Sziasztok! Az olajról mi a véleményetek? Nekem gyanús, hogy ismét elindul felfelé (bár a grafikonokon nem ezt látom). Mindenesetre elkezdtem bevásárolni
én következőképp látom az €/$ alakulását TA alapon: jul 18 óta folyamatosan erősödik a $, az USA gazdasága sokkal jobb erőben van, mint az EU,simán átlépte az 50, 100 napos MA-t is, nem látszik túladottság sem,/RSI 36,8, MACD is rendben van, a Bollinger azért szűkül/, talán a 200MA megtarthatja, 1,79 körül, felülről a 100MA 1,0934 és a 7MA 1,0939 tólja lefele...akár 2-3- hét erősödés is lehet, de pl du fontos adatok akár ezt befolyásolhatják is. https://imgur.com/a/lKH1qDu .
Csak nekem kezd elegem lenni a neolib temabol? Batran csinaljatok neolib topikot, es ott folytassatok. Nyilvan fontos, es nyilvan abbol tobb eredmenyt lehet elerni. Lehet jobban keresni. De az masik palya. EZ es ITT a Financial Forecasts tema.
Ez így van. Az ország most van/lesz kiárusítva totál a kínaiaknak. Juhé! :) Régebben egyébként örültem annak, hogy lesz elektromos autóhoz gyártás, de változott a véleményem olyan okból, hogy azt látom most, hogy baromira környezetszennyező a bányászat és a gyártás kapcsán mint környezet legyaluló és azt kiszipolyozó technológia. Meg egyébként is, a matek rész: Nézzétek. Az a mantra már több évtizede, hogy "külföldi tőke és befektetés meg autógyárak". Mondjuk. Meg még más egyéb gyárak, mint külföldi dolog. És hol van a fenti rizsához csatolható "csoda"? Hol vagyunk ma, hova érkeztünk azáltal, hogy abban láttuk és látjuk - vagy csak ez valami hazugság, vagy mi vagy tévedés (is), passz - még mindig a dolgot, hogy "befektetés, befektetést, befektetés" meg megint a verkli, hogy "külföldi tőke meg külföldi befektetés". Mire? Mire, ha az eddigi ilyen rizsák által és folyamatok által is itt van az ország, ahol? Akkor most mi van???? Hogy jön ki a matek? Meg hova vezet akkor ez, mert úgy látom, hogy ez nálunk valahogy abból áll, hogy lesz 400-as euró meg lassan 700-as benzin, meg stb-stb.... Szóval mi ez az egész, hogy mantra a befektetés, és közben igazából az egész világban xar van valamiért pedig itt az isteni "befektetés" és mégis ide értünk el, ami van a mában. Szóval ki számol rosszul vagy mi van ezzel? Hogy talán ami nagy horderejű és államilag támogatott, az többe kerül leves, mint a hús? Mert ide érkeztünk meg, ahol ma vagyunk, pedig be lett ígérve - vagyis meg lett monda - hogy juhé, kell a tőke meg a befektetés mert az az istenkirály. És ez nem így néz ki most, ma. Hol a bibi?
bocsi de shiffert abszolut gerinctelennek tartom, így nem is hallgatom meg, azon az éjszakán, amikor karigeri távozott a lmp-ből, csak ezt lehetett hallani. "jajj csak ezt éljük túl, jajj csak ezt éljük túl" :) . "Ennek egyenes ági következménye, hogy kizárólag azok rúgnak labdába, akit a neoliberális tőke támogat" . nem igy gondolom, sztem usa-ban is van a másik oldalnak bőven média tere!
Utolsó gondolthoz: hallgasd meg Schiffert, ő gyönyörűen kifejti, hogy miként gyűri maga alá a neoliberális elit a komplett politikát. Megéri meghallgatni. A politika rá van szorulva neolib médiára, illetve a neolib pénzre, mert a modern kampány iszonyat drága. Ennek egyenes ági következménye, hogy kizárólag azok rúgnak labdába, akit a neoliberális tőke támogat. S ennek meg is kérik az árát, mert olyan szabályt fognak hozatni a politkusokkal, ami a neolib tőkét szolgálja. (pl.: alacsony kamatok kora, shale felfuttatás, iparági szabályozások, szakszervezetek visszaszorítása, stb.)
"Magyarul mindent a tőke, azon belül is a nagytőkés réteg dönt el a társadalomban." .ez tisztán a kapitalizmus , és nem a liberalizmus! . "Liberális = versenypárti. Szereti a versenyt, hisz a fejlődésben, innovációban, haladásban. Erős versenyszabályokat állít fel, erősíti a versenyt, támogatja a kezdeményezést, főleg az alulról jövő kezdeményezést."
. ezzel mi a baj? ez lenne az áldott állapot! a szabad versengés állami befolyásolása NÉLKÜL! . a szabad választásokban annyi a bibi, hogy mindegyik oldal a rendelkezésre álló anyagi erők mentén eszközöli ki, ez USA-ban nagyjaból egal! . "Itt a vita abban van, hogy a fórum nagy többsége az USÁ-t a liberalizmus bölcsőjének látja, de ez egyszerűen nem igaz, mára a neoiberalizmus bölcsője lett. . amíg működő a demokracia, addig hatékonyan fékezhetőek a neoliberali elgondolások és törekvések! többek közt ezért fontos hogy egy társadalom a demokracia játékszabályain belül maradjon!
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.