Ja, láttuk az oknyomozó videókat, amikor kint voltak a vasútállomáson egész nap és keresték a naponta állítólag érkező 1x ezer ukrán menekültet, de nem sokat találtak.
A fogyasztást egy-idő után finanszírozni kell, mivel vagy pénz nélkül, vagy kevés pénzzel hagyják el Ukrajnát a menekültek. Ha nem mennek tovább, akkor vagy állami forrásokból kell finanszírozni, vagy munkajövedelemből. Valahol itt jön be, hogy kik milyen munkások. De mondhatnám azt is, hogy Németországban a török vendégmunkások, illetve a más országból származó, migránshátterű munkavállalók biztosítják az őshonos németek életszínvonalának azt a szintjét, ami jelenleg van, egy egyre lejjebb kerül. . Az a gond, hogy nemcsak menekültek, hanem illegális migránsok is jönnek, és nem mi vagyunk a menekülteknek az első biztonságos ország, ami után megkérdőjelezhető a menekülti státuszuk. Egyébként minden, Ukrajnából érkezőt ellátunk, ezzel ellentétes vád nem ért még soha bennünket. Ugyanakkor arról nem mi tehetünk, hogy továbbmennek, nyugatabbra. Annyiban igazad is van, hogy valamennyit itt vannak, ami az államnak közvetlenül vagy a karitatív szervezeteken keresztül sokba kerül, amit azonban itt fogyasztanak, az azért az országnak jó. . Az ukrajnai háború nem ennek a topicnak a témája, de azért annyit már többször leírtam, hogy Oroszország, Putyin agresszor, de megérne egy misét az, hogy 2014-től mi és miért történt Ukrajnában, mi volt Donbasszal, ott kik és hogyan élnek, milyen NATO/USA befolyás volt 2014-ben az országban, milyen civilizációs törésvonal van a donbasszi régióban, ott kik élnek többségben, stb. - amit Oroszország és Putyin neobonapartista, birodalomcentrikus elképzelésének realizálására még okot is adott. Persze, ettől ez még nem lett "igazságos háború". Érdemes azonban olvasgatni a XVIII. században élt hadtörténész és teoretikus Clauschewitz elméletét a politikáról és a háborúról, valamint a jelenleg is élő Mearsheimert, a nemzetközi politikai viszonyok neorealista elméletének megalapítóját - ezekről.
Szerintem meg neked vannak problémáid a magyar nyelvvel. Ez szerinted nem azt jelentik hogy itt vannak? . " A 3 legnépszerűbb ország, ahol ideiglenesen külföldön tartózkodnak: Magyarország (54%)..." . Ha nincsenek itt (elmentek máshova), akkor nincsenek itt ideiglenesen, max. átutaztak az országon. De akkor hol is vannak?
Szóval ismét nem érted, amit írtam. Olvasd el alaposabban! Nem arról van szó, hogy itt tartózkodnak hosszabb ideig, de a többit inkább nem magyarázom. De ez Lengyelországra, Romániára és Csehországra is igaz.
Megint fogalmam sincs miért hozol ide témát amit én nem említettem és sehogy se kapcsolódik. Nem migránsoztam vagy bármi. Azt mondtam a háború ránk nézve sokkal kissebb teher mint az országok javára. Mi nem látunk el milliós menekültet ( pedig elvileg nekünk kéne a saját elveink szeint hisz ezért basztattuk a front országokat anno hogy mi nem osztanánk rájuk a menkülteket ha Ukrajnában lenne háború, majd lett ukrajnában háború és szépen hagytuk mindenki másra a problémát ). Más országok igen. Ehhez nem tudom hogy jön hogy a filippinó vagy az ukrán jobb munkavállaló.
Volt ukrán és volt filippino dolgozóm is. Ég és föld a különbség! Az ukránok a munka mellé állnak, a filippinók pedig a munkához, szinte meg lehetne őket szakítani, a szó jó értelmében, de nincs rá szükség. A gyáregységen kívül a ukránok hangoskodnak, verekednek, isznak, és amikor lejár a szerződésük, nem akarnak hazamenni. A filippinók a fizetésük egy részét nem is veszik fel, hanem utaltatják haza a hozzátartozóiknak, szerényen élnek a városban jellegzetesen napernyővel, csendben járnak, a munkásszálláson pedig alig lehet észrevenni őket. Az pedig, hogy melyik multi kikkel dolgoztat és mit, nem a kormány kompetenciája. A számaid és az azokból levont közvetkeztetéseid egy kicsit sántítanak. . "Az ukrajnai orosz háború miatt több, mint 5,2 millió ember kényszerült lakóhelyének elhagyására országon belül,1 és további 6.2 millió személy keresett biztonságot Ukrajnán kívül.2
A Nemzetközi Migrációs Szervezet rendszeresen végez felméréseket az
Ukrajnából Magyarországra menekülők körében azzal a céllal, hogy jobban
megértse az éppen aktuális szokásokat, valamint ezek alapján az
érintettek változó szükségleteit. Az IOM Magyarország Crossing to Ukraine
felmérése a következő főbb megállapításokat emeli ki a Magyarországról
vagy Magyarországon keresztül Ukrajnába való visszatérésük során
megkérdezettektől:
• A 3 legnépszerűbb ország, ahol ideiglenesen külföldön tartózkodnak: Magyarország (54%), Németország (12%), Ausztria (5%);
• Az Ukrajnába való visszatéréskor felmerülő legfontosabb szükségletek*: utazási segítség (52%), általános információ (43%), anyagi támogatás (39%); • A kapott segítség legfontosabb területei *: utazási segítség (52%), szállás (39%), pénzügyi támogatás (36%);
• Visszatérési szándékok: rövid távú látogatás (66%), hosszú távú tartózkodás (30%), nem tudom (4%).". . https://hungary.iom.int/hu/news/ukran-menekultek-es-hazateres . https://hungary.iom.int/hu/news/az-iom-magyarorszag-elso-kerekasztal-beszelgetese-migransok-es-menekultek-magyarorszagi-munkavallalasarol
Nem tudom minek migránsoztál itt nekem. Ukrán menekültekről beszéltem akik közül mi úgy 30.000-et láttunk el a Lengyelek meg 1,5 milliót. Nekik ez sokkal nagyobb teher ( támogatást meg arányában az EU-tól megint MI kaptunk sokkal többet ) mégsem volt olyan magas inflációjuk mint nekünk. Pedig ha belegondolsz mi más okozna inflációt mint 1,5 millió ember akik keresletet teremtenek de még termelést nem hisz nem tudnak már holnap munkába menni de fogasztani 1. naptól fogyasztanak. . Továbbra is várok példákat mi volt amiben minket jobban érintett a háború mint a többi országot. Leszámítva hogy ahogy említetted mi pl megint nem teljesítettük amit mondtunk és nem itt látjuk el több százezer menekültet az első biztonságos országban hanem hagytuk menni nyugateurópába és ők látják el a többséget.
"2009-ben az eurózóna inflációja például 0,3 % volt, a miénk pedig 4,0 %, azaz csaknem tizenháromszorosa, Romániáé és Szlovákiáé pedig 0,9 %, amihez képest a miénk több, mint négyszerese volt. Ezek az arány sem jók? " . Gyakorlatilag ezt magyaráztam neked az egész hsz-em második felében. Igen a 0,3% vs 4% NEM olyan rossz mint akár egy 10 vs 19%. Mivel az 1-3% infláció egy relatíve jó és hasznos dolog. Ettől egy kissebb eltérés kissebb probléma míg egy durvább eltérés nagyobb probléma. Ha általánosan emelkedik az infla azt lehet külső okra fogni. Ha viszont messze eltérsz az átlagtól abban már a saját hibád van. Minél messzebb vagy a többségi "sávtól" annál rosszabbul csinálsz valamit. . De józan paraszti ésszel is eldöntheted melyik a rosszabb. Melyik esetet választanád ha 5-10 évre fixálnod kéne a számokat? . Feltételzve hogy 100-100 ról indul mindkét termék A esetben 10 év után az eltérés 103 vs 148 lenne. B esetben viszont 259 vs 569.
https://24.hu/belfold/2023/12/18/14-even-aluliak-ingyenes-tomegkozlekedes-lazar-janos-javaslat-budapest/ már akkora a jólét, itt macarisztánban, hogy az 'agyoncsaládtámogatottak' nem bírják kifizetni a csemetéik után a 10 v.50%-os jegy/bérlet árát (?) ellenben félő, hogy sok 'döglődő' nyugati országban már virágzásnak indult gyermekbandák garázdálkodása (amiben nem lepne meg, ha vszeg szintén a muszkák bomlasztó keze lenne benne ?) itt is felvirágzásnak indulhat, mivel a mélyszegény régiók lurkói ingyen verődhetnek össze nagyobb településeken és a zsákmányszerzés reményében portyázhatnának(?) --- és ebben az igazi cél - máris lehetne izének újabb indok különböző személyi szabadságot korlátozó, megfigyelő, stb. törvények 'alkotására' ... (?) szvsz https://hu.euronews.com/2023/12/15/gyerekbandak-razzia-olaszorszag-rendorseg
most épp 400, januárban már 450 évvégére 500, mire átvágják ~30-an szalagot a kitartott lakájmédia előtt örülhetnek mind az eu mind a hazai 'meglopott'(?) adófizetők, ha csak 600mrd lesz...? szvsz
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!