Több mint kétharmados többségben (68 százalék) vannak azok, akik nem támogatják a rendezést, mert azt gondolják, hogy túl sokba kerülne, és azt a pénzt inkább hasznosabb dolgokra kellene fordítani - olvasható a HVG cikkében. A hetilap...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424
a lényeg következik:
az EU-ba csak jogharmonizáció után lehet belépni
ergo
ha a "manyup" államosítást nem lehetett EU-s jogszabály alapján megtámadni (én nem tudok arról, hogy megtámadták volna...) akkor az 100%-ban EU kompatibilis...
megjegyzem ez nem meglepő ebben a kollektivista klubban...
tök mindegy, milyen leányzót veszel feleségül, amíg az érdemi jogalkotási munka (családjogi törvény, stb.) Bpesten meg Brüsszelben folyik... :) (sarkítottam, de te is)
Ez nem rizsa volt, csak nem akartad / képtelen voltál értelmezni :) Én is kérek olyan uniós jogszabályt, ami alapján orbánpatkányt nem lőhetem fejbe :) Ilyen nyilván nincs, mert a hazai jog (Btk.) tiltja, mint ahogy az államosítás is a hazai Alkotmányba ütközött anno. Csak nem volt működőképes AB ahhoz, hogy ezt ki is mondja. De törvényben volt rögzítve, hogy az magántulajdon. Pont.
" emberek, ne szavazzatok újra a fideszre a 2. fordulóban, mert akkor
2/3 alakulhat ki, amiből még nagy bajok lehetnek, vigyázzunk,
vigyázzatok!!!"
Az mszp-nek és a holdudvarának sohasem okozott gondot, hogy rikácsoljanak. Az okozott gondot nekik, hogy úgy kormányozzanak, hogy legalább az egyharmadot megkapják 2010-ben az országgyűlési választásokon.
1. Magántulajdont vettek el. Főleg részvényeket, állampapírokat és befektetési jegyeket.
2. Nem. Aki nem tett semmit, azt visszatuszkolták a felosztó-kirovó rendszerbe.
3. Aki reálhozamot kapott (a pénztártagok kézharmada), az pontosan a saját magántulajdonának egy részét vette föl készpénzben, még aktív korában?
Van még kérdésed?
igen
de ne feledd: a 2010 es választáson az 1. forduló után és a a 2. forduló előtt az Mszp és a vele szimpatizáló értelmiség riadót fújt, imígyen: " emberek, ne szsvazzatok újra a fideszre a 2. fordulóban, mert akkor 2/3 alakulhat ki, amiből még nagy bajok lehetnek, vigyázzunk, vigyázzatok!!!"
tehát nem mondhatod ne lett volna hathatós érvelés és figyelemfelhívás arra, hogy a választók ne adjnak 2/3-os felhatalmazást Orbánnak!!
csakhogy: akkor már késő volt!!! hiszen annyira megutáltatták és lejáratták magukat 2066-10-ig, hogy akkor erre már fütyültek az emberek = hiteltelenné vált számukra a levitézlett baloldal figyelmeztetése
Tisztább fogalmakat, ha lehet. Az államosítás elvben azt jelenti, hogy megkapom a magántulajdonom értékét. Ez nem államosítás volt, hanem kifosztás. Mit kapott az, aki nem ment el nyilatkozni, hogy pénztártag akar maradni?
a tradicionális gyakorlat szerint bankcsőd esetén a részvényesek feletek a teljes vagyonukkal...
anno ehhez még az adósok börtöne című intézmény is dukált...
rizsa helyett olyan uniós jogszabályt kérnék, amely az állítólagos "magán" nyugdíjpénztárak államosítását tiltja...
ha nincs ilyen akkor ez 100%-ban EU kompatibilis...
akárcsak a bankbetétek ciprusi lenyúlása...
vagy az uniós bail-in szabályozáshoz kapcsolódó bankbetét lenyúlás...
vagy a negatív jegybanki alapkamathoz kapcsolódó bankbetét elinflálás és a többi ínyencség ami az uniós kollektivista, piacgyalázó pénz- és bankrendszerhez kötődik...
Nota bene: nyilván lehetett volna szépen cizellálni, hogy mikor mennyi volt a MNYP-ak fenntartási költsége (mennyi ment a fenntartási hányadba, mennyi a likviditásiba) és mikor mi volt annak a törvényi maximuma, de a lényeg, hogy egy kormány lényegében bármikor "megfojthatja" a pénztárakat, beleértve az ÖNYP-ket is. Csak le kell jól vinniük az admin. terhek maximumát, de úgy, hogy ne érje meg fenntartani azokat. Még a jónép érdekére is hivatkozhatnak közben, hogy drágán működnek, hujjujujj, stb. (Sőt, a jelenlegi 0,9% sztem hosszabb távon is jó lett volna, nekem pl. nem tetszik, hogy közel 5%-ot lecsíptek a befizetésekből maguknak, de nem tudtam sokat tenni ellene: olyan pénztárat választottam, ahol ez nem olyan durva, mint sokaknál, de még így is 4% felett volt. Nem is volt olyan MNYP a piacon, ahol alatta lenne az effektív "kulcs". Az ÖNYP-k is drágán működnek, sztem cafeteria meg adókedvezmények nélkül lehúzhatnák ők is a rolót...)
"mivel a hőn szeretett Brüsszeled nem akadályozta meg ezért ez 100%-ban EU kompatibilis lépés volt..." Látom, hogy konteók ide, konteók oda, de nem tudod még, hogyan működik igazából a politika. Brüsszel valóban egy bürokratikus vízfej, ami örül, ha luk van a s..gén, ami szelel :) Nem akarnak/akartak azok semmi olyat magukra vállalni, amiből semmi nyereségük nem lehet. Gondolom, a MNYP-ak anyacégei kicsit azért lobbiztak, hogy legyen valami, de nem eleget, vagy le se sz..ták ők sem a dolgot. Talán mert előre látták: ha meg is maradnak, a kúrmány leviszi a jutalékukat 0,09%-ra, vagy még lentebb (amúgy 0,9-re levitték, hogy mintél több MNYP beadja a kulcsot). Mit gondolsz, az ING, az AEGON vagy a Generali könnyeket ejtett miattuk? :) Megvonták a vállaikat: na, ezentúl nincs ilyen biznisz, majd lesz más. Az OTP meg egyenesen örült a beszántásnak, mert... (na ez már hosszú lenne... volt rá néhány oka, maradjunk annyiban) A nagyobbak közül alig maradt meg MNYP, azok is összességében 60e fős "keménymagon" osztoznak, valószínűleg töredékére csökkentett adminisztrációval és kisebb-nagyobb veszteségekkel. De vissza az EU-ra: nem is nagyon lett volna jogosítványa beavatkozni, arra inkább az AB van kitalálva, de azt meg kiherélték jóelőre. Ráadásul az EU-nak inkább érdeke az, hogy a tagjai fegyelmezett költségvetést folytatnak, mint az, hogy x főt megvédjenek a saját hülyeségétől meg a saját korrupt kúrmányától. Ha valaki az EJEB-nél beperelte MNYP ügyben a kúrmányt, akkor viszont szerintem nagy eséllyel megnyerte/-nyeri a pert. (Előtte azonban végig kell járnia a hazai idióta-bíróságokon a lépcsőfokokat. Sok sikert hozzá neki :) )
???
Inkább az #1514-re kellett volna valamit írnod. Szerinted meglett volna-e a 2/3 2010-ben, ha nyiltan oroszbarát programmal kampányol a fityesz és Orbán?
A bankcsődöknél ha nincs megegyezés, a betétesek többsége 100%-ot bukott volna, mondom ezt úgy, hogy amúgy nem értek egyet az intézkedésekkel. A manyupok nem voltak csődveszélyben, egyszerűen csak államosította a tagok vagyonát az állam, mert kellett neki a pénz. Mondjuk Magyarországon a 20. szazadban semcvolt ritka a padlássöprés, nem hiszem hogy a 21. században kevesebb lesz.
a "megakadályozás" kapcsán különben szimplán vmi vonatkozó EU jogszabály előcibálásra gondolok
mivel ilyenről nem hallottam ezért valószínűleg nincs ilyen
pedig az unió minden jelentéktelen hülyeséget részletesen szabályoz...
az EU által összedobott bail-in szabályozás különben remekül illik az állítólagosan "magán" nyugdíjpénztárak államosítása mellé...
(megjegyzem az egész magánnyugdíjpénztári koncepció kb. a valódi magántulajdon paródiája volt már a kezdetektől fogva...)
az Eurozónában egyébként igen dinamikusan folyik a bankbetétek elinflálása... (lásd negatív jegybanki alapkamat...)
azt hiszem ezzel lehet a legjobban illusztrálni az EU kapcsán a "magántulajdon szentségét"...
Kétharmados többségben a budapesti olimpia ellenzői
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424