Ez azért is marhaság, mert van olyan, hogy szolgalmi jog, haszonélvezeti jog, özvegyi ilyen-olyan jogok, stb. Ha ezek egy ingatlanon (telek, ház, stb.) rajta vannak, de az én tulajdonomban van, attól még magántulajdon, vonatkozik rá a magántulajdon minden eleme, mégsem rendelkezhetem vele szabadon, pl. mert úgy vettem meg, hogy haszonélvezeti jog van rajta. Vagy pl. az áramszolgáltató szolgalmi jogot "vezet be rá" egyoldalúan, a hozzájárulásom nélkül, de törvényesen, mert a tv. megengedi neki bizonyos esetekben. Stb., stb. Ezekből is látszik, hogy lövésed nincs a joghoz, de azért elvi szinten beszélsz róla (ami btw. nem tilos, csak ne lepődj meg, ha marhaságokat állítottál :) és kijavítanak. Én amúgy pont nem szoktam "földbe döngölni" azokat, akik tudatlanul állítanak valamit, mert velem is biztos előfordult már ilyen, stb. Szóval szerintem bocsánatos bűn, csak ne erőltessük az olyan témát, ami nem megy :) De amúgy az ÖNYP megtakarítás is magántulajdon, aztán mégsem rendelkezem vele szabad belátásom szerint. Kismillió példa van még...)
Kétharmados többségben a budapesti olimpia ellenzői
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424