Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én innen alulról próbáltam mutatni a mintát,de orbánék le sem sz@rták,ugyanúgy loptak,mint annak előtte. Talán a szólás sem véletlen,hogy "felnéz" valakire. De lehet tévedek,ma már más szelek fújnak,mint amikor én jártam oktatásra....,mondjuk az is igaz, hogy ez a világ nem is előre megy,hanem hátra. Legalábbis amit én látok belőle.
Azt szoktam mondani hogy a fidesz nem a baj oka csak tünete. A baj oka a lakosság. A fidesz pontosan addig megy el amíg elmehet*, és pontosan azt bábozza el a laksságnak amit az hallani szeret. Legyen az liberális, konzervatív, keresztény, komcsi vagy fasiszta bábjáték. Akár mindet egyszerre is. Ha a lakosság hegyja/ megszavazza.... *aztán ha bukta esélyét látják akkor elmennek e tovább az majd még kiderül.
Hát ez a FO$rint felfelé nehéz kő zuhanását produkálja hátszéllel! A szabadesés kutya f@sza ehhez képest! Most mire kell büszkének lenni, hogy milyen erős, vagy, hogy mindegy mennyi az árfolyam?? https://imgur.com/a/C9AzybM A dollárt lefelé közel sem követte le, felfelé túl is szárnyalja! De jól teljesít a csüngőhasú deviza! https://imgur.com/a/C8sgOoB
A felülről szerveződés a centralizáltság jellemzője. Ez mindig a politikai hatalmat erősíti. Az emberi magatartások alapvonásai (különösen a hatalom vonatkozásában) nem sokat változtak az elmúlt évszázadokban. Ezzel szemben egy alulról szerveződő változás, vagy egy magatartásminta sokkal inkább képes hosszú távú, organikus és alapvető struktúrákat tartósan megváltoztatni. - Szerintem a fordított irány a helyes, alulról felfelfelé való szerveződés, és mintamutatás, ami végül felül is alapvetővé válik. Nem véletlen az, hogy itthon is az alulról szerveződést folytja el a rendszer, lehetőleg már csírájában. - Elvi szinten pedig a JKF féle elv tartós megjelenése sokkal hasznosabb lenne társadalmi szinten. Csak hát sajnos nehéz lerázni a sok évtizeden keresztül beívódott rossz gondolkodásmódot, mivel kb. 150 éve uram-bátyám rendszerben élünk, amit 50 évig megszakított az elvtársrendszer.
"Persze,igazad van,de én azt gondolom, hogy egy társadalmi példamutás fentről kezdődik lefelé és nem lentről felfelé." --- Elméletileg ennek így kellene lennie, de a Fidesz által erkölcsileg is lezüllesztett országban a csúcson lévők a legnagyobb morális nullák. Ehhez hasonló az ország gazdasági berendezkedése is, ahol sikerült olyan "munkaalapú társadalmat" létrehozni, ahol a tőke lényegében nem adózik, így a társadalmi szolidaritás helyett a "vegyük el a szegényektől és adjuk oda a gazdagoknak" elv érvényesül.
Amikor par eve elszallt az euro, szepen minden ceg berendezkedett 440-450-es eurora, most 379 es a kulonbseg mind a zsebukben landol, az inflacio meg nem csokken. Tolvaj kormany vezet tolvaj orszagot. Mindenki ugyanannak a problemahalmaznak a resze.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260128/nyilatkozott-a-dollarrol-az-eu-legerosebb-orszaganak-vezetoje-814114 Amíg a magas hozzáadott értékű termelésű európai országokban aggódnak a saját deviza erősödése miatt, addig az alacsony hozzáadott értékű termelésre berendezkedett Magyarországon a 10% körüli egy éves forint erősödés, még mindig kevés ahhoz,hogy sikerüljön leteperni, az amúgy nagy márton szerint egy éve már megdöglött inflációt. Európai vezetők,köztük a EKB vezetői szájából olyan kijelentések hangzanak el, hogy az erősebb euró visszafogja a növekedést, hogy a jegybank figyelembe veszi az euró erősödését a monetáris politika alakításakor,meg hogy minden árfolyam-emelkedés tulajdonképpen egyfajta pótvámként hat. Ezek a mondatok szöges ellentétben állnak a hazai narratívával. Észre kellene venni, hogy bár a deviza leértékelődésén keresztül lehet inflációt importálni,de a magyar infláció elsősorban különböző kormányintézkedések,a magas költségvetési hiány,a korrupció,meg a mif@szom tudja mi miatt van,amire az erős forintnak semmi hatása....,ha csak úgy nem, hogy az erős forint következtében külföldön vásárolnak a magyarok,minek következtében csökken a hazai boltok forgalma,akik ennek következtében még jobb emelik az áraikat, hogy elérjék a hőn áhított életbenmaradásukhoz szükséges bevételüket.
"Inkább a miért a kérdés." Igen ,igazad van! Nálam is beindultak a hangyák,természetesen én is észrevettem, hogy egy adott körből feltűnően dícsérni kezdték matolcsy kivételével az mnb vezetését. Vannak ötleteim,de nem merem elhinni.
Ez nem olyan, mint amikor Jenő tudja hogy Józsi lopja a folyékonyszappant a munkahelyi vécéből és nem szól? Utólag meg adja a meglepettet és hülyét? Csak Barni esetében (mások) pénzeszsákokkal sétáltak el. Ő pedig pontosan tudta, hogy mikor és hova nem szabad nézni. Az ország tele van Jenőkkel meg Józsikákkal. Mitöbb, sok Jenő lenne Józsika, csak beszari vagy nincs lehetősége. Ilyen országban élünk. Sajnos.
Az a dühítő, hogy számomra eddig a HOLD pont az ellenkezőjét testesítette meg,mint a neres intézményrendszer. És akkor elhív a Szabó, egy mondom számomra eddig fedhettetlennek tartott intézménybe,egy aktív bandatagot egy barátságos beszélgetésre,ezzel is legitimálva azt ami az elmúlt években az mnb-ben történt. Aztán mi meg itten várhatjuk, hogy rendszerváltás legyen! Hát a f@szomat! Ezeket az embereket normál demokráciában kiveti magából a közösség és nem együtt parolázik velük.
Nem hallgattam meg a beszélgetést,még csak azt sem mondom, hogy h*lyegyerek lenne a barnabás,de ha jól gondolom felelős pozíciókat töltött be némán abban az mnb-ben,amit egyrészt kiraboltak,másrészt hihetetlen méretű veszteségeket halmozott fel,harmadrészt pedig "ingyen" hitelekkel stafírozta a ner elitet.
Nincs ebben a beszélgetésbe semmi különös. Szerintem a Virág Barnabást promozo beszélgetés, aminek a hátsó gondolat világát nem ismerjük. Nem hülye gyerek.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)