Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Gondolom akkor te az a fajta vagy, aki hó közepéig elveri a fizetését, majd zaciba adja az anyja ékszereit. És közben azt hangoztatja, hogy milyen jól él.
"semmilyen szinten nem normalis, hogy a teljes horvat es szlovak hatarszakasz 50km-es savjabol a szomszed orszagba jarnak az emberek bevasarolni, mert meg autozassal, es az egynapos kirandulas koltsegeivel egyutt is jobban megeri mashol vasarolni, mint forintban." 4 hónapja még azon háborgott a Zimmer Feri, hogy milyen drága Horvátország. Most, hogy kikapott a fidesz,egyből olcsó lett.
Ez a tartalék valami új fétis lett a fideszesek között. Nem értik,nem is akarják megérteni,hogy mi húzódik meg mögötte csak tolják,hogy soha ekkora nem volt.
semmilyen szinten nem normalis, hogy a teljes horvat es szlovak hatarszakasz 50km-es savjabol a szomszed orszagba jarnak az emberek bevasarolni, mert meg autozassal, es az egynapos kirandulas koltsegeivel egyutt is jobban megeri mashol vasarolni, mint forintban. az ado igy vandorol kulfoldre. az egyennek persze jo, de itt mi elvileg tarsadalomban elunk, kozos ugyeink vannak. teljesen tonkremegy az orszag az eros forinttol es a giga adossagtol.
a fidesz kinyomtatott csak az elmult 10 evben pluszban 3x annyi forintot, mint amennyi 2016-ban letezett. Ez a papirpenz transzformalodik kis ekszerdobozokba meg 25 millios kukatarolokbol atalakitott ablaktalan "lakasokba". Teljesen realis, hogy 1,3M a panel negyzetmeter. Az nem realis, hogy a fizetes nem lett 4x az elmult 10 evben. Jo ha dupla osszejott forintban a tobbseg szamara.
Az a pangó gazdaság amelyik a portfólió minapi cikkében az első negyedévben a finnek utáni második legnagyobb növekedést hozta össze??? Hogy a túróba veszik meg tömegek a 1.3. milló ft,\m2 es szar paneleket ha nincs pénzük rá? Ha nem lenne kereslet véletlenül nem csökkennének az árak? Mitől nőtt a személyautók száma drasztikusan az elmúlt években? Nézz már körül!!!
Megjegyzem,a magas tartalék részben annak köszönhető, hogy 4 éve pang a gazdaság,csökkennek a beruházások,nincs fogyasztás. Ha megindul a gazdaság,gyorsan csökkenhet a tartalék.
Imádom az erős csüngőhasú betyártallért! :-) Ma 4 eurónak megfelelő FT-ért vettem torta szeleteket a pesti lakótelepen. Az Adrián is ugyanennyi csak ott kihozza a pincér és a tengert meg a hajókat bámulom evés közben itt meg cigánylányok ordítva telefonálnak mellettem! Ráadásul a torta lent másfélszer ekkora! De nekem itthon jó! Szeretlek, Hazám! :-)
Azt a jelenlegi 57 milliárd eurót ami az utolsó 4 év alatt nőtt ekkorára. Meg az 16 milliárd euró is milyen kevés.Hú de szar állapotban a gazdaság :)))))
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)