Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Az üzemanyagárak emelkedése pl néhány héttel elodázható,de valószínűleg ki nem védhető. Ablakon kidobott pénz az újabb tartalék felszabadítás.Talán politikailag érthető a lépés,de még úgysem nagyon. Adsig kellene ütni a vasat,amíg van lelkesedés a népben és amíg orbánék vakaróznak.
Ez így van, most kellene meghozni a Fidesz által behozott új választási osztogatásokat (14. javi nyugdíj) főleg, mivel egy részét csak a leendő jogosultak kis része kapta csak meg (SZJA mentes anyák program). Most még lenyelné a nép, mert tudják, hogy rossz helyzetben van az ország.
Nem tudom merre mozdította volna a költségvetés mérleg nyelvét,de én idén bevezettem volna az adójóváírást,egyben kivezettem volna ha nem is az összes,de sok árkorlátozast.
Szerintem minél tovább késlekednek, annál fájdalmasabb lesz és annál nagyobb lesz a probléma. Egyből ezekkel kellett volna kezdeni, most megragadni a pillanatot amíg lelkes a nép, benyelné mindenki, hogy üres a kassza, ki kell vezetni a kommunista intézkedéseket, a lassan már senki se adózzon, 14 havi nyugdíj és társai választási kenőpénzeket. Jövőre már komoly sérelemnek fogja minden érintett érezni. Azt hittem tökösebbek, félek, hogy populista maszatolás lesz itt ebből.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260516/kormanyalakitas-rendkivuli-bejelentest-tett-magyar-peter-orban-viktorrol-837184 "Orbán Viktor hozzáfűzte, hogy a kárpátaljai Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonnak adományozza a végkielégítését." Nagylelkű gesztus egy olyan embertől aki éppen most veszítette el a munkáját és a vagyonbevallása szerint egy forintja sincs. Mindazonáltal ha én lennék az új kormány helyében,minél gyorsabban kivonnám ezeket a sz@revőket a forgalomból. Addig amíg a helyzet lehetőséget biztosít rá.
PS: amúgy most kellett volna kivezeti, amikor még 350 körül volt az EUR... a piaci ár és a védett ár között még alig volt különbség... Ahogy romlik az EUR és drágul az Uráli olaj egyre nagyobb lesz a rész... Amit ugye a MOL fizet... A tartalékok meg kimerülnek... miért kell megvárni míg a gazdasági a realitás rátöri az ajtót a látvány kormányzásra??
Bocs de akkor ez a rendszer miben is különbözik a NER-től? miért nem 480 a benzin? Választások előtt nagy volt a pofája... Most is... de csak duma... A EURHUF árfolyamon látod hogyan száll el a gazdasági szereplők bizalma... Túl sokat vártak ettől a "like politizálástól".... Magyar a magyar Trump...
Bezzeg a MOL-nak volt idejük beszólni... Az MCC osztalékra... Mol esett a Magyar megszólása után 5%-ot... Tuti megjátszották short-ra a bejelentés előtt 2 órával... csak a duma van és látvány színház...
egytészt idejük sem volt, másrészt az eddig rájuk szavazó birkák vissza is hívnák Buktort az utcákon óbégatva ha egyből 'rosszabb' lenne. Gazdaságilag indokolt, egyben politikai öngyilkosság lenne minden árstop egybőli kivezetése
Írtam talán a MOL topicban, hogy én is kivezetném nagyon gyorsan, mielőtt megint hiány lesz belőle a többi komcsi árstoppal együtt. 3 nap alatt még nagyon csodát kár várni szerintem, de én még adok nekik időt, de ha marad a kamatstop, árstop és megy tovább a populista vonat, amit Orbán elindított, akkor gyorsan el fog fogyni a türelem. Főleg, ha nem lesznek bíróság elé állítva a közpénznyelők.
361 az EURHUF Tényleg végetértek a mézes hetek a kormány számára és erős HUFnak is. A megelőlegezett bizalom kezd elpárologni és kormányzás helyett csak abszolút látvány színház van. A különadók maradnak, az ársapka marad és a fidesz által kivéreztetett gazdaság is. Ezzel "influenszer-tiktok kormányzással" nem fog menni, mert nincs meg a politikai szándék se csak "like" bajnokság. Már amikor az első sajtó tájokozatóra nem energia szakértőket hívtak , hanem vízügyeseket és az aszállyal foglalkoztak ahelyett, hogy elfogyott a stratégia dízel tartalékokkal érdemben foglalkoztak volna lehetett látni hogy vége a forint szárnyalásnak és a bét rallynak... 340 EUR? LOL... pár hónap és ott lesz ahol az Orbán kormány befejezte... Az otpt megfojtják külön adókkal, a molt meg az árrés stoppal... Az EUR pedig visszamegy 400ra...
A hét elején az Mfor számolt be arról, hogy a Mol értesítést küldött a kutaknak, mely szerint elfogyott az olcsóbb árakat biztosító stratégiai tartalék. Emiatt a társaság már csak hatósági áron fogja kiszolgálni a a dízelt vásárló kiskereskedőket, akiknek ugyanazon az áron kell majd eladniuk az üzemanyagot, mint amennyiért a Moltól kapják.Bár egyes szakértők úgy kommentálták mindezt, hogy lesz dízel, csak drágábban, találkoztunk szerdán olyan benzinkút-tulajdonossal, aki azt mondta, akkora a baj, hogy a nagykereskedő vissza sem igazolta a megrendelésüket. Talán nem kell részletezni a problémát, de ha a dízel hiánya miatt leállna az áruszállítás és a közösségi közlekedés, az felmérhetetlen gazdasági károkkal járhatna
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)