Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Pistike12 szombat, 20:50
Előzmény: #267898  Bolton01
Megtanultam, hogy az ovono szamit. Ha ertenek a kolkokhoz, rendet vagnak. De a szuloket is kussoltatni kell de nehez. 
Az enyem elegge kakaska volt, de egy oves karates hart a csopotjaba. Arra mentem egyek delutan h bombolve megy az epulet fele, orra szaja verzik es dol belole a homok. Direkt nem szoltam. Az ovono bekiserte kimosta es akkor vett eszre. Elkezdett szabadkozni. Mondom ne folytassa. Köszönöm h lemosta😁 fiamnak csak ennyit mondtam: lenyomtak? Igen. Most megtanultad h mindig van erosebb😁 
10bol 9 szulo balhet csinalt volna, mert a gyereke artatlan. Az enyém nem volt az😁 
Nehezbaz ovonok dolga
Phylaxa szombat, 20:44
Előzmény: #267890  Freszelés
Semmi baj. Rosszul hallottad. A piacra érést próbálom megvalósítani, nem azt, hogy ki hogyan viselje el a munkavállaló szerepet. Ha érett és megvan a tudása, akkor ki tudják tanítani és élvezni fogja a szakmáját. Sőt, sikeres vállalkozó is lehet belőle. Ugyanez abban is segít, hogy ne fogadja el a hülyeséget és nyugodtan keressen másik munkáltatót, ahol fejlődni tud. Tudás, értelem és szociális készség. Csodákat művel.
Bolton01 szombat, 20:33
Előzmény: #267894  Pistike12

Nálunk a problémás gyerekekkel nem tudtak (mertek?) mit kezdeni ... Minden esetben a szülők erősen problémásak ilyenkor, a pedagógusok meg lapitanak, inkább nem néznek oda, bagatelizálnak, stb.
Az mi gyerekeinket is megtalálták persze, hiába próbáltam bátorítani őket, hogy adják vissza ...
A második jelzésem után szóltam, hogy a következő alkalommal már írásban fogom jelezni a problemám a biztonság kedvéért. Nem nevesítve, de a közös Face-csoportban is leírtam pár sorban, hogy a következő alkalommal mindhárom bántást egyben fogom visszaadni az óvoda előtt, a gyereknek és a szüleinek is, hogy biztosan megértsék.
Azóta velünk nyugi van, de a halkszavúak és konfliktuskerülők maradtak boxzsáknak ... Rossz ezt látni, de én már a világot nem akarom megmenteni ...
Pistike12 szombat, 20:33
Előzmény: #267895  Firekiller
Nem ismerem az oktatasi stilusokat. Csak tapasztaltam. 
En magamban videki suttyo modszernek hivom😁  furcsa volt latni hogy mennyire hatekony volt a maga egyszerusege mellett. 
De nem volt PC, de durva, hogy a kolkok mennyire szerettek. A fiamat probaltam kikerdezni, hogy szarul erzie magat tole. Semmi. Fel sem vette. Alapveto volt nala. 
Amit en leszurtem: meghuztakna hatarokat, betartattak, az emberi minimum szamonkertek. De azon belul ment szabad jatek, okorkodes stb. 
Az biztos, h szerettek az ovonoket, de kollektiven neha ellensegnek tartottak. Es ezzel tanultak meg egymasert kiallni. Volt egy kozos ellenség nem egymasei voltak olykor😁 
Valoszinu a dominanciat atvettek az ovonok amikor domimancia harc volt a kis szarosok kozott, ogy ossze kellett fogniuk. Folegeg mert egyutt buntettek oket. Tehat egymassal kellett buntetesben lenniuk😁 
Azt tudom h nalunk a sportban volt ilyen. Ha kakaskodas volt, mind a ketto egymas kezet fogva kellett buntetest csinalni vagy egymast cipelve kellett futni... 
Pistike12 szombat, 20:23
Ez kialakul magatol, ha ilyen tipusu. Valljuk be a tobbsegnek nincs ilyen kvalitasa, es ha ezt tanitjak meg vele, akkor egy onerzetes luzer lesz, akinek minden jar, szabad ember, de a dolgait nem tudja intézni.
Akinel erre megvan a kvalitas, az ugysem all be a sorba, mert kepes a soron kivul megelni.
 De a tobbseg csak gondolja, hogy a sorba beallas csak fekezi ot😁 
Egyebkent nem tudok olyan mukodest, ahol nevlenne szukseg valamilyen sorba beallni. 
Firekiller
Firekiller szombat, 20:19
Előzmény: #267894  Pistike12
van ennek a nevelési stílusnak konkrét elnevezése?
Pistike12 szombat, 20:16
Előzmény: #267888  Phylaxa
Sajnos (?) nekem a gyerekem elegge ösztönös es sokat szenvedtunk ovodaba, ezert 4 helyen volt szegeny...
1. Full libsi hely, ovobacsi. 2 het utan kiirattam, mert erdekes volt ovobacsink... 
2. Full modern cicologus, tesztek minden volt. Sni nyomas, mindenfele torna stb. A szabályokat eszervekkel próbáltak megtanittatni... Nem volt rossz a tobbsegnek, de az enyem egy gengszter lett es duhgolyo az allando frusztracio miatt
3. Aglomeracio. Valami borzalmas. 3 honap utan koltoztunk miatta (a fel tarsasag ezt tette) 
4. Videki nagyvaros kis ovodaja. Olyan modszerek voltak, amit le sem merek irni, mert a szuzlelkuek nem birnak. Klasszik regi. Azt vettuk eszre h a gyerek olyan szinten elkezdte elvezni es kiegyensulyozott lett, hogy vmi elképesztő. Megtanitottak turelemre, csapatjatekre, enni, inni, keves szabaly, de azt betartatva. Ja es tilos volt arulkodni, enni csak csendben, es maguk utan rendet rakni. Csinaltak nala 6 evesen tesztet. 8 eves kognitov szinten van... Sni, cicologus szoba sem jott. 
Most iskola felkeszitoje volt. A gyerek szorongas nelkul bement. Vegignyomta. Megjegyeztek h honnan jottunk mert regen lattak ilyen gyereket: jatszik, boldog, figyelmes, rosszcsontkodik, nem hazudik, ha hibázik bevallalja, segit a tarsainak, es csendben leul enni valamint kiall magaert (ertsd, ha valaki belekot szol, a kovetkezonel leuti...) 
Ennyit tett vele a a rendkivul regi, keves de szigorú szabalyokon alapulo ovoda, ahol azokra a kezsegekre keszitettek fel, amire szuksege vsn egy 6 evesnek. Nem mondom, hogy legszofiltikaltabb modszerekkel (ha nem volt kedve aludni, allnia kellett es számolni a percmutatokat, ha nem evett elvettek tole a kajat, italt, ha bunyo volt kollektív buntetes a balhezoknak stb) , de sikeresen😁 
Bolton01 szombat, 20:09

Osztom a nézetet, ne jó és engedelmes alkalmazottat neveljenek belőle, hanem legyen meg a döntési szabadsága, hogy dönthessen majd, ha odáig eljutott.
Az óvodánál tapasztaltam amúgy meg, hogy hiába igyekeztünk a (lehetőségekhez képest) egyik jobb óvodába kerülni, mert pl. az aktuális pedagóguson is rengeteg múlik (ráadásul azért egy része mocorog is, nem biztos hogy végigviszi a csoportot), akárcsak azon, hogy milyen (családból jövő) gyerekek közé kerül.
Én itt látok még bajt, mert a gyerekhiány miatt mindenkit felvesznek. A mi csoportunkba is került (tudom, nem a gyerek a hibás) 3-4 bájosabb gyerek, na ők átírnak és felülírnak mindent.
Kivédhetetlen sajnos ...
Freszelés szombat, 20:00
ettő lfüggetlenül tanuljon meg másokkal együttműködni. de partnerként. nem alárendelt szerepben. azt meghagyom mások gyerekeinek.
Freszelés szombat, 20:00
"Meg kell őket tanítani arra is, hogy nem ők fogják eldönteni, hogy mi lesz a feladatuk," - hát a gyerekemnek inkább ne azt tanítsák, hogy hogyan legyen jó beosztott, végrehajtó, melós. Tanuljon inkább azért, hogy szabad lehessen, hogy bármit és mindent úgy csinálhasson ahogy neki kedve van, ahogy neki jó. És ha valami nem tetszik neki, megtehesse hogy nem csinálja, mert cska. Mert van más lehetősége, mert van elég tudása hogy olyan helyre vigye, ahova akarja.
Nyilván csak én hallottam bele a mondatodba valami olyat, amit. Ez van. No offense.
Pistike12 szombat, 20:00
Teljesen egyetértek. Ennyi az egész. 
Phylaxa szombat, 19:56
Előzmény: #267885  Pistike12
Az általános iskola nagyon fontos. Arra tudnak alapozni a középiskolákban. Mindegyikben.

Szerintem az iskola szerepe Brunszvik Teréz óta nem változott, tehát tanítani kell a gyerekeket egyrészt a nyelvekre ( szövegértés, beszédkészség) és a logikára. A matematika nagyon fontos. Másrészt a szocializációra, hiszen az ember társas lény és idegenekkel fog együtt dolgozni kezdetben.

Meg kell őket tanítani arra is, hogy nem ők fogják eldönteni, hogy mi lesz a feladatuk, hanem a munkaadó fogja elmondani, hogy kikre van szüksége. Alaptudás nélkül viszont nem tudják őket megtanítani arra, amit végezni fognak.

Egyébként azt vettem észre, hogy szükségük van rá, hogy ezt hallják. Akarják hallani. Még a vagányabbak is, akik szentül megvannak győződve, hogy az amit ők tudnak, az bőven elég.

Érdekes világ ez. Sokszor eszembe jut, hogy én hogyan gondolkodtam, amikor ennyi idős voltam és az is, amit a szüleim, nagyszüleim meséltek. Nem beszéltek hülyeséget.

Összefoglalva azt akartam mondani, hogy csűrhetjük, csavarhatjuk a módszereket, arra kell törekednünk, hogy megfelelő tudással engedjük ki őket a piacra.
Pistike12 szombat, 19:54
Előzmény: #267886  Bolton01
En attol felek, hogy mlnem megutaltatjak a tanulast, hanem nem tanitjak meg tanulni... 
Erosen ideges vagyok en is. Abban bizom, hogy csak a levegobe beszel es nem lesz hatasa. 
Bolton01 szombat, 19:50
Előzmény: #267885  Pistike12

Ez egy bullshit-generátorral írt katyvasz, sok beszéd a semmiről. 
Nekem is ugyanez a félelmem, ha az első 4 évben nem kapja majd el a fonalat a gyerek (olvasás, matek) és még esetleg sikerül a tanulást is megutáltatni vele, akkor nem tudom hogyan tovább...
Esküszöm sírni tudnék ...
Pistike12 szombat, 19:28
Előzmény: #267884  Bolton01
Most ezt elolvasva komolyan megremultem. A gyerekemnek a jellegzetessege miatt kiszamithatosagra, vilagos szabalyokra es kovetkezetessegre van szuksege.
Ami itt leirtak, minden csak nem ez. Engem nem erdekel, nem is ertek melyik oktatasi modszer jobb, csak gondolataim vannak rola, de barmelyik módszer eseteben vilagos szabalyokra, kovetkezetessegre van szukseg. 
Ez a 14 pont egy komplett katyvasz. Javaslatok mit csinaljon az iskola, lebegtetes, burkolt elvarasok, zero eszkozbovites mellett. 
Mar az elso napokbam kiszurtam, hogy ez egy alkalmatlan okoskodo szelsoliberalis nember. Es nem a liberalissal van baj, hanem hogy alkalmatlan. 
Ha nekem a vezetom ilyen 14 pontot adna ki, siman keresnek egy masik allast. Sunyi modon atdobja a munkat es a felelosseget az iskolara, hogy egyenileg dolgozza ki, kozben arrol vartyog, hogy mindenkinek ugyanaz a szintu oktatashoz kell jutnia. 
Onmagaban ellentmondas ez. Es sajnos kozeli a problema nekem. Mert ha elso 3 evben nem tanitjak meg irni olvasni es számolni, akkor lottek az eletenek... 
Remelem marad ezen a szinten a javaslat, es nem kezdik el szamonkerni ezt az agymenest. Akkor van esely. 
Bolton01 szombat, 19:04
Előzmény: #267883  Pistike12

Egyidősek a gyerekeink ...
Engem is erősen nyomaszt az oktatás, és attól tartok, hogy újabb 4-8 elvesztegetett évet nem bír az amúgy is sok sebből vérző oktatás, az AI hajnalán ...
Tanácstalanok vagyunk, attól félek, hogy a lényegét tekintve tovább fog romlani a helyzet!
Pistike12 szombat, 17:32
Előzmény: #267878  tihamer
Kicsit az elneletben menni fogrol Lannert Tudosnő mostani direktivai? jutnak eszembe.
https://telex.hu/belfold/2026/08/08/lannert-judit-oktatas-altalanos-iskola-also-tagozat-javaslatcsomag-gyermekkozpontu
Jot nevetnek esetleg feluletesen olcasva helyeselnek is ezeken a pontokon. 
De a gyerekem most lesz elsos. Nyugodt nem lettem... Nagyon nem... 
Csak egy pont:
"Azt javasolják, az iskola dolgozzon ki érthető, konkrét és személyre szabott visszajelzési gyakorlatot. Használjon fejlesztő értékelési mintákat, dolgozza ki a tanulói önértékelés módját és kezdeményezze a szöveges vagy más fejlesztő értékelési forma alkalmazását.. 
Es kb ilyen a 14 pont... 
Kicsit ugy erzem nem tud kijonni a lipsi ertelmiskedo okoskodo szerepebol. Valamit elfelejt. O az iranyito😁 
Mar latom szemeim elott, hogy Piroska neni az 1 a ofoje elkezdi kidolgozni es ertekelesi módszertanat szept 1 ig😁 
slash
slash szombat, 17:12
Előzmény: #267880  Bolton01
Persze hogy más. Itthon 'beteg meleg' van. Én igy hívom 
tihamer
tihamer szombat, 16:43
Előzmény: #267879  Bolton01
Az irigység hiányzik belőlem.🙂
A kommunizmusban a szegénység oszlik el egyenlő arányban.
A kapitalizmusban a gazdagság oszlik el egyenlőtlen arányban.
.
Tessék választani.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek