Eurót utaltam a Revolutról (SEPA utalás), másnap volt az IB számlán.A SEPA utalás ingyenes. Ft-ot még nem utaltam Revolutról, de ott lehet, hogy van díja az utalásnak
Huf-nál egy nap késés van mivel nem magyar számlaszámú a revolut így nincs azonnali utalás a rafis ib huf számlára. De ma pl nekem 5:30 körül bent volt a tegnapi délben indított utalás. Euroval nincs talaszalat mert jó áron vált az ib így nekem tárgytalan a revolutos váltás.
Dear Interactive Brokers Ireland Limited! Dear Asset Transfers Group! Please be informed, that at my request Raiffeisen Bank Ltd.
(Hungary) has transfered all my assets held on my Tartos Befektetesi Szamla 2022
account to Interactive Brokers Ireland Limited. 44 units of XXX stocks
(ISIN: HU11111111111) have been transfered to your KELER account (no. 0562000001) HUF x xxx xxx have been transfered to
your bank account (held by Raiffeisen Bank (Hungary). The reference
is: „2023 év TBSZ áthelyezése IBIE U11111111”
Please transfer these assets to my TBSZ 2023 U1111111 account as soon as received. Should you have any further questions, please do not
hesitate to contact me! Best regards: HR44te
Sziasztok Kollégák! TBSZ transzfer miatt kezdtem el olvasni a fórumot, és nagyon sokat tanultam belőle, amiért minden eddigi hozzászólónak nagyon hálás vagyok. A Raiffeisen Banktól akartam egy számlán szereplő összes eszközt transzferálni, és nagyon hasznos volt ez a link: https://github.com/hyperknot/interactive_brokers_tbsz A "Payment Instructions for Tartós Befektetési Számla (TBSZ) Long-term Investment Accounts
Interactive Brokers Ireland (IB-IE) Entity Only" listában szereplő Raiffeisen-es számlaszámra (HU06 1200 1008 0179 1337 0030 0008) utalta át a bankom !tegnap! a TBSZ számlán szereplő teljes szabad pénzegyenleget, és az ma reggelre (=1 éjszaka) jóváírásra került az IBIE-nél vezetett TBSZ számlámon. A közleménybe ez volt megadva: "2023 év TBSZ áthelyezése IBIE U11111111" (nyilván megfelelő IBIE számla azonosítóval). Annak érdekében, hogy megzsírozzam a transzfert, az IBIE-nek a belső levelező rendszeren írtam egy levelet is. Ez lesz a következő hozzászólásom.
Tudtommal adóköteles, mert az ajánlattételükben nincs megnevezve a lakosság (természetes személyek), mint célpiac. Míg a HUF-os intézményi papíroknál ott van. Másik kritérium is van: 2019.06.01 előtti kibocsátású papíroknál minenképp van adó (szja+szocho) normál számlán tartva.
Melyik menüben vagy nézetben látom a felhalmozott kamatot? Én a Portfolio/Positions menüben csak a kötvényt látom. Vagy meg kell várnom a T+2 napot? Tegnap történt ez a Demo ügylet.
Sziasztok! IB számlát akarok nyitni és TBSZ-re venni fix kamatozású euros román állampapírt. (ISIN: XS2689948078) Demo számlán próbáltam TBSZ nélkül, de nem értem miért lett ennyi a költsége. 5000 EUR névértékért vettem 103.1%-os árfolyamon. Ha megnézem az eszköz állományomat akkor költségalapnak 5155 EUR-t ír, ami rendben is van, de a készpénzállományból 5155 + 123.13 EUR hiányzik. Mibôl áll össze ez a 123.13 EUR? IB költségnek sokallom. Lehet, hogy ebben fizettem ki a kötvény felhalmozott kamatát is? A felhalmozott kamat nem része a 103.1%-os árfolyamnak? Az 5155 EUR csak a névértékre vetített árfolyam?
Az IB HUF-ban mutatja a TBSZ számlák egyenlegét. Van olyan lekérdezési lehetőség, amelynek segítségével a deviza
egyenleget tudom lekérdezni? Tehát a HUF helyett azt mutassa, hogy mennyi USD és EUR befektetés van
a számlámon.
Sziasztok! Devizaváltási jutalékkal kapcsolatban lenne kérdésem. Ha a TBSZ számlán váltok manuálisan devizát, akkor annak a jutaléka az azonnali devizaügyletek szerint: 0,20 x bázispont = 0,20*0,0001 = 0,00002 = 0,002%, de minimum 2 USD Változik a devizaváltás költsége, ha én megbízást adok be, limittel, stoppal...? Thx
TBSZ 2019 lejáratról megjött a jövedelemigazolás - totál rossz... Számla 2024-ben lett transzferálva KH/KBC-ből, lekötési igazolás volt, cost basis beállítva, mégis totál rossz. A gyűjtőévben befizetett összeg és lejáratkori egyenleg különbségénél jóóóóval többet mutattak ki, kb. a teljes lejáratkori egyenleget. Márpedig eddig mindig ilyen kimutatások jöttek. Ez most mi??? OK, nem kell adózni utána, de mi van ha a többi transzfert is elbacták és tegyük fel fel kell törni? Remek lesz a záróegyenlegre kifizetni az adót a hozam helyett.
Margin számlán a mai beutalás és váltás ok. Alapdeviza Huf. Számlán van Huf és Usd. Buying Power-t Huf-ban adja meg a mobil app. Viszont vételnél és eladásnál is váltási költséget látok, pedig Usd van elegendő. Hogy lehet beállítani hogy a saját Usd-ből vegye le az aktuális tranzakciót és ne Huf-ot váltsa át !?
Ha az Erstétől való transzer során úgy nullázták ki a töredék devizáimat, hogy azon a TBSZ-en, ahol +0,4 valami euró volt kivezették a normál számlára, és abból átvezettek 0,2 eurót arra a TBSZ-re, ahol -0,2 euró volt, azzal nem szegték meg a TBSZ érintetlenségét?
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF