Szemek a Siemens Energy AG -ra!!! Szakadás. Okot még nem tudom... pf lengeti h ütik az energiaszektort. (Csak nem most jöttek rá h "Drill baby drill" van)??!!
Nekem az az érzésem, hgoy nem tudják vagy nem akarják már megcisnálni EU-ban. Aki tudta, lehet, hogy az már megcsinálta. SBB pl Svájcban már megújulón működik ez év jan1-től, de pici ország, és nem éppen gigagyárakkal, mint Németo és a többiek, helyette mostanában SMR-t néztem én is, csak már egy kicsit későn,de köszi.
million=millió (10 a hatodikon) billion = milliárd (10 a kilencediken) trillion = billió (10 a tizenkettediken) quatrillion = billiárd (10 a tizenötödiken) quintillion = trillió (10 a tizennyolcadikon) és igy tovább. Európai számozás millió milliárd, billió billiárd Angol számozás: millió, billió, trillió,...
Mivel mindenki temeti most a megújulókat, és Európában nincs elég fosszílis + ki tudja, mi lesz az AI-őrület energiaigénye, én most itt keresnék valami alulértékelt céget. Ki tudja...
Attól függ, hogy mit értesz ESG-n, mert pl az ESG fundokat már több éve feladták, "gimmick"-nek gondolták őket már akkor is, csalással, greenwashinggal vádolták őket, sok botrány volt belőlük. Most a CES-en self-driving fut, az általában elektromos szokott lenni, gondolom, hogy EV pedig attól függően lesz érdekes, hogy Musk-nak milyen érdekei vannak, a GS vagy valamelyik bank Tesla-t 800 ra tette, és így ki is jön, amit még hónapokkal ezelőtt mondtak, hogy Musk lehet az első trillion dollar-os ember (már nem is nem tudom, hogy magyar mértékegységben ez mi).
Köszi szépen a chartokat! :-) szerintem nyugodtan megoszthatod, miért ne? :-) Arra gondolok, amikor EU alulértékeltsége szóba jött és feltettél talán egy P/E vagy már nem emlékszem, hgoy milyen mutatószám alapján értékeltséget. A minap újra láttam azt a chartot, és arra gondolok, hogy nagyobb timeframen, nagyobb picture-ben ha afelé kellene indulnia, akkor látom, hogy még megrajzoltad 23k-ig, de feltételezem, hogy ott még sokkal nagyobb utat tudna bejárni, de akkor a 23k után kellene, hogy legyen valahová a korrekció, ahol elvileg be kellene lépni. Lehet, hogy hülyeségeket írtam, de gondolom, hogy érted, hogy mire gondolok, bocsánat, ha sokat magyarázok, vagy hülyeséget kérdezek. :-)
Es mar nemcsak Amerika, de Europa is feladta az ESG temat; 3 eve allandoan azt hallottuk, hogy a klimavedelem, a tiszta kornyezet es energia a jovo. Manapsag mar egy szo nem esik rola: az ESG temak, igy a lithium, wind, EV stb, estek a legnagyobbat
Van velemenyem a DAX es Stoxx indexrol, de nem szivesen osztom meg. AZ alaphelyzetet ugy latom, most egy wave(v of 3 of 5) hullam tart felfele. Kozel lehet a vege. Az europai piacokon a tozsdek sokkal jobban emelkedtek az elmult 3 evben, mint a fundak javultak. ha egyaltalan azok javultak. A kozben mostanra kialakult a DAX-nal a legyozhetetlenseg erzese. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20250126v02z6rdva.jpeg
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.