Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Pedig sok cég erre alapozta,hogy idejött. Ránéztek a Ft. chart-ra és megvolt az éves ingyen béremelés.Valószinú a kormány is asszisztált benne. Most uj a helyzet! Szóval vagy jönnek a leépitések vagy újra Ft gyengülés várható! Lényegében ez olyan mint az infláció,muszáj valamennyinek lennie különben nem költenek az emberek,Szar a világ:)
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260604/megelegeltek-a-munkavallalok-az-elegtelen-bereket-sztrajk-kezdodik-a-del-koreai-tulajdonu-gyarban-841314 "A Magyarországon mintegy kétezer munkavállalót foglalkoztató, túlnyomórészt exportra termelő vállalat pénzügyi mutatói ugyanakkor romló tendenciát mutatnak az utóbbi időben. A legfrissebb elérhető cégadatok alapján a korábbi 1,8 milliárd forintos nyereség után a legutóbbi üzleti évet már 5,8 milliárd forintos veszteséggel zárta a cég." De legalább az erős forint letörte az inflációt. Tavaly,nem tudom már név szerint, hogy kik voltak,de nem én voltam egyedül,akik az ilyen eshetőségekre már figyelmeztettünk. Természetesen alaptalannak lettek minősítve a félelmeink.
Én se tudom mit ígértek,de szerintem csinálják azt,ami hosszú távon az ország és a benne élő emberek érdeke. Nekem egy jó és fenntartható eü,előrébb való mint a 2030-as rossz áron bevezetett euró.
nem tudom ígértek-e bármit, de ha volt ígéret, akkor tartsák be azt. ha mindkettőt megígérték, akkor mindkettőt tartsák be. ha egyiket se, akkor tökmindegy, mert a választóálompolgárnak eddig se volt fontos egyik se.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260604/mok-elnok-sok-teruleten-rosszabb-allapotok-vannak-mint-20-30-evvel-ezelott-841236 "a magyar egészségügy számos területen rosszabb állapotban van, mint húsz-harminc évvel ezelőtt – becslése szerint mintegy 6000 milliárd forintnyi forrás hiányzott az ágazatból" "évente emberek tízezrei halnak meg olyan okokból, amelyek megfelelő ellátással vagy korábbi beavatkozással elkerülhetők lennének." Most akkor hogy legyen? Pótoljuk ezt az összeget és a lemaradást vagy 2030-ban legyen 330 mellett euró és továbbra is haljanak meg évente tízezrek,amúgy gyógyítható betegségeskben és járunk majd gyógyulni Ausztriába?
lehet erre tippelgetni, valszinű több összetevős is. Az ellenoldal mennyisége és aktivitása, putyin gyengülése, trump máshova fókuszálása, az európai közvélemény nyomása, eus háttérjelzések és lépések, a saját oldalának kontraszelekciója és kontraproduktivitása, jó ég tudja mi minden amit nem tudunk és nem is fogunk tudni. El is szoktak a valódi versenytől. A díszletellenzék nem tartotta őket edzésben, a diszletmédia nem kérdezett keményeket hogy szokják, zárt gyűléseken nem kellett tudni tömeget kezelni. Az intézmények szétrohadása nemigen volt letagadható, minden ami állami feladat jelképessé változott, csak a hobbijaikra fordítottak figyelmet. Gondolom a nyilt hatalommegtartástól eltanácsolták (és ahogy én tapasztalom a rendőrök, katonák se igen álltak volna ki a kedvükért, tek meg kevés) más meg nem maradt. Pénzszórás megvolt.
Szerintem te a ma divatos teszteken (tudod a,b vagy c)biztos mindig elbuknál,neked csak egy lehetséges választ lehet felkínálni, akkor talán nem hibázol. Tehát,én azt mondom, hogy nem akarta ő átadni a hatalmat,csak történt valami. Hogy mi,azt nem tudom. Talán az elsöprő erejű Tisza győzelem,de lehet hogy valami más volt ami arra késztette, hogy csöndben félreálljon. Szerintem fogják majd még ezt a kérdést feszegetni mások is.
Nem ő lenne az első "diktátor" akinek a hatalom az agyára ment... Zsákos Fordó meddig is vitte a gyűrűt ? Talán 1 hónapig ? OV nak meg 16 évig suttogott a "drágaszááág"... nézd meg 20 évvel ezelőtti képeit.. lassan már hasonlít is Smiagol-ra.... Dlágaszááágg!!! nem nemadjuk, nem vehetik el a mockosz kis komisz Magyar Petikék...
Persze, biztos a béke,a szertet és törvényesség nevében félemlítettek meg embereket. Néha,törvénytelnül a titkosszolgálatokat is felhasználva vagy a teket,mint az ukrán pénzszállító esetében. Én biztos nagyon h*lye vagyok,de ha én lettem volna orbán helyében és látom,hogy elveszítem a választást, ekkora törvénytelenségeket biztos nem követtem volna el. Tudván, hogy néhány hónapon belül felelősségre vonható leszek. Ebből számomra két dolog következik. Vagy nem látta a vereséget,vagy nem kívánta átadni a hatalmat. Az első lehetőséget gyakorlatilag kizárhatjuk,mert ha nem látta volna, hogy sz@rban van,nem is folyamodott volna ilyen durva eszközökhöz.
Talán mert a pénzváltókat nem láttam körbehaknizni a médiát a hiteles jegybankárokról,meg nem festettek a költségvetési és reálgazdasági folyamatokknak ellentétes fényes jövőt a forintról, a kötvényekről abban az időben,amikor még az is erősen kérdéses volt, hogy orbán viktor egy vesztett választás után,békében átadja e a hatalmát.
Azért JEN-t kb a fél USA(világ) is zsákolta és keresett is rajta nem keveset, most meg ugye jön a visszakézből a saller. Úgy megtoltál a forgó ajtót hogy seggbe beillenti őket...
Emlékszem,anno Sanyi bácsi, mikor már recsegett ropogott a svájci hiteles történet,előállt a jen hitel ötletével.😊 Ezeknek semmi sem drága,ha más f@szával verhetik a csollányt.
Másfél éve orbán választási győzelme céljából stabilizálták a forintot,most meg f*snak, hogy nyugaton kidől a bili,ezért nem mernek vágni. Ezt a stabilizációs,meg hiteles f@szságot meg alapkezelők találták ki. Hogy naívan elhitték varga műsorát vagy tudatosan rájátszottak a sztorira,ezt nem tudom. Bizonyítani semmi esetre sem. Lényeg, hogy a jegybank és az alapkezelők együttesen nem túl rózsás helyzetbe lavírozták a reálgazdaságot. Egyelőre ott tartunk, hogy a forint erősödése okán,megy a számmisztika. Gdp,adósság,fejlettségi szint,stb. Jó nagyokat léptünk előre a forint erősödése miatt,csak közben beledöglenek a lovak amik húznak.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)