salve

Regisztráció:
2017-01-17 14:10:39
Hozzászólások száma:
1 340
Utolsó hozzászólás:
2019-04-18 12:37
Pontok:
Tapasztalati: 2
Aktivitási: 5
Népszerűségi: 1

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-02-05 15:19-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedő klón
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-05-14 19:49-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Szemelyeskedes
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-08-10 16:39-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Higgadj le egy kicsit.
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-01-07 07:58-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2019-04-18 12:37:56
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #22107

éretelemszerű, hogy a gazdasági szankciók az oroszokkal szemben csak részben (kisebb  részben) gazdasági célzatúak
az igazi céljuk a véleményformálás és egy olyan ország megbélyegzése, lejáratása nemzetközi szinten a nemzetközi közvélemény befolyásolásával, amelyet le akarnak nyomni.
félreértés ne legyen: ilyen eszközöket bárhol bármely nagyhatalom bevetettt a mútlban is és alkalmaz manapság is (tehát maguk az oroszok is akár, a volt szovjetunió is ezt tette amíg nagyhatalom volt), csak mi, semleges megfigyelők ne legyünk már naívak és ne essünk már abba az optikai csalódásba, és vegyük észre hogy itt pro és kontra mindneki dezinformál és  be akarnak magyarázni nekünk, ok?
én csak erre utaltam
megkerülted viszont a kérdést, mi járnak szerinted szankcióként GW Bushnak és Tony Blairnek, akik kb. 7-800 ezer emeber haláláért felelősek , miután 100% fake news-ra hívatkozva támadták meg Irakot??
tehát rendben van szerinted, hogy őnekik ezért nem jár semmiféle szankció??
2019-04-18 12:27:59
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #22104

a political capital -ról csak annyit: ha te őket egy független elemzőközpontként képzeled el, akkor igen nagyot tévedsz :-)
Orosz Anna pl., a volt momentumos politkus is odament dolgozni nemrég..aki a Magyarországnak rendszeresen nekirontó nyugati fősodratú lapok által bőségesen és rendszeresen idézett budapesti Political Capital hálózati beágyazódására kíváncsi, érdemes egy pillantást vetnie partnereire és adományozóira. köztük olyanok találhatók, mint – angol nevük szerint abc sorrendben – a szuper-transzatlantista Bertelsmann Alapítvány, a Holland Zsidó Humanitárius Alap, az Európai Bizottság, az Európai Zsidó Alap, az Európai Liberális Fórum, a Nemzetközi Holokauszt Emlékalap, a CIA egyik fedőszerveként is ismert amerikai Nemzeti Demokrácia Alapítvány, a Norvég Civil Ösztöndíj Alap és a Nyitott Társadalom Alapok. Magánadakozóik pedig Somogyi Zoltán és Szabados Krisztián. Együttműködő hazai partnereik közül is említsünk néhányat, mint a 24.hu-t, az Eötvös Károly Intézet, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Helsinki Bizottság, a TASZ, a TÁRKI vagy a ZRI Závecz Research............
2019-04-18 12:02:33
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #22100

én is óvatosságra intenék mindenkit
lehet hogy álhírről van szó, valóban
de egy percig se gondolja senki, hogy álhírgyártást pl. "csak az oroszok, csak a ....., csak az akárkik, stb." követjetnek el - hanem: bárki elkövetheti, ahogy az érdekei kívánják!
lásd Irak megtámadása 2003-ban, amely "csak" kb. félmilló emberáldozatot követelt,
majd jött ennek hozadékaként az Iszlám állam megalakulása és felvirűgzása, majd a szír háború, ahol az Usa végig azon dolgozott (Obama adminisztráció) hogy Szíriában dőljön meg az addigi rendszer, ami rászabadította Európára a jó 1,5 milliós részben menekült, részben migránshullámot..
és a főbűnösök (GW Bush, Tony Blair), rács mögött vannak? nem!............ pedig ott lenne a helyük..
vannak gazdasági szsnakciók az országaik ellen? nem, nincsenek!!!.....
az orosz beavatkozásnak ezekhez képest (Irak-Szíria-Líbia) nagyságrendekkel kevesebb  áldozata volt (Krím, Ukrajna), ám mégis nemzetközi gazd. szsnkciókkal büntetik őket..
no erre is varrsz gombot és elítéled a kettős mércét?
2019-04-18 11:15:02
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #22088
"Bombaként robbant a hír egy osztrák folyóirat hasábjain, amiben azt közölték , hogy a kihallgatott bevándorlók nagy része azt állítja, hogy amerikai szervezeteken keresztül jutottak hozzá ahhoz a pénzhez amiből az európai kontinensig jutottak el. Az elmúlt hónapokban  az osztrák menekülttáborokban megtöbbszöröztek a menekültek száma. A katonai titkosszolgálat és az állami rendőrség külön munkacsoportot hozott létre, a hogy a táborokba elhelyezett menekülteket kihallgassák. Ausztria komolyan veszi a menekültáradattal járó veszélyeket, és megpróbál mindenkit átvilágítani mielőtt elfogadná a menedékkérők benyújtott kérelmeit. Csak a traiskircheni táborban több mint száz hivatásos rendőrt állítottak szolgálatba, hogy kihallgassák a bevándorlókat. A vallomások alapján megdöbbentő információkhoz jutott hozzá az osztrák titkosszolgálat és rendőrség. Az afrikai bevándorlók többsége azt állította, hogy különböző amerikai szervezeteken keresztül jutottak hozzá ahhoz a pénzhez amiből az Európai Unió területére utaztak. – írta az osztrák Direkt folyóirat.
A bevándorlók az utazásuk során 1500-15000 dollárt közötti összeget költenek el az embercsepészetért és az egyéb kiadásokért. Ez az indulási és érkezési ponttól illetve az útvonaltól függ. A szállítás Líbiából a legdrágább, ahol az embercsempészetet az Iszlám Állam terrorszervezet irányítja és nem szégyel akár 10 000 dollárt is elkérni egy afrikai bevándorlótól. –írta a szlovák Medzicas
Az afrikai bevándorlók többsége fiatal férfi akik hazájukban havi pár száz dollárnál többen nem keresnek. Vajon honnan van erre pénzük?! – teszi fel a kérdést a Direkt.
Az osztrák folyóirat állítása szerint, megbízható  hírforrásból jutott hozzá információkhoz, ami bizonyítja azt a állítást, hogy amerikai szervezetek  által létrehozott hálózatokon keresztül folyamatos az észak-afrikai bevándorlók szállítása az európai országokba. Ezeket az csempész utakat a fekete kontinensen legtöbb esetben az Al-Kaida valamelyik ága illetve az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellenőrzi.
Az Egyesült Államok ezzel két legyet üt egy csapásra. Bevándorlók százezreit juttat Afrikából Európába, és a terrorszervezeteknek is biztosít anyagi bevételt.
Az osztrák hírforrás megjegyzi, hogy ugyanazoktól az emberekről van szó akik egy évvel ezelőtt az ukrajnai Majdant szervezték meg.Az Egyesült Államok Európa tönkretételére törekszik.Tudjuk, mi következett a Majdan után,zavargások és gyilkosságok , hamarosan ugyanez vár ránk is."
https://orientalista.hu/osztrak-lap-amerikabol-finanszirozzak-az-afrikai-bevandorlokat/
2019-04-18 09:47:54
mutat
SET Nyrt #32515
kérdés bárkihez: aki ért hozzá:körülírná vki , mit fed a source to pay terület? És hogy az hogyan  tud(hat) kapcsolódni (vagy sem) a a Supply chain managementhez?
egy kedves ismerősöm munkát keres (hotel gazd. szakon végzett egykor és most ide oda pályázgat, -na), az ő kérdései ezek. köszi előre is a nevében ha tud vki válaszolni
2019-04-17 14:28:51
mutat
SET Nyrt #32402

légyszi felvilágosítanál?
kb. bő 1 hete nem olvastam ezt a topikot, csak láttam hogy szsbadesésben volt a Set és sokat ment le.. amikor még figyeltem akkor 790 körül volt..
ennek mi lehetett a hátterében és mi hozhatta el most a fordulatot? tehát hogy szerinted milyen kilátások vannak most..
2019-04-17 12:57:38
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #22022
náluk ez már egy pótcselekvés
 ez ugyanaz a szint, mint amelyen a politikusaik (az ellenzéki pártjaik) is vannak:
érdemi programjuk nincs (azon kívül, hogy 'orbántakaroggy mer' hihetetlenül gyűlölünk'), de közben nem hagyja őket nyugodni az a frusztráltság/düh/ellenszenv amit az vált ki, hogy napról napra csak egy helyben topognak, előrelépni nem sikerül..
no ekkor jön be  pótcselekvésként az hogy mennek mtva székházat ostromolni, fórumokon anyázni és vagy a kákán is csomót keresni, azaz levezetni azt, amit máshol/másképp nem tudnak..
és a poén a végére: tényleg nem lenne baj, ha lenne egy ütős, színvonalas elenzék mert akkor valódi verseny lehetne, a fidesz kevésbé lenne elkényelmesedve és talán az érdemi versenynek hála, még jobban is kormányozhatna, akár jóval kevesebb hibával..
2019-04-16 17:09:32
mutat
2019-04-16 16:51:11
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #21919

megkérdeznélek: emlékszel a szeptember 11-i toronybalhéra?
arra, hogy utólag kiderült sok minden: pl. az, hogy az akkor kiadott hivatalos információknak egy jó része , minimum megkérdőjelezhető tényekből állt?
arra is, hogy maga az amerikai elnök is - máig sem tudhatóan - csak részinformációkkal rendelkezett arról, hogy pontosan mi is történt??
emlékszel arra, hogy azóta is van (pedig eltelt közben már majdnem 18 év!!) jópá olyan tény / jelenség, amelyekre nincs azóta sem épkézláb, hihető, és hitelesen bebizonyított magyarázat (pl. a Pentagonba becsapódó "repülő" és az arról készült videofelvétel esete)???
zárókérdés: a fentiek alapján is fenntartod,  hogy a párizsi ügyészségnek minden szavát el lehet hinni??!
2019-04-16 15:49:34
mutat
2019-04-16 13:43:46
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #21867

kár erőlködnöd!
A Le Figaro emlékeztet, hogy Macron elnök kormánya tavaly 2 és félmillió eurót elvont a felújítási munkáktól.A Notre-Dame rektora már akkor jelezte, hogy ez súlyos problémákat okozhat.
A közösségi oldalak pedig sokszor igen árulkodóak, hiszen rengeteg reakciót lehet leolvasni, melyeket a felhasználók önkéntesen osztanak meg a nagyvilággal. A rendkívül szomorú és tragikus párizsi tűzeset, a Notre-Dame-székesegyház leégése sokkolta az egész világot, vagyis csak majdnem az egész világot. A keresztények számára ugyanis tragédia, a csodás műemléket kedvelő laikusok számára is az, és minden normális ember így áll ehhez. Azonban vannak olyan csoportok, akik számára ez vicces és kárörömet jelent. A Democracy Needs Borders nevű migrációellenes Facebook-csoport tette közzé a katedrális leégéséről szóló képet és a mellette lévő reakciókat, melyek önmagukért beszélnek.
https://www.facebook.com/watch/?v=2306804542718221
2019-04-16 11:48:59
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #21839
"erdekelne hogy azon kivul hogy szeretnek egyesek rafogni hogy muszlimok tettek volt BARMI utalas a szandekossagra es arra hogy kik kovethettek el? "
tegyük fel, hogy volt rá utalás - szerinted le mernék ezt közölni?
és visszakérdezek: amikor pár éve szilveszterkor tömegesen követtek el a bevándorlók nők elleni erőszakot a kölni pályaudvarnál, akkor mi is történt? válaszolok: az, hogy az egész német sajtó napokig kussolt, azaz elhallgatta az egészet! végül mégis kiderült, mert egy idő után áttörte az eset a hallgatás falát, akkor már nem lehetett letagadni de utólag persze "szépen megmagyarázták" az egészet...
és gondolj vissza az elmúlt évek merényleteire, főleg a kisebbekre. mindig mindegyiknél azzal indult a gyorhírek nyomán a sajtóreakció, hogy "a rendőrség kizárta a terrorista akció lehetőségét, minden jel arra utal hogy csak egy őrült/pszichológiai ápolt stb. volt", - majd pár nap múlva sok esetben kiderült, hogy "jaaa,... mégsem!" - csak azt már sokkal kevesebben, nagyságrendekkel kevesebben olvasták el, mert minden ilyen ügy csak pár napig szól nagyot, utána megkezdődik az eltussolás/elhallgatás/elaltatás, hogy ne derülhessenek ki a valódi okok..
2019-04-16 10:46:03
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #21834

furcsa tűz pusztította el a Notre Dame-ot......
"lássunk néhány Facebook kommentet a Le Monde, Le Figaro, Marine LePen, TV Liberté oldalakról:1.     „Ez a gyarmatosítás és a(z) (bevándorlási) invázió ára.”
2.    ”Ha ez a hatalmas tragédia, a Notre Dame tüze a felújítási munkáknak köszönhető, elengedhetetlen, hogy megtudjuk, ki dolgozott ezen az építkezésen. Ilyen nagyságrendű tűz nem keletkezik csak úgy. Személy szerint nem hiszek ebben a hipotézisben.”
3.     „Egy héttel Húsvét előtt! Kibírt évszázadokat… És egy 21 századi munka… nem hiszem!”
4.    "Hallgattam az utcán beszélgetni olyan embereket, akik más vallásúak, nem katolikusok: örültek, hogy láthatták az emlékművet összeomlani… Ez undorító."
5.    "Ez a mi eltűnő történelmünk. Amely most helyet ad egy új történelemnek, egy sokkal sötétebbnek."
6.     „A szívem vérzik. És nekem ez nem baleset.”
7.    „Köszönjük a bevándorlást.”
8.    „Ez egy iszlám terrorista támadás.”
9.     „Állítsák le a segélyezését mindazoknak a külföldieknek, akik nem segítik Franciaországot, és akik köpnek arra, hogy újjáépítsék kedves katedrálisunkat.”
10.    „Mindenki tudja, hogy ez újabb kereszténység elleni cselekmény, nem kapcsolódik a munkálatokhoz. Márciusban a Sacre Coeur, ma a Notre Dame? Fel kell tennünk kérdéseket, és ne feledkezzünk meg az egész Franciaországban az egyházak által elszenvedett károkról. Franciaország sír, az ellenségek pedig örülnek és táncolnak ma este.”
11.    „Ez Franciaország inváziójának eredménye. Olyan kormányok akaratából megszervezve, amelyek nem tartják tiszteletben európai országaink értékeit. Ez az ő szégyenük és a nagy népcseréjüké, ami által a hatalmon akarnak maradni.”
http://ujpestihirek.hu/index.php/orszag-vilag/ilyen-nagysagrendu-tuz-nem-keletkezik-csak-ugy-francia-reakcioik-a-langokban-allo-notre-dame-lattan?fbclid=IwAR15MziI8_1pzUkpYhU-YFJxnLpo4cTQB8hDOsr-_0nnBR3EEb8VU1UyqVI
2019-04-15 18:23:27
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #21864

  ha a #21858  ra gondolsz, no abban semmi érdemit nem írtál..
fenntartom: ha valóban célirányos a Csok - tehát van mögötte olyan elgondolás hogy lehetőleg kik vehessék nagyobb eséllyel igénybe és kik nem -, akkor ennek biztos hogy oka van, persze hogy oka van. méghozzá a múltbéli tapasztalatok  és vagy az  vízió, ami alapján kormányoznak
de nincs ebben semmi különös: mindig és minden hatalom tudja,  kiket szeretne elsősorban megnyerni magának, kikre akar építeni hosszabb távon
2019-04-15 17:33:02
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #21861

nem
neked nincsenek értelmes ellenérveid mindarra, amit leírtam
2019-04-15 15:34:06
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #21859

:-)
ez nem érvelés, csak címkézés
nem velem kellett volna foglalkoznod, hanem azzal amit írtam
2019-04-15 13:45:48
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #21770

"Weber mikor tiltakozik ez ellen?"
kb. semmikor..
be vannak tojva hogy erősödhet a németeknél is az AFD és bárki, aki bírálni meri azt a migrációs helyzetet / problémákat, ami ott kialakult
nem semmi, mekkora úthengerrel próbálják véglegesen agymosni a német társadalmat..
és nem veszik észre, mekkora károkat okozhatnak ezzel (meg már eddig is)..
2019-04-15 12:15:36
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #21855
szerintem félreérted a helyzetet
mert ha tényleg arról van szó, hogy nagyon célirányos a Csok tehát azt szeretnék hogy az általad felsoroltaknak kuss legyen - akkor ennek az oka szerintem tök egyszerű, és szerintem nem is mindenkori kormányzópárt-specifikus: tehát az ok az, hogy ez a kormány azt szeretné hogy elsősorban a dolgozó és a társadalom hasznos tagjává válni tudó (arra alkalmas) rétegek kapjanak támogatásokat! leegyszerűsítve: ne öntsük a pénzt feneketlen zsákokba, ha nem muszáj. fontos: az általad felsoroltak közül a beteggondozók, a rokkantak és szegények az mind az a kategóriak, akiknek egyénenként (és azoknak az összes létező problémájának a megoldását) illúzió elvárni nemcsak ettől, hanem bármely , bármikori kormánytól! mert csoda csak a mesékben van főleg, - de  az életben sokkal ritkábban van! tömörítve: képtelenség hogy mindenkinek minden problémáját megoldhassa a mindenkori kormány, vagy állam. és bizony nem marad más, minthogy az általad felsoroltak megtanulják, de legalábbis próbálják meg, hogy önerőből, kemény befektetéssel (tanulás, munkakaresés, szocializácó), vagy fel tudnak emelkedni, előbbre lépni, vagy sem..
aki akar, az egyébként tud-hat előbbre lépni..ismerek olyat aki ózdi fiatal, nincs semmije és a borsodi kiltástalanságból elköltözött Győrbe munkát keresni és nem az égből várja a segélyeket..
2019-04-15 11:29:59
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #21747
titeket mennyire foglalkoztat a brexit? a topik címében ez is benne van és érdekelne, ki mit gondol erről..
az világos hogy 1. azért erőlteti May (és még sokan mások is) a kilépést, mert érvényes népszavazáson a kilépés kapott több szavazatot (még ha nem is sokkal), 2. ám az is világossá vált, hogy az illetékeseik maguk sem tudják, hogyan és mit kéne tenni , ha a megállapodás nélküli kizuhanást nem szeretnék - márpedig nem szetretnék, ez érthető (miután 1,5 év alatt sem sikerült jó megoldásokat találni és egytértésre jutniuk)..
nos ha ők szeretnének kilépni de arra nincs kivitelezhetó jó megoldás, akkor miért nem látják be hogy fel kéne adni a kilépést, mint opciót??!
tehát  a brexit ügyet egy "érzelmi alapon lépjünk ki VS  józan ész" problémának látom..és a kérdésem az lenne, hogy létezik az, hogy erre a brit képviselők még nem jöttek volna rá?? ha nem, mi lehet az akadálya?
2019-04-11 16:09:11
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #21411
"lengyelek pont az ellenkezőjét csinálják, mint Orbán, egyre erősebben kötődnek az USA-hoz. Szerintem nekik van igazuk, nekünk sem az orosz vonalat kéne erőltetnünk, és a németeket is csak a második helyen kéne kezelni az USA után "
a lengyelek esetében ez kényszeres, ösztönszerű, hiszen az orosz megszállásból ők kapták a legtöbbet. ők ezt túlkompenzálják és rémálmaik vannak oroszokról még akkor is, ha nem kéne. ők tehát egy érthető oroszfóboiában szenvednek, ennyi.
az viszont egy félreértés ha azt hiszed, orbán nem akar jóban lenni az amcsikkal és Puytin kegyeit keresi -erről szó sincs! ő csak annyit akar hogy használjuk mindkét nagyhatalmat amennyire tudjuk,  legyünk jóban mindekttővel amennyire ez lehetséges és elvtelenül ne álljunk oda egyik mellé sem- no, ezt baromira altúlozza a sajtó és úgy próbálja beállítani, mintha csak az oroszokat erőltetné.. azt sem akarják megérteni, hogy Orbán nem az amerikaiakra haragszik, hanem az Obama adminisztrációra haragudott, sőt, azt is el akarják atagdni hogy Sorossal sem volt semmi baja 2015-ig... az pedig szintén tény, hogy a Ceu privilegizált helyzetben volt évtizedeken át (a felsőokt. törv. szintjén puszira kapott engedményt még Magyar Bálinttól tehát az egykori Szdsz-től), amit a fideszkormány visszavont..
ezek mind érthető észérvek, csak ti, - más magyarázat nem lehet csak az, hogy érzelmi okokból - nem tudjátok tudmásul venni őket..

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE