hatosa

Regisztráció:
2017-01-20 12:42
Hozzászólások száma:
756
Utolsó hozzászólás:
2017-09-25 13:08
Pontok:
Tapasztalati: 3
Aktivitási: 5
Népszerűségi: 1

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-09-25 13:08:24
mutat
Újabb csapás Merkelékre, fekete nap a német néppártoknak #149
Orbán doktornak létkérdés, hogy elfelejtsük azt a 400 ezer migránst, aki átgázolt hazánkon. Melyik érvényes EU szabály alapján tették? Hogyan tudta volna orbánc itt tartani őket?
2017-09-25 12:54:52
mutat
Újabb csapás Merkelékre, fekete nap a német néppártoknak #146
Merkel mostani győzelme hasonlít az MSZP 2006-os sikeréhez. Akkor is és most is csak a győzelem volt a fontos,az,hogy mi lesz az ára,következménye senkit sem érdekelt. Mint utólag kiderült majdnem ráment a párt.Nem lesz egyszerű feladata Merkelnek a mostani ciklusban.
2017-09-24 11:38:37
mutat
Magyarország-Európa-Világ hírek #206
Másrészt Merkel rendszeresen tanulmányozza a közvélemény-kutatásokat, és ezek alapján nagyon könnyen megváltoztatja a véleményét, hogy igazodjon a többségi állásponthoz. De a németek az alternatíva hiánya miatt is Merkel-pártiak. Az elemző szerint a kancellár érdekelt a jelenlegi, számára kényelmes többséget biztosító nagykoalíció fenntartásában, hiszen szűkebb többség esetén könnyebben sarokba lehet szorítani őt.A választások legfontosabb kérdése, hogy kivel lép majd koalícióra Merkel – mondta lapunk megkeresésére Kiss J. László. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint sosem volt annyira nehéz koalíciót kötni, mint most lesz, a szociáldemokraták ugyanis mindig meggyengülnek, amikor pártszövetségben kormányoznak, így nemet mondhatnak Merkel újabb ajánlatára. A CDU összefogása az FDP-vel és a Zöldekkel pedig bonyodalmat okozhat, hiszen utóbbi két párt között sok a nézetkülönbség.Kiss J. László úgy véli, az eddigi ellenzék nem tekinthető igazi ellenzéknek, mert számos kérdésben, így a menekültpolitikában is támogatta a kormányt, ezért az AfD valódi ellenpólust jelenthet az új összetételű parlamentben.
2017-09-23 11:47:25
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #37
Gondolod? Ennyire buták Brüsszelben? Akkor a lengyelek miért nem kínai cuccot vesznek olcsón? Amit Pali ír az a tábor hülyítésére,egyben tartására szolgál csak egyedül. Hidd el, hogy sokkal bonyolultabb eljárás kell ahhoz,hogy a brüsszeli centek magyar fillérré alakuljanak.
2017-09-23 11:34:49
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #34
Miért ne tudnák? Emlékszel még a kakaóbiztos számítógépekre? Jól írtad, csak arra költhető ami szerepel a kiírásban. Azt pedig Brüsszel készíti.
2017-09-23 11:31:04
mutat
Magyarország-Európa-Világ hírek #205
Csaknem száz ENSZ-tagország támogatta azt a francia és mexikói kezdeményezést, hogy a Biztonsági Tanács állandó tagjai önként mondjanak le vétójogukról, amikor a testület népirtás vagy más súlyos tömeges bűncselekmények esetében hoz határozatokat - közölte pénteken Jean-Baptiste LeMoyne francia Európa-ügyi államtitkár a vétójog kérdésének szentelt tanácskozás után a New York-i ENSZ-központban.Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az ENSZ-tagállamok több mint fele támogatta a kezdeményezést, ami arról tanúskodik, hogy a vétójog korlátozása mennyire hasznos és időszerű, mivel nincs garancia arra, hogy a világ nem szembesül újabb tragédiákkal. LeMoyne emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években Franciaország támogatásával több szíriai határozattervezet került a BT napirendjére, és mindegyik Oroszország és Kína “vétósorozata” miatt bukott meg. Franciaország és Mexikó négy éve szorgalmazza a vétójog korlátozását tömeges bűncselekmények, népirtások, emberiesség elleni bűntények és súlyos háborús bűncselekmények esetében az öt álladó BT-tag “informális, önkéntes és közös megállapodása alapján”. Ehhez nem kell módosítani az ENSZ-alapokmányt, és a kezdeményezés abból a mély meggyőződésből fakad, hogy a vétó “nem jog vagy privilégium, hanem felelősség” – tette hozzá.Moszkva: ne csorbuljon a vétójog!A francia-mexikói kezdeményezés az ENSZ BT reformjáról zajló viták egyik legkeményebb kérdése. Moszkva többször értésre adta, hogy számára elfogadhatatlan bármilyen felvetés, amely csorbítja a 15 tagú Biztonsági Tanács öt állandó tagjának – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Oroszország és Kína – vétójogát. Hasonló állásponton van Washington és Peking is, míg London és Párizs hajlandó lenne lemondani róla, ha sürgős döntéseket kell hozni tömeges bűncselekmények megakadályozása végett.
2017-09-23 11:19:54
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #32
Szerintem pedig nem arra költjük amire akarjuk.Amennyiben így lenne akkor a kerítést is EU pénzből építettük volna.A pénz jelentős része címkézve érkezik. A kiírásban pedig szerepel a műszaki tartalom.Nem véletlenül mondta a német EU politikus: Azért nem büntethetjük a lengyeleket pénzelvonással mert azzal a német gazdaságot büntetnénk.A lengyelek a kapott támogatást nálunk vásárolják el.
2017-09-23 10:53:27
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #29
Bizony,térkőre ad lóvét az EU! És nem is akármilyenre, csak jó erős, labanc által gyártottra! Stadionra pedig nem ad. A stadionokat pedig magyar KKV építik.
2017-09-23 10:39:43
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #25
Látod hozod a példát arra,hogy az EU támogatás csak az általuk engedélyezett módon költhető el! Akkor ez támogatás?
2017-09-23 10:38:08
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #23
Szabályokkal amit nem tart be a vezetőség, de a szegényeket már azért is bünteti,ha kritizálni mer.
2017-09-23 10:27:21
mutat
Magyarország-Európa-Világ hírek #204
Lokke Rasmussen dán miniszterelnök tett ígéretet arra, hogy lépéseket fog tenni a muszlim párhuzamos társadalom és az azzal járó no-go zónák ellen.A dán miniszterelnök szerint országában annyira súlyossá vált a probléma, hogy néhány területen állami beavatkozásra lesz szükség – ami csak azért hat furcsán, mert Dániában az állam csak ritkán dolgoz ki különleges szabályzást például az iskolák, vagy a lakhatás részére. Rasmussen nyugati kollégáitól igencsak eltérő véleményt fogalmazott meg, hiszen sokan még a mai napig tagadják, hogy no-go zónák nem is léteznek. Lars Lokke RasmussenFotó: AFPRealistán kell hozzáállni a helyzethez, és más szabályokra van szükség egy olyan kérdésben, ahol a bandák kezében van a hatalom, és a rendőrség nem tud dolgozni. Nem fogok ölbe tett kézzel hátradőlni, és hagyni, hogy ez megtörténjen”– szögezte le a miniszterelnök.Mint mondta, minden lehetséges alternatívát kipróbáltak, eredménytelenül – ezért van szükség a dán parlament erőteljesebb fellépésére. Ezért Rasmussen három miniszterét bízta meg azzal, hogy dolgozzanak a sikeresebb integráción.Valószínűsíthetően ez azzal fog járni, hogy az önkormányzatok helyett már közvetlenül a minisztereknek lesz beavatkozási joguk például egy iskola, vagy egy lakóövezet ügyeibe.A kezdeményezést a Dán Néppárt (DF) támogatja. Martin Henriksen, néppárti külügyminiszter szerint lehetetlen a párhuzamos társadalmak szülte problémát helyi szinten megoldani.
2017-09-22 15:49:20
mutat
Megszületett a döntés a nagy kvótaperben #527
Akkor keresd vissza. Nagyon tanulságos ítélet!kb. annyira volt IGAZSÁGOS mint a mostani elbukott per. Valószínűség számítás szerint és jog szerint is ez egy 99,99%-ban nyerhető per volt.Természetesen csak, ha a jogot vesszük, de az EU többször bebizonyította a saját szabályát sem tartja ,tartatja be!
2017-09-22 15:06:17
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #62396
Igen, volt belőle 8 év!2002-2010 ! Mennyország volt egyeseknek.
2017-09-22 15:03:27
mutat
Megszületett a döntés a nagy kvótaperben #520
Emlékszel még az AB döntésre fix kamatú hitel kérdéskörben?Sólyom jegyezte a döntést! Szerinte Alkotmányos volt egy meghatározott időre meghatározott kamatra megkötött szerződés megváltoztatása az egyik fél akarat szerint. Arról is van JOGERŐS ítélet.Így azok akik pereltek BUTA jogászok voltak, hiszen most vezetted le.
2017-09-22 14:59:31
mutat
Megszületett a döntés a nagy kvótaperben #518
Uszító? Ki ellen uszított?
2017-09-22 14:29:05
mutat
Megszületett a döntés a nagy kvótaperben #512
Ennyire tellett? Ezzel azt akarod mondani, hogy kárvolt perelni, hiszen a jelenlegi EU közegben egy ilyen kényes témában eleve nem születhet az EU vezetőinek ellentmondó ítélet? Mert a hozzászólásodból ez következik. -Vagyis a jogászaink kitűnően értik a szakmájukat csak azt az európai közeget nem ismerik, amelyikben mozognak.-
2017-09-22 14:17:58
mutat
Megszületett a döntés a nagy kvótaperben #509
Többször rákérdeztem,melyik csatlakozási fejezetben írtuk alá azt a szabályt amire hivatkozik az EU bírósága az elmarasztaló ítéletben? Ne keresd, nincsen ilyen,és mivel ez ellen az ítélet ellen nem lehet fellebbezni, a többi már ízlés kérdése.Szerinted buták a fidesz és a szlovákok jogászai,szerintem pedig nem, hanem POLITIKAI rendelésre született ez az ítélet. Természetesen,ha ezzel nem értesz egyet nyugodtan cáfoljál meg,bizonyítsd,hogy van olyan Magyarország által aláírt szabályozás.Engem meg tudsz győzni, hogy tévedek és rosszul értelmeztem a döntést.
2017-09-22 13:58:49
mutat
Megszületett a döntés a nagy kvótaperben #506
Mi is tudomásul vettük. Már az is baj,hogy elmondjuk a véleményünket egy nyíltan POLITIKAI ízű bírósági ítéletről? Már véleményszabadság sincs az EU-ban?
2017-09-22 13:46:10
mutat
Megszületett a döntés a nagy kvótaperben #501
A szlovák kormány is vesztett.Ők is rosszul ítélték meg a jogi részt? Még a nyugati politikusok is arról nyilatkoztak, hogy POLITIKAI döntés született. Az EU bírósága POLITIKAI megrendelésre hoz ítéletet!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ráadásul olyan a magyarázat ami nem vezethető le egyik csatlakozási fejezetből sem. Te ezt az ítéletet elfogadod.
2017-09-22 12:48:35
mutat
Megszületett a döntés a nagy kvótaperben #494
09. 26.-val okafogyott lesz.Ez a többségi döntés erre a két éves időszakra vonatkozik.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE