Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Aki a fosrint ellen szólt az minimum birka, vagy csicska volt. Jelenleg igazad van, egyetértek . A HUF nem erősödhet a versenyképesség javulása nélkül! Ez is túlzás , és még mindig elsősorban a magas kamatnak köszönhető.
Egyrészt,én sosem fosrintoztam. Másrészt,orbánék 15 éven át értéktelenítették el a forintot, ezért aztán a fosrint megnevezés nem olyan meglepő. Harmadrészt,a forint ára most sem az ország gazdasági erejét tükrözi,hanem a politikai okból az orbán ellenni bizalmatlanságból következően magas kamat eredménye,amit megfejelt még az, hogy most orbán elbukott a választáson.
Numbeo felhasználói kérdőívek alapján számol. Hibahatár az általad említett országok. Mögöttünk csak RO, BG, GR. SK a jó referencia szerintem, kb ott a helyünk.
Az elmúlt években (4év) kb 40%-ot emelkedtek a bérek, miközben a gazdaság nem nőtt semmit. Mondj valami nem fájó megoldást! Vagy a bérek vagy a forint,nuncs az a termelékenység növekesés,ami ezt kimozogja.
"Kezdjük egy szándékosan bulváros kijelentéssel: alighogy Magyar Péter pártja, a Tisza Párt megnyerte a választást, azonnal három uniós országot megelőztünk az átlagos fizetések tekintetében. Természetesen április 13-án nem emelkedtek nálunk azonnal a bérek és a lehagyott Lettországban, Portugáliában és Szlovákiában sem csökkentek, csak éppen annyit erősödött hirtelen a forint, hogy a forintban megadott magyar átlagbérek az összehasonlításképpen megadott euróban már magasabbak lettek, mint az említett három országban."
Szerinted csökkenteni kellene az EU legalacsonyabb bérszínvonalát? Ha a lengyel példát követjük a HUF alakulásban, akkor valahol itt 360 környékén leszünk az elkövetkező években
Most beszéltem egy tirpákkal. A választás eredményére dühösen reflektálva azt mondja nekem, hogy na fasza,mehetünk Ukrajnába. A haverom már meg is kapta a behívót. Mondom ha kapott,akkor azt még csak orbán küldhette,mert a Tisza kormány még meg sem alakult. Erre elkezdi felolvasni a haverjától kapott behívón lévő szöveget. Azt mondja Magyar Néphadsereg.....Mondom ez meg már rég megszűnt. És ez egy idősnek nem nevezhető 40 éves gyökér.
"Móró Tamás egy érdekes rekordra is rávilágított a Telexnek, mint mondtaa forint még soha nem volt ennyire erős reálértéken.Azaz nem nominálisan, hiszen például a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése idején csak 270 forint volt az euró, de ha inflációval korrigáljuk a mindenkori árfolyamot, akkor az derül ki, hogy reálértéken most a legerősebb a forint. Nálunk ugyanis érdemben magasabb volt az infláció, mint az euróövezetben"
Köszönöm a névnapi köszöntést!-2-éve már kiírtam, hogy az EUR-elérheti a 350-355-ös szint később. De utána nem mertem mindig kiírni, mert az embert hülyének nézték sokan. De benne van 2-3 hónapon belül,ha jön haza EU-pénz!
Rég írtam, azt hiszem módosítanom kell a nickem 300-ra. :) Az kéne még, hogy a főni visszatérjen! Akkor leszek teljesen nyugodt, ha beleírják az alkotmányba, hogy max. 8 évig lehet valaki PM, visszamenőlegesen is.
Mi van, ha nincs pedofidesz? Mennyi % volt az orvbán és politikája az alapkamatban? Hová lehet majd engedni az alapkamatot a stabil forinthoz? 4 vagy 4,5% környékére? Ez mennyi pénzt jelent éves szinten kamatkiadás csökkentésben? 1000-1500 milliárd forintot? Tehát ez volt az elmúlt években az orvbán felárunk? És ugye ez sokkal több volt a 18%os egynaposnál... Orvbán velér mennyi lehetett 6-8000 milliárd? Ezt ki fizette ki? https://www.facebook.com/photo/?fbid=26471478099129109&set=gm.26524319560581601&idorvanity=1971567019616863
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)