Topikgazda: resone 2015. 10. 05. 18:12

Waberers  

WABERER`S INTERNATIONAL Zrt.

2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése

A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Magicmaan
Magicmaan hétfő, 17:05
Előzmény: #17358  Magicmaan
Z: 4620 Ft
Magicmaan
Magicmaan hétfő, 17:04
Vételi
(db)
Vételi ár
(HUF)
Eladási ár
(HUF)
Eladási
(db)
7346004620180
10645604650130
25045504680160
300454046907040
40045204700280
2204510472050
5924500474089
8044804750663
704470477040
10044504780100
Magicmaan
Magicmaan péntek, 18:34
Előzmény: #17353  kreta
Lesz az hamarabb is.
Z:4660
Labanc
Labanc péntek, 14:01
Előzmény: #17354  vcsmate
Ha megígérték, akkor tartsák is be a szavukat...
"Waberer’s will hold its investor day tomorrow,
where they share more details about this year’s guidance. We are reassessing our
estimates and soon update our model. Until then we leave our BUY recommendation and
TP unchanged.
Source: Waberer’s, Concorde Research"

Magicmaan
Magicmaan péntek, 13:58
Előzmény: #17354  vcsmate
Az nagyon sok mindennel akkor még nem számolt, de már lassan kis túlzással már 1 éve lesz, hogy frissült.. 
vcsmate
vcsmate péntek, 12:13
Előzmény: #17339  Labanc
Most volt nemrég.
Megint várható modell frissítés?
kreta
kreta péntek, 12:08
Előzmény: #17352  ZSETON70
Jól is teszed három év múlva 7000- 8000 lesz 
ZSETON70
ZSETON70 péntek, 11:08
Előzmény: #17340  Magicmaan
Az nem semmi, akkor bízól a cégben, ahogy én is, amúgy én a Pannyval vagyok hasonlóan,de szép lassan súlyozom àt ide,nàlam 5400-ig vételen van,utàna tartàs.
kreta
kreta péntek, 10:42
Előzmény: #17349  Magicmaan
Letisztul minden és irány a csillagos ég
Magicmaan
Magicmaan péntek, 08:39
A Waberer's (BÉT: WABERERS) papírjaira, a fundamentális mutatók, a menedzsment legfrissebb kommunikációja és a piaci árazás alapján ez jelenleg a budapesti tőzsde egyik legmélyebben alulértékelt részvénye. A jelenlegi ~4500 forint körüli árfolyam kivételes belépési pontot kínál azoknak, akik a felszíni zaj mögé látnak.​Íme a befektetési sztori kibontva, a tegnapi (május 28-i) videós beszélgetés, az elemzői célárak és a megkerülhetetlen politikai kockázatok őszinte értékelésével:​1. Fundamentális erő és a tegnapi interjú üzenetei​A tegnapi napon megjelent Portfolio/Erste kötődésű gazdasági videóban/podcastban Tóth Szabolcs, a Waberer's gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettese világossá tette, hogy a cég kőkeményen reagál a makrogazdasági kihívásokra.
  • Javuló makrokilátások: Bár 2026 eddig kihívásokkal teli volt (szigorodó bevándorlási szabályok, üzemanyag-volatilitás), Tóth Szabolcs kiemelte az ország nemzetközi megítélésének javulását, a forint erősödését, és egy esetleges euróbevezetés körvonalazódását. Ezek mind masszív hátszelet jelentenek egy euróban elszámoló, de komoly forintköltségekkel dolgozó logisztikai óriásnak.
  • Költségoptimalizálás a végletekig: A napokban (május 27-én) élesítették a budapesti telephelyen azt az új, mesterséges intelligencia által vezérelt szkennerkaput, amely a kamionok 15 perces állapotfelmérését másodpercekre csökkentette. Napi 25 munkaórát spórolnak vele. A menedzsment nemcsak ígéri a hatékonyságot, hanem technológiai beruházásokkal a gyakorlatban is szállítja.
  • A pénz beszél: A 140 forintos részvényenkénti osztalék mellett a vállalat folyamatos sajátrészvény-visszavásárlási programot futtat. Ez az elemzők számára a legerősebb jelzése annak, hogy maga a cégvezetés is diszkontáltnak, azaz olcsónak tartja a saját papírját.
​2. Az elefánt a szobában: A politikai kockázatok​Kockázat nélkül nincs ekkora hozampotenciál. A 2026-os tavaszi kormányváltás (a Tisza Párt hatalomra kerülése) jelentős bizonytalanságot hozott a Waberer's árazásába, és emiatt alakult ki a jelenlegi nyomott árfolyam.
  • A tulajdonosi háttér ("NER-diszkont"): A vállalat meghatározó tulajdonosa a BDPST Group (Tiborcz István érdekeltsége). Az új politikai berendezkedés miatt a befektetők joggal tarthatnak attól, hogy a korábban megszokott állami hátszél (pl. a Magyar Posta Biztosító állami felvásárlásában és termékeinek értékesítésében lévő szinergiák) csökken, vagy a cég fokozottabb politikai és versenyhivatali figyelem középpontjába kerül.
  • Zajos narratíva: Wáberer György, a cég korábbi alapítója a választások alatt nyíltan beállt a Tisza Párt mögé, és durván kritizálta a leköszönő kormányt. Bár neki már nincs érdemi tulajdonrésze a logisztikai cégben, a névazonosság miatt a vállalat belekeveredett a politikai adok-kapokba. A május 15-i befektetői napon a menedzsment kénytelen is volt külön kitérni a politikai helyzet változásaira.
Miért jelent ez mégis vételi lehetőséget?A politikai pánik túlárazott. A Waberer's árbevételének és profitjának döntő többsége a valós, kőkemény nemzetközi versenypiacról (európai fuvarozás, multinacionális FMCG- és autóipari cégek raktárlogisztikája, piaci alapú biztosítások) származik. A cég nem az állami tendereken él. Aki megveszi a részvényt, egy európai szinten is életképes vállalatot kap – a politikai ijesztgetés miatt most hatalmas diszkonttal.​3. A matek: Miért egyértelmű "Erős Vétel"?
  • Brutális célár-potenciál: A Concorde elemzői csapata a fenti zajok ellenére stabilan fenntartja a VÉTELI ajánlását és a 6 560 forintos célárat. A jelenlegi árfolyamszintről ez bő 40%-os felértékelődési potenciált jelent.
  • Megingathatatlan eredménycélok: A nehéz német ipari környezet és a belföldi turbulenciák ellenére a vezetőség a május 15-i befektetői napon megerősítette: idén is hozzák a 2025-ös, rekordot jelentő 58 millió eurós EBIT (üzemi eredmény) célt.
  • Növekedési sztori, értékalapú áron: A cég egy 200 millió eurós expanziós ciklus elején jár (új raktárak, regionális felvásárlások). A Waberer's jelenleg úgy van árazva a tőzsdén, mintha egy bajban lévő, zsugorodó vállalat lenne, miközben épp egy masszív növekedési és digitalizációs ugrást hajt végre.
Az ítélet:A Waberer's részvénye egy klasszikus mélyérték-befektetés (deep value play). A befektetők a politikai szálak miatt túlbüntetik a papírt. Ha felülemelkedsz a rövid távú politikai zajon, és bízol a Concorde és az Erste fundamentális számaiban, a jelenlegi szinteken történő vásárlással az elmúlt évek egyik legjobb hozam/kockázat arányú magyar tőzsdei üzletét kötheted meg.
Magicmaan
Magicmaan péntek, 08:25
Előzmény: #17347  Magicmaan
Itt a topikban is linkelve vannak, 100 hozzászóláson belül (csak épp dugóban ülök, nem tudom visszapörgetni, mert néha vezetni is kell 😃)
Magicmaan
Magicmaan péntek, 08:24
Előzmény: #17346  csuloktata
Olvasd el az elmúlt két hét összefoglalóit a befektetői napról, ami május 15én volt és kérdéseidre ott vannak a válaszok. 
Igen, nemhogy az alagút vége látszik, de a Wabi már kint van belőle egy ideje.
Tényleg érdemes elolvasni, milyen szerződései vannak, hogyan, milyen eszközökkel szállít (vasúton is), stb.
csuloktata péntek, 08:00
Előzmény: #17338  vcsmate

Az utolsó előtti bekezdéssel együtt: 
A Waberer’s története már egyszer megmutatta, hogy a logisztikában a fenntartható pálya ritkán az agresszív növekedés hajszolásáról szól. Sokkal inkább az üzleti modell fegyelmezett újragondolásáról, a költségkontrollról és a diverzifikált működésről. A válság után a vállalat kisebb flottával, jobb marzsokkal, szélesebb bevételi bázissal és visszafogottabb akvizíciós stratégiával vált ismét tartósan nyereségessé.„Erre szokás azt mondani, hogy más kárán tanul az okos, a sajátján a buta, a hülye pedig még abból sem” – zárul Bukta Gábor logisztikai elemzése. 
Csak azt nem értem, hogy a számtalan gonddal terhelt autóipar ezek szerint el fogja bírni a logisztikai szolgáltatók marzs emelését? Nincs itt kockázat? Nem pont arról szól a probléma, hogy a túl nagy megbízók egy piacról nem növelik a profitot, nyomot árakat tudnak kialkudni? Miért is kellene ebbe az utcába belemenni? Látszik már az alagút vége?
A profitot közben a biztosító hozza...
Toka csütörtök, 22:54
Előzmény: #17344  Labanc
Adtam 1 pluszt Labanc Ur!
Labanc
Labanc csütörtök, 22:40
Előzmény: #17343  Labanc
Pár perc alatt 8 dislike, jó látni milyen sok profilotok van és hogy nincs jobb dolgotok :))
Labanc
Labanc csütörtök, 22:28
Előzmény: #17342  Magicmaan
Nincsmit :)
Klónoknak amúgy üzenem, hogy legközelebb amikor egy 50 perces videóról posztolok, legalább a látszatra adjanak azáltal, hogy azt nem 3 percen belül mínuszolják szét, mert ezzel csak saját magukat buktatják le (ismét)...
Elképesztő amúgy, hogy megtakarítással rendelkező érett felnőtt(ek) milyen gyerekesen tudnak viselkedni...
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 21:39
Előzmény: #17341  Labanc
46:06-nál kezdődik. 
Köszi!
Labanc
Labanc csütörtök, 21:28
Az Erste vezető elemzője a 4 blue chip mellett a wabit és az alteo-t promózza
https://youtu.be/QgkdZ2T_D8k?is=sULr0pwihZU26qFf
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 19:52
Előzmény: #17337  ZSETON70
Szép csomag, gratulálok!
Én a hatvanhoz közelítek 🫣 
Labanc
Labanc csütörtök, 19:49
Mondjuk a Concorde cikkírás mellett elkészülhetne végre a modellfrissítésével is, már napok óta azt várom...
vcsmate
vcsmate csütörtök, 19:39
A lényeg:
„Erre szokás azt mondani, hogy más kárán tanul az okos, a sajátján a buta, a hülye pedig még abból sem” – zárul Bukta Gábor logisztikai elemzése. 
ZSETON70
ZSETON70 csütörtök, 19:35
Előzmény: #17334  Magicmaan
Én tavaly is vettem 5k fölött,most is folyamatosan,màr csak 1 K kell a tízhez,igaz Panny kàràra de sztem is egy éven belül benne van az 50%..
Labanc
Labanc csütörtök, 19:23
"Két nagyobb német logisztikai cég is bedőlés szélén áll, ami teljesen felforgathatja a régiós piacot, nyilván ha eladóak lesznek lesz irántuk is érdeklődés"
Labanc
Labanc csütörtök, 19:22
Előzmény: #17333  vcsmate
Na igen, a két héttel ezelőtti összefoglalómban ezt is megemlítettem...
Nem tudom hogy a piac mikor fogja már nem ignorálni a valós körülményeket ahelyett, hogy a pánikolgatókra hallgat...
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 19:21
Előzmény: #17333  vcsmate
Talán talpon marad 🤣🤣🤣🤣🤣
trazsi.aniko csütörtök, 14:57
Előzmény: #17330  Magicmaan
Látod, ez a reakció az igazi alátámasztása az állításaimnak. Felőlem személyeskedhetsz... Ettől még az árfolyam téged vagy engem igazolt? Ez a kérdés... Ebből vond le a konklúziót, mert nagyon kognitív disszonanciába kerültél...
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 14:50
Előzmény: #17329  trazsi.aniko
Óvodások nyomkodják a mínuszt meg pluszt.
Troll vagy, szóval befejeztük.
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 14:48
Előzmény: #17328  trazsi.aniko
Te, ha ilyen okos vagy, mit erőlködsz még a tőzsdén?
trazsi.aniko csütörtök, 14:41
Előzmény: #17325  Magicmaan
Nem hinném. Már egy jó ideje negatívozol, csak nem jövök ide minden nap önámítani, mint ti... Persze azóta is csak lejjebb ment a részvény amióta észrevételt tettem, hogy gondok lehetnek... Te pedig a csökkenő trendben folyamatosan idiótázol hónapok óta engem és másokat is, miközben csak csorog-csorog-csorog...  De ezen nem veszünk össze... A tény, hogy 17 db részvény ment ma... Szerinted kit igazol? De hagyd, a mínuszból úgyis tudom, hogy válaszoltál...
trazsi.aniko csütörtök, 14:35
Előzmény: #17327  lukskypoker
Állami nyomda, Telekom. Ezek még osztalék nélkül is de osztalékkal... De ha NER: Opus (ha idejében kiszálltál), 4IG ha idejében kiszálltál...  De tavaly még kaphattál 19000 alatt OTP Taco vámszorijánál... Ennyi elég vagy még erőlködsz? Parade... Riposte... 
lukskypoker
lukskypoker csütörtök, 14:14
Előzmény: #17324  trazsi.aniko
2023 tavaszán 1900 HUF körül volt oszti előtt az árfolyam.
Plusz három osztalék!
Touché!
:)))
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 14:12
Előzmény: #17325  Magicmaan
"valószínűleg talpon marad"...
🤣
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 14:08
Előzmény: #17324  trazsi.aniko
Ne haragudj meg, de Te is utólag vagy kurva okos.
trazsi.aniko csütörtök, 13:41
Előzmény: #17323  lukskypoker
Két válaszom lesz... Az egyik: lassan két éve 6000-7000 a célár. Most is meg lett erősítve elemző által. De  ma 4500 HUF-on 17 db részvény vétel volt úgy 4 óra alatt, hogy le és föl is 2000-3000 db részvény lenne szabadon 2-3%-on belül... Mindezt úgy, hogy 5700-ról vagyunk csökkenő trendben... Ha ez neked annyit mond, hogy minden jó, a cég kiváló és csak a sok ezer kisbüfi a BÉT-en idióta? Mert szét kéne tépni + 30 %-ban legalább... Ezek a tények nem indítanak be egy apró vészcsengőt, hogy talán jelenleg tévedsz... Persze valószínűleg talpon marad s idővel tényleg eléri a célt s ha tényleg long-long tartja valaki akkor még akár jó is lehet... De addig más részvényeknél csak osztalékhozamból többet hoz(tak) az elmúlt 2-3 évben mint ez összesen... Jó ebben van minimális túlzás de csak minimális... Értem, hogy van benne potenciál, de jelenleg én csak egy rajongót látok akivel bármit meg lehet tenni... 
lukskypoker
lukskypoker csütörtök, 12:16
Előzmény: #17314  trazsi.aniko
Furcsa, mert ezek szerint te nem látsz működési/eredményességi kockázatokat a fuvarozás/logisztika szegmensben.
Gyakorlatilag egyenlőségjelet teszel a Wabi és a NER között és ennyi az érv.
Amúgy a július 1-től életbe lépő nemzetközi forgalomban érvényes tachográf szabályozás hogyan fog hatni a Wabira meg úgy a piacra? Több lesz a gyűjtő? Több lesz a négykezes? Inkább többen elengedik a furgonozást? Mi lesz a parkolással például, beállnak a nagyok közé? Ahol eddig is alig volt hely?
Magicmaan
Magicmaan csütörtök, 11:14
Vegyen mindneki még 1 dbot és hozzon magával mindenkit, aki vesz még 1 dbot!
Az 1 - 2 dbos lekötögető (tegnap is) lassan kapni fog megkeresést az MNB irányból. 
Spekumaci
Spekumaci csütörtök, 11:12
Előzmény: #17320  Matti
Javaslom ahelyett, hogy panaszkodsz, inkább lépj a tettek mezejére.
Köszönöm!

Topik gazda

resone
resone
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek