Hello! A KBC derivatív kondícióit nem tartom jónak, így ott nem kötök ilyesmit, de TBSZ-en tartok a cégcsoportnál rv.-t. Ezek inkább "beleülös pozik", mint egy CB/DB által kibocsátott Hebelprodukt. A BNP PAribas-t sem tartom rossznak, de a CB-ot egy market maker sem tudta még nálam felülmúlni. Vannak nagyon kis spread-es termékeik, ahol mindössze 1 cent a spread, a termék meg 2-3 EUR, ergo 1% alatti a spread. Persze ahol a termék csak 80 cent, ott már az 1 cent is többet jelent. (Ezeket kerülöm, ha lehet.) DB-kal mint market makerrel vegyesek a tapasztalataim, akárcsak a nagy Goldman Sach-szel, pl. aranyra voltak neki remek warrantjai, esetenként 4-5 éves futamidővel, stb. DE ahol csak lehet, a CB-ot keresem én is, mert tudom, hogy ott a spread ritkán tágul, stb. (Volt rá példa, de másnap már megint 1 cent volt, szóval nem jelentett problémát. Amúgy a leggenyóbb cég a Merill Lynch volt szerintem, úgyhogy egyetlen könnyet sem ejtettem, amikor felvásárolták :) Aztán a felvásárlója is csődbe ment :) ...a Lehmann Bros). UBS-t még nem próbáltam, de az is egy minden lében kanál cég... akkor már inkább Vontobel, hogy a svájci konkurenciájukat említsem. Nekik amúgy nem túl sok van, de azért rájuk is lehet szűrni. Talán még az ABN Amro tűrhető market maker, már azok közül, ami így hirtelen eszembe jutott. Őket régóta nem látom a piacon, de tudtommal még ott vannak.
Value Investing