salve

Regisztráció:
2017-01-17 14:10:39
Hozzászólások száma:
1 197
Utolsó hozzászólás:
2019-02-20 11:58
Pontok:
Tapasztalati: 2
Aktivitási: 5
Népszerűségi: 1

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-02-05 15:19-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedő klón
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-05-14 19:49-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Szemelyeskedes
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-08-10 16:39-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Higgadj le egy kicsit.
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-01-07 07:58-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2019-02-20 11:58:17
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19763
"Akkor csak egy emlekezteto. Bevezetes 1998!!!!"
igen, de a beveztés maga a Horn kormány ötlete és műve volt, törvényileg 1997-ben iktattak be mindent. 1998 már a bevezetés, az orbánkormány kész tények elé lett állítva, a rendszer már beinduló fázisban volt amikor orbánék kormáynra kerültek.
"A Fidesz kormany sem 98 es 2002 kozott sem 2002 es 2010 kozott ellenzekbol egyszer se mondta hogy rossz a rendszer vagy hogy meg szeretnek szuntetni. Igy adodik a kerdes hogyha olyan rossz volt hogy be se kellett vezetni miert csak 2010 ben jottek ra. Epp akkor amikor penzre volt szukseguk ezert feltortek a malacperselyt"
egyszerű: más volt nekik a prioritás, ők akkor nem azzal akarták egyből kezdeni hogy vmit megszüntetünk, ami még tök új, pozitív vagy akár negatív tapasztalatok nemigen vannak róla, nem is lehetnek és ne feledd, akkor a fidesznek még az egyetlen Magyar Nemzet újságon kívül semmiféle médiája nem volt(!!!!!), minimum 96%-os médiatúlsúlyban volt a ballib oldal akkoriban! tehát ha azt a friss rendszert ők akkor megszüntették volna, = lett volna egy politikai öngyilkossággal mert képzelheted hogy milyen totális médiakampány zúdult volna rájuk, akkora, amit kb. túl sem tudtak volna élni!! másrészt te is jól tudod, hogy az úgynevezett államháztartási reform a rendszerváltás óta baromi kínos kérdés volt minden kormány számára, inkább halogatták hogy belevágjanak, mert 1. nem is tudták kb. mit kéne csinálni, 2. tudták hogy sok embert kéne leépíteni az államapparátusban, az egészségügyben, nyugdíjrendszerhez sem nagyon mertek hozzányúlni, csak gondolkodtak mit lehetne kitalálni..
 tegnap belinkeletem már a wikipédiát ami leírja, hogy 2001-ben készült az első átfogó vizsgálat a taapsztalatokról és az már elég sötét képet mutatott. de nem lehetsz olyan hülye hogy komolyan gondold, bármely kormány megszüntetne egy ilyen széles tömegeket érintő rendszert mindössze 3 év működés után, és a kormányzása vége felé? a fidesz akkor inkább arra koncentrált hogy bevezette a kedvezményes lakáshitelt, hogy esélye legyen 2002-ben is győzni (ami még így sem sikerült de az már egy másik sztori). és utaltam arra is már: abból hogy egy párt akár ellenzékből akár kormáynon nem bírál vmit, nem következik az hogy jónak tartja! azt is leírtam már itt, hogy Gyurcsányék is bőven tudták már 2010 előtt h. igazából meg kéne szüntettni a rendszert, volt is ilyen belső javaslat a pénzügyminisztériumból csak nem merték meglépni a mesgzüntetést! tudták hogy ez egy időzített bombaként hat, mert nagy érdeksérelmekkel jár, sok embert érint. ez akkor szűk körben és pletykaszinten kiszivárgott, de a sajtó nem írta meg így nem vált széles körben ismertté
2019-02-19 13:16:16
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19697
"A 2001. évi felülvizsgálat[4]A kidolgozó Nyugdíj munkacsoport megállapításai:
a tervezett elemek többsége az elvártnak megfelelően működött, a 6%-on maradt tagdíj negatív hatásait a többletbevételek (önkéntes befizetés) nagyjából kompenzálták.
az inflációs terv nem megfelelően alakult.
probléma a pénztárak vagyongyarapodásának elmaradása a várttól ("2000-ben például a vagyonnal súlyozva 6,3 százalék volt az átlagos hozam, miközben a GDP nominális növekedése több mint 15 százalék volt, és a keresetek is mintegy 13 százalékkal nőttek."), melynek oka részben a tőzsde nem várt, hosszú és tartós visszaesése valamint a pénztárak működési költségeinek a tervezettnél lényegesen magasabb szintje (2000-ben pl. a tervezett 0,3% helyett 12,5% volt a működési költség).
A felülvizsgálatot végző szakmai bizottság megállapításai:
a jelenleg működő szervezeti struktúra nem teremt egyértelmű felelősségi viszonyokat, az önkormányzati jellegű irányítási rendszer a gyakorlatban nem működik, valójában az alapításban jelentős szerepet játszó bankok, biztosítók „indirekt módon” meghatározzák a pénztárak tevékenységét;
a szolgáltatási feltételek nem kellően kidolgozottak (például a szolgáltatások paraméterei nem meghatározottak, az egyösszegű szolgáltatás feltételei ellentmondásosak);
a magánnyugdíjpénztári rendszer – ellentétben az első pillérrel – nem kezeli a rokkantsági és hozzátartozói kockázatot (csak az egyéni számla örökölhetőségét biztosítja), ez a helyzet aránytalan terhekhez vezet;
a pályakezdők kötelező magánnyugdíjpénztári tagságának indokoltsága megkérdőjelezhető;
a garanciális szabályok ellentmondásosak, indokolatlanul ösztönözték a 35–47 éves korosztályokat is magánnyugdíjpénztári tagságra."
"Sötét árnyak: 2002-2010
Lényegesebb törvényi változások
a Medgyessy kormány a 2002. évi XLII. törvénnyel[9] 2003. január 1-től visszaállította a pályakezdők kötelező pénztári tagságának előírását, egyúttal kizárja (átmeneti kivételekkel) a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépést. Ugyanakkor az önkéntes belépést legalább 5 éves munkaviszonyhoz (pontosabban legalább 5 éves Tbj. szerint biztosítottsághoz) és 30 év alatti életkorhoz köti."
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mag%C3%A1nnyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r#Bevezet%C3%A9se
2019-02-19 11:43:08
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19694
"Leirtam pl az en penztarom osszes portfoliojanak REALhozamait. Ha erre kepesek ezzel a "draga" koltsegekkel akkor nekem megfelel"
igen ezen a részén h. az önkéntesek drágák vagy sem , kár vitázni (tehát ez mellékág hiszen itt a manyup volt a fő téma), relatív hogy kinek mi a drága és mi az olcsó. főleg, hogy az önkéntesből akinek nem tetszik az kiléphet tehát ha vállajuk a tagságot akkor vállajuk önként azt is, hogy levonnak amennyit nem szégyellenek..
a diszkontos példa szerintem nem hülyeség (sajnos!), aki nem hiszi járjon utána és csak azután vitázzon róla, nem nagy ügy
"Nem, egyet hoztam peldanak es azert pont azt mert az a legnagyobb ilyen. Amugy pont olyan sehol sincs, ahogy pont ilyen allami nyugdij sincs sehol mert mind orszag specifikus"
itt a végén mondtad ki a lényeget mert én is így gondolom - ez egyben be is bizonyítja szerintem, miért volt telejsen érthető a rendszer megszüntetése, hiszen legalább annyi sőt szerintem több érv volt a megszüntetés mellett, mint ellene. és hogy nevetséges amikor egyesek úgy próbálják beállítania  ami napig is, hogy a beszántott magyar manyuprendszer vmi "hihetetelenül szuperrendszer lett volna, hibátlan tökéletes és úgy is működő, minden lehetséges szempontból" - mert bocs, de aki itt olvassa a vitákat annak ez a benyomása keletkeztehetett eddig, világraszóló botránynak beállítva a megszüntetést (ezt a kritikát akinek inge, az vegye magára)
"ha szar lett volna a rendszer nem fenyegetessel szuntetik meg "
itt szerintem az volt a lényeg: ha jó volt a rendszer ha nem, ők meg akarták szüntetni - és nem azért mert "magántulajdon ellopására hajtottak" hanem azért, mert alapból nem tartották jó rendszernek hosszú távon (ami nem zárja ki hogy ismétlem, köztük is lehettek vagy biztos voltak olyan személyek akik maradtak benne, mert nekik is biztos túl sok pénzük gyűlt már benne össze ahhoz, hogy arról csak úgy lemondjanak - de ettől függetlenül pl. Matolcsy is - ha ő tényleg maardt benne - gondolhatta azt akkor is, ma is, hogy a manyuprendszer bevezetése nagy hiba volt!).
 a zsarolás és a megszüntetés módja szerintem is problémás volt, ezt nem vitatom egy percig sem de ismétlenm, ez már csak a szükségesen rossz következménye volt a még rosszabb korábbi döntésnek, vagyis a rendszer bevezetésének
2019-02-19 10:17:30
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19689
"A beszantas oka egyszeruen az evi 600 milliard koltsegvetesbe terelese volt mert csak igy tudta Fidesz tartani a 3% os hianyt. A vagyon beszantasa meg azert kellett hogy valami csekely allamadossag csokkenest mutathassanak fel noveles helyett."
nekem erre az a válaszom, hogy is is: 1. hiba volt a manyup rendszer bevezetése mert államadósságot generált feleslegesen; és 2. drágán is működtek a pénztárak, de a kettő közül az első szempont messze fontosabb volt és önmagában elég volt ahhoz, hogy a rendszert megszüntesse az állam. épp azért amit írtál: finoman szólva kedvezőtlen gazdasági helyzetben vette át a kormányzást a fidesz 2010-ben és és vmit ki kellett találnia megoldásként.
"Erdekes az onkentesek nem tul dragak" 
de, az önkéntesek is igen drágák - mert ott is kb. az érvényesül mint mondjuk az élelmisszerdiszkontoknál: mehetsz te a jóistenhez is paanszra, mindig egyformán és uyganannyival emelik az áraikat, pofátlanul és gátlástalanul, miközben papíron persze az van hazudva, h. itt "verseny van"..
"Amugy meg hogyne lennenek magannyugdij alapu konstrukciok szerte a vilagban"
ez így sántít - is csak akkor lenne jó, ha 100%-ig ugyanazon működési elven alapul mint az, ami nálunk volt..de hol van a többi példa? van tehát 1 db az egész világon ami szerinted jól működik, - de akkor miért nem tudsz még legalább kéttucatnyi egyéb országot felmutatni ahol épp azért másolták le, vezették be 100%-ig ugyanazt, hiszen annyira hiper-szuper qrva jó??!!   ami viszont önmagáért beszél: a lengyeleknél ugyanaz a rendszer volt mint nálunk, és ott is megszüntették - ennek ugye 2 oka lehetett: a) ott is hiper-szupr qrva jól működött és mindenki full elégedett volt vele, ugye??!!!   b) ott is a fidesz kormányzott, ugye?!
végül megismétlem: senki sem vitatja, én sem, hogy a manyuprendszer megszüntetése nem volt túl elegáns, de senki sem akar róla tudomást venni, hogy a bevezetése még sokkal NAGYOBB  hiba és bűn volt (nem csoda hiszen a Világbank ötlete volt mint kísérlet, sehol a világon máshol nem volt olyan hülye kormány mint az a 2-3 kelet-európai, köztük a Horn kormány, amely volt olyan buta, hogy bevezette - milyen "furcsa", hogy sem előtte, sem azóta sehol sem vezettek be ilyet, de persze a konstrukció irrealitása miatt akiknek már sok pénzük összegyűlt benne, persze hogy visíttottak mint az állat mert nem globálisan hanem csak önzően tudták megközelíteni a kérdést), és egy rossznak bizonyult rrndszert nem lehetett csak ilyen drasztikus, hasonlóan abszurd módon megszüntetni, mint ahogy kötelezően, parancsszóra bevezették..
2019-02-18 18:42:56
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19636
itt azt kell nézni, a megszüntetési szándék pillanatáig (2010-11) mekkora hozamokat értek el
2019-02-18 18:28:11
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19630
az a "te pénzed" az államé volt, aki úgy döntött, átirányítja magáncégekhez. akik téged lehet hogy nem  (mert lehet hogy a legjobb pénztárban voltál), de sok embert viszont más pénztárakban  megrövidítettek szépen.. de te ezt elfogadod és utólag is ünnepled, azt hiszed ezel mindenki csak nyert..
teltek az évek, az állam belátta (vagy az adott kormány, tökmindegy), hogy ez nem volt jó döntés, növeli az államadósságot. közben át lett nevezve magánpénzeddé ami összegyűlt, ez adta a helyzet abszurditását, azt, hogy egy rossz döntést nem lehet minden esetben érdeksérelem nélkül visszacsinálni. te csak a saját szempontjaid nézed ebben, ez érthető. de ha pénzügyminiszter lettél volna, biztos hogy másképp gondolkodtál volna..
2019-02-18 18:17:58
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19625
persze hogy nem vezették ingyen a számlákat
de itt azt a kérdést vetettem fel: szükség volt rájuk?
nos az idő sajnos bebizonyította, hogy nem, mert csak akkor tudhatták volna elérni mradéktalanul a kitűzött célokat, ha egy elképzelten békés és szuperstabil jó gazdasági helyzetű, szinte hibátlanul kormányzott ország lett volna mindenki, akik ezt bevezették.. tehát egy szépen és jónak elképzelt, papíron és elvileg működőképes rendszert vezettek be, amiről bő 10 év alatt kiderült, hogy nem vált be.. az államnak lépnie kellett a megszüntetés irányában..Gyurcsányék is tudták már hogy meg kell majd szüntetni (hiszen növelte az államadósságot), csak nem merték meglépni.. sorolj fel egyetlen országot a világban, ahol per pillanat épp oylan manyup rendszer működik, mint amit nálunk bevezettek! - szerintem nem tudsz megemlíteni egyet sem! ha nem, akkor nem gondolod hogy azért, mert nem jó konstrukció? pl. a lengyelek is megszüntették, megsúgom..pedig ott nem a csnya fidesz kormányzott..
"befektetni a beérkező vagyont, ugy, hogy nyereséget realizáljon rajta, inflácio felett, mert ez bizonyított "
igen volt amikor bizonyított, és volt amikor nem! mert sokaknak okoztak és nem kis csalódásokat a hozamok tekintetében. az infláció felettiség pl. jópárszor nem jött össze!..
2019-02-18 17:58:13
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19619

ez még mindig nem az konkrét ellenrévek / cáfolatok sorozata arra, amivel kezdtem
:-)
2019-02-18 17:55:45
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19618

ez ugyanaz a sablonduma amivel az EU-t szoktad védeni, igen igen gyenge..
hogy is mondta egykor Zwack Péter: "..emberek, ha tezsik ha nem tudomásul kell venni, hogy a bankok NEM jótékonysági intzémények"
átmehettél te akármelyik pénztárba, a különbségek elenyészőek voltak.. hozamszempontól volt tényleg néha egész jelentős különbség is, de szépen levonták a magukét egyformán, az biztos..
2019-02-18 17:52:28
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19616
áá, nem, csak év elején mindig megküldték az éves kimutatást hogy mi folyt be - és hogy mennyit vontak le és milyen címeken a pénzedből..
2019-02-18 17:50:46
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19614

működési költség, péntárvezetők óriási fizetései, évvégi jutalmai..
ebbe a kényszerből belépni köteles tagoknak semmiféle beleszólása nem volt
2019-02-18 17:32:54
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19610

nem személyeskedni kell, hanem érvelni - az pedig nálad kimaradt..
másrészt nem is te fizetted be, hanem a munkáltatód fizette be utalta át, kötelezően..
és a manyup annyit lopott el az utalásokból évente, amennyit nem szégyellt..
2019-02-18 15:54:26
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19605
"A tobbieknek jo lett volna csak kizsaroltak toluk. En amugy inkabb ezt a kifejezest hasznalom nem a lopas szot mert ez fejezi ki a legjobban mi tortent. Allami hatalommal valo visszaelessel kizsarolt maganvagyon allamositas."
 ez lehet hogy helytálló, de egy fontos előzmányt mindig elfelejtenek azok, akik a Manyup megszüntetése miatt rinyálnak:
1. az egész manyuprendszer államhatalmi kényszerrel, parancsra jött létre = zsarolással = diktatorikus módon jött létre, soha senkit meg nem kérdezett erről akkor az állam (az Mszp)!!! a gyakorlatban úgy ment ez, hogy sokunknak szóltak akkoriban a munkahelyeken ahol épp dolgoztunk hogy "ha teteszik ha nem, be kell lépned valahová, mert máshová megy majd a járulék, azonnal indulj kerees egy manyupot, lépj be és szerda délre jelentkeztek nálam a már érvényes belépési nyilatkozattal stb."
2. mentség lehetett volna erre az, hogy "az állam jót akart a zembereknek a manyup bevezetésévle", csakhát tudjuk a történelemből, hogy pl. a Marx, meg Lenin, sőt Hitler elvtársak és bajtárs is jót akartak a népeiknek, csakhát tudjuk, mi lett ennek a vége és hová fejlődött az egész...ugye? konkréttabban: azóta már vastagon kiderült, hogy a manyuprendszer csak papíron és elvileg lett volna jó és csak akkor, ha egy adott országban mondjuk minimum 20-30 évig tutira mindig uyganaz a párt kormányoz és sem rendszerváltás, sem válságok nem érintik! - de csak a hülyék nem tudják, hogy ez illúzió!
 "Allami hatalommal valo visszaelessel kizsarolt maganvagyon allamositas"  
a 2. pontból következik, hogy egy át nem gondolt állami döntést - az állam egy késbőő, szintén demokratikusan és full legitimen megválasztott vezetői - BÁRMIKOR  egy ugyanolyan tollvonással és vagy diktatorikusan megváltoztathatták, mint ahogy  - tévesen - be lett vezetve! abban persze igazad van, hogy közben magántulajdonná lett nyilvánítva az a párezer milliárd - ez elvileg tényleg botrány meg fel ehet rajta háborodni, de megintcsak a 2. pontból következik: az állam vezetői egy adott pillanatban tévesen úgy döntöttek, hogy lemond az állam egy fix bevételéről, majd azt átnevezhetik magántulajdonná - de uyganígy: senki sem akadályozhatta meg a későbbi államvezetést abban hogy ezt a korábbi döntést butaságnak nyilvánítsa, és visszavegye a szerintük tévesen átirányított állami bevételt a pénztárakból (amelyek, nem mellesleg, kurva sok pénzt lenyúltak azokból a milliárdokból a saját maguk jutalmazására és a folymatosan emelt, nem kicsi működési költségeik fedezésére)!!
összefoglalva: ne várja el senki, hogy egy eredendően szar és téves intézkedést minden esetben kármentesen lehet megszüntetni, ilyesmi bizony még a legnagyobb demokratikus hagyományú országokban is előfordul 1-1 évszádaban legalább egyszer (a legfrissebb példa erre épp a Brexit)!.......... szóvl lehet szidni Orbánt a mynup ügy miatt, de őneki csak el kellett vaalhogy takarítani azt a szertengert, amit megörökölt 2010-ben, az összes negatív következményeivel együtt..
2019-02-07 11:59:13
mutat
Sargentini-jelentés: Varsó megvétózza a Magyarországgal szembeni uniós szankciókat #322
a V4-et szerintem sem túlértékelni nem kell, sem alulértékelni
nyugodj meg, akik benne vannak tisztában vannak azzal, hogy kb. mit érhetnek el és mit nem
a jelentősége az egésznek abban van, hogy próbálkozni lehet az érdekérvényesítésben, -ssel, de ha meg sem próbáljuk, akkor tényleg csak azt hagyjuk hogy mások döntsenek a fejünk felett mindenben, és sodródjunk, feltartott kézzel..
abban van csak igazad hogy nem könnyű megtalálni a jó irányt, bár szerintem pl. nem is az a fő kérdés melyik tömb a "jó vagy a jobb és hová kellene inkább csatlakozni vagy taplat nyalni, mert az érdekeket kell nézni és ennek semmi köze a "nacionnalizmushoz", lásd pl. GB-ban dolgozó magyarok, akik elvileg inkább nemfidesz szsvazók - mégis megtett úgy tudom mindent a kormányazért, hogy ők ne járjanak majd rosszul. más országok is ezt teszik, de nálunk ugye nincs nemzeti minimum semmiben, mert a jelenlegi ellenzék nem demokrata (szerinte csak akkor van demokrácia, ha ő kap több szsvazatot egy választáson - nem így történik ők úgy értelmezik, hogy a "a demokrácia 5 percen belül meghal")...
2019-02-07 11:32:26
mutat
Sargentini-jelentés: Varsó megvétózza a Magyarországgal szembeni uniós szankciókat #318

szépen újrafogalmaztad azt, amit Kovács László korábbi mszp elnök és külügyér így fogalmazott meg:
'merjünk kicsik lenni!'
"gartulálunk", "ügyes" vagy!
2019-02-06 18:11:21
mutat
Sargentini-jelentés: Varsó megvétózza a Magyarországgal szembeni uniós szankciókat #291
"lopás": ez a mindenkori ellenzék hívószava és szlogenje arra (vannak persze még más hívószavak is), hogy próbáljon új szavazókat szerezni a választásokra
tipikus példa erre a mai magyarország ahol az ellenzéknek nincs érdemi programja így nem marad más neki, mint ilyen jelszavakat bedobni, hogy megpróbáljanak az emeberek zsigeri ösztöneire hatni és gyűlöletet kelteni az aktuális kormány ellen
a kérdés eközben: van lopás? biztos hogy van, de hol nincs? tudsz-e pl. akár te is felsorolni olyan szektorait a gazd. életünknek, ahol nem emelkednek az árak = túláraznak = lopnak? mert szerintem pl. kevés ilyen van! az fmcg árak emelkednek az élelmiszertől a kozmetikai cikkeken át az ételfutárokig, a szolgáltatások árai szintén emelkednek mert a cégek pofátlanul a fogyasztói árakra terhelik át azt hogy fizetést kellett emelniük a dolgozóiknak, te nem ezt tapsztalod? mert én igen! akkor viszont meg kell kérdezni: miért csak azt akarjátok észrevenni, ha Mészáros vagy bárki más a túlárazó, akik állami megrendeléseket kapnak?
tudod én ezt olyasminek érzem, mint az átlagmagyar vállalkozó esetét: aki volt már  az tudja, hogy trükkök százait alkalmazza mindenki azért, hogy próbálja láthatatlanná tenni a valós bevételeit nem? tehát hallgatólagosan, de mindenki tudja, hogy a vállakozók 90%-a legalább csal, vagyis a te értelmezésed szerint lop! és ez 1990 óta folymatosan így van, tökmndegy ki kormányzott éppen..akkor viszont miről beszélsz?
és megkérdezném: mindez "relativizálása lenne a lopásnak"?  szerintem nem - itt tényekről van szó! szerinted én pl. ennek örülök? nem!
tuom az a következő érv, hogy "mindent mészárosék kapnak" - ez máshol nem így van? de, de, de, így van, mert sehol nem találsz olyan kormányt, amely ne akarná előnyben részesíteni azt a vállalkozói réteget, amely őmögötte állt a választási kampányban, vagy vele szövetséges, stb. vagy nézd már meg pl. az építőipart. azt mondta az Évosz elnöke egy interjúban, "értsék meg azért kellett árat emelnünk mert azon évek alatt amíg pangás volt felment az ára sokmindennek, nem jóekdvünkből emeltünk" - lehet, de le tudod ellenrizni, reális áremelésket léptettek életbe, vagy pofátlanokat? szerintem aligha! utolsó példa a Momentum gazdálkodása: a Figyelő máris arról ír, azt nyomozta ki, hogy ott is a pártvezetés a saját rokoni cégeinek adott megrendeléseket, és így vmi 100 milliós tétellel (remélem jól írtam) nem tudnak elszámolni - pedig őket nem mészárosnak hívják, ugye?!
szerinted , a fentiek ismeretében van megoldás a 'lopási problémára'?
2019-02-06 11:10:37
mutat
Sargentini-jelentés: Varsó megvétózza a Magyarországgal szembeni uniós szankciókat #264

nincs itt semmiféle rosszindulat és mesék sincsenek
arról van szó, hogy nem akarod összefüggésükben látni a történéseket, tényeket..ezt már sokszor bizonyítottad.. ebben szerintem javulnod kellene,  és ezt ne vedd gúnyos megjegyzésnek
2019-02-06 10:32:40
mutat
Sargentini-jelentés: Varsó megvétózza a Magyarországgal szembeni uniós szankciókat #242
bocs de hiába próbálod - egyébként eredménytelenül - védeni az EU-s mundér (egyébként már igen igen megkopott) becsületét: azért, mert csak a hülye nem látja, hogy ez a kezdeményezés is egy burkolt azaz lopakodó lépés az európai egyesült államok létrehozása felé! tudod, ez lenne az a szép jövőbeli EU, ahová G Soros közben szeretne évi 1 millió embert bevándoroltatni, stb.
 a cél természetesen az, hogy felülről beleszólhassanak bármely ország belügyeibe és irányíthassák, pontosabban távirányíthassák majd  annak politikai-hatalmi irányultságát is! konkrétabban: azért és annak reményében lovagol most ezen a kérdésen a magyar ellenzék is, mert 1. itthon egyelőre úgy tűnik, képtelen választást nyerni, ezért nincs jobb ötlete mint 2. külföldről segítséget kérni/remélni (még jó hogy nem 1956-ban vagyunk mert akkor ez keményebb lenne...) és támogatni ezt a szuverenitáscsökentő kezdeményezést is -természetesen annak a reményében, hogy msot ráuszíttathassa Orbánra, az ő megbuktatásának reményében..
és később pedig, ha majd ő kerülne hatalomra, akkor persze ez az ügyészség neki mindenben elnéző lenne - ugye emlékszünk?: amikor a 2010 előtti rezsim soroztaban hazudozott az EU-nak pl. a pénzügyi államháztartási kérdésekben, akkor Almunia az akkori pénzügyi biztos mindent elnézett nemik, hiszen baráti, balos kormányról volt szó..a 2006-os szemkilövetések kapcsán pedig fel sem merült a Libe bizottság összehívása, meg Sargentinik sem bukkantak fel, hogy Magyarországot elítélő nemzetközi határozatokban akarták volna elítélni Gyurcsányt az európai értékek megsértéséért - pedig megsértette őket bőven!!
szóval nem gondolod hogy komoylan vehető 1 percig is az maszlag amiit próbálsz beetetni a fórumozókkal?!
2019-02-05 15:57:22
mutat
MERKEL TAKARODJ !!! #1119

álmodik a nyomor... :-)
Merkel + Marcon = Mercron
MERCRON, takarodj!
2019-02-05 15:47:27
mutat
A Fidesz rendbeteszi az országot #19029
fájt az igazság, tehát inkább mellébeszéltél..
az igazságszolgáltatás pedig olyan (volt, van, lesz) mint a média: butaság azt képzelni hogy létezhet semleges, pártatlan, elfogulatlan és objektív formában és így is működhet  - azért, mert emberek dolgoznak benne és nem gépek! (bár ha robotok végeznék, akkor is ők is lehetnének símán elfogultak, attól függően hogy lettek beprogramozva..).
felmerült a a vrös iszap ügy is, joggal:  kik okozták a magyar katasztrófát? az a kör, amely Gyurcsánnyal együtt, bagóért lopta el gyakorlatilg a rendszerváltáskor a bauxitbányákat, ezeknek akiké  a Mal, a bányák jutottak (kb. 10 milliárdra becsült vagyont szereztek meg párszáz millióért és azóta az évtizedek alatt hülyére keresték magukat).
első alkalommal a baloldlara elfogult veszprém megyei igazságügyi gépezet járt el az ügyben és láss csodást, felmentették a bányatulajdonosokat, (akik emberek haláláért felelősek)...
aztán most jött a megismételt eljárás Győrben (ha nem tévedek), és  elítélték őket megállapítván, hogy finoman fogalmazva, 'nem volt korrekt az első eljárás, fontos tényeket figyelmen kívül hagyva' - naná, hiszen a régi rendszer vén balos "iagzságszolgáltatói" is ott ülnek a mai napig is a gépezetben..
te végtelenül gyermeteg és naív vagy ha azt hiszed, hogy a bevezető mondtom valaha is érvényét veszti a tröténelemben, maradjunk annyiban..ok?

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE