Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Jó ideje nincs TA csak hírek vannak és a blackrock féle nagyfiúk kereskedési robotjai rajzolgatják a fityiszt a chartokkal. Ők mindent látnak minden stop adatot és minden idomított bróker reakcióját ismerik, ismerik az összes gazdasági adatot a közzététel előtt. Faites vos jeux Túl nagy az öröm, eladtam pár euro-s részvényt amin jó pénzek vannak. Drágul az energia, EU elvesztette a piacainak egy nagy részét kínával orosszal embargókkal, a jó haver usa meg vámokkal dobálózik. Mitől lenne jobb mint 2-3 éve volt?
https://kephost.net/p/MjM5MjU2Ng.png ez a kalkuláció. az 5-ös hullám vége gyakori, hogy az 1-essel egyenlő, ami kerek 100 pont. 760-ról indulva 860. Ha robotka nagyon pontos akar lenni. 880 körül van a kritikus alj. 897-nél a GAP alja. Tehát ez a 860 változhat, nem mérvadó.
https://kephost.net/p/MjM5MjU2MQ.png amit az előbb rajzoltam. 24760 már mutatta, hogy "nagyon tartani kell":D 24799-801 között mikro GAP. 814-ről azonnal vissza rotty. 801-ig. Robotka is érzi,h kicsit realizálni kell. Az én kalkulációm szerint az 5-ös pont 24860-nál ér véget.
Lerajzoltam az én logikámat: https://kephost.net/p/MjM5MjU2MQ.png Ezeket a telizöld aljakat még azt hiszem Tom koléga magyarázta, hogy ez long jel. Hogy nincs 0 visszateszt, tolják tolják tolják. csak egy gép képes ilyen mértékben oldalaztatni az árfolyamot 3-4es pont között, "tartva" a 24760-at.
Én amit ilyenkor látok, és logikusnak vélek, az az, hogy hiperbolikusan elkezdik emelni a gyertyákat. Amikor a hiperbola végén "ugrik egy nagyot", ott van a vége, elér egy nagyobb stopot. Ilyenkor viszont nem érdemes tovább longolnia, "értékarányosan" nem elég magas a profit-ráta, így tehát elkezd realizálni a robotka, gyűjti a friss likviditást. Közben lepakolgatja maga "fölé" a shortokat. Tehát egyfajta short + longzárás kombinációval. És amikor leért a kivánt szintre, 1h aljaknak hívjuk őket... vagy kitörés-visszatesztre. Ott fordít. Longokat nyit, shortokat zár. csupa zöld gyertyák jönnek. A saját pozijait (Amiket már beállított nyerőbe -a shortokat) végignyalja. DAX m1-et érdemes nézni. "alulról telizöld gyertyák", tehát egy percig sem billen ki a long paripa.
Szóval amit én ilyenkor nem értek. Kimaradtál a longból, már nem longolsz. A többiek mégis ezt teszik, vagy csak AI-gép, mert látja, hogy bőven van mana, akiket ki lehet pörgetni (Shortosokat ismét) Tehát gyakorlatilag mindegy mikor nyitod meg a longot, mert buy the dip.
közben 24730-716-736 dupla tető csontra, pontra pontosan. Kíváncsi lennék, hogy ilyenkor ezek a kalpaács majd durva vételek kik, bizttos nem kisbüfik, hanem gépek. megkapták a Trump jelet, BUY. bármi áron long.
+van egy négyes szabályom....Ha 4 piros gyertyát látok bármelyik idősíkon, akkor longot nyitok, a profit kiszállót pedig az idősíknak megfelelően próbálom meghatározni, persze lehetőleg nem hagyom magára.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?