Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Ishar
Ishar 2025. 05. 03. 10:16
Előzmény: #245257  Bolton01
Izomember elhisz ennél még cifrábbakat is, ha azt a M1-en vagy a Kossuth Rádióban mondják neki. De mindegy is, mert ezt már nem olvassa, elment budit cserélni az egyik paneljében 120 ezerért: ezt még be kell vállalnia a hamarosan kezdődő FIRE-életmódjáért.
Vodafonelive
Vodafonelive 2025. 05. 03. 10:13
Előzmény: #245252  FR73
Van még egy. Gyalog távolság a Balaton de autóval megy le és szerintem a tengernél is van ilyen.
Bolton01 2025. 05. 03. 10:12
Előzmény: #245233  Törölt felhasználó

Ajánlom tanulmányozni ezt a csatornát Neked, csak hogy picit egyensúlyba kerülj ... Ez is a magyar valóság, és nem, nem kell Neked belefutnod egy hasonlóba, elég ha belefut valaki a szomszédban vagy a társasházban ...
https://m.youtube.com/@bunvadaszokcsatorna
Itt vannak jó kis videók, pl ez is:
https://m.youtube.com/watch?v=Mxhp79P4Jr4&pp=ygUYbWkgaGF6w6FuayBixbFudmFkw6Fzem9r
Vagy ez:
https://m.youtube.com/watch?v=HgP2mAT1NZo
Ezekről is van esetleg véleményed?
Bolton01 2025. 05. 03. 10:02
Előzmény: #245249  Törölt felhasználó

Te komolyan elhiszed ezt a baromságot?
Hogy egy spanyol vagy olasz elmegy péntek délben hétvégére valahová, és ha vasárnap délig nem ér haza, lehet hogy este már másé az otthona? Te ezt így telibe elhiszed, hogy így élnek a mediterrán országokban? Anyám borogass ...
Miért nem lesel ki te is egy villát olaszban vagy spanyolban, csak bemész, azt mondod hogy 48 órája ott vagy (ki tudja azt mérni?), és még van oldva a nyaralásod ... Nem is értem ki az a balek aki bérleményért fizet vagy ingatlant vesz arra ...
És még oszd is meg ezt az okosságot, meg hörögjél rajta egy sort ... Komolyan mondom, respect amit elértél ingatlan fronton, de ne nézz már komplett országokat h@lyének ... Ez gáz ...
Törölt felhasználó 2025. 05. 03. 09:56
Előzmény: #245255  N0MAD

nyugi megyek WC cserélni a lakásomba sajnos ezt meg kell tegyem az új lakónak az előző szétcseszte .
De keményen megkérem az árát 120 e ft ért csinálná egy szaki én is annyiért fogom.
Na léptem is sok az egyéb teendőm bezárnak a boltok most egy jó időre elköszönök.
Remélem hasznos infót adtam át a sok rózsaszín  ködöt kergető  Spanyol befektetőnek! Csak nehogy a végén egy elbitorolt ingatlan legyen a végén belőle! ;)
N0MAD 2025. 05. 03. 09:50
Előzmény: #245249  Törölt felhasználó
jól van rájöttél egy rejtett titokra, megszereztél egy titkos tudást, de egy kommentnyi habzás szerintem elég rajta.
A komplett bolygó magyarországon kívüli része élhetetlen hely, megosztottad a misztikus tudást, ha olyan hülyék vagyunk hogy nem értettük meg elsőre magunkra vessünk. ne pazarold ránk a karaktereket.
FR73 2025. 05. 03. 09:48
Tavaly Liguriában láttam, hogy családoknak van apartmanja, a atrandon egész nyárra bérlik a nyugágyat. Napközben pihi és távmunka lehet, azrán du 5 kőrül levonul a család a strandra este 8-ig. Minden tökéletes, nem égnek szénné, laza és jó élet.
Mindenki mindenkit ismer.
N0MAD 2025. 05. 03. 09:47
Előzmény: #245251  kkv14
én is ezen gondolkoztam hogy inkább lássam az erkélyről a tengert magasabbról,messzebbről minthogy közelről nézzek egy másik házat.
FR73 2025. 05. 03. 09:43
Előzmény: #245238  slash
Két kategória van. Tenger gyalog távra vagy autós. Ha utóbbi, akkor mindegy hogy 5 vagy 15 perc.
kkv14 2025. 05. 03. 09:34
Előzmény: #245238  slash
Mi is 500m -re vagyunk a tengertől,-strandtól - centrumtól ,panorámával. De csendes még augusztusban is!
Törölt felhasználó 2025. 05. 03. 09:27
Törölt felhasználó 2025. 05. 03. 09:27

Nekem az a durva sok magyar ezt nem tudja a fickó egy ingatlanos aki nyilatkozza sok sok luxus ingatlant árult már lent Spanyolban.. Az is durva a csávó  még pár éve a MIhalik csatornáján sztároltatta Spanyolt milyen jó oda tenni a lovét erre kijön ezzel a videóval :https://www.youtube.com/watch?v=ZpqF0S1Mpxo&t=2s  annyit becsülök benne legalább ő elmondja mi a helyzet milyen cudar törvények vannak Spanyolba így legalább utólag.
Nem tudom ez a 48 órán belül nem veszed észre , hogy feltörték a házad és beköltöztek utána ki se tudod tenni dolog nektek nem veri ki a biztosítékot?  ez a törvény? Ti így Spanyolba be mernétek fektetni vagy idehaza ha ilyen lenne?
Illetve ha még évek után se tudnád a bérlőd kitenni , mert igazolja elvesztette a melóját vagy lebetegedett vagy gyermeke van nincs hova menni?  (Közjegyzői papír pont erre van de ha ez van idehaza kiteheted nincs kifogás )
És csak én hisztizek ezen hogy ez nem normális a többieknek ezzel semmi gondja?  jó... Hajrá Spanyol ingatlanbefektetés én csak felületes infókat tudok a helyzetről. Ha nem Így van Andy tájékoztass minket mi a sületlenség a videóban és kész .
Törölt felhasználó 2025. 05. 03. 09:21
Előzmény: #245235  Andy01
nem aggódsz, ha otthagyod az ingatlanod  kifigyeli valaki nem vagy hosszabb ideig ott és valaki feltöri a lakást bemegy ( ezt te 48 órán belül nem veszed észre ) és elbitorolják a lakásod? Ez van a videóban ez nem valós? Az sem ,hogy ha lakód van bérleti szerződéssel évek  és még lehet utána sem tudod kitenni, ha lebetegszik igazolja elvesztette a melóját vagy gyermekes?  Mert ez is benne van a videóban. Ezek mind valótlan állítások és felületes információk?
N0MAD 2025. 05. 03. 08:46
Előzmény: #245240  Pistike12
Neked nem jutott eszedbe hogy nem a népességnövekedés a gond hanem a "rezsicsökkentés" értsd: karbantartás és fejlesztés hiánya miatt lerobbanó közművek miatti felelősség rákenése a beköltözőkre?
Szigetszentmiklóst némileg ismerem, ott pl egyre gyakoribb az áramszünet (általában csak az egyik fázis, szóval nem kábelvágás) csőtörés és szennyvízkiöntés eső után. Illetve a végtelen dugók mert hidat csak olimpiához építünk, lakosságnak nem. Sőt, teleszórták a környéket logisztikai csarnokokkal a polgimester tiltakozása ellenére, sőt a feltételül szabott m0 bekötőutat a kamionforgalom miatt viktor személyesen húzta ki.
(mondjuk iskolák épültek.)
Biztos a beköltözők miatt van közműprobléma és dugók.
N0MAD 2025. 05. 03. 08:39
Előzmény: #245234  Törölt felhasználó
" nincs értelme bárhová is menni jó nekem ez az Orbanisztan nagyon is!"
Magam se fogalmazhattam volna meg jobban, soha jobbat, illetek egymáshoz, ásó kapa nagyharang.
berlini
berlini 2025. 05. 03. 08:14
Előzmény: #245221  hunball2
Vigyázz, mert ez a kérdés már megcsalásnak számithat:
https://www.youtube.com/watch?v=s6OO4s0H1j4
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 05. 03. 08:13
Előzmény: #245237  slash
Kamukagépüng bepörgött, csak végletekben képes gondolkodni! Jelzem neki, hogy ezt is irigységből írom!
Törölt felhasználó 2025. 05. 03. 07:45
Előzmény: #245234  Törölt felhasználó

Fogalmad sincs a magyar valóságról, a magyar közéletről. Ezért írsz ennyi csacsiságot.
Törölt felhasználó 2025. 05. 03. 07:36
Előzmény: #245240  Pistike12

az első világháborúval összetört az addig ismert világ, nem lehetett összefércelni sem
.
a gondolkodók errefelé is pl helyzetelemzéseket, és megoldások megalapozásának szándékával sok mindent papírra vetettek, pl, Szekfű Gyula, Hamvas Béla, vagy Németh László (és még sokan mások), amikben a keletkezésük idején volt is spiritusz, de aztán hosszabb-rövidebb idő után kiderült, hogy ezek a jelentős hatásuk ellenére is csupán csak "meggyűző tévedések" voltak
.
mostanság már továbbléptek a haladásellenző kereszténykedő nemzetieskedők
nagy hatású "meggyőző tévedéseik" helyett, a "meggyőző aljas hazugságaikat" gyártják
mivel tudják, hogy ezek rövid szavatossági idővel bírnak, így még a lejárat előtt kibocsájtják a következőt
ez kb két évtizede tartó sikeres varázslási láncolat
.
közel a varázstalanodása
sityaki 2025. 05. 03. 06:35
Előzmény: #245232  Törölt felhasználó
Csigavér :-) 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek