MARA tekintetében jót nézel. Ne csapjon be a chart. Ezek folyamatosan veszteségesek és a MARA-ban még mindig várható egy hígítás januárban. Jó spekulatív eszköz a felezési időpont előtt 3 hónappal vételre, de nem most. Még lesz egy nagyobb kör lefelé mindegyikben. 2024. január 15 körül érdemes megint körülnézni, mert 2024. április 15-25 között lesz a felezés.
Elbizonytalanodtam, MARA nalam nem is hasonlit BTC chartra, es a MARA kitores nekem 19,88 folottnel kezdodik a charton, ennek most a felenel tart, Szoval lehet hogy nem jot nezek? Vagy a split nincs benne a MARA-rol? Ezen rengeteg penzt vesztettek 10 ev alatt a befektetok, mert ugye valakinek mindig tartania kell a reszvenyeit, es most a kiindulonak a tizedenel jar? Vagy nem jot nezek? http://keptarhely.eu/view.php?file=20231121v03x12xi3.jpeg
latom, nagy ellenvelemenybe utkozott az idea, hogy a standard SPY, NDX stb. indexek helyett/mellett neha erdemes lehet lenne elemezni az SP500 vilagaban az RSP Equal Weight SP500 Indexet, es kulon a Microsectors FANG, FNGS indexet. Talan ez a ketto kepes eleg jol kozelitni kulon a Big7, es kulon a 493 ceg kettevalasban levo mozgasat. , Ugyhogy aki latni se akarja, ugorja at a kovetkezo 2 chartot, mint kiindulo ideat, hatha megzavarja. Bizony nezegetni fogom ezeket, mert kulon/maskepp kell a ket temat daytradelni is. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231121v03xinc0a.jpeg . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231121v03xkr6dm.jpeg
Persze hogy ketté szakad, amelyik mögé a több hashpower megy az lesz a btc, a másik meg marginalizálódik mint a bchnál. Rosszul képzeled el, mivel nem olvastál utána ennek sem sajnos. Ilyenkor két lánc lesz, az egyik mögé beáll a közösség az lesza az értékesebb a másik jelentőségét veszti, de már írtam fentebb. Példa: Tegyük fel hogy egy bányász vagy, belepiszkítanál a kódba, felhígítanád a kínálatot csilliárdokra, mert szeretnéd ha végre beteljesülne a jóslatod itt a fórumon én nulla lenne 1 btc ára ha már az értéke nulla :). Nos előállhatsz egy ilyennel, de a kutya nem fog beállni mögéd, így lesz egy Szieszta forkod egy saját láncod, amit elbányászgathatsz magadnak, de semmit se fog érni. Bchnál is ez volt, szépen lassan lecsúszott az értéke bchhoz képest. Most meg látjuk mit ér. A több mint 51% a másik utat választotta az lett a btc. Úgy is mondhatnám a hosszabb lánc lesz a mindenkori btc. Vannak olyan időszakok amikor mást nyereségesebb bányászni, de ezekben a kockázat is nagyobb. Hidd el ezek a nagy bányász cégek nem teljesen fogalmatlanok, gyaníthatóan rendelkeznek némi likviditás és kockázatkezeléssel is.
Szia! Én tegnap belevettem az esésbe amikor a résre leszúrt. Korábbi pakkot 30,80-on adtam még a múlt héten, amit tegnap már bántam , úgyhogy alapvetően örültem a hirtelen zakónak. Most visszavettem 27,50-en. 100%-ban spekuláció, szóval nem tudom jó döntés volt-e, meglátjuk. BABA: én már benne ülök 1 éve is talán. Nem rossz a bekerem, mert szakaszosan vásároltam, de kezdem kicsit már unni a banánt. A múlt heti hullásban is bővítettem egyet, de hogy őszinte legyek már azt is bánom, mert semmi erőt nem érzek benne.
Szia Kozi, Igen, tengap pont végeztem a vacsorával, amikor jött a zutty, pedig cég szempontjából ezek pozitív hírek, de legalább megvolt a réstöltés... tervezek ma bővítenii, csak beragadtam BABA-ra rendesen... MARA és RIOT kitörés küszöbén, már csak egy szikra kell a BRC-től 38k felettre és elindul a parabolic emelkedés... a hosszú hétvége pont jó lehet rá... akár... Tegnap két pozit nyitottam még, ONON és LMND, technikailag jól néznek ki... kezdő pakkot FSLR-ben is megvettem... PDD-t tervezem még eladni, csak nehezen válok meg tőle, 120 felett sztem trimmelni fogom... Rray
Úgy látom, eljött ismét az örök long időszaka... NVDA 130-as P/E-vel most jött 2500-as célár QQQ 47%-os pluszban YTD 2 éven belül az NVDA és a MFST is megelőzheti market cap-ben az AAPL-t az előrejelzések szerint... Én meg szopok a value cégekkel ahelyett hogy beszórnám a 130-as P/E-s NVDA-ba a lóvét Lehet most jelentés előtt beleveszek, utána már 6-ossal fog kezdődni az árfolyam Totálisan elmebeteg, ami a tőzsdéken megy
Én is így gondolom. Ha valaki azért kezdi eladogatni eszközeit, hogy aztán majd nyomott áron visszavegye, az több mint valószínű bukni fog, mivel amit nyer a réven, elveszti a vámon. Ez mint mikor a rulettasztalnál ugyanannyit rak a pirosra, mint a feketére. De ott van ám a zöld nulla is. Valamikor lehetett ilyent csinálni, láttuk a wall street farkasában, de ez már tiltott. Kivétel a kriptopiac, ami nem ellenőrzött, így ott annyit tudnak huncutkodni, amennyit akarnak. Nem is csoda ez a nagy ugrálás, pedig a bitcoin napi forgalma 20 milliárd. Gondolom, ebből a 99%-át a robotok teszik ki, amik egymás között adják veszik a coinokat, kihasználva a wash trading előnyeit. Régen nem volt róla szó, de a tether kft egy hét alatt 1 milliárd dollárnyi tethert varázsolt elő, aminek vagy van fedezete, vagy nincs. Ezzel könnyedén tud pumpálni, nem beszélve, ha megnézzük az éves teljesítményüket, ami alatt 23 milliárddal hízott a mennyiség. Musk mikor bejelentette, hogy 1 milliárdért vett bitcoint 30k-ról 40 k -ra ugrott az árfolyam, a tether meg kéthetente dob ennyit bele.
Rövid távon, és kis forgalmú eszközöknél lehet manipulálni az árat. Tartósan nem igazán, mert egy bizonyos szintű esés után megjelenik a bennfentes vevő aki jobban tisztában van az értékkel és elkezdi venni. Ha a bennfentes vevő se veszi, akkor nincs az a manipulátor aki felhúzza az árat. Ugyanez igaz visszafelé is. Ha veszi a bennfentes, meg az intézmények, azt nem fogja senki lemanipulálni. Illetve profi ármanipulálók sosem pisálnak széllel szemben, tehát tisztában vannak az általános feltételekkel és az iránnyal, a manipulációkat a kedvező irányba fogják elvégezni. A média és az emberek viszont gyakran szeretnek manipulációról beszélni mikor buknak, mert hát csak jobb ha valakit lehet hibáztatni azért mert hülye volt a gyerek
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.