Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 05. 16. 03:08

silver&gold  

szerettel varunk mindenkit akinek a forum temajaval kapcsolatban van velemenye...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 19:39
Előzmény: #3697  tberki
irtam 1 stratit, neked nem tetszik...
mit kell azon indokolni hogyha a zaroar magasabb mint az elozo napi akkor a kovetkezo nap nyitasban zarod a pozit...
(ez a zaras feltetele ennel a strategianal) az hogy neked nem logikus az a te dolgod...
de mint irtam nem kell logikusnak talalnod, mert attol meg az; csak nem szamodra...
nem en beszelek melle hanem te!!!
kerdesem ha nem zarod akkor amikor az elso nap magasabban zart akkor miert fogod zarni a 2.,3. esetleg 37. vagy a 153.nap???
miert gondolod hogy az x vagy y.nap zaras jobb lesz mint az elso???

Te beszelsz egeszen masrol mindenfele logikus indoklas nelkul...

Kerdesem ha mar masrol beszelsz miert akarod az elso nap nullaba huzni a stoppot, miert nem a harmadik nap????
esetleg a harom nappal ezelotti zaroar alatt mondjuk 0,25ATR-el a stop hogy nagyobb trendet megfogj....(ja hogy egeszen masrol beszelunk)

minek is tepem a szamat elmeleti okoskakkal...
;)
tberki 2016. 02. 15. 19:37
Előzmény: #3698  Tazsomaru
Selber schuld ugyebar...
Tazsomaru
Tazsomaru 2016. 02. 15. 19:30
Előzmény: #3697  tberki
Ne mond, hogy nem szóltam előre. :D
link
;)
tberki 2016. 02. 15. 19:10
Előzmény: #3695  Törölt felhasználó
Nem kotelez csak eppen te ezt irtad kilepesi jelkent es ket napja masrol kezdesz el beszelni amikor indokolni lehetne.
Kilepesi feltetel a talalati aranyt hogyan valtoztatja arra azert kivancsi lennek, de elkepzelheto hogy a talalati aranyt mashogy definialom. Jelen esetben ha az irany jo meg aznap nullaba huzhato a stop onnan pedig utanhuzhato ahogy irtam...
...ehh miert is tepem a szamat, Rolandnak van igaza.
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 18:24
Klasszikusokat idezve legyen mindennek az a neve ami...krumpli leves legyen krumli leves
;)
egy ujabb elmeleti szakember irasa:
"A befektetők jelenleg túlságosan is el vannak foglalva az olyan témákkal, mint a lassuló kínai gazdasági növekedés, a zuhanó olajárak, valamint a negatív kockázatmentes hozamok"

magyarazza mar el nekem valaki hogy mi az a "negativ kockazat mentes hozam"
persze nagyon szakszeruen hangzik,de ugy marhasag ahogy van...
;)
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 17:18
Előzmény: #3693  tberki
senki nem kotelezz senkit arra hogy az elso nap amikor is magasabb a zaroar az utan zard, zarhatod a 2. esetleg harmadik nap utan is, de az mar 1 masik tortenet ill. masik strategia es a talalati aranyod csokkeni fog...
(jo nehany embernek pedig ez fontos)
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 17:14
Előzmény: #3691  offshort
Ha jol emlekszem (de javits ki ha tevedek) jan.13-an irtam az AMZN shortrol...
meg a Dax topickba sellmcsitri is megemlitette 1 hsz-ban...
(persze neked ez is elkerulte a figyelmedet)...
oreg ha elhuzol a f...-ba
igerem kikeresem a hsz-t, belinkelem, es a pontos idot es datum ott is amikor nyitottam mert mint korabban irtam, 10 perccel kesobb teljesult a limitaras megbizasom mint ahogy a topikban publikaltam...
(enyit rolam)

Nem mantrazok hanem tenyeket allitok, te meg hazudozol es masokat rossz szinbe allitasz be, hogy tudatosan vagy csak figyelmetlenul az mindegy!

javasolnam az amibroker hasznalatat strategiak kiertekelesere...

felmerult mar benne valaha az a kerdes hogy milyen valoszinuseggel lesz holnap magasabb a nyito ar mint az elozo napi zaroar...???
szerintem nezz utana ha van kedved...
;)
tberki 2016. 02. 15. 15:20
Előzmény: #3692  tberki
Egyebkent 2es 4es hullamokat jatszik igy meg ami egesz jo de a zaras tovabbra is nem megfelelo szerintem
tberki 2016. 02. 15. 15:19
Előzmény: #3690  Törölt felhasználó
Tovabbra sem ertem miert akarjatok azonnal lezarni a poticiit amikor vegre iranyba fordul. A lonf pozit lezarja amint a napi zaro magasabb mint az elozo napi. Max stopot huzok az elozo napi aljra vagy valami, de hogy lezarom mikor megfordul nem tartom okos dolognak. Az elso trendiranyu nagyobb elmozdulasnal lezarod a nyero iranyba allo pozit igy...
offshort
offshort 2016. 02. 15. 15:03
Előzmény: #3689  Törölt felhasználó
:D

ezt az 5 percet érte meg nekem egy mozgóátlag alapú strati pörgetése , többet nem !

amugy ha vlmi apró feltételt nem jól adsz meg egy robotteszternek akkor nagyon fals eredményeket lehet kapni , jó ha visszaellenörzi az ember , akár vizuálisan is ,
ebben az esetben, ha jól észlelem, akkor nem egy-egy pozi SL zárásaival lettek lefuttattva hanem max DD-re, ami sztem nem ugyanazt az eredményt dobja ,

"ha meg innen onnan otletre belepsz 1 poziba es ne adj isten nem ugy alakul"

innen onnan ötletre ? :)) , konkrét jeleim vannak már elég rég , nem szorulok senki ötletére szerencsére ! ,
még az SP topikban is írtam, fent van a neten ezer leírásban, csak az a nem mind1 h ki és hogy veszi észre még időben ! :)

ha meg ennyire mantrázod hogy szerinted nem 3 héttel később írtad be az amzn shortodat akkor linkeld már be azt a hszt amiben korrekt időben jelezted ! , én nem láttam sehol, de ha netán elkerülte a figyelmem igérem megkövetlek-(kövezlek) ! :))

Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 14:54
Előzmény: #3682  offshort
"tehát aznap le se tudja zárni , hisz meg kell várni a záróárat"
ez nagyon igaz!
meg elkövettem még egy hibát a kódolásnál: future data-t haasználtam, magyarul a belépés pillanatában még nem ismert adattal(aznapi záró) számoltattam.
ezt átírtam, vmint a zárást úgy állítottam be, hogy másnap nyitóban zárjon - mivel ahogy írod, mikor megismerjük a zárót, akkor már nem tudunk kötni.(most nehogy vki beírja, h akkor afterben köt, mert ott sok rv-nél lehetetlen záróáron kötni.)
szóval így is elég jó hozamokat produkált 2014-ig.ott meg mintha elvágták volna.
bár ez nem furcsa annak, aki ilyen rendszereket fejleszt:mindegyik működik hosszabb-rövidebb ideig, majd hol lassabban, hol gyorsabban elhalálozik:)
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 13:35
Előzmény: #3688  offshort
ha nem krekkelned az amibrokert hanem arra hasznalnad amire valo nem kellene manualisan idot vesztegetni...(mert ez igy kicsit kokorszakis dolognak tunik)...
bar sikerult megkrekkelni az amibrokert...
;)
ha meg innen onnan otletre belepsz 1 poziba es ne adj isten nem ugy alakul ahogy kepzelted akkor meg hisztizel mint 1 furdos "k-va"...
rajottel mar mikor irtam eloszor az amazon shortrol???
masok mar reg kereskedtek mire te elkezdted a hazudozast...
offshort
offshort 2016. 02. 15. 12:51
Előzmény: #3680  Törölt felhasználó
hm , hát nem tudom , manuálisan pörgetve nálam más eredmények jönnek , mondjuk csak SP-t néztem , rv-knél lehet h jobbak az eredmények , ... link

goapsy1
goapsy1 2016. 02. 15. 12:26
Előzmény: #3686  goapsy1
meg azt írja még, h " orbánt egy szülő, téged saját magad"

amúgy szerintem meg abbahagyhatnátok már :D
goapsy1
goapsy1 2016. 02. 15. 12:20
Előzmény: #3684  Törölt felhasználó
valamiért lulo ezt küldi neked

link

nem rossz cikk amúgy
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 12:19
Előzmény: #3681  tberki
mint ahogy senkit nem erdekel, hogy en mivel foglalkozok es milyen poziciokat toltok be szerintem az se sokakat erdekel hogy te mivel foglalkozol, orulok ha jol keresel de ettol nekem nem lesz se tobb se kevesebb...

az hogy neked valami nem tunik logikusnak az nem jelenti azt hogy nem az!!!
(ha nem erted hogy milyen lehetosegek vannak ebben a strategiaban az nem az en problemam)
persze szived joga kifejteni a velemenyedet...
es mondhatod hogy szerited butasag de ez a te sajat velemenyed, mint ahogy az enyem hogy vannak benne erdekes lehetosegek...
bar ervekkel alatamaszthatod ha van jobb otleted, vagy fuss neki meg parszor mert ez igy nem fasza hogy teged idezelek...
;)
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 12:12
Előzmény: #3680  Törölt felhasználó
nagyra ertekelem az idodet es munkadat amelyet erre szantal, az pedig elismerest jelent hogy az amibroker kodokat megosztod itt hogy esetleg masok is hasznalhassak...

hidd el gyonyoru hozam gorbet produkal ha 1 jo kis trendkoveto long strati mellett ugyanazon a szamlan kereskeded...
es nagyon gyorsan kihozza a szamlat a DD-bol..szoval a recovery factorja nem is olyan rossz...
(elismeres jar az AFL kodolasert is), na ahoz en nem ertek igazan!!!
(de dolgozok rajta, hogy ebben is fejlodjek)

Sok sikert!
Törölt felhasználó 2016. 02. 15. 11:54
Előzmény: #3679  Törölt felhasználó
A minuszolást azért, nem fognám fel nagyobb gondnak . Visszajelzési értéke alacsony .
Nem tagként, hanem csak látogatóként , magam is csináltam olyat hogy valakit minuszoltam ( és forditva is ) (pl szakmai vita helyett, durva személyeskedésért )Erre lehetőség van .
És jön a poén : az illetőnek a -2 böl, 1 gombnyomásomra lett +3.
Tehát akkora értéke nincs .
offshort
offshort 2016. 02. 15. 11:42
Előzmény: #3681  tberki
jól írod , zavaros az a zárás definició ,

"Pozicio zaras ha a zaroar magasabb az elozo napi zaroarnal. "

tehát aznap le se tudja zárni , hisz meg kell várni a záróárat , utána meg nincs kereskedés , (rv-t feltételezve) ! , másnapra mi a biztosíték h a záróár fölött nyit ki a piac ? , semmi ,
ha alatta nyit akkor vesztőben vagy kis nyerőben zárja ezek szerint

habár az viszont a fejlődés jele, hogy 2 év után végre sikerült betennie egy a stratégiához tartozó, viszonylag konkrét belépőt ! :)
tberki 2016. 02. 15. 11:18
Előzmény: #3678  Törölt felhasználó
megint masrol irsz, fokent hogy halvany fogalmad sincs arrol kivel beszelsz es halvany fogalmad sincs sem a jelenlegi sem az elmult 5 eves keresetemrol es ez igy rendben is van...

Tovabbra is tartom hogy amit leirtal annak a kilepesi pontja nem tunik logikusnak, de meg eszervekkel ennek megfeleloseget nem tamasztottad ala. Az olyan kozossegekben ahol en mozgok az erv/ellenerv a megszokott vitaforma, tudom ez Bugac/Balkan kinek hogyan tetszik.

Topik gazda

Kisvuk
Kisvuk
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek