Na de varjal, most onellentmondasban vagy. Ha nyersanyag boom lesz, akkor olaj boom is lesz, es akkor az 1-2 P/E-s halott szar cegeket is el lehet adni hatalmas profittal, mikozben ugyanugy 1-2 P/E-juk marad. :)
Tudod nekem ez a 15 év azt tanította, hogy a rothadó iparágakat kerüljem, mert hiába forognak 1,5-ös meg 2-es PE rátán cégek, a rothadó iparágak a kutyának nem kellenek sem rövid, sem hosszú távon. A jövő iparágait meg 1000-es PE-nél is megveszik, találnak forrást, és tudnak részvényt kibocsátani legrosszabb esetben. De SPWR-t kimondottan technikai okokból vettem meg. Haa ránézel a grafikonra, szerintem elég világos lesz. De a solar iparág komplett grafikonja hasonló, csak vannak lemaradó cégek, amik később jutnak el a korrekció végére. Ha meg tévedek, várok 3-5 évet. Na bumm. Viszont ha olajossal tévedsz, ott nem tudsz 3-5 évet várni, mert kipusztul az iparág alólad. Nézd meg hogy terjednek az EV-k... Divatosak lettek, ez pedig garancia, hogy az olajkorszak vége fele járunk. Valószínű lehet olajos céggel keresni, de az idő ellene dolgozik, a tévedés meg végzetes tud lenni benne.
Mert az egesz Solar tema tele van oriasi problemakkal, SPWR nagyon spekulativ lett, (SPWR C kategorias, 2020 ota a profit nem yery magahoz, iden 20-30cent/sh talan lesz, PE=45) es egesz meglepo ronda folyatatasi lehetoseg van. A solarhoz a ket elektronikat szallito ceg meeg jol nez ki, es nyilvan lehet ezt hightech kategorianak nezni, es akkor a PE=40-50 szintre lehet felarazni. De SPWR tul draga ezen a szinten. Nem tunik okosnak, hogy 40-50 evre elore barki, a solar temaban valamit bearazzon. Szerencses esetben egy 4-6 eves tavlatban SPWR tud jo lenni, de en inkabb kivarneek.
Mit nem értesz rajta? Én komolyan gondolomn, hogy commodity bull lesz, s az energia kulcskérdés lesz, a zöld meg pláne. Ennek egyetlen értelmezhető forrása a solar. Nekem pedig egy kiegyensúlyozott portfólió kell, amit folyamatosan építgetek.
DOW daytrade A DOW talan jobban illeszkedhet az utolso a-b-c jellehu csapkodassal egy ED formaciohoz . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230802v03x28pnu.jpeg . Az NDX mas, a 15930 csucs ota egy A-B-C szerkezetnek lehet sejteni, a mai alj mar lehet a (iii of C) szakasz vege, es meg egy esessel keszen is volna, kb. 15200-nal. Onnan ujra fordulhat felfele.
SPY daytrade http://keptarhely.eu/view.php?file=20230802v03xssbhb.jpeg . De, ha az eses a vart wave(C) alja ala, kb. 4500 ala zuhan, es nagy momentummal lefele folytatodna, nos, akkor lehet impulziv eses belole, es joval melyebbre megy.
Hosszabb távra nem mindegy, hogy 140 vagy teszem azt 100? Úgyse tudjuk, hol lesz az alja. Én most megvettem a tervezett pakk felét, ha esik veszem tovább.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.