldes.com/image/t6VqcJg
https://kepkuldes.com/image/t6Vq21R
pomperj
pomperj 2025. 02. 15. 09:52
Előzmény: #116881  Boole
PLTR gyanusan hasonlo most rovidtavon mint SPY daytrade
.
https://imgur.com/a/XmsJDxB
.
https://imgur.com/a/mmmJvVB
mereszZenesz 2025. 02. 15. 09:08
Előzmény: #116887  pomperj
Tavaly nagyobb mozgást vártam az aranytól... De a Bitcoin végül elvitte a showt..
Teccik nem teccik , de ez van.
Én ebből egy percig nem csináltam problémát. Alkalmazkodni kell, különben nem lesz profit.
nyuszibroker 2025. 02. 15. 08:35
Uranium energyt tegnap a csernobili eset miatt üthették meg ennyire? Ha igen, akkor hétfőn valószínűleg visszapattan. 
N0MAD 2025. 02. 15. 08:22
Előzmény: #116889  N0MAD
Ja, külföldön is van mentés a lényegrol, mielötmég, de az csak esetleges gyakoriságú.
Felhőbe nem toljuk ki, bár amügy lehetne. 
N0MAD 2025. 02. 15. 08:16
“ A  torteneten tessek elgondolkodni. Nagyon  tanulsagos.  
ES vilagos lesz a lenyeg:   hogy  mi lett volna a jobb  megoldas.”
Infós vagyok, meglehetősen biztos vagyok a válaszban részemről. 72-ed fontosságú logokat is leszinkronizálunk a város másik részén levő helyszínre másik nas-ra, raid, külön készeres betáp mindkét helyen. Meg offline időszakos mentesek. A lényegi adatok meg másik fájlszerveren is. Meg gondolom mindenki menti a saját részét/munkáját is magának.
Azt egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a bank csak lokálisan tárolta a fájlokat, de legyen.(bár szerintem semmi biztonsági auditon nem menne át, az adatvédelemnek nem csak az adatok nem kistivargása a része hanem az adatok meglete és validsága is)  De papírokra kelljen vadászni? 
Hogy az ügyfeleknek is csak papíron legyen meg a tranzakció, szerződés? Se egy dgitális valtozat a szerződésből, vagy legalabb egy email ami tartalmazza melyik box az övé?
Ok, a bx tartalma maganügy. De talán csak van valami dokumentuma egy aranyrüd beszerzésről
És ismétlem, ehhez képest az általam kezelt adatok jelentéktelenek és ugyfél oldali adatmentes sincs, ugyféladat sincs.
Szóval halmazatilag, meg ne haragudj, de szerintem üjságíró bomasztikus cikkre és kacsára ültél fel. Olyan nincs hogy nincs adatmentés a mai világban, pláne egy biztonságilag auditalt cégnél. Persze a box tartalma más kérdes, csak az ugyfél tudhatta.
Boole 2025. 02. 15. 07:45
Előzmény: #116886  pomperj
PLTR-ben egy közbenső korrekciót várok 120-ról 105 esetleg 87 USD környékére. 167-172 körüli ártól várnék egy nagyobb esést. Egy gondom van, hogy 120 körül nem látok fibot.
pomperj
pomperj 2025. 02. 15. 07:16
ARANY
A kozeptavu 10 eves chart meggyozo bull rallyt mutat 10 eve.
Es azt tudjuk, hogy Commodity es Arany chartok gyakran olyanok, hogy a wave(5) a leghosszabb.
.
https://imgur.com/a/trXGm5h
.
Es most?
Nos, novemberben volt egy idoben es meretben is rovid wave(4) korrekcio, aminek hamar vege lett.
Most mar wave(5) tart felfele.
Am, osszehasonlitva a legfontosabb versenytarsakkal vilaagos, hogy az invesztorok valami masba 
ontottek a penzuket, nem annyira az Aranyba, ami kezzel foghato, tartos, 1000 evek ota orzi az erteket.
Hanem olyan dolgokba, amik  nem megfoghatok, semmi praktikus hasznuk nincs, viszont erdekesnek
tunik mentalisan es persze divatos beszelni roluk.
Mint pl. kriptok, NFT, ketseges "muveszi" alkotasok, es soha profitot nem hozo "Meme+Hype" reszveny.
,
https://imgur.com/a/1pV7hcr
,
Szerintem nincs nagy Arany bull hangulat. Egyelore a hetes charton a trend felfele mutat.
De az ovatos invesztorok megnezik a Momentum signalt.
.
https://imgur.com/a/XS8atuf
pomperj
pomperj 2025. 02. 15. 05:59
Előzmény: #116882  Boole
NVDA es PLTR
https://imgur.com/a/NP84oFf
.
Bob Prechternek van egy erdekes chartja arrol, hova van ertekelve a piac. A Pluto tavolsagra.
.
https://imgur.com/a/Q9SILdF
pomperj
pomperj 2025. 02. 15. 05:39
Bizonyara mindenki hallott a Malibu-Palisades tuzrol, ahol kb.1600 epulet egett le, ebbol 1200 lakohaz. 
Koztuk a helyi bank is, ahol a banki szefben a helyiek a boxban sokmindent taroltak: fontos iratokat es
keszpenzt, es nehanyan aranyat is. A Boxok ott maradtak a romok kozott.
,
Nos, az iratokbol es a keszpenzbol semmi nem maradt csak hamu. De az arany megmaradt. 
Csak eppen a bank nyilvantartasai is odavesztek. Es senki nem tudja megmondani a bankban, hogy 
melyik box kinek a tulajdona,   es mi  tortenjen a nagyreszt deformalt, hamut tartalmazo boxokkal.
A Box es arany tulajdonosok haza is leegett, a  banki box-berlet papirjaik is odavesztek. 
Nekik sIncs igazolasuk, hogy melyik box kinek volt a tulajdona.
,
Talan evekig tarto bizonyitas es pereskedes utan az Aranyat tartalmazo boxoknak van 50% eselyuk,
hogy visszakerulnek a tulajdonosokhoz. HA, ha valahogy bizonyithato a tulajdonos kilete.
Par komplikalt modszert ki lehet talalni; de mind kerdejeles.
.
A  torteneten tessek elgondolkodni. Nagyon  tanulsagos.  
ES vilagos lesz a lenyeg:   hogy  mi lett volna a jobb  megoldas.
pomperj 2025. 02. 15. 05:34
Törölt hozzászólás
ragarda
ragarda 2025. 02. 14. 21:22
Előzmény: #116882  Boole
Réstöltésig rá sem nézek 
Boole 2025. 02. 14. 20:47
Előzmény: #116881  Boole
https://www.tradingview.com/x/SXpwBLRH/
Nem tudom, hogy meddig fogja húzni, de annyira túlértékelt rövidre, hogy nem lehet nem megshortolni.
A Palantir értékelése feszítettnek tűnik, az ár-értékesítés mutatója 92 felett, az ár-nyereség mutatója pedig meghaladja a 620-at. Elképesztő.
Boole 2025. 02. 14. 20:31
Előzmény: #116873  pomperj
Kíváncsi vagyok, hogy a PLTR meddig húzza. Brutálisan túl van értékelve. Ennek jelentősen be kell esni, valahová 80 USD körül már jobban nézne ki.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek