Igen, veszteséges lett q4-ben, látszik, hogy 2022 q4-hez képest is visszaesett a bevétel 13 százalékot. Az árfolyam több, mint a felére csökkent. A folytatás lesz itt kérdés, egy jò q1-es jelentés kellene a fordulathoz úgy gondolom.
Sziasztok! Tegnap ismét elég csúnyát eset a CSIQ. Tudom, a kìnai napelemekről szòlò hìrek nyomasztják az árfolyamot, de fundák alapján egy jó cégnek tartom! Mi a véleményetek meddig eshet, hol érdemes beszállòt keresni?
SPY daytrade A mai heves nyilegyenes emelkedes arra utal, hogy a wave(IV) korrekcionak vege van, a tegnapi 5137 szinten, egy csapkodos ED alakzattal. Es onnan mar wave(iii of (V) ) tart felfele. Ahhoz, hogy ezt veglegesen elfogadjuk, 5 subhullamossa kell fejlodnie. NDX is ugyanez a szerkezet. . https://imgur.com/a/RYz2xmZ
Az utobbi, a kivaras most biztosabb es okosabb is. Az SPY most mar wave(iii) hullamban lehet, ha a BEAR tegnapi szamozas helyes volt. Imgur: The magic of the Internet
A profitcsökkenésnek sok oka is lehet. Nagyon megemelkedtek a költségek minden oldalról. Az adó szélessége és mértéke, egyéb közterhekkel súlytják őket itthon is. Munkabér emelkedett, rezsi dettó. Az árdrágulást már nem lehet tovább a fogyasztóra terhelni, mert jól látszik, hogy a bevételnövekedés csak a magasabb termékárak miatt vannak, nem lett több vásárló és db-ra nem vettek több terméket. Ha tovább emelnek, akkor a vásárlók is elmaradhatnak. Az is lehet, hogy a tulajok több zsetont vesznek ki.
pomperj ma, 08:06Előzmény: #105347 Josti#105348WBA-nal egyelore tovabb esett (egyszeri nagy leiras 13Mrd$ ?) a profit, es az elemzok tovabbi trendszeru gyengulesre szamitanak. Hogy lehet egy 13.000 patikabol allo halozatot lerohasztani? ahhoz tenyleg vaskos ostobasag kell. Most is magatol no az arbevetel (145Mrd$ varhato iden), de egyre esik a profit, 2021-22-23 evekben EPS= 4.9 - 5.0 - 4.0$/sh lett, es iden mar csak EPS=3.0$/sh korul varhato. Es van 9Mrd$ adossag, ami nem sok, a kamatterhe 0,6Mrd$ koruli ami nem sok. Book=24$/sh, szoval olcsora van arazva 18$nal most. Az osztalek meg le-felezve 1.92-->1.00 $, igy a mostani arfolyamnal 5% koruli. . Szerintem ennek nagy leepites lesz a vege. El kellene adni a Brit vagy a RiteAid patikahalozatot, a penz egy reszen adossagot csokkenteni, de foleg atszervezni, a mukodest atlathatova tenni, es egyszerusiteni. WBA nem fordithato meg konnyen es gyorsan; de nem is lehetetlen Az idei ev kritikus lesz: nincs csod veszely, de nekilatnio dolgozni, es 3 ev alatt visszakapaszkodhat 30-50$ arfolyamig is. . De a chart most nagyon ronda. Csalodast keltoek a jelentesek. Az income orientaltak elmennek. Nem lennek meglepve a mostani 18$-rol 12-15 savig esne. Ettol meg, WBA, mint patika, jo biznisz. En is figyelem, fordulat utan venni akarok. Mar belevettem 20-nal, aztan eladtam, es most kivarok.
Leírtam, hogy gondoltam. Most április van.... Tényleg fontos ezenen vitázni? Én se lovagolok rajta, hogy 2020 at is leírtad...ami egy teljesen váratlan gyors zuhanás- rakéta volt. Legyen esés nekem teljesen mindegy, de van rá egy dollárom, hogy 2008 ban is amit tudtak bevetettek, hogy ne boruljon a szar a választásokig, nem jött össze... Inkább töröljétek a posztjaimat, csak szét van offolva a topic a semmire.
Először leírod, hogy "2008 ban pedig a választásokig nem volt igazán nagy cumi". Majd most azt, hogy "Lehman októberben csődölt be, onnan volt az igazi zuhanás." Novemberben volt a választás.
Nem oktattalak ki. Lehman októberben csődölt be, onnan volt az igazi zuhanás. 2009 márciusától vettem fel a pozíciókat. Úgy értettem, hogy még fél évvel vagyunk a választások elött, esést várok, de jelenleg az az érdekük, hogy a piac stagnáljon vagy maximum lassan csökkenjen.
2008-ban a választásokig nem volt igazán nagy cumi? Valóban? 2008 január elején 1468on nyitott az SPX és a novemberi választási hónapban 748 volt a mélypontja. Ez majdnem egy 50%os zuhanás. Aztán végül 2009 márciusában fogott talajt 667-nél. Szóval legalább nézz rá egy chart-ra mielőtt itt kioktatgatnál.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.