4-5 év gyűjtögetés után egyszer akartam végre lekereskedni valamit, amiben igazán nagyobb pozíció volt... Masterplast eladás 1200 és 1300 között... A többi történelem... Itt is ugyanaz lenne velem :D
Azért vannak tőzsdén, mert kellet az a tőke, amit a tőzsdén keresztül vontak be, mikor ide jöttek. Egyébként nem kötelező 1200-nál sem eladni, de én azt tippelem, hogy a kisbüfik 90%-a addig a szintig eladná.
Az általad vázolt forgatókönyv nem rossz de nagyon nehezen kivitelezhető szerintem. Ha agresszíven vennék a részvényt akkor az nagyon felhajtaná az árat ha meg óvatosan akkor nem nagyon haladnak. Közben meg értékelődik fel a cég ha csak azt nézzük amit ma írtál hogy kb 3,5 Mrd free cash van ( ami szerintem abszolut korrekt) akkor már ma is konzervatívan 1500-1600 Ft a fair value ha az OTP-s modellbe behelyettesítünk. Ha meg kicsit elhisszük hogy az EBITDA felmegy 3 Mrd fölé jövőre ami szintén a miskolci fúrás nélkül is meglehet akkor simán 1800 Ft. Ahhoz képest egy 1200-as ár nagyon karcsú bár még csak az 1147 -t láttuk azt is 10 éve:-)
Az általad vázolt forgatókönyv nem rossz de nagyon nehezen kivitelezhető szerintem. Ha agresszíven vennék a részvényt akkor az nagyon felhajtaná az árat ha meg óvatosan akkor nem nagyon haladnak. Közben meg értékelődik fel a cég ha csak azt nézzük amit ma írtál hogy kb 3,5 Mrd free cash van ( ami szerintem abszolut korrekt) akkor már ma is konzervatívan 1500-1600 Ft a fair value ha az OTP-s modellbe behelyettesítünk. Ha meg kicsit elhisszük hogy az EBITDA felmegy 3 Mrd fölé jövőre ami szintén a miskolci fúrás nélkül is meglehet akkor simán 1800 Ft. Ahhoz képest egy 1200-as ár nagyon karcsú bár még csak az 1147 -t láttuk azt is 10 éve:-)
Plusz, ha jól emlékszem további 5% srv megszerzésével átlépik a 25%-os határt, vagyis az srv egy részével csinálni kell majd valamit. ha bevonják OK, de ha így, vagy úgy visszajkerül a piacra, akkor bukik az elméleted (is).
Nem keveredett össze! Ha a következő 5 évnyi FCFE-t saját részvény vásárlásra fordítják, akkor 5 év múlva kb 10 millió db részvány marad a piacon. Az FCFE pedig 150 Ft-nál is magasabb lehet, a hitelek visszafizetése után pedig jóval magasabb, akár 250 Ft is. Én Bokor helyében egyértelműen ezt csinmálnám.
Végül is a szerlvényvágás napjáig megvett részvényekre nem kell majd osztalékot fizetni, illetve szétdobják a többi között, tehát saját maguk részéről is indokolt lenne minél többet megvenni még júliusig.
PANNERGY