_pampa

Regisztráció: 2008-12-19 16:09:16

Hozzászólások száma: 13 117

Utolsó hozzászólás: 2017-07-30 08:58


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Mi lesz veled Magyarország? 2017. 07. 30. 08:58
2017 és még csak itt tartunk? A többségi társadalom már 1945 után elkezdte a romák felzárkóztatását ,oktatását,beillesztését a társadalomba. Amennyiben egy roma polgármester így látja lehet őt elfogultsággal,rasszizmussal vádolni? "Cigány-plutónium: „Olyan sokan leszünk, hogy robbanás lesz”„Az nem kultúra, hogy harminc évesen nagymama legyél, vagy tizennégy évesen a harmadik gyereket várd. Ez őrültség, amit mi, cigány férfiak máig elvárunk a nőktől” – fogalmazott a Hetek című hetilapnak Bogdán László, Cserdi roma polgármestere. A Baranya megyei településen a munkanélküliség és bűnözés ellen is sikerrel küzdő Bogdán László nemrégiben az ENSZ New York-i székházában felszólalt a cigány nők hátrányos helyzete miatt, illetve azért, ahogy a „cigány macsóférfi-kultúrában” a nőket kezelik.Péppé vert nők hallgatnak„A cigány nők nem fognak jogvédő szervezeteket alakítani, vagy elmenni a rendőrségre bejelenteni, hogy a férjük péppé verte vagy megerőszakolta őket” – indokolta kiállását Bogdán László, majd hozzátette: „az nem kultúra, hogy harminc évesen nagymama legyél, vagy tizennégy évesen a harmadik gyereket várd. Ez őrültség, amit mi, cigány férfiak máig elvárunk a nőktől”. Bár liberális oldalról rasszistának bélyegezték, és a romák között is szerzett ellenségeket, a polgármester szerint érdemes „beleállni az iszapba”. „Érdekel az valakit, hogy negyven nőtől kaptam levelet, hogy a férje szebben beszél vele, amióta bent voltam a balassagyarmati börtönben, és beszéltem vele? Nem azt mondja, amikor hazamegy, hogy nyakon szúrlak” – jegyezte meg.Gyerek vállal gyereket A téma kapcsán a lap megszólaltatta dr. Orsós Zsuzsa egészségügyi prevencióval foglalkozó biológust, rákkutatót is. A roma tudós rendkívül fontosnak tartom a szexuális felvilágosítást, hogy megelőzzék a nem kívánt terhességeket és a korai házasságokat. „Hogy ne gyerekek vállaljanak gyereket, hanem inkább a tanulást tegyék az első helyre. Ha egy roma lány tanul, az a férfiakból is tiszteletet tud kiváltani: ha emberileg megmarad olyannak, amilyen volt, akkor a többiek büszkék rá, hogy közülük való.Igen, ez lehet példaértékű, ami reményt ad a többieknek, és pozitívan hat az emberi kapcsolatokra is. Az iskolázatlanságból fakadó kiszolgáltatottság ugyanis meghatározza, determinálja az asszonyok sorsát” – fogalmazott.„Problémának számítunk”Bogdán László hozzátette: a magyar társadalomban nincs „fogadókészség” a romákra. „Leginkább arra vágyik mindenki, hogy bárcsak eltűnnénk innen. Problémának számítunk, nem feladatnak. Pedig ha nem számolnak velünk természetes módon, akkor előbb-utóbb olyan sokan leszünk, hogy robbanás lesz – ezt hívom én cigány-plutóniumnak.20 éve erről beszélek, hogy meg kell tanulnunk egymással szót érteni, és ebben mindenkinek megvan az egyéni felelőssége” – mondta a roma polgármester.A témában készült párhuzamos interjú a Hetek című hetilap legfrissebb számában olvasható.atv.hu / Hetek
Mi lesz veled világ? 2017. 07. 30. 08:48
"Az Egyesült Államok két B-1B típusú stratégiai nehézbombázót reptetett át a Koreai-félsziget felett mintegy erődemonstrációként, válaszul az Észak-Korea által két napja, illetve július 3-án végrehajtott újabb ballisztikus rakétakísérletekre – írta az MTI az amerikai légierő közlése nyomán.A csendes-óceáni Guam amerikai légitámaszpontjáról felszálló B-1B nehézbombázókhoz japán és dél-koreai harci repülőgépek is csatlakoztak a művelet során.„Észak-Korea továbbra is a legközvetlenebb fenyegetést jelenti a régió stabilitására nézve” –hangsúlyozta a nyilatkozatban Terrence J. O,Shaughnessy tábornok, a csendes-óceáni amerikai légierők parancsnoka. „Ha parancsot kapunk rá, készek vagyunk gyors, halálos és megsemmisítő erővel válaszolni az általunk kiválasztott időpontban és helyen” – tette hozzá az amerikai tábornok." A világbékére az USA jelentei a legnagyobb fenyegetést! "„Ha parancsot kapunk rá, készek vagyunk gyors, halálos és megsemmisítő erővel válaszolni az általunk kiválasztott időpontban és helyen” – tette hozzá az amerikai tábornok" Milyen nemzetközi felhatalmazás alapján? Esetleg nekik erre nem kell? Ugyanezt Kína,Oroszország,Irán is megteheti bármikor bárki ellen akit ők veszélyesnek tartanak? Folyamatosan provokálják az oroszt mint politikailag mint katonailag. Ugyanezt kezdik el most Kínával és Iránnal szemben is! Ekkora a baj az USA gazdaságában,hogy már csak az utolsó!!!!! VH tud rajtuk segíteni? Mert a következő VH már nem lesz SZÁMOZVA!!!!!! Az ENSZ-t fel kell számolni és megalapítani egy újat ami képes lesz kordában tartani a tagállamait!Amennyiben nem lesz változás az emberiség ne tervezzen hosszabb távra a FÖLD nevű bolygón! szvsz
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország 2017. 07. 07. 16:18
Vizsgaszezon , munkaidő, stb....ramadánhoz való igazítása?
Orbán Viktor szerint nem kellett volna megölni a DIKTÁTORT! 2017. 07. 07. 16:15
#73
"szegényített urántartalmú lövedékeket" azt nem a lakosság ellen használják/-ták, te "észkombájn", hanem a tankok ellen! " Igen! A harcok után pedig a civilek között szedi az áldozatokat!Ahogyan Vietnám esetén és Kambodzsa esetén is!Rengeteg civil áldozata van a következményeknek! Azért ki a felelős?
Orbán Viktor szerint nem kellett volna megölni a DIKTÁTORT! 2017. 07. 07. 15:59
#61
Nem is az volt a felvetés...... Esetleg vetett be a palesztinok ellen fehérfoszfor gránátot az izraeli hadsereg? Az USA használt e a szerb háborúban szegényített urántartalmú lövedékeket?
Orbán Viktor szerint nem kellett volna megölni a DIKTÁTORT! 2017. 07. 07. 15:50
#53
Úgy ahogyan Izrael is tesz a palesztinok esetében?
Orbán Viktor szerint nem kellett volna megölni a DIKTÁTORT! 2017. 07. 07. 15:48
#51
Ahogyan az USA is teszi a többi Öböl menti diktatúrákkal.Minden nagyhatalom védi az érdekeit.
Orbán Viktor szerint nem kellett volna megölni a DIKTÁTORT! 2017. 07. 07. 15:45
#48
Szaddam mikor támad civilekre? Asszad mikor támadt civilekre? Békében?
Orbán Viktor szerint nem kellett volna megölni a DIKTÁTORT! 2017. 07. 07. 15:39
#41
Indiát, Pakisztánt is hagyták! Akkor Koreát miért ne hagynák?
Orbán Viktor szerint nem kellett volna megölni a DIKTÁTORT! 2017. 07. 07. 15:38
#38
Az USA vezetése akkor micsoda? Civilek által lakott város központjára atomot dobni!Ráadásul megismételni pár nap múlva,hogy annak a technológiának milyen a hatása? Mi volt a célpont választás indoka? Oda dobjátok ahol tiszta az ég és jó felvételt lehet készíteni! NO COMMENT!
Ellehetetleníti a kormány a CEU-t? 2017. 07. 07. 13:52
Az országok az ENSZ illetékes szervétől kérhetnek segítséget ha egyedül nem bírnak a feladattal.A másik pedig az, hogy az említett két EU tagállam szerződésben vállalta, hogy megvédi a schengeni határát. Betartja?Indult a be nem tartás miatt ellenük kötelezettségszegési eljárás?
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország 2017. 07. 07. 13:48
A lengyelek inkább kilépnének mintsem,hogy elfogadják a kötelező betelepítést.Jó lenne erről idehaza is készíteni egy felmérést.
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. 2017. 07. 07. 13:46
"Bakondi György kijelentette: egyre több olyan ország van, amely részben nemzeti intézkedésekkel, részben pedig az Európai Unió fórumain érvényesíti azt az álláspontot, miszerint az ellenőrizetlen tömeges illegális migráció nem jó, az unió határain kívül kell ellenőrizni a bevándorlókat, és csak az léphet be, aki valóban politikai menedéket kér, ugyanis ellenkező esetben beláthatatlan következményekre kell számítani."
Mi lesz veled világ? 2017. 07. 07. 13:44
"Védett övezet lett Hebron óvárosaAz ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) Világörökségi Bizottsága "védett övezetté" nyilvánította pénteki krakkói ülésén az Izrael által megszállt Ciszjordániában lévő Hebron óvárosát mint "kivételes értékű" helyet.A bizottság 12 tagja szavazott igennel, három nemmel, és hat tartózkodott a szavazáson. Izraelben felháborodást keltett a döntés." Esetleg ha valaki nem tudná mit jelent a megszállás az a cselekmény amit az orosz elkövet a Krímben.Kettős mérce?
Ellehetetleníti a kormány a CEU-t? 2017. 07. 07. 13:13
A migrációt minden ország saját maga meg tudja oldani. Az EU egyedül abban lenne illetékes,hogy VÉGRE megfogalmazná ki számít migránsnak és ki menekültnek. 2 éves történet és még egyszer sem adott ki erre vonatkozólag állásfoglalást,iránymutatást az EU.
Ellehetetleníti a kormány a CEU-t? 2017. 07. 07. 12:49
Migrációs Ügynökséget, " mi szükség erre EU szinten?
Ellehetetleníti a kormány a CEU-t? 2017. 07. 07. 12:38
Ahogyan az is,hogy pont az a 6 javaslat van napirenden amit ő fogalmazott meg.......
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat 2017. 07. 07. 12:04
"Az egyetlen megoldás a menekültválságra a magyar kormányfő szerint az, ha Líbiában állítják meg a menekülteket." :)))) 2015. 09. 02. "Szerintem,tehát szerintem ez az egyik megoldás ami sikerre vezethet. ENSZ BT-t összehívni és határozattal kijelölni egy területet Észak-Afrikában lehetőleg Líbiában. ENSZ csapatok partra szállnak és birtokba veszik. Elfoglalják a határvédelmi pozíciókat. Második lépésben az akcióban résztvevő államok közösen felépítenek egy táborok rendszeréből álló ENSZ mandátum "város rendszert". Kiépítik a szükséges infrastruktúrát,kikötőket,repülőtereket. Élelmezés,EÜ,oktatás,vallás stb. Harmadik lépésként lezárják Európát a migránsok elől. A már bent lévőket átvilágítják, és elosztják azon országok között akik KÉRNEK bevándorlót. A többit már vallásának etnikumának megfelelő táborba szállítják. Ott élhet,tanulhat és kérheti a területet működtető ENSZ adminisztrációtól a célországába a bevándorlását. Az adott ország ezt elbírálja és ha szüksége van rá akkor elutaztatja az új hazájába. A szolgáltatásigénybe veheti minden ENSZ tagállam aki anyagilag is hozzájárul a rendszer működtetéséhez. Így Ausztráliának,az USA-nak,Kanadának is megoldódna a bevándorlási problémája. A területtől bárki elutazhat a SZÜLŐFÖLDJÉRE! Csak oda! Bebocsájtást pedig bárki kérhet és a megfelelő táborrészben kap szállást,ellátást. Ez első körben ezt még lehetne kiegészíteni odatelepített munkahelyekkel,stb.... Gyakorlatilag egy ENSZ államot kellene létrehozni ahol nincsenek választások. Minden döntés az ENSZ kezében maradna. És azért Líbiában mert ott lenne jelenleg a legkisebb ellenállás. Azon kívül azzal megszűnne egyből egy harci góc a térségben. Lezárnánk egy migráns útvonalat Olaszország felé."
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. 2017. 06. 13. 09:47
Ennyire vagy képes. Ez is beszédes.
Ez aztán a nemzeti felemelkedés: zárjuk be a gimnáziumokat! 2017. 06. 13. 09:46
#71
A régi rendszerben a szakmunkásképzésen belül is volt szint.Mindenki a képességének megfelelő szakra lett beiskolázva.