Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kkv14 hétfő, 09:26
Előzmény: #98017  Boby
Minden multi egymáshoz igazítja árait. Folyamatosan figyelik egymás árait. 
 Ahol az árú minősége a lényeg, az más kérdés. Mi  pl hús árút szeretünk a Spárban vásárolni , ebben nem az ár az elsődleges. 
geza77
geza77 hétfő, 09:20
Előzmény: #97999  Spiller
OjjAN büszke vagyok rád! aZ ijjen ügyes e,berek, meg lölő miatt haladunk és tartunk ott ahun! 
Tudod ki volt még ilyen szipiszupi zsonglőr? Hát madein! Neki is mindig minden jó volt, és ő is mindig a legjobbkor adott vett!  Már így utólag elmondva. Mert realtime nem volt képes beírni a tettét! 
Aki ilyen ügyes, mint tik, azoknak kell, hogy beírják ide? 
Boby
Boby hétfő, 09:15
Előzmény: #98017  Boby
Az amúgy elég szomorú és mutatja a magyar jövedelmi viszonyokat, hogy egy üzletlánc ami 48 országban képes megélni és nem a luxus kategória megtestesítője, Magyarországon egyre kevésbé életképes.
Boby
Boby hétfő, 09:12
Előzmény: #98016  FR73
Az egész tegnapi beszélgetés arról próbált szólni, hogy Magyarországon nincs elég széles fizetőképes kereslettel rendelkező réteg. Attól, hogy a Spar árai neked vagy a lakosság egyre nagyobb részének nem tetszenek,nem megfizethetők,az nem azt jelenti, hogy h*lyék,csak azt,hogy te és még nagyon sokan mások is,kiesnek a célközönségből,akikek ez a lánc szolgáltatni akar. Lehet ezen felháborodni,de egy Spar inkább üzletet zár be,vagy kivonul az országból,de az árazását nem fogja sem a Pennyhez,sem az orosz diszkonthoz igazítani.
FR73 hétfő, 08:33
Előzmény: #98009  Boby
Képzeld, láttam már kisker árazó szoftvert működni.
Input paraméter a beker ár, az árrés %, aztán ő szépen felszorozza, és 9-esre (esetleg 4-esre vagy 9-esre) igazítja az árjavaslatot, amit te jóváhagysz. Akár automatizálhatod is, hogy rendszeresen fusson le, és csak a kiugró eseteket kell jóváhagyni.
Hatalmas kereskedői ész kell hirtelenjében a versenytársak ára fölé lőni 50%-kal egy ismert, nem gyorsan romló, hűtést nem igénylő terméknél. Mert el nem fogsz adni semmit, de a polcot foglalni fogja. Szóval ez szerinted a hozzáértésről árulkodott?
Elmagyaráznád, hogy miért?
Bandita hétfő, 07:21
Előzmény: #98014  Boby
Fűha, köszönöm. 
Boby
Boby hétfő, 07:17
Előzmény: #98013  Bandita
"Picit más pályán mozogtam a kereskedelemben, de szívesen tanulok mindig."
Gondolom te voltál a kocsi szedő😊 Nem baj, azért nyomjad!
Bandita hétfő, 07:05
Előzmény: #98011  Boby
Marineni személyeskedik. 
Mi fáj?
Az, hogy rálátásom volt a diszkontokon kívül a nagy szereplőkre, emiatt megalapozottabb a véleményem, mint átlag marineninek?
Tegnap reggel, majd késő délután/este írtam.
Definiáld az egész napot először. 
Ha ez megvan, jelezd mi fáj a tegnapból. 
Ott is ugyanaz, mint ennél az esetnél?
Nem tudom milyen szektorban van tapasztalatod, az eddigiek alapján: falusi kisbolt, kiskocsma, vidéki kisbolt.
Picit más pályán mozogtam a kereskedelemben, de szívesen tanulok mindig.
kuruczr77 hétfő, 07:02
Előzmény: #98002  Spiller
Ebben az országban sokan nem bírják a versenyt, csak nem mindenkinek van hozzá tartaléka. Majd látjuk, hogy ki meddig tud belőle "ügyeskedni". És k-kii honnan és meddig tudja pótolni...
Boby
Boby hétfő, 06:46
Előzmény: #98010  Bandita
Szerintem neked kellett volna irányítani,mert te nem az az okoskodó fajta vagy,hanem okos! Tegnap is egésznap okos voltál.
Bandita hétfő, 06:14
Előzmény: #98009  Boby
Ez tipikusan Marinéni okoskodás. 
Semmit nem indokol a felvetett problémára, de messziről talán jól néz ki.
Részletesebben:
Az hogy hány országban vannak jelen, az nem garancia arra, hogy tökéletesen működik a magyar lánc, ergo semmire nem magyarázat. 
Volt rálátásom elég konkrétan a Spar-ra jó ideig, igaz már 10 éve vége, de akkor sem a legélesebb kések irányították sem top sem közép szinten. 
Azóta mindenhol csak romlott a színvonal. 
Boby
Boby hétfő, 06:08
Előzmény: #98007  FR73

"De az üzleti magatartásuk lehetne fogyasztóbarátabb is."
48 országban 13 900 üzlettel vannak jelen. Felteszem valamit csak értenek a kereskedelemhez, valami fogalmuk talán van arról is, hogy milyen egy figyasztóbarát üzlet. Mégha a magas magyar elvárásoknak,kicsit nehezen is tudnak megfelelni. 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 23:59
Előzmény: #98007  FR73
Mondjuk biztosan sokat segítene, ha nem az lenne,hogy vannak az egyenlők,meg az egyenlőbbek. Mert ha a te cégednek elviszem a profitját adóval, cserébe a haverét nem,akkor hát kicsit lejt a pálya,és akkor hozhatsz managereket, de inkább ügyvédek legyenek sztem,azokkal jobban jársz. Vagy kivonulsz. Én pont emiatt vásárolok már a covid óta külföldön,aztán részemről ennyi. Jobb is,olcsóbb is,ha ügyes vagy. De nem véletlenül vannak tele a határ menti parkolók mondjuk SK-ban magyar autókkal..
FR73 vasárnap, 23:54
Előzmény: #98006  Fsociety
Fogalmam sincs, mi lenne a megoldás a Sparnál, gondolom vannak ott managerek, akiknek az a dolguk nem kevés fizetésért, hogy kitalálják. 
De az üzleti magatartásuk lehetne fogyasztóbarátabb is.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 23:50
Előzmény: #98005  FR73
Nyilván egy behúzó tényezőre, és arra, hogy ha neadjisten mégis rá tudja nyomni 4 kiflire,akkor a kisnyugger izgalomba jön,hogy itt most hackelte a rendszert. Na de azt, hogy a Spar nem bírja a versenyt..hát ja,ha a nyakadba akasztok 90 kiló súlyt,futhatunk versenyt,max nem bírod. A CBA-ban talán egyszer voltam,kifordult a gyomrom a szocreál hangulattól, az épület lepukkant volt,láthatóan a pénz csak kifele ment,befelé nem. 
FR73 vasárnap, 23:47
Előzmény: #98004  Fsociety
CBA-t és COOP-ot a Covid óta egészen biztosan nem láttam belülről. Nem is tervezem.
Attól még a 20% akció az elég macerásan működik náluk, szinte mindig sikerül nekik valami "erre nem jár"-t kitalálni.
Mai napig megvan a fotó, amikor a nagy infláció során a Piroska szörpöt pár napra felárazták 1249 Ft-ra. Mégis, mire gondolt a költő, aki azt az árcimkét megálmodta?
Fsociety
Fsociety vasárnap, 23:37
Előzmény: #98003  FR73
Meg a különadó,ami emlékeim szerint 48 milliárd,nyilván segíti abban, hogy "ne bírja a versenyt". Dehát aki szög egyszerű,az nyilván nem látja át.
_
"Összesen 60 milliárd forintot akar beszedni idén a kabinet a kiskereskedelmi láncoktól úgynevezett extraprofit különadó formájában. Ebben a szektorban főleg a Lidl, a Spar és a Tesco állja számla nagy részét, eredményeik alapján viszont a CBA és a COOP kimarad a nagy befizetők közül."
__
Legalább 2 perc volt utána keresni. Lázáréknak egészen véletlenül melyikben is van érdekeltségük? Ja,talán a CBA..meg volt, hogy a kis fatolvaj vejkót nem engedték bevásárolni a sparba,hát kaptok egy kis extra adót. De nyilván nem tudták kigazdálkodni,ez lehetett a gond.
https://hvg.hu/kkv/20240405_vsquare-tiborcz-istvan-megprobalta-megvenni-a-magyarorszagi-spar-t
FR73 vasárnap, 23:21
Előzmény: #98002  Spiller
Spar 20% akció az olyan, hogy van mellette egy háború és béke méretű kivétel felsorolva. Ha piros, ha sárga, ha budget, ha a gép úgy gondolja, ha húsáru, ha mittudoménmi, akkor nem jár. Rövidebb lenne, ha leírnák, mire jár.
Amire pedig jár, azt azért előre felárazzák biztos ami biztos.
Aztán legközelebb már nem foglalkozol vele, mert nem akarsz te lenni a pénztárnál a bunkó, vitatkozó, akkor itt hagynám mégis, 20%-kal drágábban inkább dugják fel, stb.
Spiller vasárnap, 22:12
Előzmény: #97993  Boby
spar nem birja a versenyt. Osztogatja a 20% kuponokat..akkor mekkora haszonkulcs van rajta?  De kozben ugyeskedik.. 
Spiller vasárnap, 22:09
Előzmény: #97993  Boby
Ezt sem ertetted. A hold vasarloi reteget lathattuk.Cak a kedvedért. Igen a balatoni sutödeben kell lenni homarnak..na nem olyannak hanem a valodinak. Jo az a sultkolbasz es koviubi mellé. Ekkora tudassal meg sem erdemlunk..jo, hogy leszalltal kozenk.  Majd B. Kőtablaba vesi kinyilatkoztatasaidat. 

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek