Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet szerda, 14:39
Előzmény: #210638  Istvan78
Igen, igazad van, anno a Diákhitel Zrt. is kötött szerződéseket Balásy cégével. Ki is volt akkor a vezérigazgató, aki agyondícsérte Orbánt? :) 
Sehmet
Sehmet szerda, 14:38
No, lassan, de biztosan jön szembe a valóság! A szolidaritási hozzájárulás marad az önkormányzatoknak, csak a főváros kapott egy kis haladékot. :) Lesznek itt még meglepetések az imádók részére! :) 
Istvan78 szerda, 14:23
Előzmény: #210633  Sehmet
Nemcsak Rogán költségvetési kerete ment propagandára (hazugságra), hanem láttuk, hogy Balási cégén keresztül, a kötelező és túlárazott hirdetéseken keresztül minisztériumok, MVM, más állami cégek is finanszírozták a rendszert.
Sehmet
Sehmet szerda, 14:19
Előzmény: #210635  Shortelek
Hagyd ezt a "lopták" szót, mert az jogellenes magatartást jelent, és nem is olyan régen valaki azt írta itt poénosan, de lehet, hogy így van, Orbán azt mondta, hozunk rá jogszabályt. Majd meglátjuk, mi lesz belőle! Gyanítom, hogy nem sok, sőt! 
Sehmet
Sehmet szerda, 14:16
Előzmény: #210634  csendben
Most döntsd el, hogy mikor kamuztál, most vagy az előbb! Ha a kevés szó jelentését megnézed, akkor azt látod, hogy "Szám szerint pontosan meg nem határozott kis mennyiségű, kisszámú ....." Tehát valamennyi, ami nem egyenlő a semmivel. A semmiből csak akkor lesz kevés, ha legalább egyet hozzáteszel. Márpedig, ha te azt írod, hogy kevésre emlékszel, ami két dolgot jelent, az egyik az, hogy emlékszel valamennyire, a másik pedig azt, hogy kevés volt, ami több, mint a semmi, ergo nem lehet rá azt mondani, még csendben sem, hogy "egy se". Ezek után nekem már nem kell semmit idéznem, hisz beismerted! :) 
Shortelek szerda, 14:15
Előzmény: #210629  Sehmet
Mondjuk elloptatok 22 ezer milliárdot, ha annak a felét visszaszedik + nincsenek 100 milliárdok kidobva hazugságokra, na ezt ragd össze fater.
csendben szerda, 14:08
Előzmény: #210630  Sehmet
Az "egyse" szerinted sok vagy kevés! :-) Ha már beismerés: adós maradtál az idézettel....Az viszont pont annyi,amennyire én emlékszem! :-)))
Sehmet
Sehmet szerda, 14:04
Előzmény: #210631  ngergo1985

Örülök, hogy nem próbáltad most cáfolni a tényeket!
Azt nem tudom, hogyan kezelte volna a hiányt most, de eddig még mindig megoldotta azok kezelését, legfeljebb egy kicsi magasabb költségvetési hiánnyal, amit az euró bevezetésének Tisza által "felpörgetése" miatt nem lesz olyan egyszerű, figyelemmel a maastrichti kritériumokra is! 
Rogán minisztériuma évi 180 milliárdot kapott, ebből 17 milliárdot költött kormányzatai intézkedések népszerűségére. Gondolom, a propaganda többi részét a NER-es oligarchák fizették, de azzal az utóbbi időben többet ártottak, mint használtak! 
Az utolsó mondatodra annyit, hogy ha nem érted, akkor te még jobban az vagy! :) De elmagyarázom. A 2002 az elütés, 2022-t akartam írni, ami szintén választási év volt. Ugye bővebb magyarázat ehhez nem kell! A 2025 pedig tavaly volt, amikor nem volt választási év! No, ennyi! Ezt szépen rakd össze! 
Istvan78 szerda, 14:01
Előzmény: #210625  Sehmet
"Sokkal többször kritizáltam a kormány intézkedéseit, mit te például az óellenzékét, amikor éppen azok mantráját nyomtad! :) "
.
18-ban jöttem a Portfólióra, nehezen tudtam azóta mantrátzni az óellenzék intézkedéseit, úgy emlékszem a Fidesz volt azóta és előtte hatalmon. Néha elhangzott egy-két kritikus  hangfoszlány részedről, ennyi. Összesen féltucat lehetett. A másik oldalon meg volt tőled vagy több ezer ellenzékről hazudozó, becsmérlő komment. 
.
A "csicslázás" mi lenen? Ha vóna...
.
Mindig jössz ezzel a fölényeskedő szöveggel, hogy mások vészhelyzetet írnak, veszélyhelyzet helyett. Teljesen mindegy a szóhasználat, a lényeget mindenki érti és ugyanúgy érti, de számodra fontos az ilyesmi, hogy elkerülhesd a lényeget és fölényeskedhess, miközben a kommentjeid mögött immoralitás, hazudozás, rágalmazás, terelés van általában...
.
Tölgyessyvel kapcsolatban még mindig nem érted, min problémáztam vele kapcsolatban. Az a probléma, hogy egyik oldalon van 16 év, amely 16 év az emberek 70% szerint döglesztő időszak volt , itt nem kritizálta Orbánt, a másik oldalon egy hét van, de MP-t már több kritika érte tőle, mint Orbánt. Mégegyszer nem ismétlem meg, ha nem érted, akkor tudomásul veszem, hogy ez túl bonyolult neked.
ngergo1985 szerda, 13:53
Előzmény: #210629  Sehmet
Hát, marhára nem úgy tűnik, hogy jobban látnád mi történik az országban! Ha ennyire jól látod a helyzetet, akkor meséld már el, mit csinált volna Orbán haverod, ha ő maradt volna hatalmon, hogyan kezelte volna az ő általa bevezetett "jóléti intézkedések" miatt elszállt giga hiányt? Főleg annak tükrében, hogy ugyanugy mentek volna tovább az NKA kifizetések, a Mészáros és a többi tróger felé a 100 milliárdok, életben tartva a vállalataikat, és tovább menne 100 milliárdokért a különféle TV és plakát propaganda? Mivel kezelte volna ezt a hiányt? Hm? Megszorítással? Még több különadóval, még több állami beruházás lehúzásával? Meséld már el, mi lett volna az Orbáni gazdaságpolitika, ami a haveri NER rendszer továbbtáplálása mellett zajlott volna? Felvettek volna még 4-5 milliárd euro hitelt a piacról 6-7%-os kamatra? Te miért mindig a 2002-es meg 2005-ös, meg 2008-as dolgokkal példálozol? Te ennyire hülye vagy, vagy mi?
Sehmet
Sehmet szerda, 13:42
Előzmény: #210628  csendben
No, akkor már az első lépést megtetted a beismerés felé azzal, hogy elismerted, voltak ilyenek, ugyanis azt írtad, hogy "kevés ilyenre emlékszem". A kevés is több, mint a semmi, ugyanis én nem is emlékszem arra, hogy ti bármit is kritizáltatok volna az imádottaitok bármilyen megnyilvánulásából! Köszönöm! 
Sehmet
Sehmet szerda, 13:39
Előzmény: #210626  ngergo1985

Tévedsz, pontosan tudom és értem, hogy mi történik az országban, jobban, mint te! 
.
Látom, hogy a Fidesznek és Orbánnak is vége, és azt is látom, hogy elszállt a költségvetési hiány, aminek oka azok a jóléti intézkedések, mint pl. a 13. havi nyugdíj és a 14. havi nyugdíj első része, a 3 %-os lakáshitel kamattámogatása, a 2-3 gyermekes anyák SZJA mentessége, gyermekes apák adójóváírása, stb., amelyek mind-mind szociális és jóléti kiadások voltak.   
.
Ti azt nem fogjátok fel, hogy a miessiásotok mindezek megtartását ígérte, és még erre ráígért plusz 4-5 ezer-milliárdos költségvetési teherrel járó kiadásokat és bevételkieséseket a támogatásokkal és adócsökkentésekkel, amelyiknek a forrásoldala nem látszik. Az EU-s pénzeket ilyen célra nem lehet felhasználni, a vagyonadót már támadják éppen a Magyart támogatók, de korábban a Legfelsőbb Bíróság Gyurcsány idejében kimondta, hogy a becsléssel megállapított vagyon nem lehet adóalap, stb. Szóval szűk a mozgástér, amire még ráígért M.P., pedig látszott, több médium le is írta, hogy több lesz a költségvetési hiány, mint amit terveztek. Egyébként pedig a hivatkozott kiadások minden évben az első 3-4 hónapban az időarányosnál jobban terhelték a költségvetést, ezt talán még a decathlonos "szakértő miniszterek" is tudják!    
.
De akkor nézzük a tényeket, ne az ötletelgetésnek is rossz blablát, a költségvetési hiányt összehasonlítva a 2002 és a 2005 évi, tervezett költségvetési hiány első négy hónap hiányának teljesítésével, tényszerűen!   
.
2002-ben az év első négy hónapjában az éves költségvetési hiány a 87,1 százaléka teljesült.   
.
2025 első négy hónapjában a központi alrendszer pénzforgalmi hiánya az egész éves előirányzat mintegy 71 százalékát tette ki.   
.
Az idén (2026-ban) az első négy hónap végére a költségvetési hiány az éves előirányzat 70,7 százalékára teljesült, ami százalékos arányban szinte teljesen megegyezik a 2025-ös év azonos időszakával, amikor – ahogyan fent írtam – az éves hiány mintegy 71 százaléka jött össze április végéig.
csendben szerda, 13:20
Előzmény: #210625  Sehmet
" Sokkal többször kritizáltam a kormány intézkedéseit, mit te például az óellenzékét": biztos a memóriámmal van baj,mert kevés ilyenre emlékszem.....Mutatnál néhány ilyen tartalmú hsz.-edet? :-)
Sehmet
Sehmet szerda, 13:16
Előzmény: #210621  Testardo
Lehet, hogy nehezedre esik, de ha megpróbálnál érthetően írni, akkor még reagálnék rá, de most csak azt látom, hogy ebédszünetben befirkantasz ide valamit, ami eszedbe jut! :)
ngergo1985 szerda, 13:15
Előzmény: #210624  Sehmet
Én nem értem mit erőlködsz itt minden nap! Nem látod hogy vége van? Orbánnak is, és a fidesznek is, és annak a politikai közösségnek is, aminek még most is hűen kampányolsz. Lassan kereshetsz magadnak másik pártot akivel "gazdaságilag és társadalmilag" is egyet értesz, és meg lehetsz elégedve. Mert ugye 2 hónappal ezelőtt ezekkel a szavakkal érveltél a fidesz "támogatása" mellett. Remélem most is egyetértesz a választási osztogatás révén összejött 4 havi 3300MRD forint költségvetési hiánnyal, és a haveri zenészeknek (is) politikai alapon kiosztogatott 10 milliárdokkal. Te ugyanúgy nem tanulsz semmiből sem, és nem érted mi történt ebben az országban árpilis 12.-én, mint ahogy a fideszes haverjaid sem.  
Sehmet
Sehmet szerda, 13:13
Előzmény: #210623  Istvan78

Hazudsz - a te állandó szavaddal élve. Sokkal többször kritizáltam a kormány intézkedéseit, mit te például az óellenzékét, amikor éppen azok mantráját nyomtad! :) 
.
Ha valaki még a minisztereit is csicskázza, az az országgyűlésben sem tesz majd mást. 
.
Orbán soha nem hirdeted "vészhelyzetet", csak "veszélyhelyzetet". Ha még azt sem érted, mi a kettő között a különbség, akkor legalább ne írj róla!
.
Tölgyessy Péter nem azt kritizálta, hogy eddig csak haknizott, bár azt is kritizálhatta volna, hanem azt, hogy ilyen személyiséggel nem fog érvényesülni a fékek és ellensúlyok rendszere, de ezt úgysem érted!
.
Először nézz magadba, és ne minősítsd másoknál azt, ami neked nincs! :) 
Sehmet
Sehmet szerda, 13:06

A lengyel kormányszóvivő Orbánt jelentette be Magyar helyett. Persze, Orbán is magyar, talán még magyarabb! :)
.
https://twitter.com/i/status/2056771014785180026
Istvan78 szerda, 11:29
Előzmény: #210616  Sehmet
A 16 évhez úgy van köze, hogy mennyire lehet elfogulatlan elemzúőnek tekinteni, ha valaki alig kritizálja Orbánt, aki egy autokráciát és kleptokráciát épített ki, hazug propagandával nyerte a választásokat, de azt kritizálja, aki ezt a rendszert megbuktatja és egy hete van hatalomon. Orbán és te pedig ne is emlegessétek a jogállamiságot, akik semmibe vettétek azt, hogy mást ne mondjak az Alaptörvényt tucatszor módosítottátok, mert az érdeketek úgy kívánta, vagy azt is mondhatom, hogy folyamatos vészhelyzetet hirdetett a Fidesz, mert még a látszat parlamenti működésre is sajnálta az időt Orbán.
Arról se beszélj, hogy MP minek tekinti a minisztereit, hisz egy hete miniszterelnök, még be se indult a kormányzás igazá, államtitkárok egy része nincs kinevezve, stb. Ehhez képest Orbán tekintette egyszerű végrehajtóknak a minisztereit és az egész országot, mint vezér és uralkodó. A inisztereinek is mindig ugyanazt kellett mondania, tolnia, amit ő kitalált.
De nem hizem, hogy megérted ezeket, mert hát annyi ésszel ami neked van...
kollini
kollini szerda, 11:29
Előzmény: #210619  offshort
Amúgy igaza van Magyar Péternek, nem a kormány hatásköre a bűnözök elkapása, büntetése, hanem a rendőrség és bíróság hatásköre, akár feljelentést vagy megalapozott gyanú esetén,saját hatáskörben.
Testardo szerda, 11:19
Előzmény: #210620  Sehmet
2/3, négy évig, lúzer... 

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek